luni, decembrie 24, 2007

MERRY CHRISTMAS !


Merry Christmas Comments

Mos Ajun



Mos Ajun

In toata lumea Craciunul este sarbatorit pe 25 Decembrie celebrand nasterea Domnului Iisus Christos. Cu o zi inainte de Craciun, asadar pe 24 Decembrie, atat crestinii ortodocsi cat si toti ceilalti, serbeaza Mos Ajunul sau Christmas Eve (in cazul anglo-saxonilor). Aceasta seara are o semnificatie aparte pentru crestinii ortodocsi cat si pentru credinciosii apartinand celorlalte religii crestine de pe tot cuprinsul globului. Mos Ajunul (Christmas Eve) este un moment de sarbatoare si bucurii. De aceea oricine se pregateste de aceasta sarbatoare are de facut o serie de pregatiri speciale pentru evenimentul acestei seri sarbatoresti. Decoratiuni, curatenie, pregatirea bucatelor precum si o serie de alte lucruri trebuiesc asigurate inainte de sosirea acestei seri de sarbatoare a Mos Ajunului (Christmas Eve).

Multa lume organizeaza petreceri in familie in seara de Mos Ajun (Christmas Eve). Aceste petreceri sunt un mod de a impartasi bucuriile, veselia si momentele amuzante impreuna cu cei dragi si apropiati inimilor noastre.

Aceste petreceri sunt pentru fiecare dintre noi o buna modalitate de a ne relaxasi a da uitarii indatoririle cotidienesi monotonia rutinelor de fiecare zi. In timpurile pe care le traim, vietile oamenilor au devenit atat de agitate incat uneori ei simt nevoia de a gasi o modalitate de evadare de sub apasarea si stressul provocate de indatoririle cotidiene; sarbatorile Craciunului devenind calea perfecta pentru a se bucura si da uitarii tensiunile cotidiene.

Ati planuit o petrecere pentru seara de Mos Ajun (Christmas Eve) ? Daca da, atunci va trebui sa incepeti cu pregatirile cat mai curand cu putinta. Inca dinainte de “Mos Ajun”, va trebui sa va fi gandit la idei pentru petrecere. Oricat de departe ati merge cu pregatirile necesare, sunt intotdeauna o multime de lucruri de facut pentru ca petrecerea de Mos Ajun (Christmas Eve) sa fie una cu adevarat reusita.

Inainte de mult-asteptata seara a Mos Ajunului (christmas Eve), in casele noatre trebuie facuta curatenie, mobilele trebuie sterse de praf si lustruite, exteriorul si interiorul trebuiesc sa fie luminate cu aranjamente specifice la care se adauga si alte pregatiri ce trebuiesc facute. Pentru aceia dintre noi care ne-am decis sa organizam acasa o petrecere de Mos Ajun (Christmas Eve) vor fi cu siguranta multe lucruri de facut. Ceea ce va face ca petrecerea de Mos Ajun (Christmas Eve) sa fie si mai amuzanta/reusita vor fi decoratiunile menite sa creeze o atmosfera cat mai festiva. Pe langa decoratiuni, mai sunt o multime de alte obiceiuri si traditii care dau o nota specifica acestui moment sarbatoresc oamenilor de pe intreg cuprinsul planetei.

De aceea, Mos Ajunul (Christmas Eve) isi are propriul sau charm si charisma care il fac indragit de oamenii de pe tot cuprinsul lumii. Nu numai casele si magazinele, dar si bisericile sunt frumos impodobite cu ocazia Mos Ajunului (Christmas Eve). In plus fata de decoratiuni, unele biserici crestine organizeaza servicii religioase specifice cu prilejul Craciunului.

Mai multe despre Mos Ajun (Christmas Eve) puteti citi – aici -

Tuturor vizitatorilor acestui blog, in special cu prilejul sarbatorilor Craciunului, as dori sa le adresez o calduroasa si sincera urare de, CRACIUN FERICIT !!!


