vineri, august 17, 2007

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul I


Zangy Comment Graphics
EDITIE SPECIALA !!! EDITIE SPECIALA !!! EDITIE SPECIALA !!!


- Extrase din corespondenta sex-ambasadoarei MANUELA VULPE -

PREAMBUL

Urmare a re-publicarii articolului “Manuela Vulpe s-a gandit sa-l asasineze pe Fulga”, aparut in editia de ieri a cotidianului ZIUA, in corpul caruia este inserata si adresa site-ului www.spiritofromania.com, site redactat de Dl Laurentiu Fulga, un compatriot rezident in Australia, editor si al publicatiei “Spirit Romanesc” – destinata romanilor din diaspora australiana - am decis ca astazi sa ies din obisnuitul sablon de updatare cotidiana a “mig007ro blog”, dedicand o EDITIE SPECIALA documentelor aflate pe site-ul D-lui Fulga. Dupa obtinerea acceptului d-sale de a re-edita respectivul material aici, consider ca, prin ineditul continutului corespondentei purtate de sex-ambasadoarea Vulpe - cum a fost supra-numita d-sa de media locale - cu diverse alte personaje cu functii publice si/sau diplomatice din anturajul d-sale, vizitatorii acestui blog vor avea posibilitatea sa-si faca o proprie impresie despre fauna diplomatiei romanesti contemporane, preocuparile si conduita acestora.
Cum media romanesti, in special presa scrisa, si-a obisnuit publicul cu deliciul devorarii unor subiecte de scandal, cu tenta mondena ori, uneori, chiar infractionala, cred cu tarie ca si aceasta EDITIE SPECIALA, se va bucura de atentia publicului cititor de limba romana din tara si din afara ei.
Numai ca, motivul care m-a determinat sa reproduc materialul preluat de pe site-ul D-lui Fulga, din punctul meu de vedere, nu vizeaza senzationalul, picanteria ori mondenismul corespondentei purtate de aceste persoane publice care, inainte de orice, sunt interfata de reprezentare a Romaniei in afara hotarelor sale ci, ca urmare a conduitei lor morale si profesionale, prejudiciul de imagine pe care domniile lor il aduc Romaniei si romanilor de pretutindeni. Asa cum rezulta si din precizarile D-lui Fulga, eroii extraselor de corespondenta purtata intre anumiti diplomati si politicieni romani, in timp ce-si exercitau mandatul in care sunt platiti din banul contribuabilului roman, se constituie in inconfundabile fapte grave savarsite de domniile lor, pe care, publicul, deci contribuabilul, adeseori n-are cum sa le afle vreodata !
Tot in preambulul de fata trebuie sa mai dau curs si rugamintii ce mi-a fost avansata de Dl Fulga de a aduce la cunostinta cititorilor articolului “Manuela Vulpe s-a gandit sa-l asasineze pe Fulga”, ca nu Manuela Vulpe a raspuns celui care prolifera amenintarile, ci persoana care detine acum casuta ei de e-mail si care incerca sa-l traga de limba pe respectivul. Dl Fulga a atasat, ieri, si un comentariu la acel articol – in care mentioneaza ca nu este de acord sa se puna in spatele unor oameni ceva ce totusi n-au zis sau facut ! Atat aici cat si in subsolul articolului re-editat de mine ii respect aceasta rugaminte fiind intrutotul de acord cu atitudinea domniei sale !
In fine, datorita amplorii pe care o are materialul D-lui Fulga, el va fi prezentat aici in sase episoade succesive pe care va invit sa le parcurgeti. Tuturor, va doresc o lectura placuta !





Precizari !
30.07.2007 © www.spiritofromania.com
Cred ca se cuvine sa fac anumite precizari foarte clare, ca urmare a unora ce incearca sa devieze subiectul si sa minimalizeze gravitatea faptelor savarsite de anumiti diplomati si politicieni romani in timp ce-si exercitau mandatul in care sunt platiti din banul contribuabilului roman.
1) - Adresa de e-mail si corespondenta ambasadoarei nu a fost sparta sau violata de Laurentiu Fulga ! Cine afirma asa ceva trebuie sa si dovedasca, poate chiar si-n instanta. Autoritatile statului roman cunosc foarte bine acest aspect !
2) - Casuta de e-mail a redacatiei revistei SPIRIT ROMANESC a fost aproape blocata cu sute de e-mailuri venite direct de pe adresa de e-mail a ambasadoarei, lucru pe care il putem dovedi si-n instanta. Din moment ce o corespondenta este trimisa unei redactii, chiar de pe adresa persoanei implicata in acea corespondenta privata, ea nu mai poate fi considerata privata !
3) - Intreaga corespondenta a ambasadoarei primita la redactie, inainte de a fi publicata, a fost trimisa integral autoritatilor romane ce au competente de serviciu in afara teritoriului Romaniei, respectiv SIE. Neprimind nici o interzicere in a publica, si este de apreciat atitudinea acestei institutii in a respecta dreptul la informare al cetatenilor, am considerat corespondenta respectiva inofensiva pentru interesul si siguranta nationala, ba chiar suntem convinsi ca ajuta astfel la lamurirea unor aspecte.
4) - Am triat cat am putut ce era de natura strict personala si de familie si am publicat din corespondenta doar acele aspecte in care se dovedesc acte de coruptie, trafic de influenta etc. si abateri grave de la statutul si conduita diplomatului roman.
5) - Dupa ce am pus la dispozitia autoritatilor statului roman intreaga corespondenta, avand in vedere ca sunt implicate nume politice din varful puterii de stat, din teama de a nu se musamaliza ancheta ce este firesc sa fie declansata urgent, ne-am asumat rolul, ingrat dupa cum considera unuii, de a punem la dispozitia poporului roman de pretutindeni aspecte ce dovedesc moralitatea si infractionalitatea unor diplomati si politicieni platiti din banul public sa reprezinte si aprele interesele romanilor.
6) - Daca in corespondente ar fi fost mentionate fapte ce tineau de activitatea personala a diplomatilor si politicienilor in cauza, dar savarsite in timpul concediului, in afara programului, si doar pe teritoriul Romaniei, cu siguranta nu ar fi fost un subiect pentru noi de publicat astfel de aspecte cu adevarat personale si private.
7) - Din pacate majoritatea faptelor din corespondente au avut loc in timpul serviciului, in timpul si legat de natura functiei politice sau diplomatice pe care o detineau si se dovedeste ca fac trafic de influenta prin functia pe care o detin. Insa aspectul cel mai grav este ca activitatile mentionate in corespondente, au avut loc in afara teritoriului Romaniei, chiar in timpul exercitarii unui mandat sau in momentul deplasarii intr-o delegatie oficiala in calitate de reprezentanti ai Romaniei si ai poporului roman de pretutindeni.
8) - Toate tarile din lume au servicii secrete ce monitoarizeaza foarte atent corpul diplomatic acreditat in tara lor si delegatiile oficiale ce vin in vizita. Este naiv cel care mai are impresia ca aventurile amoroase ale ambasadorei romance sau ale politicienilor romani veniti in vizita, au scapat nefilate si ne-exploatate de serviciile secrete straine. Acesta este aspectul cel mai grav si ce trebuie inteles clar din toata corespondenta, poate chiar mai grav decat traficul de influenta.
Un diplomat roman are la indemana cifru de stat, un om politic, fie aflat pe o functie inalta in conducerea de stat, fie aflat chiar si vremelnic la conducerea unui minister de externe intra in posesia unor date foarte confidentiale. A avea astfel de diplomati si politicieni, agatati in aventuri amoroase, de servicii secrete straine ce ulterior ii pot santaja sau chiar plati regulat, pentru spionaj si tradarea intereselor nationale a Romaniei, consideram ca este un atac foarte grav la adresa securitatii nationale.
In acest sens speram ca ministrul de externe sa ne transmita multumiri publice pentru faptul ca l-am ajutat sa descopere astfel de indivizi in structurile MAE.
Ati vazut insa reactia ministrului, chiar si dupa ce aceste aspecte au fost sesizate in mod public. Va dati seama cum s-ar fi musamalizat totul daca nu sesizam si pe cale publica ! Si daca tot vor unii sa fac precizari, abia astept, daca e cazul, sa ma prezint in instanta si sa dovedesc faptul ca de multa vreme MAE, SIE, si alte varfuri politice au fost informate cu multe aspecte pe tema a ceea ce se intampla in Australia si totul a fost musamalizat !
9) - Oare ce este mai grav si mai condamnabil, sa arati poporului roman adevaratul caracter al unor diplomati si politicieni ce se ascund sub piosenia mastii filozofale si al intelectualului, al omului de cultura ce pretinde un respect public, sau sa fii o desfranata si sa cersesti bani pentru farmecele sexuale, sau un infidel in casnicie si sa-ti inseli sotia si sa cersesti iubirea alteia de la gand pana la fapta ? Daca intradevar respectivul avea demnitate, isi dadea demisia, recunostea ca a gresit, si se retragea discret in viata culturala, lasand timpul sa dovedeasca ca omul se poate indrepta, si puteam aveam toata stima pentru el !
10) - Mentinand in functie si ignorand sau musamalizand faptele unor astfel de diplomati si politicieni, iar cu sprijinul unor angajati din presa ce au grija deja sa le linga petele pentru a le spala rapid imaginea, pot afirma cu convingere ca Romania isi merita pe deplin soarta ! Eu am ales calea pribegiei, asemenea altor milioane de romani, si asta tot datorita rezulatelor activitatii unor astfel de diplomati si politicieni ce au nenorocit tara.
Noi, cei plecati, am preferat sa ne pastram demintatea, chiar daca de multe ori poate prin munca sub nivelul calificarilor noastre, decat sa ne murdarim caractrul lingand din mana unui politician corupt, sau decat sa ajungi un jurnalist fara coloana vertebrala deontologica !
Noua nu ne este rusine de noi, voua ar trebui in schimb sa va fie (cu dedicatie speciala pentru Roxana Iordache, Laurentiu Ciocazanu si celorlalti care gandesc ca ei, si urarea, nu doar de a fi reprezentati toata viata de astfel de diplomati si politicieni, ci de a avea parte in viata de sot si sotie, precum Baconski si Manuela Vulpe). Amintim de asemenenea penibilului de Ciocazanu, ca nu doar ZIUA - publicatia ce-l face pe el sa-si piarda memoria, a publicat din corespondenta ambasadoarei. In aceeasi zi a publicat si Gardianul si Curentul - iar acesta a publicat primul, si cu o zi inainte !
11) - Revista SPIRIT ROMANESC nu a solicitat si nu a primit nici macar odata, un leu finantare de la DRRP sau din Romania (asa ca Ciocazane, iar ai gandit si scris prost !), ci a fost editata si tiparita, timp de 5 ani, din sudoarea muncii celui care o face, asa cum se practica prin diaspora, acolo unde exista spirite romanesti ce-si iubesc tara si poporul de care au trebuit sa se rupa, tot din cauza unor astfel de infectii morale precum vedem in diplomatie, politica, presa etc.

Laurentiu Fulga


( urmariti continuarea in Episodul II ! )

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul II

Am primit pe adresa redactiei o corespondenta interesanta a ambasadoarei romance din Mexic – Manuela Vulpe. Din zecile de e-mailuri ce vor fi publicate in serial, veti afla lucruri socante despre diplomatia romaneasca, iar in paralel voi face si o retrospectiva a activitatii post-revolutionare a corpului diplomatic roman din Australia.
Pentru cei care nu stiu, mentionam ca Manuela Vulpe a fost ambasador in Australia si a stat la post peste 5 ani, in mandatul oficial de 4 ani ! Ea a preluat pozitia de la fostul ambasador Gaf Deac, care a fost nevoit sa-si paraseasca postul (fiind declarat „persona non grata” de Australieni, prin 1998 !) ) ca urmare a interceptarilor facute de serviciul secret australian, la locuinta dnei Emilia Markakis (decorata ulterior cu Medalia Ordinul Australiei) ce primea amenintari cu moartea fiindca luase atitudine in mod public prin mass-media din Romania, despre implicarea ambasadorului roman Gaf Deac (fost inginer miner din Valea Jiului implicat in mineriade si ajuns prieten foarte bun cu fostul director SRI – Virgil Magureanu) in anturajul traficantilor romani de droguri din Australia. Gaf Deac este cel care l-a recrutat si adus ca investitor strategic la Rosia Montana, pe fostul arestat pentru droguri in Australia - soferul de camion Frank Timis !
Apoi, Manuela Vulpe recruteaza si aduce in Romania ca investitor strategic la privatizarea COMTIM Timisoara, pe Nicolae Cojocaru din Melbourne (acesta infiintase pe la inceputul anilor ’80 echipa romaneasca de fotbal DINAMO – Melbourne ! In Australia organizatii sportive au servit ca paravan pentru traficantii de droguri si operatiunile Securitatii !). Cojocaru este numit apoi consul onorific la Melbourne, pozitie ce o detine si-n prezent, iar Mauela Vulpe primeste o sponsorizare si, in timpul mandatului australian, face un master de $20.000 la Camberra. Ba mai mult chiar, Manuela Vulpe deschide in timpul mandatului ei australian, inca un consulat onorific la Brisbane, si este numita consul onorific o australianca specializata in tranzactii bancare ! Interesant este ca despre existenta acestui consult onorific MAE nu informase cu absolut nimic nici pe fostul consulul general Ovidiu Grecea, nici pe fosta ambasadoare Anca Visan, care veisera la post pe la sfarsitul anului 2004. Acestia au avut neplacuta surpiza sa afle despre existenta acestui consulat onorific romanesc abia cand au primit ghidul tiparit de MAE australian !
Am semnalat la vremea respectiva faptul ca, retragerea lui Grecea din Australia a avut loc numai pentru a proteja operatiunile de spalare a banilor din proveniti din droguri. Ulterior au urmat arestari spectaculase in comunitatea romaneasca, despre care puteti citi la capitolul Presa de pe acest site (n.n. - http://www.spiritofromania.com )!
Am semnalat public chiar faptul ca si Teodor Baconski in vizita sa in Australia a fost tocmai oaspetele acestor retele si ca, intre ei exista o increngatura de tip mafiot. La scurta vreme dupa retragerea lui Grecea, a facut o vizita privata fulger in Australia - si Bogan Olteanu, ce a fost la fel plimbat in acelasi anturaje, tocmai pentru a fi restabilite conexiunilele cu mafia, conexiuni ce fusesera amputate de Grecea.
Am semnalat, de mult, faptul ca structurile mafiote ale fostei Securitati, de facut bani din droguri in Australia, au fost trecute de securistul Teodor Melescanu, din gradina PSD in gradina PNL. Tot parlmentarul prahovean Teodor Melsecanu pare a fi si cel care a tras-o in diplomatie pe inginera in petrol si gaze, prahoveanca Manuela Vulpe. Cert este la scurta vreme dupa venirea la post, consulul general Marius Dragolea a readus mafia traficantilor de droguri in activitatile consulatului. Astfel s-a ajuns ca de la sutele de romani ce participau la activitatile facute de Grecea, in prezent sa-si mai faca aparitia doar cativa romani, ce se mai afiseaza la actiunile lui Dragolea ! Incercarea de a pune in acelasi rand traficantii cu romanii curati, cinstiti, educati, cu diaspora recenta, nu a dus decat la indepartarea in anonimatul societatii australiene a romanilor ce ar fi facut cinste si demnitate Romaniei !
Laurentiu Fulga


