luni, octombrie 29, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Mitul superioritatii uninominaluluiDan Pavel – Ziua – citeste aici -
Nu sistemul de vot promoveaza sau stopeaza coruptia, diletantismul, ticalosia, demagogia, prostia politicienilor. Sunt cauze mai profunde, care nu vor fi afectate de sistemul de vot”.

Linsajul incruntatilorMircea Mihaies – Evenimentul Zilei – citeste aici
Jurnalistii vanduti, comentatorii de talk-show-uri cu si fara laptop, chibitii infuriati au avut, in fine, dreptate: nu trebuia sa ajungem ca seful statului sa emita decretul privind alegerile uninominale”.

Alianta intru suferinta PNL-PSDGeorge Radulescu – Adevarul – citeste aici -
Ceea ce parea o nastrusnicie politica la sfarsitul lui 2004 incepe sa se contureze ca un proiect perfect realizabil la sfarsitul lui 2007: alianta PSD-PNL, in locul celei consacrate, PNL-PD”.

Hai la vot, la vot, la vot, mai !Radu Calin Cristea – Adevarul – citeste aici -
Votul uninominal este imaginat ca un „deus ex machina" care va reforma clasa politica, va cladi un parlament modern si performant, ne va scapa de coruptie si incompetenta. Vise. Cai verzi pe pereti”.

Cum se scot bani din europarlamentareVal Valcu – Gardianul – citeste aici -
Care e miza alegerilor pentru Europa ? In primul rand, acestea ii deranjeaza pe candidati. Pohod na Bruxelles ! Asa le-au poruncit tarii partidelor, iar cei surghiuniti de la comision la salariu si-au legat bocceluta Armani si au plecat in campanie. Cu fete lungi si triste, ca ale boierilor impachetati pe vremuri in samur si trimisi “na Sibir”. Mare lucru n-ar avea de castigat nici tartorii formatiunilor politice. Uite Severin: bate cartile politichiei evropenesti de 10 ani, de-a ajuns o baroneasa Nicholson a Estului. Si Geoana cu ce s-a ales ? I-a dat cineva un “vot” in plus in sondaje ? Poate doar Severin, daca printr-un miracol a intrat in esantionul reprezentativ. Chiar daca potul pare mic, fierberea e mare”.

ANALIZE SI COMENTARII

Presedintele, Prostanacul si SRIRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Participarea presedintelui tarii la reuniunea de lansare a eurocandidatilor PSD pe Bucuresti a fost de telenovela. Cu dusmanii care se intalnesc la cumetrie. Ei au momentul lor de sentiment in care se pupa. Pe urma se scuipa. Fiecare se da grandele care ii intinde mana celuilalt, dar zdreanta cealalta e de vina, care ii da peste mana. Cacealma contra cacealma. Sau plan comun de aiurire suplimentara a populatiei deja turmentate in fata dublei necunoscute din 25 noiembrie, anul de gratie 18 dupa rastignirea revolutiei”.

Elodia si votul cenzitarOctavian Hoandra – Ziua – citeste aici -
De o vreme, intelectualii, formatorii de opinie, analistii si "deontologii" mor gemand pe fiecare rand scris din cauza a doua mari subiecte, fara a caror dezbatele agenda lor ar ramane, probabil, cantonata in mirobolantele arabescuri ale laudei prezidentiale”.

De ce n-a scazut PNL in sondaje dupa "caltabos"Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Mirare mare. Sondajele de opinie nu reflecta o scadere in intentiile de vot ale liberalilor dupa monstruosul scandal al "caltabosilor”.

Adrian Cioroianu: „Axa Bucuresti-Londra-Washington nu existaLaurentiu Ciocazanu & Ovidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici -
Relatia incordata dintre Bucuresti si Chisinau, cozile din Republica Moldova pentru vize, caltabosul lui Remes sau Romania si Kosovo - teme fierbinti pentru ministrul roman de externe”.

FAZ: Romania n-ar mai adera azi la UEValentina Pop – Romania libera – citeste aici -
Reactie virulenta in presa germana la adresa coruptiei din Romania: prestigiosul cotidian Frankfurter Allgemeine Zeitung, una dintre cele mai influente voci europene, scrie intr-un editorial intitulat "Jalea din Est" ca nici Romania, nici Slovacia nu indeplinesc azi criteriile de aderare. Pornind de la intrebarea cum ar actiona UE daca ar mai putea decide maine asupra aderarii celor doua tari, editorialistul Karl Peter Schwarz detaliaza pe larg situatia politica din Slovacia si Romania, criticand actuala guvernare de la Bucuresti pentru ca face tot posibilul "sa submineze reformele ce au permis aderarea" ”.

Codul mafiotilor aduce clauzaAndreea Pora – Romania libera – citeste aici -
"Nu mai e nici un dubiu, clasa politica de la Bucuresti munceste din greu pentru obtinerea clauzei de salvgardare pe Justitie. Cu buna stiinta, pentru ca totusi nu cred in tembelismul absolut, Guvernul si Parlamentul si-au unit fortele pentru atingerea acestui scop. Comisarii europeni sunt pur si simplu fortati la o asemenea masura. Surse din Comisie spun ca Frattini si Gray au cerut cate trei traduceri ale modificarilor operate la Codul de procedura penala, doar-doar or descoperi vreo inadvertenta. Pur si simplu nu le venea sa creada ca lucrurile au luat-o complet razna. Realitatea depaseste insa si cele mai negre asteptari. Actiunile din ultima perioada nu sunt simple semnale de natura sa starneasca "ingrijorari", ci interventii brutale in punctul cel mai sensibil in viziunea Bruxelles-ului: legislatia".

