luni, decembrie 03, 2007

* ----- *


* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Conjugand politic: ... el, noi, voi, ei... gafeazaGabriel Klimowicz – Gardianul – citeste aici -
Saptamana trecuta, o delegatie a Romaniei la cel mai inalt nivel ne facea de ras in timpul vizitei de stat in Spania. Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, ii spunea regelui Spaniei „Good point. Good, good point“. Si ii facea semnul de „OK“ cu degetul mare ridicat in sus, ca in curtea scolii. Presedintele Romaniei facea si el o apreciere publica la adresa chiar a intregului popor spaniol: „Multumesc lui Dumnezeu ca nu ati ajuns ca Italia“... si, totodata, la adresa poporului italian, carevasazica. Te intrebi care dintre ei e mai „competent“?!”.

Sistemul ticalosit al lui Traian BasescuCornel Ivanciuc – Adevarul – citeste aici
“… Daca presedintele Basescu mai spera sa fie crezut vreodata ca lupta impotriva sistemului ticalosit, aratand cu degetul doar spre celelalte partide, mai putin spre PD, atunci nu are de facut decat un singur lucru: sa le spuna pe canalul lor de comunicare celor doua gunoaie sa-si dea demisia din partid. Altfel, nu va intra in cartea de istorie, ca un semizeu, ci in manualul de zoologie, ca un cimpanzeu. De mana cu o purcea mincinoasa si o jigodie securista”.

Telenovela politica pierde audientaDan Pavel – Ziua – citeste aici -
Ratarea referendumului de catre Basescu si interesul scazut al alegatorilor pentru europarlamentare sunt consecintele directe ale votului de blam dat de electorat actorilor politici autohtoni. Acesti actori politici individuali si colectivi joaca intr-o telenovela de cea mai proasta calitate. Desi multora le plac telenovelele, manelele si divertismentul ieftin, grosier, telenovela politica place tot mai putin publicului. Nu mai atrage spectatori. La ultimele alegeri, salile au fost goale. Stadioanele au fost goale. Populismul nu mai tine in orice conditii, semn ca ne-am integrat in Europa”.

ANALIZE SI COMENTARII

Isteria din jurul braduluiMara Raducanu – Jurnalul National – citeste aici -
Aprinderea bradului ridicat iîn Piata Unirii a creat sambata seara o adevarata isterie in Capitala. Mai ceva ca la Revolutie, intr-o atmosfera de balamuc total peste 100.000 de persoane s-au calcat in picioare, s-au pierdut 43 de copii, iar bataile din trafic, specialitatea casei. Politia? – ca de obicei, la adapost”.

Ion Cristoiu, prins in caracatita de la Buzau a lui BecaliCristian Levant, Eugen Ciufu & Cristian Vasilcoiu – Adevarul – citeste aici -
Ion Cristoiu, asociat fara sa stie Nu numai Costel Bucur si Gigi Becali (prin interpusi) detin actiuni la Gloria Buzau, ci si un consacrat gazetar roman. Este vorba despre Ion Cristoiu, care este actionar, in mod indirect, la clubul de fotbal buzoian. Concret, Ion Cristoiu detine 51% din TipoGrup Press SA Buzau, care are, la randu-i, 0,37% din Gloria Buzau SA. Mai pe romaneste, Cristoiu este, in mod indirect, asociat cu Gigi Becali. "Nu stiu. Habar n-am de povestea asta. Acum aflu de la voi" ”.

Victoria majoritatii antiprezidentialeIon Cristoiu – Jurnalul National – citeste aici -
Ajuns fara sa vreau marti seara in postura de moderator al emisiunii Sinteza Zilei de pe Antena 3 (Mihai Gadea daduse o fuga pana la Londra), i-am întrebat pe distinsii mei invitati – Sorin Rosca Stanescu, Bogdan Chireac si prof. Alexandru Radu – ce a vrut sa spuna Traian Basescu, declarand duminica, pe la 11 noaptea: "In ceea ce priveste Referendumul, se constituie intr-o lectie, inclusiv pentru mine".
Sorin Rosca Stanescu si Alexandru Radu si-au aratat scepticismul in ce priveste sinceritatea acestei declaratii. Potrivit lor, Traian Băsescu n-a invatat nimic din lectia oferita de Referendum. Mai optimist, Bogdan Chireac a sustinut ca presedintele a fost sincer, exprimandu-si convingerea ca Traian Basescu se va schimba radical dupa Referendum”.