Zangy Comment Graphics
Corespondenta cu Adrian Videanu - Primarul General al Capitalei


From: MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com>
To: avpmb@yahoo.com
Sent: Wednesday, January 3, 2007 7:27:12 PM
Subject: salutari din mexic
Stimate domnule primar general,
A trecut ceva timp de cand am plecat si, desi nu s-ar parea, m-am gandit la dumneavoastra si v-am evocat de multe ori.
Va scriu pentru a va transmite cele mai bune urari la inceput de an. Sa aveti parte de un 2007 cu multe bucurii, sanatate si impliniri in plan personal si profesional. Aveti o sarcina dificila (aceea de a gestiona Bucurestiul), dar se poate si mai rau, va asigur. Mexico City este un cosmar de oras si nu exista zi sa nu ma intreb cu poate fi gestionat. Si este gestionat destul de bine. Am descoperit o capitala grandioasa si foarte frumoasa (moderna, curata, intr-un cuvant impresionanta).
Sper din tot sufletul sa puteti veni in vizita aici. In acest sens, va rog sa imi dati un semnal in ceea ce priveste disponibilitatea si intersul dumneavoastra pentru aceasta parte a lumii. Cred ca experienta Mexicului ar putea fi utila oricarui primar general din lume.
Astept un raspuns,
Pe curand, cu cele mai bune ganduri,
ambasador,
manuela vulpe

Date: Thu, 11 Jan 2007 22:01:08 -0800
From: avpmb@yahoo.com
Subject: Re: salutari din mexic
To: mvulpe@hotmail.com
Stimata doamna ambasador,
Va doresc si eu la rindul meu, ca acest an sa fie cel mai bun din viata d-voastra si implinirea tututror dorintelor. Pe de alta parte, voi analiza oportunitatea unei vizite si cu certitudine voi fi onorat sa va tin la curent.
Pina atunci cele bune,
A.V.

Corespondenta cu „LARA ”

Date: Tue, 26 Jun 2007 19:30:25 -0700
From: lara...@yahoo.com
Subject: datele sosirii
To: mvulpe@hotmail.com
draga mea Manuela ajunng la tine joi 28 iunie la 5.40pm zboru AM 677 AEROMEXICO care vine din FT LAUDERDALE Florida
plec luni 2 iulie la 9.30
sper ca nu ma lasi in aeroport si ca nu am nevoie de visa pt MEXICO
te pup
Lara

Date: Thu, 19 Jul 2007 02:01:50 -0700
From: lara...@yahoo.com
Subject: ce faci draga
To: mvulpe@hotmail.com
astept sa imi dai ok pe skype, dar tu nu ma bagi in seama........... am vesti.......... dupa ce am ajuns din state dupa un drum de calvar cu alitalia am intrat direct la munca............ dar intr-o seara ies eu la barul meu preferat despre care ti am povestit si cunosc un domn........... adica ma asalteaza el pe mine.............. 40 ani, neinsurat, fara copii, elegant, curat..... bulgar, care traieste la monako.......... si uite cum se combina prietena ta................. sex de nota 10+10, tandru, iubitor, cu lumanari, vin rosu............. aparent totul perfect pana se decide lara sa se uite la stiri dupa 2 luni de pauza si afla ca domnul Stamen Stancev este un mafiot care are interdictie sa iasa din RO pt ca este implicat in celebrul proces cu ministru Seres si alti ministri............. ceva in legatura cu privatizari.............. bla, bla........ asa ca eram foarte "pazita" de sri fara ca sa stiu............... ce o sa fac acuma, nu prea stiu.............
tu ce mai faci, cum stau lucrurile cu fat frumos ?
ti-am cumparat sutien
te pup..............

From: mvulpe@hotmail.com
To: lara...@yahoo.com
Subject: RE: ce faci draga
Date: Thu, 19 Jul 2007 13:00:50 +0000
Esti o nebuna....cu "fat frumos" am restabilit legaturile mai de mult; ieri din nou m-am suparat pe el (si nu ii mai raspund la telefon. De data asta NU pentru o femeie). Sunt absolut innebunita cu delegatia care trebuie sa vina poimaine. Nu am dormit de vreo doua saptamani, sunt la pamant fizic si psihic
iti mai scriu eu cand ma eliberez. Adica pe 1 august !
Te pup mult si ai grija de tine.
manuela

Corespondenta cu Teodor Baconski



On 12/13/06, MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Hola Teodor ! Cum mai esti ?
Eu, asa si asa. M-am mutat in noul apartament, insa (mereu este un "insa") proprietarul nu a indeplinit toate promisiunile; asa ca, de doua saptamani stau fara televizor (probleme cu instalatia de cablu), pana ieri am fost si fara telefon fix si multe altele... Este un ritm incredibil in Mexic sau, mai bine zis, o lipsa de ritm. Toata lumea este serviabila si promite multe (vorba locala preferata este " a sus ordenes" - adica, ce mai ! toti sunt la ordinele tale), numai ca realitatea este dezamagitoare. Sunt neparolisti, intarzie pe ruptelea, te amana de pe o zi pe... saptamana viitoare. Ma rog, nu ti-am scris ca sa ma plang, ci ca sa vad ce mai faci si ca sa iti spun ca din cand in cand ma gandesc la tine.
manuela

Date: Wed, 13 Dec 2006 08:53:22 +0000
From: teobac@gmail.com
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Re: just to say hello
Poftim, hola Manuela !
Sunt OK. Muncesc mult si altfel. Public mai mult. Am inca un santier acasa, pe exterior. Balamuc. Mexicanii tai imi aduc aminte de portughezii mei. E totusi important ca oamenii stiu, sau macar incearca sa fie "draguti". Sper sa te cablezi, sa te "fixezi" si cu telefonul si sa-ti mearga bine.
O imbratisare, T
PS Iti multumesc pentru fidelitatea sporadica pe care mi-o marturisesti.

On 12/20/06, MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Aseara am facut o baie, in noua cada (tip jacuzzi) din noua resedinta. Gandindu-ma la tine, am evocat - si trait - momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta resedinta din australia.
manuela

Date: Thu, 21 Dec 2006 09:57:07 +0000
From: teobac@gmail.com
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Re:
Uaaauuu ! Am ramas fara grai.
(NR: Parinte, parinte, ce-ai facut parinte, ai cazut in ispita precurviei ? Tac-tu scria poezii si osanale lui Stalin, iar tu spovedisi Vulpea !)

On 1/24/07, MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Hi, Teodor,
Vad ca te-ai speriat tare de tot de la ultimul meu mesaj si nu ai mai dat nici un semn de viata (nu ca ai fi fost .... taaaaare generos cu semnele inainte)....
Cam atat. esti bine ?
manuela

On 2/13/07, MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Teodor, 14 februarie este memorabila pentru mine nu din cauza sfantului Valentin.
La multi ani, deci. Sper ca ai depasit angoasele pragului de 40 de ani si poti sa spui sincer - asa cum spuneam si eu- ca niciodata nu te-ai simtit mai bine decat la ACEASTA varsta.
Esti bine ?
Te imbratisez si te sarut, cast, asa cum as fi facut-o daca te-as fi felicitat in biroul tau de la MAE.
manuela

Date: Wed, 14 Feb 2007 08:50:32 +0000
From: teobac@gmail.com
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Re: la multi ani
Iti multumesc mult pentru urari. Sper sa fii sanatoasa si sa-ti mearga totul bine.
Pusi,
Teodor

On 4/2/07, MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Teodor, just to let you know I was thinking of you.
Ce mai faci ? Ai avut audierea ? Esti bine ? Ma simt - si sunt - departe de tumultul de acasa si numai presa (romana) ma face sa imi imaginez ce nebunie este in politica.... domestica.
Sa nu iti imaginezi, insa, ca eu sunt scutita complet de probleme si ca distanta de casa ma face mult mai linistita. Mircea nu vrea sa ramana aici (cred ca ti-am spus deja), asa ca in curand ma va abandona si se va intoarce acasa, impreuna cu mama.
Lipsa de interes politic fata de Mexic se resimte pregnant in activitatea mea; desi incerc sa supliniesc inertia de acasa printr-o participarea a mea sporita la tot fel de actiuni (in special in mediul academic, unde m-am specializat pe discursuri - in limba spaniola !), ma simt in afara fluxului principal al diplomatiei romane. Aici, ca si in Australia de altfel, sunt foarte bine receptionata, iar aprecierile nu contenesc; dar cui ii pasa ?!

Te imbratisez si sper ca esti bine,
manuela

Date: Tue, 3 Apr 2007 12:45:57 +0100
From: teobac@gmail.com
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Re: mai nimic
draga Manuela,
trebuia sa merg azi la comisiile parlamentare, pentru audieri: au fost amanate, din cauza votului pentru noul guvern. Deficitul democratic, adancit in culisele fetide ale politicii locale, ma pune tot mai serios pe ganduri. In rest, sper sa merg totusi inainte, pe calea deja angajata.
Iti inteleg frustrarile profesionale, dar nu te astepta ca "Bucurestiul" sa reactioneze prea curand la propunerile tale. Asta poate, deocamdata, in tara asta dezbinata si nefericita. Iti urez un Paste fericit si sper sa auzim de bine.
Teodor

From: baconschi@blackberry.orange.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Melancolic
Date: Sun, 3 Jun 2007 22:07:49 +0000
ma mai iubesti ?

From: mvulpe@hotmail.com
To: teobac@gmail.com
Subject: raspuns
Date: Mon, 4 Jun 2007 14:25:19 +0000
Cum n-am primit nici o reactie, m-am gandit sa repet raspunsul si pe vechea adresa de e-mail: "Da !".

From: mvulpe@hotmail.com
To: baconschi@blackberry.orange.ro
Subject: RE:
Date: Mon, 4 Jun 2007 22:16:15 +0000
Credeam-speram-ca... deep down sa intuiesti raspunsul. Nu e nevoie sa il "utilizezi" in nici un fel.
Azi am fost, de fapt, foarte rau. Nu am putut merge la lucru; am stat in pat toata ziua. Oare ti-am spus, nu, ca am ramas singura ? Ai mei au plecat acasa

From: baconschi@blackberry.orange.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Mon, 4 Jun 2007 20:30:52 +0000
Subject:
M-ai surprins.. Nu stiu cum sa utilizez raspunsul.. (Cred ca e preferabil sa tinem asta in noi insine) Sper sa fii bine

Date: Tue, 5 Jun 2007 10:35:02 +0100
From: teobac@gmail.com
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: mexic
draga Manuela, am inteles de la Cristi Preda ca Mircea s-a intors. Inteleg ca si mama ta. Probabil ca nu aveau si nu aveai de ales. Sper ca te simti mai bine. Nu mai am energie pentru a gestiona "chestia sentimentala"... Sau pentru a provoca noi deceptii. Ma simt insa aproape de tine si sper, sincer, sa nu fii trista, nefericita. ...
O imbratisare, Teodor

From: mvulpe@hotmail.com
To: teobac@gmail.com
Subject: RE: mexic
Date: Tue, 5 Jun 2007 13:12:09 +0000
Teodor, raspunsul meu a venit spontan, simplu, sincer si, mai ales, neconditionat.
Probabil ca asa ti-as raspunde in orice moment din timp in care mi-ai mai pune intrebarea cu pricina. Nu imi place, insa, sa te vad in defenisva. Tot nu ma cunosti ?!?! De ce crezi ca "da"-ul meu s-ar fi dorit o reluare la ceva... irepetabil ? Daca, totusi, raspunsul ti-a satisfacut "cochetaria masculina", inseamna ca a folosit la ceva. Asta pentru ca tot nu stiai cum sa il "utilizezi".
Te rog, nu iti face probleme. Sunt bine. Si sunt convinsa ca si tu esti la fel.
Te imbratisez si eu.
manuela

Coresondente cu Marius Dragolea - Consulul General de la Sydney

From: cgrom@tpg.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
CC: embajador@roumania.org
Subject:
Date: Fri, 23 Feb 2007 11:50:28 +1100
Draga Manuela,
Imi face placere sa te anunt ca in ultimul numar al revistei The Diplomat apare un articol despre grupul doamnelor sef de misiune din Canberra. Desi articolul porneste de la datele actuale si, implicit, nu esti mentionata nici tu nici Anca, fotografia care ilustreaza articolul este cea de la dejunul vostru din 2004 cu Downer, in care apari in primul rand, in stanga ministrului. Deci, mi-a facut placere sa te revad. Sper ca totul este bine la voi. M-as bucura sa ne auzim.
Cu cele mai bune urari,
Marius

