vineri, noiembrie 09, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Sinistra stangaVictor Roncea – Ziua – citeste aici -
Bombardamentul anti-Romania duce la o manipulare uriasa. Le Monde sintetizeaza: in presa italiana cuvantul "roman" a devenit sinonim cu "rom" ”.

Traian si RomulusMarian Nazat – Jurnalul National – citeste aici
Aici, Traian nu e imparatul roman, ci presedintele nostru. Un presedinte despre care ma gandisem sa scriu laudativ. Il vazusem intre pesedistii introlocaţi sa-si lanseze la apa electorala eurocandidatii si-am exclamat plin de incantare golaneasca: "asta da presedinte ! Joaca tare si are sange in instalatie !" Gestul sau de a se duce in tabara inamica merita comentat ca atare. Atacat pentru terfelirea Constitutiei, din motive de relatii nepotrivite si cam prea intime cu pedistii, dl Basescu a coborat Dealu’ si a cotit-o spre Pavilionul Expozitional. Acolo unde alde Geoana isi expuneau oferta de toamna pentru europarlamentare. "Sa mai spuna cineva ca nu sunt impartial !", si-a zis musafirul poftit intempestiv, asezat chiar in centrul tabloului de familie trandafirie”.

ANALIZE SI COMENTARII

Modelul spartanZoe Petre – Ziua – citeste aici -
"Unii sunt naivi, altii sunt anexe ale grupului de conducere, altii nu stiu ce fac, nu inteleg. Una este Hrebenciuc si alta este un amarat care nu stie de ce este in Parlament, dar a fost si el pe lista". Iata ce aflau romanii din Norvegia despre Parlamentul Romaniei, prin vocea care ar trebui sa fie de departe cea mai autorizata voce a statului roman - cea a presedintelui tarii: o putere legiuitoare impartita "in doua cete", vorba poetului - "de smintiti si de misei" ”.

Modificarea Constitutiei, un imperativ categoricRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Monarhia, Armata si Biserica sunt institutii situate deasupra vietii politice. Care tin de permanenta, stabilitate si certitudine, repere necesare pentru moralul national. Ele contrasteaza cu planul politic, marcat de conflict, prefigurat chiar prin Constitutie, defectiva de logica institutionala”.

Bogdan Chirieac a amestecat presa cu afacerileLucian Davidescu – Cotidianul – citeste aici -
Bogdan Chirieac a semnat in „Gandul“ un editorial in care ii ataca pe cei care faceau concurenta firmei de telecomunicatii in care el insusi este actionar”.

La plangerea PNL, CSM pune iar tunurile pe Doru TulusAndrei Luca Popescu – Romania libera – citeste aici -
Inspectorii CSM le dau dreptate Noricai Nicolai si lui Bogdan Olteanu, care s-au plans ca Tulus a incalcat legea cand a cerut date despre pozitia lui Verestoy Attila la adoptarea unei legi avantajoase. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost de acord cu o nota de inspectie in care competenta profesionala a procurorului anticoruptie Doru Tulus este pusa la indoiala”.

Ministrul alternativ de externeCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Oare cum e sa te nasti la 22 de ani dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, sa absolvi o facultate de istorie, sa-ti iei masteratul si doctoratul in istorie la o prestigioasa universitate canadiana, dar sa gandesti in termenii purificarii rasei romanesti, aidoma generalului Antonescu ?”.

POLITICA

Basescu incanta studentii sa revina in RomaniaR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, la Oslo, cu un grup de studenti romani ai Universitatii de management, cu care a discutat despre perspectivele lor in Romania si despre nevoia de primenire a clasei politice romanesti”.

Olteanu insista la presedinteR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Seful Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a trimis ieri o noua scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care ii atrage atentia asupra importantei si urgentei promulgarii legii votului uninominal asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea. Liberalul si-a justificat demersul prin faptul ca "acest proiect de lege este asteptat cu mare interes de societatea civila si de opinia publica". El i-a transmis sefului statului ca, desi a declarat recent ca nu doreste sa promulge acest proiect pentru a mentine interesul pentru referendumul convocat, exista argumente foarte puternice pentru a reflecta suplimentar asupra acestei probleme”.

Mana KGBGeorge Scarlat – Ziua – citeste aici -
Criza din Italia a fost planificata de guvernantii de la Roma, spresatisfactia Moscovei * Premierul Prodi si primarul Veltroni sunt doi comunisti care au facut stanga-mprejur de la antirasism la xenofobie”.

Basescu, vinovat pentru discriminareAnca Simina & Mihai Mincan – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a pierdut, ieri, procesul cu CNCD, in cazul jignirii unei ziariste prin folosirea sintagmei "tiganca imputita" ”.

Basescu va face apel la Curtea Suprema in dosarul cu CNCDAdevarul – Adevarul – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a anuntat in aceasta seara, la revenirea din Norvegia, ca va face apel la Curtea Suprema de Justitie in dosarul în care Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a avertizat pentru folosirea expresiei de 'tiganca imputita' la adresa unei jurnaliste”.

ULTIMA ORA

«Boala Basescu» se ia ! Partenerii europeni ai PD au venit la Bucuresti sa critice Guvernul TariceanuClaudia Cristofan – Gardianul – citeste aici -
Lupta dintre cele doua Palate din Romania s-a extins si la nivelul Uniunii Europene, mai ales in contextul apropierii alegerilor europarlamentare. Astfel, fiecare familie europeana isi sprijina partenerii din Romania. Ieri, o delegatie a PPE, partener al PD, aflata in vizita la noi in tara a criticat guvernul, sustinand ca acesta e cam „obosit“ si nu prea se mai omoara cu reformele, nici cu evolutia economica si nici cu lupta anticoruptie”.