sâmbătă, decembrie 08, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Locul in care nu s-a intamplat mare lucruRazvan Exarhu – Cotidianul – citeste aici -
De ce m-as mira ca Ion Iliescu a fost scos de sub urmarire penala din dosarul „Mineriadei din ‘90” ?”.

Exista justitie si pentru Iliescu ?Mircea Marian – Evenimentul Zilei – citeste aici
Uneori mi se face mila de Miron Cozma. Tara a trecut prin nu stiu cate mineriade, oameni nevinovati au fost omorati, altii au fost stalciti in bataie, au fost incendiate cladiri si ne-am facut praf imaginea in strainatate, dar un singur om a infundat puscaria pentru toate aceste nenorociri”.

Dosarele cu presedinti te ridica, te coboara, iti dau viata, te omoara !Adina Anghelescu-Stancu – Gardianul – citeste aici -
Alt scandal in magistratura, dupa cel legat de bomba DNA legata de mita si frauda la examenul pentru functiile de conducere ale unor procurori, a izbucnit ieri la Parchetul Inaltei Curti. Era de asteptat. Vizibil suparata, probabil din cauza acestei situatii penibile in care a ajuns magistratura romana pe care o pastoreste, doamna Kovesi a oficiat o decizie pe care o luase deja cu cateva zile inainte: a infirmat ordonanta de punere sub urmarire a fostului sef al statului, Ion Iliescu si l-a pus la zid pe generalul Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadelor, acuzandu-l de incompetenta si imixtiune. M-am mirat”.

Mr Taubman are dreptate: Constitutia trebuie schimbataCornel Ivanciuc – Cotidianul – citeste aici -
Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman, a declarat intr-o emisiune televizata, ca Romania are o Constitutie insuficient de puternica pentru a sustine o democratie. Dl Taubman are perfecta dreptate. Constitutia Romaniei trebuie cel putin amendata, daca nu chiar schimbata fundamental. Bunaoara, la capitolul relatii externe ar trebui adaugate urmatoarele amendamente: Romania nu va mai promova relatii la nivel de ambasada cu acele state care nu au abrogat pedeapsa cu moartea si continua sa-si execute cetatenii, intr-un mod barbar, prin electrocutare sau otravire cu substante letale. Romania nu va promova relatii diplomatice cu acele state care au creat rezervatii speciale pentru populatiile indigene, gasite la fata locului cand teritoriile acestora au fost cucerite de colonistii veniti de pe alte continente, decat daca populatiile native vor fi despagubite in natura, eliberate din starea de robie culturala, sociala, economica si politica in care traiesc, pentru a putea beneficia de educatie si drepturi egale cu ale cuceritorilor, cu scopul de a crea elite indigene, pana la inlocuirea definitiva a cuceritorilor, cu elitele native”.

ANALIZE SI COMENTARII

Dosarul «13-15 iunie 1990» ar putea fi restituit procurorilor militari pentru a doua oaraIonut Muresan – Gardianul – citeste aici -
Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide peste zece zile daca dosarul in care fostul ministru de interne Mihai Chitac este judecat in legatura cu moartea a patru persoane in timpul mineriadei din iunie 1990 va fi restituit procurorilor in vederea refacerii urmaririi penale. Ar fi a doua oara cand acest dosar ar putea fi restituit procurorilor de la Sectia Parchetelor Militare. La termenul de ieri al procesului mineriadei din 13-15 iunie 1990, avocatul generalului Mihai Chitac a invocat doua exceptii in cauza, una care vizeaza sesizarea nelegala a instantei datorita unor vicii procedurale, iar alta referitoare la legea raspunderii ministeriale”.

Iliescu a iesit din sut in dosarul «13 IUNIE ’90»Adina Anghelescu-Stancu, Andi Topala & Ionut Muresan – Gardianul – citeste aici -
Fostul sef al statului, Ion Iliescu, poate rasufla, cel putin o buna bucata de vreme, usurat: de ieri nu mai este urmarit penal. Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a anuntat, ieri, ca a infirmat solutia de punere sub urmarire penala a fostului sef al statului, avertizand ca este vorba doar de dosarul ce priveste evenimentele din 13 iunie 1990, fara a fi vorba si de infractiuni savarsite de mineri, care fac obiectul unui alt dosar aflat inca in lucru la Sectia Parchetelor Militare. Ieri, motivatia acestei infirmari s-a constituit intr-un veritabil rechizitoriu pe numele generalului Dan Voinea”.

A lasat-o gravida gradualRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Presedintele Basescu urmeaza neabatut demersurile vizand instaurarea regimului personal. Prin subordonarea institutiilor statului, alinierea partidelor politice intr-o partida prezidentiala si distrugerea adversarilor. Dupa cum se comporta seful statului, nu il intereseaza decat puterea proprie pe urmatorii sapte ani. Dupa care, perpetuarea clientelei la putere. Corupti prezentati ca ingeri nevinovati”.