From: cgrom@tpg.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Re:
Date: Mon, 26 Feb 2007 09:00:44 +1100
Draga Manuela,
Sper ca ti-a facut placere stirea. Voi incerca sa pastrez revista si sa ti-o aduc in concediu. Unde esti in excursie ?
Pe Fulga l-am linistit eu intr-o anumita masura, dar tot mai da din copite cand si cand.
In rest, toate bune. Tu ce faci ?
Best regards,
M

Corespondente cu Petru Petra - ambasador in Malaezia

From: oprea peter
To: MANUELA VULPE
Subject: Mesaj in lipsa vreunui mesaj
Date: Fri, 16 Mar 2007 05:51:58 -0700 (PDT)
Draga Manuela,
Nu am mai vorbit de mult. Vorbim zilele urmatoare. Ce vreau doar sa-ti spun, ca ieri sau alaltaieri la ziare.ro sau la revista presei MAE era un articol in care erau insirate mai multe persoane care au case de protocol de la stat, desi nu mai au functii. Erai mentionata si tu. Verifica.
Te pup, Petru

MANUELA VULPE wrote:
Petru, acum am reusit sa gasesc articolul. Ce porcarie ! Cred ca stiu a cui e mana: este vorba tot de ... celebrul Ovidiu Grecea. Doar acolitul lui de la Sydney (Laurentiu Fulga) scria mereu ca eu as fi decorata de Ioan Iliescu. Doar el a vehiculat informatia asta. Culmea, ma baga pe mine in categoria PSD - istilor de seamna, cu Dan Nica si Simona Miculescu... si alti revolutionari.
manuela

From: oprea peter
To: MANUELA VULPE
Subject: RE: am cititi articolul
Date: Fri, 16 Mar 2007 22:08:07 -0700 (PDT)
Draga Manuela,
Nu imi dau seama daca este mana lui Grecea. Problema pare a fi lansata de altii, care vizeaza pe cei din PSD, sau vizeaza apartamentele. Dar lipirea ta acolo, cine stie a cui opera poate fi. Apropo de Grecea, au mai fost niste articole, la inceputul saptamanii sau saptamana trecuta, cand presa a scris despre prinderea unor conationali in Australia cu droguri. Atunci, el s-a prezentat la ziare ca unul care tocmai impotriva flagelului respectiv lupta acolo si ca rechemarea lui in tara probabil urmarea tocmai protejarea infractorilor. MAE a primit de la unele ziare o bila neagra pentru aducerea lui inapoi. Eu am citit, si eu, cu oarecare intarziere articolele in cauza pentru ca am fost in Insula Borneo in statul Sabah cu decanul Corpului Diplomatic. Luna februarie a fost o luna aglomerata. La inceput am fost si mi-am prezentat scrisorile in Brunei, apoi am fost la curier in Singapore, si la sfasitu lunii, in Sabah.
Nu stiu daca ai citit informatiile de presa de care iti spun acum privind pe Grecea. Daca nu le-ai citit, merita sa le vezi. Cred ca trebuie sa te gandesti la cineva care sa se intereseze, sa te tina la curent si chiar sa-i dai procura sa intervina daca este cazul, cu casa.
Te pup, Petru

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Petru, este categoric mana lui Grecea (care, te asigur, are conexiile lui la anumite ziare). De altfel, cum ti-ai imagina - daca nu prin tot felul de aliante mai mult sau mai putin curate - ar putea ca unele ziare sa critice revenirea lui in tara ?
Din unele surse (sper ca dezinformate) am auzit ca Grecea ar fi propus pentru postul de Consul General in Shanghai. Ar fi culmea ! Dar acum unde este ? Pentru mine, ar fi mai bine, de altfel, sa plece – oriunde ! - altfel ma va urmari si denigra prin orice mijloace, fiind convins ca retragerea lui de la post mi se datoreaza si mie. In alta ordine de idei, imi imaginez ca Brunei-ul a fost grozav (sa-mi spui cum a fost acreditarea) si la fel si Sabah-ul. Eu, ma "lupt" cu Honduras, Nicaragua, Costa Rica tari interesante, intr-o oarecare masura - dar nu atat de pitoresti ca locurile pe care le... pastoresti tu.
te pup si numai bine.
manuela

Date: Sun, 27 May 2007 20:04:03 -0700
From: ambpetra@yahoo.com
Subject: Pierduta pe mapamond
To: mvulpe@hotmail.com
Mai Manuela,
Foarte greu te mobilizezi sa dai un mesaj. Au fost si Pastele, a trecut si 1 Mai si nici un semn. Nu ti-as mai fi scris daca nu aveam sa te intreb ceva. Anume: la o masa data de mexican inainte de plecarea de acasa a fost si Gogulescu, de la Camera de Comert Prahova. Prin octombrie sau noiembrie i-am cerut niste informatrii despre companii care pot furniza sau construi conducte de petrol. Nu a reactionat cu nici un mesaj. Acum, cineva ma roaga sa-i dau o lista cu ce utilaj in petrol si gaze produce si poate oferi Romania. Daca Gogulescu asta, care e presedinte la Camera de Comert nu raspunde sau nu stie, la cine naiba sa mai intrebam ? Eu tot ii voi scrie, sa vad ce face de data asta.
Probabil esti foarte bine, daca nu ai timp sa scrii o vorba.
Toate cele bune,
Petru

From: mvulpe@hotmail.com
To: ambpetra@yahoo.com
Subject: RE: Pierduta pe mapamond
Date: Mon, 28 May 2007 03:41:03 +0000
Petru, Petru, cred ca ma certi degeaba. Nici tu nu ai fost mai generos cu vestile... Iar eu am mai multe circumstante atenuante: sunt acreditata in cinci tari (in trei mi-am prezentat scrisorile deja, in doua am calatorit in interes de serviciu), am un copil si o mama de care trebuie sa am grija (cu probleme de sanatate, facultati etc) si, bineinteles, destule activitati profesionale (pe Gogulescu l-am avut in misiune economica, alaturi de o delegatie a Camerei de Comert si universitatii de Petrol si Gaze, am avut si o delegatie condusa de o secretara de stat din Ministerul Finantelor+Presedinta EXIMBANK+Director General din fostul MEC, semnare de Acord de cooperare intre MEC din Mexic si Romania, trei conferinte - in spaniola ! - la universitati mexicane, interviuri in anumite publicatii, referendumul celebru, vizita unui consul onorific al nostru de aici, in Romania, pregatire a vizitei lui Bogdan Olteanu care se anunta pentru sfarsitul lunii iulie - si multe, multe, altele). Despre colaboararea pe linie petroliera, trebuie sa iti spun ca sunt dezamagita. Au venit aici reprezentanti ai unor firme din Prahova si, bineinteles, uita totul la intoarcerea in tara. Raspunsurile sunt, de regula, "nu suntem interesati", "este distanta prea mare", "nu avem capacitate" etc. Ii voi da si eu un semn lui Gogulescu pentru a-l stimula sa iti trimita un raspuns.
Eu vin in concediu pe 20 august. Tu, cand ? Si cum iti mai merge ?
Ai mei (mama si Mircea), pleaca definitiv de aici pe 29 mai. Am renuntat si la proiectul cu Anglia pentru Mircea, dupa ce facusem, practic, toate aranjamentele; asa ca fiu-meu isi va vedea visul, de a studia in Romania, implinit.
Te pup si pe curand,
Manuela

( urmariti continuarea in Episodul III ! )

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul III

Din aceste corespondente reiese ca Manuela Vulpe, ambasadorul roman din Mexic, acreditat pentru inca patru alte tari din America Centrala, primeste cu regularitate mii de dolari de la un cetatean australian ce joaca rolul de iubit ! Oare acesta relatie si aceste sume de bani au fost raportate in centrala MAE si catre SIE, de stimabila noastra ambasadoare ? Pentru ce sunt oferiti acesti bani, pentru servicii sexuale, sau pentru vanzare de informatii confidentiale ? Acestia ne sunt diplomatii ce ne reprezinta pe noi in toate colturile lumii !
Laurentiu Fulga

Zangy Comment Graphics
Corespondentele cu iubitul australian !

From: ...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Transfer of monies
Date: Fri, 02 Mar 2007 21:01:15 +1100
Hi sweetheart
I received email from hong kong
the delay was chinese new year
it should be in the system and in your account by next week the sum of 8,000 US Dollars for January 07 followed by 10,000 US Dollars for February 07.
This should give you some comfort
I am totally commited to you us, I love you always think of me as I do you,
I trust you
Let me Know when you receive
Give my love to all yours
peter
Many many kisses, I miss you so much wish I could just hold you

From: ...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Sat, 3 Mar 2007 16:10:14 +1100
Subject: Re: RE: Transfer of monies
Hi my precious
You are doing a few miles, it must be intersting and tiring, I think of and worry about you always especially when you stress and you get pains in the chest'heart.
As I do not have access to the bank there will times when I will not be able to send monies so it is best that you have a reserve. Travel safe take care.
Did mircea accompany you or was occupied with friends
I will probably be working else where by the end of the month
love you always
your peter

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Thank you darling. You shouldn’t have sent me so much.
I am in Costa Rica still, waiting to go to another meeting.
I miss you you and I love you. Please, don’t worry !
Manuela

From: ...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Mon, 30 Apr 2007 11:24:50 +1000
Subject: Mrs and Mr
Hi sweetheart
the highlight of my day is to speak with you, and the thought of seeing, being with you, the thought of not seeing you again is awful.
My new details are
Apartment address:
Crowne at the Summit
9000 Crowne Springs Circle
Apartment # 103
Louisville
Kentucky 40241
Apartment Phone Number: 001 502-327-9195
Give my love and thoughts to mum and young mircea
Many many kisses love enorm
peter

From: mvulpe@hotmail.com
To: ...downunder@optusnet.com.au
Subject: RE: Sad and Sorry
Date: Mon, 16 Jul 2007 13:38:27 +0000
Don't be sick an sorry for me, please ! With the apartment I think we will not proceed, becouse I don’t have enough money anyhow ! How would I pute EVERYTHING that I have ane everything for the years to come in a new apartment ? I can not afford it.
And Mircea is not so pushy as you think. He even offered all his savings for a new apartment ! I just refused it.
All the best to you,
manuela

From: ...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Mon, 16 Jul 2007 10:51:03 +1000
Subject: Sad and Sorry
Sweetheart
I know you have a lot of things on your mind, I did not intend to upset you should have been more considerate with all the upset and pressure you are under. I know Mircea is a good boy, I feel an Audi car is over the top, I am supprised and disappointed that he is putting so much pressure on you when you have the problem of the apartment.
We have been together and helped each other for nearly four years why should it change now.
Your attack on me was unfair but understandable as you are very stressed due to the problems I feel sick and have done all day, I thinking of you what I can do to help.
Love you
Peter

From: mvulpe@hotmail.com
To: ...downunder@optusnet.com.au
Subject: RE: Sad and Sorry
Date: Mon, 16 Jul 2007 17:41:12 +0000
Nothing, Peter... I didn’t mean nothing. It was not a farewell. Just wishing you all the best in everything you do.
I am really under big preasure with my visit (nothing is going on as it should !), so I am not in my best mood.
Take care of you.
manuela

From: mvulpe@hotmail.com
To: ...downunder@optusnet.com.au
Subject: RE: Sad and Sorry
Date: Mon, 16 Jul 2007 19:49:36 +0000
Thank you for all your encouragements.
Kisses,
manuela

From: mvulpe@hotmail.com
To: ...downunder@optusnet.com.au
Subject: RE: Sad and Sorry
Date: Tue, 17 Jul 2007 12:47:52 +0000
You are right sweetie, you shouldn’t have come to US. But I am sure things wil work out from your job poit of view as well. Don’t regret Africa !
Kisses
Manuela
Things are getting worse with my visit !

From: ...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Tue, 17 Jul 2007 21:33:18 +1000
Subject: Re: RE: Sad and Sorry
Hi darling you beautiful wonderful gorgeous creature
The last rucks will be loaded on Wendsday and the crane on Thursday I will fly to Dallas either Thursday or Friday morning for the meeting with the owner and his son. We will see what happens.
I hope things start improving and comming right for you. These days companies promise so much to yet you on board, is when you find the truth. In reality I should of stayed in Africa as being in the USA has not made it easier to see you, the distance and your being busy.
This year so far has been very upsetting and stressful for you and very dissapointing work wise for myself
Keep your chin up as the english say hings will come good for you, take care love you always thinking of you
Many Huggs and kisses
Peter

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Thank you for all your encouragements.
Kisses,
Manuela

From: ...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com>
Date: Tue, 17 Jul 2007 05:35:03 +1000>
Subject: Re: RE: Sad and Sorry>
I'm sorry things are not going to well, you put so much effort and try so hard it is not fair you deserve so much more. Do not let it get the better of you things will turn out right
Thinking off you always
Peter

From: mvulpe@hotmail.com
To: ...downunder@optusnet.com.au
Subject: RE: better days
Date: Tue, 17 Jul 2007 18:05:47 +0000
On top of everything I received some bad news with regard with some medical investigations (gynecological) that I did recently. I need further examination, which I will do tomorrow. I was very downbeat yesterday. Today I feel better.
manuela

MANUELA VULPE wrote:
Thank you for all your encouragements.
Kisses,
Manuela

From:...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Wed, 18 Jul 2007 02:58:52 +1000
Subject: Re: better days
Hi darling
appreciate your email and kind words I am waiting the office to send flight and hotel details.
Things will start coming together for your visiters and I am sure all will be a success because of your effort
Don't over do things, you need to get some rest you will burn yourself out
Speak with you later
My toughts and love are with you always
peter

MANUELA VULPE mvulpe@hotmail.com wrote:
Thank you for all your encouragements.
Kisses, manuela

From:...downunder@optusnet.com.au
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Thu, 19 Jul 2007 21:37:53 +1000
Subject: Us
Good morning you beautifull lady
I hope you managed to get some rest last night, you sounded exhausted and nervous in your voice which is not good. You need to get rest which will help put you in a better frame of mind, It is difficult when you have things on your mind.
What happening with Mircea's car have you transferred some funds ?
I will be flying at around 18.30 hours from Louisville and will arrive in the hotel around 22.00 hrs US time
I will try and ring you from Dallas it is the same time as Mexico City.
I hope you have a good day and things go as you would like, my thoughts are of you, I love you very much and wish I could do something to help
Huggs and kisses
peter

