vineri, octombrie 19, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *





EDITORIALE

Sondajul si etajulCristian Teodorescu – Cotidianul – citeste aici -
Mircea Geoana simte nevoia sa creasca procentual, in partid si in general. Solutia ? Comandam un sondaj de opinie la minut cu rezultate care depasesc pana si visele liderului PSD”.

Traian Basescu albeste PSDIon Cristoiu – Jurnalul National – citeste aici -
Au fost si analisti si sunt, la ora actuala, istorici, printre care se numara si subsemnatul, care sustin ca scopul nu scuza mijloacele intr-o societate moderna. Sa admitem insa ca pericolul legionar justifica brutalitatile lui Carol al II-lea. Afacerea Remes-Muresan a compromis DNA (dovedit ca instrument politic), TVR si, in general, statul de drept. Scopul presupus: compromiterea PNL si a PNTCD. Justifica un asemenea scop electoral pagubele uriase aduse Justitiei si TVR ? Evident nu. Ce conteaza insa cand e vorba despre interesul lui Traian Basescu ?!”.

Salbaticirea RomanieiOvidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici -
Medicamentul bolii romanesti nu este neaparat iesirea din saracie.
Faptul ca operatorii germani au scos Romania de pe harta turistica nu trebuie sa-i puna pe ganduri doar pe cei din industrie, ci trebuie să fie un semnal de alarma la nivel national. Fiindca, in realitate, germanii ne arata ca intr-o oglinda venetiana falimentul moral spre care societatea noastra se indreapta cu pasi repezi”.

Cineclub SFZoe Petre – Ziua – citeste aici -
N-avem nici un "Megapower", "Flota" ne lipseste si in natura, dar si in serial; "Jimbolia" si "Embargo 1995" n-au rulat decat in Occident, iar la "Filiera Costea" abia acum a inceput turnajul”.

ANALIZE SI COMENTARII

Patima lui AdrieanRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
In urma cu cateva saptamani, primarul general Adriean Videanu a anuntat finalizarea majoritatii strazilor a caror zisa reparatie a dispus-o simultan. Spre disperarea bucurestenilor, care nu mai stiu pe unde s-o ia, ca sa ajunga in sfarsit, dimineata, la munca si, dupa-amiaza, acasa sau unde mai au de mers dupa serviciu. Anuntul lui Adriean le-a creat iluzii desarte. Realitatea e cu totul alta. Zeci de lucrari la strazi principale demarate simultan, raportate ca finalizate si in realitate, taraganate. Culmea comisioanelor e ca se repara si acolo unde nu e nevoie, adica se strica pentru a se justifica obiectul muncii. Iar stradutele si trotuarele, vechi hartoape, sunt ignorate”.

Minciunile lui Sinescu l-au scos nevinovat. Patriarhul, operat de doua oriClaudia Marcu & Florin Pupaza – Gardianul – citeste aici -
Tratamentul cu Plavix pe care il urma Teoctist nu a fost suspendat cu 72 de ore inainte de interventia chirurgicala, fapt care a provocat hemoragia. Insa medicii care au anchetat cazul refuza sa accepte acest lucru drept cauza a mortii Patriarhului”.

Amiralul SarbuPetrisor Obae – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Americanii l-au pus pe inventatorul PRO TV-ului sef peste flota lor din Europa. Acum 12 ani, Roland Lauder era convins de Adrian Sarbu, pe atunci proprietar al Canal 31, ca merita sa investeasca intr-o televiziune in Romania”.

POLITICA

Basescu, la LisabonaRompres – Romania libera – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu se va afla, joi si vineri, la Lisabona, unde va participa la reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene si a Conferintei Interguvernamentale pentru Tratatul de reforma al UE, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Agentiei Rompres”.

Inalta Curte protejeaza “termopanele” lui NastaseMariana Bechir – Cotidianul – citeste aici -
DNA trebuie sa refaca urmarirea penala in dosarul Zambaccian, al sotilor Nastase, dupa decizia de joi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ)”.

Chiuariu il trimite pe Tulus la BasescuDorin Petrisor – Cotidianul – citeste aici -
Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, cu sase voturi pentru si unul impotriva, sa nu avizeze cererea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, de revocare din functie a procurorului Doru Tulus, seful Sectiei a II-a a DNA.
Dupa vot, Chiuariu a anuntat ca va inainta totusi presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a lui Doru Tulus. „Cu tot avizul negativ al sectiei, voi inainta in cel mai scurt timp cererea de revocare catre presedintele Basescu“, a declarat Chiuariu”.

Alo, Guvernul ? - Praf aruncat in ochii PSDLavinia Dimancea – Jurnalul National – citeste aici -
Desi acum doua saptamani pesedistii se umflau in pene ca premierul Tariceanu a ajuns sa apeleze la specialistii PSD, de atunci nimic nu s-a mai intamplat cu oferta de expertiza primita de Vasile Puscas si Alin Teodorescu. Cei doi nu au mai fost contactati de Palatul Victoria”.

Iliescu infiereaza PSD la tribuna socialistilorAlexandru Macoveiciuc – Adevarul – citeste aici -
Invitat la aniversarea Partidului Socialist Roman, Ion Iliescu i-a făcut „filfizoni" si „aroganti" pe liderii social-democrati.
Incurajat de peste 40 de membri ai Partidului Socialist Roman, Ion Iliescu a criticat PSD si conducerea sa si a atacat purtatorii de mesaje ai stangii romanesti. El a avertizat ca in tabara pesedistilor s-ar putea infiinta "aripi noi, mai inspre stanga sau centru". Iliescu a fost principalul invitat la aniversarea a 15 ani de la reinfiintarea PSR”.

Metroul devine camp de lupta politica intre PNL si PDA. Petrescu – Gardianul – citeste aici -
Primaria Capitalei va investi peste un miliard de euro pentru o noua linie de metrou, desi Metrorex se afla in administratia Ministerului Transporturilor (MT). Potrivit secretarului de stat in MT, Barna Tanczos, investitia primariei intr-o societate adminstrata de o alta institutie este ilegala si, in acest caz, Curtea de Conturi ar trebui sa se autosesizeze. Ceea ce s-a si intamplat. Curtea de Conturi a demarat, ieri, un control in acest caz”.

ULTIMA ORA

Alexandru Tiriac a fost achitatCorina Scarlat – Adevarul – citeste aici -
Ion Alexandru Tiriac a fost achitat astazi (joi 18 oct. – n.r.) de magistratii Tribunalului Bucuresti in dosarul Cocaina pentru VIP-uri. In acelasi dosar au fost cercetate alte sapte persoane, printre care Tiriac jr., Ileana Lazariuc, Raluca Sandu si Robert Sandu”.

Flagrant in Prahova Procuror prins cu 17.000 de lei mitaCristian Stanescu – Gardianul – citeste aici -
Un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova a fost prins, miercuri seara, in flagrant, in timp ce lua 17.000 de lei mita. Procurorii DNA l-au retinut pe loc, iar CSM a avizat anchetarea sa”.