POLITICA

Procurorul Voinea, acuzat ca a lucrat prost dosarul Iliescu – 13 iunie 1990Dorin Petrisor – Cotidianul – citeste aici -
Procurorul general al Romaniei a cerut refacerea urmaririi penale a fostului presedinte, dupa ce a infirmat solutia data de generalul Dan Voinea, pe care a considerat-o nelegala”.

Hrebenciuc si Geoana s-au certat la negocieri in fata lui TariceanuAdriana Dutulescu & Cristian Sutu – Cotidianul – citeste aici -
“Va bateti joc de noi ! Intram la guvernare sau nimic !”, a cerut Hrebenciuc, joi seara, la negocierile cu PNL. Geoana i-a dat peste nas, spunindu-i lui Tariceanu ca PSD nu mai vrea la guvernare”.

Nepotul matusii Tamara vrea sa se bata cu ZeusDan Duca – Cotidianul – citeste aici -
La trei ani dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale in fata lui Traian Basescu, Adrian Nastase viseaza la o noua confruntare cu acesta. Se simte regretat si crede ca ar fi fost un sef de stat mai bun decit Basescu. “Sunt foarte multi cei care regreta ca nu sunt eu presedinte. Multi regreta ca nu au venit in decembrie 2004 la vot. Chiar mi-a scris cineva pe blog, zilele acestea, despre aceste lucruri. Daca eram eu presedinte, am fi fost scutiti de scandalurile care au macinat societatea romaneasca. In ultimii ani noi nu facem altceva decat sa ne pierdem in scandaluri. Faptul ca nu ma tem de o noua confruntare cu Traian Basescu, ba chiar imi doresc, nu inseamna ca voi candida. Stanga pare sa fie, mai degraba, interesata in gasirea unui alt Basescu. Unul al Stangii, care sa se lupte cu Basescu al Dreptei” a declarat Nastase, intr-o conferinta de presa la Slatina”.

PDL-istii ar putea ramane si fara functii, si fara siglaDan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Parlamentarii PD isi vor pierde toate functiile pe care le detin in comisiile si in conducerea Camerei Deputatilor sau a Senatului, in momentul formarii Partidului Democrat Liberal, ameninta presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Acesta sustine ca o data cu aparitia PDL, alesii PD vor deveni independenti si nu vor mai avea dreptul sa detina functii in legislativ. In plus, Vacaroiu crede ca ca ar fi normal ca democratii sa-si piarda si functiile pe care le detin in teritoriu. "Functiile pe care le au la ora actuala de vicepresedinti la Camera Deputatilor, la Senat, de chestori, de presedinti de comisii, toti devin independenti si in astfel de situatii sunt convins ca nu vor mai avea pretentii sa mai aiba vreo functie in teritoriu", a spus acesta la Realitatea TV”.

Blanculescu: Geoana si Vanghelie recidiveaza din prostie in penibilLuminita Castali – Gardianul – citeste aici -
Fostul ministru al controlului Ionel Blanculescu iese la atac impotriva „cuplului de comici vestiti ai politicii dambovitene Geoana-Vanghelie“, pe care-i acuza ca intr-o zi de crestineasca sarbatoare, 6 decembrie, au luat masura ilegala de a-l exclude din partid. Blanculescu a precizat ieri intr-un comunicat remis presei ca nu a dat in judecata PSD, ci doar anumiti oameni care se ascund in spatele partidului, neavand curajul sa-si asume pe fata deciziile luate”.

Avertisment catre oamenii lui Stolojan. PLD va trebui sa-si doreasca ce-si doreste si PDLuminita Castali – Gardianul – citeste aici -
Democratii se tem ca, prin venirea colegilor din PLD, sa nu pateasca ce au patit si liberalii, creandu-se in interiorul noului partid tot felul de aripi si aripioare. „PLD va trebui sa-si doreasca ce-si doreste si PD. Nu vom accepta niciodata curente care sa creeze tensiuni cum au fost in PNL. Cine nu respecta masurile interne de partid, mai bine pleaca... a avertizat vicepresedintele PD Ioan Oltean (foto)”.

Vadim Tudor confirma intentia PRM de a initia procedura de demitere a presedinteluiPeter Murvai – Gardianul – citeste aici -
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a confirmat, ieri, intentia partidului sau de a initia procedura de demitere din functie a lui Traian Basescu pentru inalta tradare. „Vom face acest act, dar ne vom consulta si cu ceilalti“, a raspuns Vadim Tudor, intrebat daca confirma anuntul facut de liderul senatorilor PRM, Gheorghe Funar, privind intentia acestui partid de a initia procedura de demitere a lui Traian Basescu”.

Cardasie si santajAdrian Ilie & Ovidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Basescu acuza "o cardasie" intre Guvern si Pro Democratia la uninominal si insista pe remanierea ministrului Justitiei”.

Razboiul rozelorAdrian Ilie & Cristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Artizanilor fuziunii dintre PD si PLD in viitorul PDL le dau de cap nu numai problemele organizatorice, ci si adversarii politici care incearca sa-i lase pe viitorii "pedelisti" fara functiile ce li s-ar cuveni in Parlament, dar si fara trandafirul din sigla”.