From: mvulpe@hotmail.com
To: ...downunder@optusnet.com.au
Subject: RE: Us
Date: Fri, 20 Jul 2007 23:39:47 +0000
Sweetie, I haven’t received your second e-mail. I tried to call you on your mobile.
I hope we can still speak before you leave. I am sorry that things didn’t work out for you in the States. I am sorry we didn’t see each other more and that I was so nervous in the last weeks.
I hope everything will work out for you in Australia or elsewhere.
About Mircea’s car it was not such an emergency. He just suggested an Audi A4, second hand, of course. You know Mircea is not a bad boy (actually he is very good). How can you question the fact that I would like to do all what I can for him. And, after all, I need a car too. It is a a shame not to have one.
Kisses and be well
manuela

( urmariti continuarea in Episodul IV ! )

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul IV

Pe timpul cat cumatra Vulpe a fost ambasadoare in Australia, la Camberra a avut loc un incident diplomatic penibil, ce a stirbit si mai mult imaginea diplomatiei romanesti. Sotia ambasadorului iranian a descins la resedinta Manuelei Vulpe si i-a spart cateva geamuri, aruncand cu caramizi si strigand in gura mare: ”Sa-mi lasi barbatul in pace ! Sa nu-mi mai plimbi tu, seara, catelul prin parc cu barbatul meu !” Tot cartierul rezidential in care locuia ambasadoarea, se adunase ca la circ ! Pe semne, un serviciu secret a trimis ceva imagini iraniencei, din care ea a vazut cum barbatul sau facea sondari profunde cu inginera petrolista Manuela Vulpe !
Si uite asa ambasadorea noastra prinsese frica sa mai doarma singura si a solicitat cu imprumut, pentru cateva nopti, barbatul altei angajate din ambasada. Din pacate a fost refuzata politicos si i s-a recomandat sa-si aduca propriul ei barbatul cu ea !
Asta nu-i nimic insa, stati sa vedeti in serialele urmatoare ce dragoste are cu un australian si cu un mexican, in acelsi timp ! Dar pana una alta sa vedem corespondenta ambasadoarei cu Dan Sitaru. Acesta a fost consul la Camberra, aproximativ in aceeasi perioada cu Manuela Vulpe si intre timp a fost anchetat pentru anumite aspecte si zburat din MAE ! Cert este ca pe timpul mandatului lor, trebuia sa aiba loc vizita in Australia a Presedintelui Ion Iliescu. Desi toate formalitatile erau facute, desi ofiterul SPP venit in Australia, era deja cu siguranta traseului pusa la punct, vizita nu a mai avut loc. Din Indonezia, Presedintele Iliescu a facut cale intoarsa lasand Vulpea cu ochii in soare. Cumatra visa sa prinda aceasta vizita si sa mai ciuguleasca cateva luni de mandat, dupa care incepeau alegerile din 2004 si ea ar fi ramas bine merci la post, inca un an aproape, desi statuse deja 5 ! Ceva insa a stricat aceasta combinatie ! Eu, Laurentiu Fulga, primisem in detaliu de la Col SIE - Viorel Predosanu - aflat sub acoperire ca si consul economic la Sydney (intre traficantii de droguri, dupa ce anterior fusese seful misiunii diplomatice a Romaniei in Columbia - tara drogurilor !), caruia ii castigasem increderea, traseul si programul vizietei din Australia, al Presedintelui Iliescu. Organizasem ca, in momentul cand Iliescu vizita gradina zoo din Sydney, unde trebuia dus cu vaporasul de la Opera, si cand delegatia ajungea in dreptul padocului Diavolului Tasmanian, sa gaseasca afisat un banner inscriptionat cu: ”Opriti aici Diavolul comunist - specie pe cale de disparitie !” Iar in acelasi moment cineva punea simbolic un lacat pe portile gradinii zoo din Sydney ! Stirea ca Iliescu ar fi fost inchis in gradina zoo din Sydney, era pregtita sa plece catre agentiile de presa si mass-media ! Am avut insa grija ca, desi eu pregatisem aceasta actiune, tot eu sa-i vand pontul col SIE Predosanu si sa-i cer sa-l anunte urgent pe ofiterul SPP, ca Iliescu va fi inchis in gradina zoo din Sydney ! Ceva s-a intamplat si vizita Presedintelui Iliescu a fost anulata, iar Manuela Vulpe a facut rabie diplomatica de ciuda ca a pierdut sansa sa se mai gudure putin pe langa mafia PSD-ului !
De nenumarate ori am semnalat faptul ca majoritata diplomatilor trecuti pe la post in Australia, au ajuns corupti sau santajabili, fie de catre mafia drogurilor, fie de catre alte servicii secrete ce-i agatau in anturajul mafiei drogurilor. Singurul care a calcat pe aceste structuri a fost Ovidiu Grecea, de asta l-au si scos din Australia cu diversiuni de presa. Nu uitati ca HG de scoatere a lui Grecea, a fost strecurata pe sub nas lui Tariceanu, de catre Baconski, fara sa tina seama de secretarul de stat Mihai Gheorghiu de la DRRP si nici sa se consulte cu Gaginschi, seful directiei consulare la acea vreme (ambii find impotriva retragerii lui Grecea, fiindca stiau adevarul !). Baconski preluase pentru cateva zile prerogativele MAE, cat ministrul Ungureanu era operat in spital si astfel a fost indepartat Grecea.
Baconski avea invidie prosteasca pe Grecea, inca de pe vremea cat el a fost ambasador la Vatican si a avut loc vizita Papei Ioan Paul al II–lea, la Bucuresti. Presa a tot ridicat osanale lui Baconski, ca vezi doamne daca e popa, el l-a adus pe Papa ! Baconski insa, nu a fost la Vatican decat un copil de mingi, un curier ce plimba scrisorile date de cei Inteligenti ! Papa a fost adus in Romania de structura fostei Securitati infiltrata in Opus Dei, care prin premierul greco-catolic Radu Vasile a jucat foarte inteligent ! Iar mana dreapta de atunci a Premierului Radu Vasile PNT-CD, seful corpului sau de control - Ovidiu Grecea, fusese decorat personal de Papa, la Nuntiatura papala din Bucuresti ! De atunci Baconski e ispitit de invidie si cauta momentul sa se razbune pe Grecea !
Mentionez si faptul ca, pe langa cei apoximativ 10 copiii stabiliti in Australia ai diplomatilor romani perindati la post in tara cangurilor, se afla si fiica Generalului SIE – Aurel, cel care pana recent a fost seful directiei de crima organizata din SIE !
In cadrul intalnirii avute cu acest general, prin vara anului 2005, cat inca era pe functie, imi solicita cu nervozitate sa renunt la investigatiile mele si mai bine sa pomovez cultura si frumusetile patriei ! Si asa am tot promovart, pana am gasit ca si fiica lui e stabilita tot in Australia si e angajata pe la un consiliu local ! Cum, de cand si cu ce sprijin a ajuns in Ausrtralia, asta tot SIE trebuie sa stie ?! Cum tot SIE a stiut si despre activitatea Manuelei Vulpe si cu toate astea, doar i-au stimulat hormonii si i-au exploatat poftele ei trupesti ! Macar de-ar fi facut-o in interesul Romaniei ! Curatati SIE si MAE de specimenele infecte, daca doriti ca aceste institutii sa se bucure de respectul ce ar trebui sa-l aiba din partea societatii civile, precum in tarile occidentului civilizat !
Laurentiu Fulga

Zangy Comment Graphics
Corespondenta cu Dan Sitaru – fostul consul de la Camberra

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Hello Dan,
Ce mai faci ? Am incarcat acum (ora 18.30, ora Romaniei) sa te sun, dar nu ai fost de gasit. Ti-ai schimbat numarul cumva ? Iarta-ma ca nu ti-am scris sau nu te-am cautat pana acum. M-am lasat dusa de "valul" activitatii profesionale si nu mi-am facut deloc timp de mine. Te mai sun eu sa comunicam in direct. Suntem oarecum bine (cred ca mai bine ca in Australia), dar lucrurile sunt dificile si aici - din multe puncte de vedere. Te pupam cu totii (in special eu).
manuela

Date: Tue, 14 Nov 2006 12:34:51 -0800
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re:
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
In primul rand te pup si... bine ai venit ! Eram la serviciu cand m-ai sunat si telefonul era in masina. Am vazut ca m-a apelat cineva dar nu si numarul. Totusi, mi-am imaginat ca poate fi cineva din afara si m-am gandit si la tine. Imi pare bine ca mi-ai scris si ma grabesc sa-ti raspund. La telefon pot fi gasit numai seara, de regula dupa ora 18.00, desi uneori ajung acasa mai tarziu. Ma bucur ca te simti mai bine decat in Australia, dar am sesizat o nuanta de disconfort in mesajul tau. Ma intreb de ce ? Cum te-ai instalat si cum merge diplomatia ? Ce face mama si cu Mircea ? Cum s-au acomodat in Mexic ? Cum merge cu scoala ? (Cam multe intrebari !) Noi suntem bine, cu viata cotidiana, fara nimic spectaculos. Pe la serviciu, agitatie ca de obicei, si nu ma astept la noutati prea favorabile. Vremea s-a schimbat, se apropie sarbatorile si uite asa trece si anul acesta ! Ai trimis invitatiile pentru Ziua Nationala ? Ceva program artistic ? Sau macar vreun Popa pentru culoare ! La sfarsit, te mai pup odata si numai bine la toti !
Dan

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Draga Dan, am incercat sa te sun (dar probabil erai la birou). Te rog, din suflet, sa ma ajuti cu alta chestiune. As vrea un pasaport simplu pentru Mircea, astfel incat sa ii pun o viza de studii pentru Anglia (viza pe care sa o obtin aici in Mexic).
Tu fiind singura persoana pe care ma pot baza acasa, te-as ruga sa te ocupi tu de obtinerea pasaportului (in regim de urgenta). Pentru asta trebuie sa iti trimit o procura de aici, numai ca nu iti stiu coordonatele (adresa, buletin, date diverse etc).
Tinand cont ca este aici o delegatie MEC din Romania si as putea sa trimit procura prin directorul general Radu Zaharia, poti sa imi trimiti cat de repede datele necesare, astfel incat sa facem procura repede ?
Din nou, iarta-ma ca te deranjez. Sper ca esti bine si ca lucrurile in plan profesional sunt pe un drum bun. Ultima oara pareai cam deprimat.
Aici Mircea nu s-a prea acomodat. Tanjeste dupa Romania, iar eu insist cu Anglia. Nu stiu daca fac bine.
Voi mai incerca sa te sun,
Te imbratisez,
manuela

Date: Mon, 29 Jan 2007 08:45:37 -0800
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re: din nou solicitare de sprijin
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Ma grabesc sa-ti raspund pentru a face procura in timp util. Deci, nascut la 17.02.1954 la Ploiesti, CI seria DP nr. 021694, CNP 1540217400648, domiciliat in Bucuresti, str. Voronet nr.14, Bl. D8, Sc.3, Ap.39, sector 3. Mi-a parut bine ca te-am auzit la telefon si astept vesti de la tine. Salutari mamei si lui Mircea.
Te sarut, Dan

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Dan, a trecut ceva timp de cand am primit pasaportul de la tine si nici macar nu ti-am confirmat. Am fost ocupata cu delegatia ploiesteana/totul a iesit, cred, foarte bine), apoi in perioada 21-24 februarie am fost in vizita de lucru cu ambasadorii UE in Merida si Campeche, iar pe 27 februarie am plecat in Costa Rica pentru prezentarea scrisorilor de acreditare - de unde m-am intors ieri.
Chiar inainte de a-ti scrie tie am primit un mesaj de la Bob Cornhill (remember ??), care ne duce dorul - adica mie si tie. Se plange ca ambasada a incasat bani de la familii australiene pentru obtinerea pasapoartelor romanesti pentru copiii infiati. Numai ca se pare ca legea nu permite asta, iar ambasada nu le returneaza banii si nici macar nu mai raspunde la telefon.
Problemele din Australia se pare ca nu ma parasesc nici acum ! Peste cateva zile plec in Honduras (tot pentru prezentare scrisori), asa ca viata mea e tot pe drumuri. Deci, in concluzie, iti multumesc pentru promptitudinea cu care m-ai ajutat cu pasaportul. Acasa, totul bine ?
Te pup,
manuela

Date: Tue, 6 Mar 2007 11:38:58 -0800
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re:
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Ma bucur ca actiunea cu prahovenii a iesit bine si iti doresc succes in Costa Rica. Mi-l amintesc pe Rob si imi pare rau de necazurile cu Ambasada. Pe aici lucrurile nu prea sunt OK....
Te sarut, Dan

Date: Wed, 16 May 2007 00:40:41 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re: la loc comanda
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Am citit mesajele tale si cred ca daca Mircea vrea in Romania e mai bine asa. Eu am fost ocupat in ultima perioada cu lichidarea la serviciu (nici sa inchei activitatea nu este prea usor !) dar sper sa ma linistesc in curand. Am vazut cu emotie imaginile filmate de Ben Todica la Ambasada si m-a cuprins nostalgia. A fost frumos si stiu cat suflet ai pus pentru realizarea acelor evenimente. Mi-am amintit, de asemenea, de felul in care Parintele Coman il imita pe Luchian atunci cand lua interviuri si radeam de unul singur. ("Domnule..... ce simtaminte aveti de Ziua Nationala ?")
Pe aici e prea cald pentru luna mai si mai este, in plus, agitatia pentru Referendum. Cred ca o sa iasa tot El si nu cred ca va fi liniste. Dar asta e ! Si vreau sa ma detasez de acest gen se probleme. Oricum, o perioada vreau sa cuget asupra noii mele pozitii sociale si dupa aceea voi vedea. Banuiesc ca va pregatiti pentru revenirea in tara a mamei si a lui Mircea si stiu ca nu este usor. Bine ca ai rezolvat cu formalitatile pentru facultate, dar daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa mai scri. Ce planuri aveti pentru concediu ? Pe unde vrei sa mergi ? Eu nu mi-am facut inca proiecte dar cred ca ma voi duce la mare, la sora mea, in iulie sau august. Mi-e dor si de un pescuit in Delta si voi cauta niste parteneri pentru acest proiect.