Sarbatoare vesela si tristaRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Ziua nationala ar trebui sa fie prilej de sarbatoare populara. Sincera, naturala, asa cum se petrece pe 4 iulie in America si cum se petrecea pe 10 Mai in Romania. Regala. Sau reala. In afara Frantei, cu al ei cocos galic, paradele militare de zilele nationale tin de regimurile totalitare. Sa organizezi cazon ceea ce ar trebui sa fie bucuria spontana a unui popor este tipic mentalitatii dictatoriale”.

POLITICA

Cozma, liber. Fostul lider al minerilor a iesit din puscariePaul Murvai – Gardianul – citeste aici -
Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a fost eliberat din inchisoare, ieri dimineata, dupa ce a executat aproximativ zece ani de detentie. La iesirea din Penitenciarul Rahova, Miron Cozma a afirmat ca a facut puscarie pentru ca si-ar fi facut datoria de lider de sindicat. „Am facut zece ani de puscarie pentru ca mi-am facut datoria de lider de sindicat. Intr-o tara europeana este aproape incredibil ca inca mai sunt lideri de sindicat care fac puscarie nevinovati, doar pentru ca si-au facut datoria“, a declarat fostul lider al minerilor din Valea Jiului”.

Un 1 Decembrie al Romaniei marcat de lupte politice si cerere de carnatiCatalin Coca & Sorin Sotoc – Gardianul – citeste aici -
Ziua Nationala a Romaniei a fost un nou prilej de lupte politice. Chiar si dupa esecul inregistrat la referendum, Traian Basescu foloseste fiecare ocazie pentru a ataca Guvernul si pe cei 322. Presedintele a declarat pentru Radio Romania Actualitati ca pentru 2008 isi doreste un premier competent. El a mai aratat ca în acest an clasa politica s-a preocupat mai mult sa schimbe legile în favoarea sa. In replica, Ludovic Orban a precizat ca si liberalii isi doresc in 2009 un presedinte care sa faca cinste Romaniei. Astfel, politicienii nostri au reusit sa politizeze si Ziua Nationala a Romaniei. Cu toate acestea, oamenii au iesit in strada pentru a participa la diverse evenimente organizate de 1 Decembrie, atat in Capitala, cat si in restul tarii. Insa multi dintre ei au fost dezamagiti...”.

Liderii PSD si-au ascutit unghiutele la poarta lui TariceanuPeter Murvai – Gardianul – citeste aici -
„Satul“ de rautatile de la Bunica, asa cum a declarat ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana, a inceput, inca de saptamana trecuta, sa-l colinde pe locatarul principal din Palatul Victoria, in cautare de portofolii pentru adeptii sai din PSD. Astfel, chiar azi, Mircea Geoana ar putea prezenta, spre analiza, Comitetului Executiv al PSD, rezultatele negocierilor sale cu liberalii. Aceasta si in contextul in care relatia, pana acum mai degraba amiabila, a liderului PSD cu presedintele Traian Basescu s-a deteriorat vizibil in ultima perioada”.

Basescu: "Participarea la referendum e un esec personal"Clarice Dinu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu isi asuma ca pe un esec personal referendumul pentru uninominal, dar nu exclude sa-l repete daca nu ajunge la o intelegere cu partidele. „Din perspectiva propriilor mele asteptari este un esec major. (...) Chiar daca am acuzat televiziunea, radioul public, de boicotare a informarii populatiei, trebuie sa recunosc ca apreciez participarea ca fiind un esec personal”, a declarat seful statului, intr-un interviu acordat BBC si HotNews”.

Cozmanca se intoarceVictor Ciutacu – Jurnalul National – citeste aici -
Retras intr-o tacere autoimpusa dupa drama pierderii sotiei in aceeasi zi in care Congresul PSD din aprilie 2005 il executa politic pe Ion Iliescu, Octav Cozmanca, fosta mana de fier din Kiseleff si de la Palatul Victoria, s-a decis sa coboare din nou in groapa cu lei a politicii. El izbeste fara mila; atat in cei pe care-i considera parvenitii propriului partid, cat si in seful statului, pe care-l asemuieste cu fostul dictator Ceausescu. Octav Cozmanca vrea sa-si scrie memoriile, o carte fluviu, care cuprinde doua epoci ale istoriei romanesti”.