Abdicare morala totalaTom Gallagher – Romania libera – citeste aici -
Romanii reactioneaza, de regula, cinic la conduita infractionala a politicienilor lor. Recent insa, au ramas siderati de absurdul modificarilor aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala, in baza carora jurnalistii care difuzeaza probe cu demnitari corupti prinsi cu mata-n sac risca o pedeapsa cu inchisoarea de sapte ani. Nici chiar Vladimir Putin sau junta militara birmaneza nu au indraznit sa mearga atat de departe”.

POLITICA

Guvernul isi asuma azi raspunderea pe uninominalRoxana Andronic – Ziua – citeste aici -
Guvernul isi va asuma, astazi, raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul de lege privind votul uninominal. Premierul Tariceanu va prezenta in plenul reunit proiectul de lege, textul urmand sa fie adoptat daca in termen de cinci zile partidele parlamentare nu vor depune motiune de cenzura. Pana acum, nici un partid nu si-a asumat o eventuala motiune de cenzura, iar singurul partid care se opune uninominalului este PRM. Parlamentarii au depus sute de amendamente la proiectul de lege, urmand ca Guvernul sa aiba posibilitatea analizarii si, eventual, a asumarii lor pana astazi. Tema votului uninominal a fost asumata si de Traian Basescu care a anuntat declansarea referendumului pe acest subiect, la o data identica cu euroalegerile”.

Viktor Orban cere autonomia maghiarilorD.E. – Ziua – citeste aici -
Viktor Orban, presedintele principalului partid de opozitie din Ungaria FIDESZ, le-a cerut maghiarilor din Romania sa lupte pentru autonomie in cadrul unei serbari religioase prilejuite de culesul viei in localitatea Viile Orasu Nou, la care a participat alaturi de episcopul reformat Laszlo Tokes, informeaza Mediafax. Fostul premier al Ungariei, Viktor Orban, le-a spus ieri celor aproximativ 1000 de maghiari prezenti la sarbatoarea culesului viei ca, daca cred in autonomie, trebuie sa lupte”.

Romanii, nemultumiti de lupta anticoruptieRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Majoritatea romanilor nu sunt multumiti de lupta anticoruptie din Romania, releva un sondaj de opinie realizat de Centrul de Analize si Investigatii Sociologice (CIVIS). Sondajul este realizat pe un esantion de 1131 de persoane, cu o marja de eroare de plus minus 3%, fiind elaborat in perioada 12-18 octombrie. Potrivit studiului, la intrebarea "In ce masura sunteti satisfacuti de lupta anticoruptie din Romania", 44% dintre cei chestionati au raspuns "putin", 31% "foarte putin", in timp ce doar 15% au raspuns "mult" si 5% "foarte mult”.

PIN prezinta topul parlamentarilor expiratiRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Presedintele PIN Cosmin Gusa a prezentat ieri un Top 100 al "parlamentarilor expirati", despre care afirma ca "sunt penali" sau "se afla in lupta cu trecutul", printre acestia aflandu-se Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Marko Bela, Radu Berceanu, Cristian Adomnitei. El a criticat modificarile aduse de Camera Deputatilor Codului de procedura penala si Codului Penal, apreciind ca unii dintre parlamentari vor "sa se puna la adapost" ”.

Parlamentul pregateste conservarea rectozaurilorRazvan Mihai Vintilescu – Cotidianul – citeste aici -
Un proiect de lege sustinut de toate partidele politice din Parlament si discutat in procedura de urgenta lasa cale libera „generatiei expirate“ din invatamantul academic”.

Nici campaniile nu mai sunt ce-au fostDan Duca & Lucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
Majoritatea partidelor politice nu par deloc interesate sa-si promoveze oferta electorala pentru PE. Unele, nici macar candidatii. Daca o fac totusi, arunca in stanga si-n dreapta cu promisiuni”.

Basescu a spart un milion de euro sa refaca un bloc de trei oriGeorge Lacatus – Cotidianul – citeste aici -
Pe semnatura lui Traian Basescu, cand era primar, si a succesorului sau Adriean Videanu, Primaria Municipiului Bucuresti a alocat de trei ori bani pentru consolidarea unui imobil cu risc seismic”.

ULTIMA ORA

Semnatura de milioaneDan Coste – Ziua – citeste aici -
Primarul Basescu a ajutat un fals mostenitor sa puna mana pe un bloc cu 12apartamente in Str. Paris din Bucuresti”.

Spaga cu chitantaGilda Popa – Ziua – citeste aici -
Taxa de intrare in spitale pentru vizitatori sau masinile acestora a fost declarata ilegala de mai multe instante din tara. Ministrului Nicolaescu nu-i pasa si da vina pe manageri”.

Voiculescu: Cei care nu obtin 5 % in alegeri vor pleca din PCMediafax – Adevarul – citeste aici -
Cei care nu vor obtine 5% in alegerile pentru Parlamentul European vor pleca din Partidul Conservator”, a declarat presedintele partidului, Dan Voiculescu, cu prilejul lansarii candidatilor PC pentru europarlamentare”.

Filaj la procurorRazvan Belciuganu – Jurnalul National – citeste aici -
Procurorul Marian Santion, consilierul ministrului de Interne, este filat strans de o echipa profesionista. O intreaga desfasurare de forte, dotate cu masini, motociclete si scutere, il insoteste pe magistrat oriunde. Ceea ce n-au stiut filorii este ca au fost la randul lor filati de Jurnalul National”.