Acum te las ca m-au sunat de la serviciu sa ma duc sa mai rezolv niste probleme cu predarea !
Va imbratisez,
Dan

Date: Sat, 30 Jun 2007 14:39:44 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: Re: la loc comanda
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Iata ca reusesc sa-ti scriu din nou dupa o perioada cam lunga. Am tot sperat ca despre anumite lucruri sa-ti povestesc la timpul trecut, dupa ce eventual s-ar fi rezolvat, dar ....
Pe alte planuri, care oricum conteaza mai putin acum, pot sa-ti spun ca am incercat, printre picaturi, sa-mi caut un nou job dar nu prea am reusit. Mai astept niste raspunsuri dar nu sunt prea optimist. Oricum, aproape cert, am o oferta la o firma mica de import-export masini unelte, unde ar trebui sa incep la 15 iulie, dar salariul este aproape inacceptabil ! Daca nu apare altceva cred ca pentru inceput am sa ma duc acolo pt ca nu pot sa stau chiar fara sa fac nimic. Manuela. m-am luat cu necazurile mele si nu te-am intrebat ce mai faci ? ce planuri de vacanta ai ? si.... cu dragostea cum stai !
As fi vrut sa merg la Ploiesti sa-i vad pe parintii tai si pe Mircea dar..... Sper ca sunt bine si ca ne vom revedea in curand. Manuela, te imbratisez si sper ca vei intelege de ce nu ti-am scris pana acum.
Dan


MANUELA VULPE wrote:
Dan, am reusit eu sa vorbesc cu cei responsabili de la Facultatea de Stiinte Politice din Bucuresti.
Deci, nu mai e nevoie sa intervii cu nimic.
Te imbratisez tare
manuela

Date: Wed, 11 Jul 2007 00:25:32 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: la loc comanda
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Nu avem prea multe progrese in ceea ce priveste starea Iuliei dar se pare ca este totusi o evolutie pozitiva. Am fost ieri la un doctor cu ea si ne-a incurajat (din nou !) ca totul se va rezolva cu bine. (Incurajarile au fost la nivelul onorariului!) ...
Eu am mai incercat sa caut un job pt mine dar, deocamdata, nu am gasit ceva convenabil. Pentru inceput voi incepe la firma despre care ti-am scris (care face import-export de masini unelte) si ulterior voi vedea daca apare ceva mai interesant. Cand vei veni acasa o sa-ti cer consultanta cu privire la alte cateva oportunitati, cum ar fi: la Cotroceni, la dept. Protocol (unde este dl. Pascu), la Cancelaria Primului Ministru, la Centrul de Situatii, (seful Cancelariei fiind acum Dorin Marian) sau la Parlament, la Comisia de aparare, siguranta ......, in calitate de expert. Totul depinde de posturile pe care le au libere in schema de organizare, dar si de putina bunavointa din partea celor din conducere.
Saptamana aceasta o sa ma duc pe la Ploiesti si am sa trec pe la tine pe acasa sa-i duc lui Mircea documentele pe care mi le-ai trimis pentru legalizare. Tu cum te mai descurci cu colegii ? Cum a mers vizita delegatiei parlamentare ? Sper ca totul este OK si sa ai o stare de spirit care sa-ti permita sa te bucuri de concediu.
Te imbratisez, Dan

From: mvulpe@hotmail.com
To: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: la loc comanda
Date: Wed, 11 Jul 2007 15:40:05 +0000
Dan, ai mei s-ar bucura tare mult sa ii vizitezi. De ce nu o iei si pe Iulia la Ploiesti ?
Cu serviciul tau, daca as putea sa te ajut ar fi grozav, numai ca nu stiu ce influenta am ! Domnul Pascu vad ca a fost numit ambasador in Turcia, iar pe Dorin Marian nu contez prea mult.
Eu sunt inca "in focuri" cu vizita parlamentara (si guvernamentala !), in total 26 de persoane. Vor veni pe 22 iulie si vor pleca pe 28 iulie. Nu trebuie sa iti explic, pentru ca stii cum e !
Te pup mult Dan si astept sa ne vedem. Mult, mult succes in tot ce vei face.
manuela

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Dan, ce imi spui este ingrozitor... Cum Dumnezeu Iuliei i s-a intamplat asa ceva ?! Nu imi vine sa cred ca Iulia, o fata atat de draguta, desteapta, sprintara, zglobie (Mircea cred ca va fi etern indragostit de ea !!), poate sa treaca printr-o astfel de situatie ? Nu stiu ce sa iti recomand. Eu cred ca doctorii mai mult strica. De ceea ce e nevoie este dragoste si sprijin si atentia permanenta din partea familiei. Spune-mi cum sa te ajut ? Nu stiu daca Mircea poate face ceva. El este extraordinar atunci cand este nevoie de sfatul lui, de analiza lui asupra vietii (doar stii ca este un filozof innascut). O sa ii spun sa o sune pe Iulia si poate mai ies pe undeva impreuna. Oare ce a provocat aceasta situatie ? O dragoste neimpartasita, prea multa munca, alte prostioare pe care le fac tinerii... ? Nici nu stii ce rau imi pare !
Eu, aici, fara mari probleme psihice - doar personalul ambasadei ma terorizeaza, ca intotdeauna. Abia astept sa ajung acasa, pe 20 august. Pregatesc vizita lui Bogdan Olteanu (si a delegatiei lui de 24 de persoane). Unde esti sa ma ajuti la pregatiri ?!
Iti doresc din suflet toate cele bune si Iuliei, dar si tie personal. Ai grija de tine. Evident, este un cliseu sa iti spun ca banii nu conteaza (ci doar sanatatea !), dar iti doresc succes in gasirea unei slujbe bine platite, dar, mai ales, in ingrijirea Iuliei.
Te imbratisez,
manuela

Date: Mon, 16 Jul 2007 12:56:44 -0700
From: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: vizita la Ploiesti
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Azi am fost la Ploiesti si am fost si pe la tine. I-am dus actele lui Mircea si am stat la o barfa cu parintii tai. M-am simtit foarte bine si mi-a facut mare placere sa-i revad. In casa era racoare, in ciuda caniculei de afara. Am aflat peripetiile prin care a trecut domnul Breazu cu apartamentele voastre (al tau si al lui Mircea) de la Bucuresti si imi pare rau ca nu am stiut ca sa incerc sa-l ajut.
La Ploiesti am avut si doua intalniri pentru serviciu si s-ar putea sa iasa ceva. Este vorba de o firma care comercializeaza produse cosmetice pentru ingrijirea parului (BES) care are si un actionar italian, Este localizata aproape de voi si merge bine.

In plus, a realizat o investitie pentru o sectie de productie la Puchenii Mari (pentru asamblarea de mobilier pentru saloanele de HairStyle) si cauta un manager care sa porneasca aceasta sectie. Desfacerea este asigurata de partenerul italian pe piete externe. Mi-ar place sa incep o astfel de activitate de la zero, dar nu stiu daca sunt in stare. Ma mai gandesc......
Tu ce mai faci ? Cum merge cu vizita ? Sper sa nu ai surprize asa cum s-a intamplat in Australia pentru ca ar fi pacat de munca ta. Iti doresc succes si te imbratisez.
Dan

From: mvulpe@hotmail.com
To: dansitaru10@yahoo.com
Subject: RE: vizita la Ploiesti
Date: Mon, 16 Jul 2007 21:43:56 +0000
Draga Dan,
Ce bine mi-au facut cuvintele tale... Faptul ca ai fost la Ploiesti si i-ai vazut pe ai mei m-a facut sa ma simt mult mai aproape de lucrurile dragi. Stiu ca si lor le-a facut mare placere sa te vada. Ma bucur de vestile privitoare la Iulia si la viitoarele tale afaceri. Nu stiu si eu ce o sa fac in viitor.
Vizita merge extrem de greu; mult mai greu decat in Australia. Asta din cauza lipsei de cuvant a mexicanilor, dar si a confuziei de acasa. Sunt absolut innebunita ! Dar, ca prin minune, sper ca totul sa iasa bine, in ultimul moment. Abia astept sa te vad,
Te pup
Manuela

( urmariti continuarea in Episodul V ! )

EDITIE SPECIALA !!! - Episodul V

Citind in continuare aceste corespondentele va puteti convinge, daca mai era nevoie, care este cu adevarat rolul infect al diplomatilor romani tinuti, pe banii contribuabilului, in cartiere rezidentiale ale capitalelor lumii si cu masini de lux la scara. Aceste gunoaie ale diplomatiei romanesti, nu au decat activitati de interes personal si familiar, de concedii, sejururi cu amanti si iubiti, destrabalari pe spinarea banului public. Ba mai mult, din serialele ce vor urma veti vedea cum isi cara dupa ei chiar si parintii, solicitat statului roman sa le plateasc si acestora asigurari medicale etc.
Preocuparea pentru viitorul odraselei lui este tot ce-l intereseaza pe diplomatul roman. Cunoasteti vreun caz in care un diplomat roman sa se preocupe de inscrierea la studii in strainatate a unui copil de roman dotat de la natura, dar sarac material si fara parinti in corpul diplomatic ?
Va mentionez alte cateva aspecte interesante, pentru a intelge foarte clar toata tesatura aceasta de tip mafiot din MAE - SIE ce a fost creata in Australia. Tesatura prin care rebelul Grecea a vrut sa treaca, insa l-au scos din Australia pe el, cu totul, inscenandu-i fel si fel de diversiuni de presa si dezinformari ordinare facute la cele mai inalte nivele ale puterii din Romania !
Florina Sava este tot o inginera petrolista ce se lauda prin Australia ca ea e spion militar si ca n-are ce sa-i faca ei MAE si SIE ! Cert este ca odata cu aparitia ei ca si consilier politic la Camberra, apare si afacerea construirii celor peste 10.000 de apartamente pentru armata, cu finantarea unor arabo-australieni - afacere derulata sub conducerea ministrului Mircea Pascu - fostul ofiter de Securitate ca si Melescanu ! Dupa plecarea ambasadoarei Manula Vulpe de la post, prerogativele ambasadei au fost luate de Florina Sava, care imediat isi numeste sotul pe o pozitie consulara - fara ca el sa aiba vreo calificare in acest sens. In aceeasi perioada se deschide si Consulatul de la Sydney si Grecea ia atitudine de risipa fondurilor contribuabilului roman pentru norma creata artificial de Florina Sava, sotului sau. Grecea mai luase atitudine si de implicara lui Sava in promovarea exportului australian catre Romania, in loc sa promoveze exportul romanesc pentru a scadea deficitul comercial ! Oare ea de cine este platita si ce sa promoveze ? De aici si ura ei fata de Grecea si implicarea in inscenarea diversiunii cu protestul de eliminare a lui. Infogramele trimise de ea la MAE - stau marturie ! Florina Sava a fost apoi si gazda ce l-a primit in vizita si l-a coordonat catre mafia romaneasca din Australia pe Bogdan Olteanu, actualul Presedinte al Camerei Deputatilor, si fost angajat al reprezentantei comerciale a Australiei la Bucuresti - si membru al comisiei parlamentare de prietenie romano-australiena ! Aflat in aceste zile in excursie la Manuela Vulpe in Mexic ! Pentru rolul eficient jucat de Sava in scoaterea lui Grecea, ea a fost avansata in grad si lasata sa nasca in Australia, MAE transformand astfel ambasada in maternitate ! Se mareste si numarul odraselor de diplomati romani, perindati prin Australia, ce vor fi cetateni australieni, de aceasta data chiar prin nastere !
Despre incomodul Paisie de care vorbeste Sava, si de care abia astepta sa scape, aflati ca este unul din cei doi militieni care l-au preluat la Targoviste pe Nicolae Ceausescu din elicopter (cititi cartea scrisa de Marius Tuca - care a luat lui Paisie un interviu superb !) De atunci, acest ghinionist, este mereu ascuns prin ambasade si a stat 8 ani la post la Camberra ca si adminstrator, iar sotia lui a fost secretara. O familie de oameni deosebiti, care au fost insa incomozi, fiindca erau corecti si le-au stat ca un os de peste in gat javrelor din diplomatia romaneasca trimise la pensionul diplomatic din Camberra.
Despre consilierul Ion Cervnicean din Londra eu am publicat de mult faptul ca trebuia sa vina la post la Sydney, sa preia pozitia de consilier economic de la Col SIE Viorel Predosanu - cei doi tineau o corespondenta strasa in acest sens. Din pacate scandalurile de presa aparute cu retragerea lui Grecea au stricat aceasta rotire de cadre. Cervnicean isi dorea sa vina rapid la Sydney, fiindca fiica sa, stabilita chiar in Sydney, tocmai nascuse !
Pe pozitia de consul economic la Sydney, a fost trimisa insa in concediu, Gabriela Radu – o printesa a comertului fara studii economice si cu o experienta in teatrul de papusi ! Gabriela Radu are avantajul insa ca a fost actionara la Melana Savinesti in clanul Col. Ouatu UM 0215 (e bine cunoscut scandalul Grecea-Ouatu-Ardelean UM 0215) si ea a avut o contributie majora la varful PNT-CD, la acea vreme, in prima eliminare a lui Grecea de la corpul de control pe cand ancheta miliardarii de carton din Moldova ! Astfel a fost bagata la Sydney o alta marioneta ce nu trebuia sa confirme faptul ca Grecea a avut dreptate. Aspect confirmat insa de serviciile secrete australiene prin arestarile spectaculoase facute in sanul comunitatii romanesti pentru implicarea in traficul de droguri si confiscarea celei mai pure cocaine din istoria Australiei ! Asta este adevarata imagine a diplomatiei romanesti, unde posturile se dau pe cumetrii, pile, relatii, cadouri, servicii sau sex, nicidecum pe competente !
Laurentiu Fulga

Zangy Comment Graphics
Corespondente cu Florina Sava - consul la Camberra

Date: Sun, 26 Nov 2006 00:48:12 -0800
From: savafb@yahoo.com.au
Subject: Ultimele noutati
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Multumesc pentru felicitari. Nu speram foarte tare, mai ales ca la gradele mai mari e mereu competitie si locurile sunt putine.
Noi suntem bine, toti trei. Momentul se apropie vertiginos si am evident emotii. Am avut pana la urma mare noroc cu sarcina, si acum, cand mai sunt vreo doua saptamani, ma misc foarte usor si toata lumea se minuneaza ce putin m-am 'umflat' (am totusi vreo 12 kg in plus, dar nu sunt foarte vizibile, cu exceptia zonei 'afectate')
Sper sa decurga totul cu bine. Bogdan e foarte bucuros si abia asteapta sa vina copilul. Din pacate, mama nu poate veni aici, asa ca el nu va mai lucra de la anul. N-o sa fie usor oricum, dar mai avem numai pana in iunie. Incep sa fiu si eu din ce in ce mai scarbita, scandalurile din comunitate par sa se reia, alimentate de Grecea din minister care spera cred sa vina ambasador aici.