Cadoul meu de Mos Ajun…




Cu prilejul sarbatoririi Craciunului 2007, de Mos Ajun, ofer tuturor vizitatorilor acestui blog o colectie de Colinde in interpretarea inegalabilului artist STEFAN HRUSCA.

1. Primiti colindaascultati aici -

2. Sculati gazdeascultati aici -

3. Ce-ati vazut pastoriascultati aici -

4. Colindam, Doamne colindascultati aici -

5. In poarta la Tarigradascultati aici -

6. Sloboaza-ne gazda-n tindaascultati aici -

7. Trei craiascultati aici -

8. Cand fosta micut prunc Iisusascultati aici -

9. Crestinilor, noi astazi...ascultati aici -

10. Sfanta-i Seara De Craciunascultati aici -

11. Trei pastoriascultati aici -

12. Inaintea Iestor Curtiascultati aici -

13. Viflaime, Viflaimeascultati aici -

14. Vine marea sarbatoareascultati aici -

15. Urareascultati aici -

16. Cerul si pamantulascultati aici -

17. Aseara pe-nserateascultati aici -

18. Bun gand te-ai gandi-tuascultati aici -

19. Sus in varful munteluiascultati aici -

20. Cetinita, cetioaraascultati aici -

21. Flori de marascultati aici -

22. Deschide usa, crestine !ascultati aici -

23. Cine sade-n asta casaascultati aici -

24. Deschide Nana Usileascultati aici -

25. Marut Margaritarascultati aici -

26. Izvor izvorasascultati aici -

27. Zaurel de zaurelascultati aici -

28. Zoriori de ziuaascultati aici -

29. Vita verde, iadaraascultati aici -

30. Ferice-i, fericeascultati aici -

31. Junelu-l tinerelulascultati aici -




Stefan Hrusca

Stefan Hrusca este un interpret roman de muzică folk, cunoscut publicului din Romania mai ales prin colindele pe care le interpreteaza. A debutat ca artist in anul 1981 la Cenaclul Flacara [Fenomen cultural din anii 1970 si prima parte a anilor 1980, condus de poetul Adrian Paunescu. Spectacolele aveau loc la inceput in sala teatrului Ion Creanga din Bucuresti, dar mai tarziu s-au facut turnee in toata tara. Printre cei care au participat au fost: Mircea Vintila, Doru Stanculescu, Dan Andrei Aldea, Adrian Ivanitchi, Dan Chebac, Valeriu Sterian, Evandro Rosetti, Florian Pittis, Anda Calugareanu, Tatiana Stepa, Vasile Seicaru, Stefan Hrusca. Din 1973 (prima oara) pana in 1985 (ultima oara) au avut loc 1.615 spectacole de muzica si poezie [Spectacolele au fost interzise in anul 1985, motivul oficial fiind busculada care a avut loc la stadionul "Petrolul" din Ploiesti in timpul unui specatcol, care s-a soldat cu mai multi morti], si pana in 1984 a sustinut peste 1000 de spetacole impreuna cu cenaclul. Incepand din anul 1991 s-a stabilit în Toronto, Canada.

Discografie

· Ruga pentru parinti (1984)
· Urare pentru indragostiti (1986)
· Colinde I (1990)
· La savarsitu' lumii (1993)
· Ziurel de ziurel (1995)
· Fostele iubiri (1995)
· Sfanta-i sara de Craciun (2001)
· 20 de ani (2001)
· Craciunul cu Hrusca (2001)
· Iarasi flori dalbe (2005)
· Balade speciale (2007)

NOTA: Aceste colinde nu sunt publicate pe blog in scopuri comerciale, ci pentru a face cunoscuta traditia noastra, a romanilor, tuturor vizitatorilor mei din tara si din strainatate. Sper ca titularii drepturilor asupra acestor colinde vor intelege si vor accepta/permite afisarea lor pe perioada sarbatorilor. Drept pentru care le transmit multumirile mele anticipate !

Tuturor vizitatorior acestui blog le urez, cu prilejul Sfintei sarbatori a Craciunului, un sincer: LA MULTI ANI ! si Un Craciun Fericit !!!