In alta ordine de idei, am avut receptia de Ziua Nationala (am facut-o mai devreme din varii motive obiective). A iesit foarte bine, a venit si presedintele Senatului, printre altii, dar a fost iarasi un mare efort din partea mea, familia Paise e la fel de inepta ca de obicei. Ma uimeste mereu prostia lor, acum inteleg mai bine prin ce ai trecut. Posturile lor au fost scoase acum la concurs, dar aproape am pierdut orice speranta de a scapa de ei, chiar si pentru scurta vreme inainte de a pleca noi.
La receptie a venit, special de la Melbourne, Bruno Garofolo, de la Securency. Din una in alta, a venit vorba de tine si a fost foarte incantat sa auda ca esti in Mexic (ei au acum tot felul de conexiuni acolo si el merge des in Mexic). M-a rugat sa-ti scriu de el si sa-i dau coordonatele tale, poate te suna cand mai ajunge acolo. Daca n-ai nimic impotriva, ii dau coordonatele oficiale de la ambasada. Eu m-am inteles foarte bine cu ei, m-au ajutat mult si cu vizita lui Olteanu la Melbourne.

Am citit stirea cu receptia ta cu romanii si cu vizita lui Niculescu. Cum reusesti sa le faci pe toate ? Ai ceva ajutor in ambasada ? M-am uitat pe site, dar nu-i cunosc.
Ce-ai facut cu Mircea pana la urma ? Sunt si el si mama ta cu tine in continuare ?
Te pupam amandoi si iti dorim toate cele bune,
Florina
P.S. Ce s-a intamplat de fapt cu Anca Mantulescu ? Am auzit tot felul de variante cu demisia/demiterea ei.

Date: Fri, 29 Dec 2006 23:20:05 -0800
From: savafb@yahoo.com.au
Subject: Re: felicitari
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Sper ca intre timp sa fi primit felicitarile noastre prin posta. Daca nu, iti uram acum un Nou An plin de realizari, bucurii si clipe senine alaturi de cei dragi.
Suntem in continuare tare prinsi cu cel mic (se numeste Mihai Alex Nicholas) si putin coplesiti de noutatea situatiei. De la 1 ianuarie Bogdan nu va mai lucra, asa ca va fi foarte greu in primul rand pentru el. Eu deocamdata ma descurc, desi dormim amandoi foarte putin. Noroc ca aceasta perioada, dupa cum stii, nu e prea activa profesional aici.

Stii cat de mult ne place in Australia la amandoi, dar, in noua conjunctura, incep sa doresc sa treaca mai repede lunile pana in iunie, cand ar trebui sa plecam acasa. Pe de alta parte, nu stiu ce va fi in minister cand ma intorc.
Macar daca am scapa mai repede de familia Paise. Desi posturile lor au fost scoase la concurs, ei se lauda ca nu s-a inscris nimeni, ceea ce ma ingrijoreaza. In mai ar trebui sa plece si Nadia. Cine stie cine va veni !
Tu cum te-ai adaptat ? Ti-ai gasit o locuinta adecvata ?
Te imbratisam cu drag toti trei (anexez o poza recenta, de la Craciun, cu noi).
La multi ani !
Florina, Bogdan si Mihai Alex Nicholas (Sava)

Corespondente cu Dorin Marian - cancelaria Primului Ministru

From: leucp@euroweb.ro
To: "MANUELA VULPE"
Subject: Re: coordonate
Date: Wed, 21 Feb 2007 23:50:49 +0200 (EET)
ciudat, mi-ai povestit cu atita entuziasm despre australia incit mi-e greu sa inteleleg cum iti place mai mult acolo ! poate latinitatea si cu siguranta lipsa romanilor !
acuma, stiai ca la un moment fiul tau o sa plece de linga tine asa ca fii calma si bucura-te ca l-ai avut atita timp. in plus in felul in care l-ai crescut cred ca iti va ramine cel mai bun prieten pentru restul vietii.
lasa-l sa vina el la tine.
al meu sta pe acasa dupa ce a terminat facultatea dar pare ca si-a gasit un business bun si cred ca va cistiga frumos. m-as bucura !
am acelasi numar de telefon dar sint destul de haituit zilele astea. o sa urmaresc subiectul cu casa ta. din cite am vazut ordonanta de urgenta va fi discutata in parlament si probabil modificata in sensul unei prioritati pentru chiriasi.
da, mi-ar placea citeva zile acolo. cu tine.
te sarut,
dorin

From: mvulpe@hotmail.com
To: leucp@euroweb.ro
Subject: RE:
Date: Fri, 23 Feb 2007 15:25:33 +0000
O sa iti dau (cam) toate coordonatele:
- telefon mobil:00-521-55-85818056
- telefon resedinta:00-52-55-52553737
- telefon ambasada:00-52-55-52800447
Ce sa iti spun despre cum este aici ? Categoric, ma simt mult, muuult, mai bine ca in Australia. Probabil ca la acest sentiment contribuie resedinta considerabil ma buna (am un apartament cu adevarat impresionant - cred), distanta fata de Romania (ceva) mai mica, lipsa comunitatii romane si, nu in ultimul rand, frumusetea capitalei si, in general, a tarii. Sper sa vii si tu pe aici - singur, sau cu primul ministru; dar de preferat singur – si sa constati la fata locului adevarul celor spuse.
Singurul lucru care ma ingrijoreaza si, in acelasi timp, ma deprima, este ca Mircea a decis sa nu continue facultatea - abia inceputa - aici. Asta inseamna ca voi ramane singura, iar asta este o premiera pentru mine.
Tu cum mai esti ? Ce iti mai face baiatul ?
Telefonul pe care ti-l stiam eu mai este disponibil ? Sau ai un alt numar unde poti fi de gasit ?
Te imbratisez,
manuela

Date: Mon, 26 Feb 2007 23:42:13 +0200
Subject: Re: campeche
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
l-am primit. de 2 ori dar mi-a facut placere. tine minte locurile alea.
cine stie...
dorin
> Draga Dorin, am revenit in Mexico City. Am vorbit cu consilierul meu economic - caruia i-am transmis, prin e-mail, niste instructiuni din Campeche - si mi-a spus ca nu a primit nimic de la mine. M-am gandit, atunci, ca poate nici tu nu ai receptionat mesajul meu, asa ca ti-l retransmit; just in case. Am vrut sa stii ca m-am gandit la tine, acolo.

From: mvulpe@hotmail.com
To: leucp@euroweb.ro
Subject: RE:
" Este 10 seara. Ma aflu intr-un oras minunat, declarat patrimoniu cultural al umanitatii: Campeche. Necunoscut, probabil, in Romania, dar asta nu il face mai putin fermecator. Sunt aici in vizita cu sefii de misiuni UE.
Este cald (tropical chiar), iar orasul este dominat de o atmosfera calma – dar nu lipsita de temperament "latino" - si de o energie interioara extraordinara. Fara a fi ostentativ, are mostenirea coloniala inconfundabila: cladiri in culori vii, piata centrala dominata de o catedrala superba si restaurantele la tot pasul. Ma rog, sper sa poti sa vii sa vezi si aceasta parte a Mexicului - minunata, mai ales in afara capitalei.
Ar fi intr-adevar grozav sa fii si tu aici. Cu mine. manuela "

Date: Sat, 3 Mar 2007 17:25:45 +0200
Subject: Re:
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
ti-am parut sperios ? sint doar prins. poate miine am mai mult timp. acum sint inca la birou.
Dorin
> Dumezeule, sper ca nu te-a speriat mesajul meu de ieri. Sa nu cumva sa iti imaginezi ca astept un mesaj de reciprocitate. Eu te consider un prea bun prieten pentru a nu avea curajul, din cand in cand, sa iti spun anumite lucruri.
manuela

Date: Thu, 8 Mar 2007 09:55:30 +0200
Subject: Re:
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
ce inseamna "te rog nu mai uita" ? cind am mai uitat ? nu sint plictisit cind vorbesc cu tine. sint confuz pentru ca imi pare ca nu-mi gasesc locul in lumea asta, la serviciul asta, si in general am o viata de rahat. dar aici nu e nimic nou. ai mai auzit toate astea in decursul timpurilor.
in alta ordine de idei prietenul tau Teo a ajuns mare scula la cotroceni. nu crezi ca el te poate informa mult mai bine decit pot sa o fac eu ? pare influent, smecher si... cred ca mai e cumva dar nu-mi vine cuvintul.
dorin
> Am asteptat in van e-mailul tau. Oricum, mi-a facut placere sa te aud azi - chiar daca pareai putin plictisit, sau, probabil, inconjurat de urechi care nu trebuiau sa ghiceasca cu cine vorbesti. Te inteleg. Si, ca de obicei, te-ai descurcat de minune: in fond, cuvantul "ambassador" nu are gen.
Dorin, te rog, incearca sa afli care este situatia (de care ti-am vorbit si pe care o stii). Sunt absolut disperata, iar distanta si lipsa surselor viabile de informatii - cu exceptia ta ! - ma omoara.
Te rog, nu mai uita. Pentru o perioada scurta, macar. Desi, in cazul acesta, as prefera "the long term".
Manuela

Date: Sun, 18 Mar 2007 19:12:02 +0200
Subject: Re: suparare
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Da. nu am citit pentru ca nu mai citesc romania libera de vreo 10-12 ani pentru ca nu cred ca merita. asa ca nu eram la curent cu psdismul tau. E posibil sa fie pe filiera grecea sau oricum el sa fi dat materialul mai de mult si a fost accesat acum. de ce pui la suflet prostiile astea ? bucura-te de locurile in care te duci, de oamenii pe care ii cunosti si lasa ciinii sa latre. nu stiu nimic nou despre case. cind o sa se stie ceva vei fi prima care vei afla.
te sarut,
dorin
> > Draga Dorin, sper ca ai primit ultimul meu meu mesaj in care incercam sa te... imbarbatez ca urmare a relatarilor tale - nu foarte optimiste - despre modul in care vezi tu viata.
Astazi sunt eu in pasa tare proasta. Un coleg mi-a semnalat un articol care e a aparut acum cateva zile in Romania Libera (cand eu eram plecata in Honduras). Se face referire la "protejatii" domnului Ion Iliescu - recompensati cu case de la RAPPS, iar eu – culmea ! - apar printre ei. Se mentioneaza ca am fost decorata in decembrie 2000 de presedintele Iliescu (evident, fals; sunt decorata de Emil Constantinescu), ca sunt un "personaj controversat" si apar, in articol, in compania Simonei Miculescu, a lui Dan Nica, si a unor revolutionari faimosi. Mi se pare absolut ingrozitor ! Ce ironie a soartei: tocmai eu sa fiu acuzata de PSD-ism. Si nu se intampla asta pentru prima oara. Oare cine da aceste informatii presei ? Nu stiu de ce, dar am senzatia ca este mana lui Ovidiu Grecea. Doar in articolele pe care le scria un dobitoc din Sydney (la indicatiile lui Grecea) apare aceasta informatie - ca eu as fi decorata de Iliescu.
Ce se mai aude cu casele, de fapt ?
manuela

Date: Wed, 18 Apr 2007 18:05:50 +0300te sarut,

Subject: Re: noutati ?
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Hello ! La Roma a fost foarte frumos ! chiar mi-a placut acolo ! nu stiu noutati pe subiectul tau in afara de faptul ca ordonanta promovata de guvern va fi discutata in parlament, la un moment dat.
te sarut,
dorin
> Hello Dorin !
Gurile (de data asta) bune spun ca s-a inaintat un proiect de lege in Parlament (Senat) care va da drept de pre-emptiune chiriasilor. Poti sa confirmi aceasta veste ? Sau poti sa imi dai ceva noutati legate de subiect ? Cum a fost la Roma ? Te pup, manuela

Date: Wed, 6 Jun 2007 10:44:03 +0300
Subject: Re:
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Guatemalaaaaa ! Nice !
Eu tocmai m-am intors din Seychelles. Frumos. Fara scrisori de acreditare, la mine. Nimic nou pe subiectul tau de interes. Dupa cum vezi totul este blocat. Cum poti fi plicitisita in locul ala de vis !? te sarut,
dorin
> Draga Dorin,
Ieri m-am intors din Guatemala (unde mi-am prezentat scrisorile de acreditare). Am mult de lucru la ambasada, sunt destul de obosita si plictisita. Pe de-asupra sunt si ingrijorata - bineinteles din cauza chestiunii cu locuinta.
Tu, cea mai bine informata persona din Romania, poti sa imi spui care mai e situatia ? Cum mai arata Parlamentul ? Dispus sa voteze legi, sau tot pe picior de razboi ?
Te imbratisez,
manuela

From: mvulpe@hotmail.com
To: leucp@euroweb.ro
Subject: RE:
Date: Fri, 13 Jul 2007 15:25:33 +0000
Cum naiba de tocmai blocurile astea raman in patrimoniul RAPPS si tot ce e mai pretios se vinde ?!
Nu e chiar nici o sansa sa "scape" si aceste blocuri centrale si sa se vanda chiriasilor ?
Eu sunt complet innebunita cu pregatirea vizitei aici a lui Bogdan Olteanu: in sine, asta nu ar fi fost o problema, numai ca vine si cu o componenta guvernamentala numeroasa (si indecisa !) care imi creeaza dificultati logistice imense.
Am inteles - din presa, bineinteles - ca ocupi o alta pozitie la guvern: sef al Cancelariei Primului Ministru. Imi imaginez ca este o promovare, asa ca te felicit.
Te rog, convinge-l pe domnul PM sa nu faca exceptii pentru blocurile din Eminescu !!
Te sarut,
Sper ca vei fi disponibil pe perioada concediului meu (20 august-1 octombrie) pentru a ne vedea.... putin.
manuela

Date: Fri, 13 Jul 2007 13:59:17 +0300
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Manuela, nu sint neserios. am avut mailul personal blocat. situatia e neplacuta pentru ca o serie de imobile, printre care si cele trei blocuri din Eminescu, ramin la stat pentru locuinte de serviciu. deocamdata nu s-a aprobat dar cam asa arata situatia.
dorin
> Dorin, nu fii complet neserios ! Da-mi un semn de viata te rog legat de perspectiva apartamentelor. Nici nu iti dai seama ce ingrijorata sunt.
manuela

Date: Tue, 24 Jul 2007 10:11:29 +0300
Subject: Re: din nou casa
From: leucp@euroweb.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Ce surpriza ! azi am primit un site pe care eu, si alti 20 mil romani, pot citi mailurile tale, inclusiv cele cu mine. Domnul care le face publice este de prin Australia si in preambul face o analiza critica a sistemului diplomatic romanesc. ma bucur ca MAE s-a hotarit sa faca publice toate corespondentele ambasadorilor, este o dovada de totala transparenta si deschidere. Bravo !
dorin
> Draga Dorin,
Desi sunt moarta - chiar moarta ! - de oboseala, nu pot sa dorm (dupa cum vezi e ora 6 dimineata) din cauza ingrijorarii provocate ca urmare a vestilor primite de acasa in legatura cu soarta apartamentului "meu" - La inceput se spunea ca apartamentele se vand la pretul pietei; lucru care ma ingrijora, tinand cont ca nu as fi facut fata "pretului pietei". Oricum, in final, aceasta varianta ar fi fost de un milion de ori mai buna decat cea care se preconizeaza a fi adoptata intr-un viitor apropiat: si anume ca anumite blocuri - inclusiv cel in care stau eu - vor ramane in patrimoniul RAPPS cu destinatia apartamente de serviciu - iar cei care nu au dreptul la acest tip de locuinte (si ambasadorii NU au dreptul la acest tip de locuinte) vor fi evacuati.
Ce poti sa imi spui de aceasta chestiune tu, care te afli in centrul decizional al guvernului ?

Imi vine sa urlu, gandindu-ma cate sperante mi-am pus in guvernarea "liberala" ! Cred ca asta ar fi cea mai grea lovitura pentru mine. Tocmai acum sunt in plin proces de pregatire a vizitei oficiale a lui Bogdan Olteanu in Mexic , din a doua jumatate a lunii iunie (totul initiat si pus la cale de mine, ca urmare a interesului meu direct si - ca intotdeauna ! - bunelor relatii pe care le am cu oficialii din tarile unde lucrez). Iti dai seama ce aplomb am sa lucrez in asemenea conditii !
Te rog - a nu stiu cata oara - da-mi de stire despre ce se intampla pe aceasta tema si, mai mult, despre modalitatile de solutionare a situatiei. Daca exista !!!
Te imbratisez,
manuela

Corespondente cu Dan Tanasescu

Date: Mon, 7 May 2007 09:01:54 -0700
From: titole54@yahoo.com
To: mvulpe@hotmail.com
Sarut mina scumpa Doamna !
Ce mai faci ? Cum e viata in Mexic, te-ai acomodat ? Baiatul a inceput facultatea ? Aici nimic nou. Eu am plecat de la RAAPPS la 01.01.2007. Lucrez la o companie privata, Midocar, care a cumparat Vila 23 de la Snagov. Aici urmeaza sa se construiasca un hotel de 5 stele si eu ma ocup de investitie si apoi voi conduce hotelul. Sper sa ma descurc. Oricum sunt mai degajat si nu mai am stresul de la regie. Referitor la problema ta cu apartamentul nimic nou. Nu se stie nimic exact. Cel mai mult se zvoneste ca vor sa dea imobilele de AVAS si sa le vinda ei. Cum ? nu se stie. Oricum OG 28 care vroia sa le vinda la licitatie nu a fost aprobata de Senat si va pica si la Camera. Cert este ca acum nimeni nu poate sa prevada nimic in situatia politica actuala. Ce este valabil azi miine se poate schimba. Deci nu ne ramine decit sa speram ca se va rezolva pozitiv pt tine. Daca am noutati te tin la curent. In rest nimic nou, ne luptam cu viata si cu politica..... Cred ca esti si tu la curent. Bine ca esti acolo si esti mai degajata.
Iti doresc numai bine si sa fii sanatoasa.
Cu drag,
Dan Tanasescu

Date: Thu, 10 May 2007 11:53:47 -0700
From: titole54@yahoo.com
Subject: RE:
To: mvulpe@hotmail.com
OK, te voi tine la curent si sper sa-ti port noroc. Te astept sa ne vedem in tara.
Cu drag,
Dan

MANUELA VULPE <mvulpe@hotmail.com> wrote:
Draga Dan,
Ma bucur ca te simti bine in noua postura. Proiectul de care vorbesti pare tare tentant, asa ca iti doresc succes in ducerea lui la bun sfarsit. Bineinteles ca aici sunt mai "rupta" de evenimentele de acasa, dar - nu-ti fie teama - am si eu parte de... tumulturile locale si, mai ales, de complicata viata de ambasada.
Ai mei (mama si Mircea) sunt inca aici cu mine, dar ma vor parasi definitiv pe 29 mai lucru care ma ingrijoreaza, pentru ca niciodata nu am trait singura la post. Eu voi veni in concediu pe 20 august si voi sta pana la inceputul lui octombrie.
De case, eu, una, nu am mai auzit nimic. Bineinteles ca sunt constant preocupata de aceasta chestiune si tare as vrea sa se reglementeze odata, sa scap de acest stres ! As aprecia enorm orice informatie mi-ai trimite pe aceasta tema.
Imi pare tare bine ca mi-ai scris si sper sa mentinem legatura… electronica si nu numai.
Te imbratisez,
manuela

Corespondente cu Ion Cervnicean - consilier la Ambasada din Londra

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: La multi ani,
Date: Thu, 21 Dec 2006 17:06:14 +0000
Draga Manuela,
Cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun si de Anul Nou, iti transmit cele mai frumoase ganduri de succese si impliniri, alaturi de cei dragi. Deie Domnul sa fie un an fara suparari.
Te imbratisez,
Nutu
PS. Am discutat la UCL cu Chris Gregory si mi-a confirmat ca incepand cu 2007 studentii romani se vor bucura de tratamentul aplicat oricaror studenti din UE, respectiv reducerea coresp a taxelor de studiu (este vorba de cei ce vor incepe studiul in luna septembrie 2007). Subiectul mi-a fost confirmat si la alte universitati: Cambridge, Univ of East London, etc.
Scuze ptr intarzierea raspunsului dar aici efectiv e o nebunie continua,
N.
Ion Cernivcean
minister counsellor
Head of Trade Section
Embassy of Romania
Arundel House
4 Palace Green
London, W8 4QD
tel: 020 7937 9668
fax: 020 7937 5402

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Wednesday, February 07, 2007 7:04 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject: solicitare sprijin
Draga Nutu,
Ce mai faci ? Cum ai inceput noul an ? Noi, asa si asa. Cea mai mare dezamagire este ca Mircea nu vrea sa ramana aici. Nu ii place facultatea si, categoric, nu ii place sa fie departe de prieteni. Romania, insa, asa cum isi doreste el, nu este o optiune. Eu (noi, familia) insistam sa mearga la Londra, unde stii ca a fost acceptat. Ne va fi foarte greu (inclusiv din punct de vedere financiar), dar cred ca este cea mai buna solutie pentru viitorul lui profesional - oricare ar fi el.
In aceste conditi, apelez la tine pentru urmatoarele. Am nevoie sa stiu care ar fi cea mai buna optiune de cazare pentru Mircea. Eu inclin sa cred ca in caminul din campus (care sper sa fie in centru si aproape de universitate).
Eu am tinut legatura pe e-mail cu secretariatul facultatii, dar mi-au spus ca imi trimit informatii si formulare de completat prin luna mai-iunie. Eu as vrea sa ii asigur lui Mircea un loc de cazare cat mai bun si cat mai acceptabil ca pret, in timp util. Poti tu, te rog, sa vorbesti cu Lauren Savage (UCL, Admission Officer, tel. 020. 7679 1353, ext.31353), cu care eu am mai corespondat - sau cu oricine crezi ca este necesar - pentru a analiza cele mai bune optiuni de cazare ?
Da-mi, te rog de stire, ce ai reusit sa afli si iarta-ma ca te deranjez, din nou.
By the way, cine este sef de misiune la Londra, acum ?
Te pup,
manuela

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Thursday, February 08, 2007 3:59 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject: RE: solicitare sprijin
Multumesc mult Nutu. Categoric, ne vom auzi mai des in perioada care vine. Cine este insarcinat cu afaceri acum la voi ?
manuela

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE: solicitare sprijin
Date: Fri, 9 Feb 2007 17:02:34 +0000
Draga Manuela,
Ins cu afaceri este d-na Raduta Matache,
Un weekend placut,
Nutu

From: "Embassy of Romania - Trade Section" <trade@roemb.co.uk>
To: "'MANUELA VULPE'"
Subject: RE: solicitare sprijin
Date: Thu, 8 Feb 2007 11:03:46 -0000
Draga Manuela,
Ma bucur mult sa te "aud" si bineinteles ca te ajut cu placere unde pot. Am sa iau legatura cu persoana indicata si cu inca cineva din corpul universitatii si am sa te tin la curent - dar asta numai luni sau marti (miine sunt plecat).
In rest totul decurge normal - No news.... (deci nu avem nume nici in ceeace priveste viitorul ambasador).
Te imbratisez pe tine si cei dragi,
Nutu

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Wednesday, February 14, 2007 6:08 PM
To: trade@roemb.co.uk
Draga Nutu, am nevoie de sfatul tau (de pe teren) sa inteleg care este cea mai buna solutie. Probabil ca cel mai bine este sa stea in campusul din cadrul universitatii. Dar nu stiu exact ce conditii ofera. Oricum, te voi mai deranja - nu scapi asa usor. Poate il intrebi si pe domnul Mohamed care este sugestia lui pentru cea mai buna optiune (confortabila si bine localizata).
Succes la Leicester.
Te pupam,
Manuela

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE: Mircea
Date: Wed, 14 Feb 2007 18:34:35 +0000
Draga Manuela,
Anul trecut a locuit (si studiat) acolo fiica unui coleg al meu care acum locuieste la Paris.
Ea a fost multumita, campusul fiind in centrul Londrei, iar camera fiind suficient de mare ca sa doarma si mama eri cu ea atunci cand venea sa o vada. Dar mai discutam,
Te imbratisez,
Nutu

From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE: ESTA FOTO ES MUY RARA
Date: Tue, 27 Mar 2007 18:39:37 +0000
Draga Manuela,
Scuze multe pt intarziere, dar cum un rau nu vine singur nici o data, dupa moartea ...
Deci, astazi am lasat totul balta si m-am dus sa vad FRANCES GARDEN HOUSE (vineri 16 m-am dus sa vad John Tatson, dar nu am putut, desi am insistat; mi-au zis ca vizitarea nu este admisa) care este pe Wren Str. In cadrul complexului, exista o cladire mare, veche (cu camere cu baia la comun) si o cladire si mai mare, noua-2002 - cu camere ensuite. Cand intri in camera, pe stinga este patul, iar pe dreapta este masa de lucru si dulapul de haine, intre ele fiind fereastra. In stinga, linga usa este baia (dus, chiuveta si wc). Totul este nou si foarte curat. Pe masa este telefonul si contactul la internet. Pe un culoar se afla numai 8 camere (un etaj are mai multe astfel de culoare, fiecare cu intrarea lui. Locatarii celor 8 camere impart o bucatarie mare utilata cu absolut tot (pentru cazul ca locatarii doresc sa-si gateasca): 2 aragaze cu cuptor, 2 frigidere mari cu congelator, mai multe dulapuri si, separat, o masa pt luat dejunul/cina. Zona este deosebit de frumoasa si linistita, iar in spatele celor doua blocuri se afla un parc mare, foarte frumos.
De la acest hostel si pina la campusul UCL se fac pe jos cca 12-15 minute. Am vorbit cu cativa studenti (fete si baieti) si mi-au spus ca sunt foarte multumiti de conditiile avute la dispozitie.
Administratorul (dl Yassin Benserghin - y.benserghin@ucl.ac.uk, tel 02078338175, mi-a recomandat sa trimiteti cererea cat mai repede + doua poze de pasaport, cu mentiunea : First choice Frances Garden House (eu as pune si second choice aceeeasi adresa).
Dupa o perioada de discutie si de relativa apropiere m-a lasat sa inteleg ca dat fiind cererea mare si oferta mica de locuri, ar fi util sa insistati pentru camere in acest complex si sa precizati ca este absolut necesar intrucat are o forma de astm care impune atmosfera de protectie.
Eu va imbratisez si va urez toate bune,
Te pup,
Nutu

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Tuesday, April 10, 2007 8:26 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject:
Draga Nutu, trebuie sa fii tare suparat pe mine daca n-ai putut nici macar sa raspunzi la urarile de Pasti ! manuela


From: trade@roemb.co.uk
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: RE:
Date: Wed, 11 Apr 2007 16:46:07 +0000
Draga Manuela,
Tu stii ca nu pot fi suparat pe tine si nici nu am motiv. Dar efectiv nu am ajuns sa vad coresp - acum vin de la spital (am fost bolnav, iar tot pastele am suferit imens cu o durere de masele pe care nu am avut cum sa le tratez intrucat fiind sarbatori nu am avut cu cine discuta la firma de asigurari; iar colac peste pupaza, acum vin de la medic, care mi-a spus ca ma costa cca 3000 GBP, ceeace e o tragedie, intrucat e sigur ca asigurarea nu mi le va plati !!!) si efectiv nu stiu cum voi rezista si noaptea viitoare cu astfel de dureri.
Deci, te rog nu te supara, dar nu am vazut nici o coresp. Eu te imbratisez si-ti trs cele mai frumoase ganduri ptr tine si cei dragi. Cu acelasi drag,
Nutu

From: MANUELA VULPE [mailto:mvulpe@hotmail.com]
Sent: Wednesday, April 11, 2007 4:59 PM
To: trade@roemb.co.uk
Subject: RE:
Dragul meu,
Asa mi-am inceput si eu postul in Mexic: cu un abces dentar. Nici pana astazi, dupa patru luni, firma de asigurari nu mi-a dat banii (eu am platit 500 de dolari, iar ei mi-au spus ca suma limita pe care mi-o platesc este de 300 dolari - dar nici pe asta nu am vazut-o inca !).
Iti urez sanatate grabnica. Ne gandim cu drag la tine. Manuela

Corespondente cu Anca Opris - director in Centrala MAE


Subject: RE: intrebare
Date: Thu, 8 Mar 2007 08:25:59 +0200
From: Anca.Opris@mae.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Draga mea,
Stiu ca George iti telefona si te tinea la curent cu situatia noastra. E motivul pentru care nu am mai scris.
Am fost amandoi la avocat (poate ti-a zis, deja George) care a fost f. categoric: NU are sens sa intentam actiune. Daca cei care detin locuinte sociale vor avea castig de cauza, vom fi si noi, prin "ricoseu" beneficiarii acestei decizii. Oricum, se pare - din "surse" - ca lucrurile se vor lungi mult timp de acum incolo, iar multi spun (Dumnezeu stie daca va fi sau nu asa) ca O.G. nu va trece de Parl. sau va fi consistent, amendata. Te tin la curent. Pentru moment, se fac tot felul de liste, pe diferite criterii... Altceva nou nu mai este. Daca apare ceva, iti scriu.
Stai cat poti de linistita pentru ca oricum, s-ar parea, ca nu avem ce face - cel putin deocamdata.

Te-am pupat.
Anca OPRIS
Director adjunct
DEOEC/1615
M.A.E
tel: 021.319.22.00
Fax: 021.319.21.88

De: MANUELA VULPE [mvulpe@hotmail.com]
Date: jeu. 3/8/2007 2:24
À: Anca Opris
Objet : intrebare
Anca, ce se mai intampla cu situatia... noastra ? Domnul Cruceru ma mai suna din cand in cand, dar nu inteleg mare lucru. Avem vreo sansa de rezolvare ?
manuela

Subject: RE: RE: intrebare
Date: Thu, 8 Mar 2007 15:42:19 +0200
From: Anca.Opris@mae.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Dupa ce ti-am scris dimineata, am mai avut o discutie cu o persoana din domeniu. Mi-a zis ca lucrurile vor fi taraganate si ca nu exista un pericol iminent. Mi s-a spus ca nu e cazul sa ne facem griji. Era chiar foarte increzatoare in faptul ca se va merge pe acordarea dreptului de preemptiune. Deci... Eu zic sa te linistesti. Iti scriu de indata ce apare ceva nou.

De: MANUELA VULPE [mvulpe@hotmail.com]
Date: jeu. 3/8/2007 3:25
À: Anca Opris
Objet : RE: RE: intrebare
Multumesc pentru raspuns. Ma surprinde, insa, atitudinea avocatului.
Chestiunea cu listele este putin nelinistitoare. Doamna Coca Dumitru – cu care am vorbit de curand - m-a lasat sa inteleg ca cele mai vulnerabile contracte sunt ale noastre (care nu au stabilit clar un termen de valabilitate).
te pup si succes,
manuela

From: mvulpe@hotmail.com
To: anca.opris@mae.ro
Subject: aceeasi problema
Date: Wed, 11 Jul 2007 20:10:56 +0000
Anca, ce mai faci ? ce se mai aude ? Vad ca este o tacere... as spune suspecta - dar poate ca este de bun augur. Eu voi avea in vizita, in curand, o delegatie parlamentara si guvernamentala uriasa (presedintele Camerei Deputatilor, plus 26 de persoane, intre care si ministrul pentru relatia cu parlamentul - si fost secretar general al guvernului, Mihai Voicu). Poate aflu de la ei (el) ceva.
Da-mi de stire ce poti.
te pup,
manuela

Date: Thu, 28 Jun 2007 10:39:57 +0000
From: aopris30@yahoo.fr
Subject: Vesti , vesti
To: mvulpe@hotmail.com
Draga Manuela,
Ma tem ca reapar "in viata ta" cu vesti nu tocmai grozave. In primul rand, m-am dus sa platesc intretinerea si fetele de acolo m-au rugat sa iau legatura cu tine si sa-ti spun ca ultimul virament pt. plata intretinerii era facut de un tip Istrate Razvan. si nu stiau daca e-n regula. Te rog spune-mi daca e OK pentru a confirma la SAIFI. In plus, m-au rugat sa iau si facturile tale pe ultimele 2 luni. Cum sa procedez cu ele ? Cine le plateste ? Poti anunta pe cineva sa vina sa le ia de la mine si sa rezolve "problema" E important.
In alta ordine de idei... Saptamana viitoare va intra in sedinta de guvern (a fost amanata de saptamana asta) lista aferenta ordonantei de guvern prin care se vor vinde locuintele RAPPS si care le contine pe cele care vor fi destinate exclusiv Protocolului. Ori pe lista cu locuintele destinate exclsiv demnitarilor sunt inscrise apart. noastre, toate din zona Eminescu si str. colaterale. SG le vrea grupate si este singura zona centrala unde ele sunt grupate. Deci... daca trece prin sedinta de guvern. lista cu pricina..... ne asteapta bucuria ca, esalonat (mi s-a zis ca nu de azi pe maine, dar...) vor trebui eliberate. Toate fara exceptie. Nu are importanta ca sunt locuite de chiriasi simpli ca noi, ca sunt Fundatii, sedii de firme sau de orice altceva. Sotia PM ului avea sediul unei Fundatii in Eminescu. Va elibera luni, 2 iulie. Imi pare rau, din pacate, nu dau vesti bune... Si noi suntem disperati.
Astept sa-mi scri si sa-mi spui ce fac cu facturile.
Te pup
Anca

Corespondenta cu iubitul mexican

From: mvulpe@hotmail.com
To: acolmiz...@yahoo.com.mx
Subject: cosas...
Date: Sun, 22 Jul 2007 04:50:21 +0000
Decidi de escribirte un e-mail porque el SMS no tendria suficiente espacio.
Dijiste que fui muy injusta y dura contigo. Puedo acceptar que fui dura, pero injusta, no. Lamentablemente mi vocabulario espanol (y la gramatica) no me ayuda mucho en explicar todo. Pero voy a intentar; y esta va a constituir mi primera carta en espanol !!
Esperaba todo el dia verte. Contaba cada minuto. No me sentia muy bien - y tu sabia esto. Me imaginaba que harias un esfuerzo de llegar un poco mas temprano, de hecho, y no mas tarde. Cuando vi que el retraso ya era mas tarde que el "quarto academico" decidi de escribirte un mensaje. Exactamente en aquel momento tu me llamaste. Podrias hacerlo mas temprano, para avisarme que llegues mas tarde. No lo hiciste. Oi de nuevo - la tercera vez en el mismo dia - en tu telefono el ruido de que parecia ser una fiesta (y no una reunion de trabajo con tu amigo, el ministro). Me di cuenta que ni siquiera no saliste de alla, y con las compras, y con pasar por tu trabajo, hubieras tardado mucho mas. Me sorprendi mucho que tu no entendiste la importancia que yo pago a la punctualidad, especialmente de parte de ti. Tu sabia muy bien cuanto me duele cuando no me llamas a tiempo, o cuando no cumples con tu promesas. Me senti inadequada, mentida, aunque abandonada. Para mi, verte era muy, muy importante: era nuestra ultima oportunidad de intimidad antes de un... siglo (a se leer "una semana") de ausencia. Tu rechezaste esto. Hemos tenido tan poco tiempo para nosotros...
Cuantas veces nos encontramos en lugares non-publicos ? Tres-cuatro veces ? Te parece mucho ? Me marcaba esta imagen de ti, festejendo en un lugar que tu no queria abandonar para mi. Y yo, estupida (perdon, tonta !) pensaba que era importante en tu vida.
Tal vez, todo esto se pasa por que te amo demasiado. Tal vez...
manuela

From: acolmiz...@yahoo.com.mx
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Rv: Publicidad Mustang 1970.
Date: Fri, 20 Jul 2007 11:42:31 -0500
Haber si le gusta a tu bebé !!
(NR: E-mailul primit la redactie are atasate cateva imgini cu masini !)

From: mvulpe@hotmail.com
To: acolmiz...@yahoo.com.mx
Subject: RE: Rv: Publicidad Mustang 1970.
Date: Fri, 20 Jul 2007 17:42:02 +0000
Que bonitos !!
Que tal amor, me amas ?

Corespondenta cu amicul din TVR

From: cristian...@tvr.ro
To: mvulpe@hotmail.com
Date: Wed, 30 May 2007 14:35:58 +0300
Subject: Cristian...
Draga Manuela,
Ce mai faci ? Cred ca acum esti mai linistita. Daca vei veni in IULIE sau in AUGUST as dori sa te intalnesc. Din cauza B.C.R-ului care a intarziat cu sponsorizarea, am amanat plecarea si filmarea in Luxemburg pana in luna Septembrie. Acum lucrez cu dna. Hossu-Longin ca redactor. Trebuie sa-mi iau salariul pana incep filmul meu ca realizator (Sibiu-Luxemburg 2007).
Iti trimit un TRANDAFIR si un PUPIC.
Cristian

From: mvulpe@hotmail.com
To: cristian...@tvr.ro
Subject: RE: Cristian ...
Date: Wed, 30 May 2007 13:00:57 +0000
Iti multumesc pentru mesaj si gandul bun. Da, voi veni acasa, la sfarsitul lunii august si sper sa avem timp sa ne vedem.
Ce ma bucur ca am ocazia sa aflu ceva despre doamna Hossu Longin ! Este mult timp de cand vroiam sa fac o plangere impotriva unuia dintre fiii ei (sau are doar unul ?!), care a scris un articol mizerabil, in care eram si eu inclusa, in legatura cu comunitatea romana din Australia. Nu mi stiu exact contextul in care eram mentionata - evident, in calitate de fost ambasador in Australia - dar, cu siguranta, spune niste neadevaruri crunte, care m-au durut mult. Tot articolul era "comandat" cred - de Ovidiu Grecea (fost consul general la Sydney), sau de un roman din Sydney, cu pretentii de jurnalist, caruia nu i-am dat atentia cuvenita pe vremea cand eram sefa de misiune.
Oricum, acest domn Hossu Longin nu ma cunostea, nu vorbise niciodata cu mine, habar nu avea de eforturile mele si de excelentul meu renume din Australia, si si-a pus semnatura, totusi, pe un articol plin de venin si calomnii.
Poate ii amintesti doamnei Hossu despre aceasta chestiune (fara sa pomenenesti numele lui Grecea, te rog, pentru ca omul asta este in stare sa imi faca un rau enorm; si mi-a facut, de altfel, mult rau) si poate o intalnesc pe ea, sau mai degraba pe fiul ei (care o fi el) la vara, pentru a-l intreba cum a fost posibil asa ceva ?
manuela

Corespondenta cu Marian Docan

From: "MANUELA VULPE" <mvulpe@hotmail.com>
To: mariandocan@hotmail.com
Subject: RE:
Date: Tue, 13 Feb 2007 13:32:18 +0000
Draga Marian,
Lasand glumele despre creierul femeilor la o parte, ma confrunt (dupa cum cred ca iti imaginezi) cu o problema tare serioasa: apartamentul. Se pare ca RAPPS-ul a hotarat sa vanda toate casele si apartamentele pe care le detine prin licitatie, fara sa dea nici un drept de preemptiune chiriasului. Nu am pe nimeni acasa care sa imi dea un sfat pertinent (si, categoric, pe nimeni la RAPPS).
Stii ceva de chestiunea asta ? Sau, mai bine zis, stii PE CINEVA ? Da-mi de stire cat poti de repede, te rog. La cate probleme am, numai asta imi mai trebuia !
Te pup,
Manuela

From: "Docan Marian" <mariandocan@hotmail.com>
To: mvulpe@hotmail.com
Subject: Iubito sa ne aruncam in valuri ?
Date: Tue, 13 Feb 2007 06:58:41 -0800
Problema nu este asa delicata, rau este ca nu esti acasa. A fost aici directorul gen. de acolo si mi-a spus cum o sa decurga treaba. Cati banii ai ? Daca pune cineva ochiii pe casa e nasol, depinde de vecini si cine o sa stie de licitatie. Nu te poti duce acasa in perioada aceea ? Nu mai fii suparatata ca totul se rezolva.
O seara placuta

From: "MANUELA VULPE"
To: mariandocan@hotmail.com
Subject: RE: Iubito sa ne aruncam in valuri ?
Date: Tue, 13 Feb 2007 16:05:45 +0000
Pai, daca stii cum o sa decurga treaba, spune-mi si mie. Ce inseamna daca "nu pune cineva ochii pe apartamentul meu" ? Apartamentul meu este identic cu al tuturor din bloc. Vrei sa imi spui ca este doar o chestiune de sansa, sau se pot face ceva intelegeri ? Iar data licitatiei cred ca o sa fie publica. Fii mai explicit. Si, de fapt, cine este director general la RAPPS acum ?
manuela

( urmariti continuarea in Episodul VI ! )