miercuri, septembrie 05, 2007

* ---- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

Opriti diversiunea !

-- Porcaria pe care o organizeaza astazi CNSAS este doar o perdea de fum. In spate stau adevaratii manipulatori. In primul rand, presedintele Romaniei, Traian Basescu. Secondat de serviciile secrete.
Biserica Ortodoxa Romana, in ansamblul ei, este supusa astazi unui atac concertat, al carui precedent il putem regasi doar in cea mai neagra epoca stalinista. Scopul este confiscarea, de catre puterea politica, a scaunului patriarhal. A varfului Bisericii. Prin manipularea alegerilor care urmeaza. La aceasta periculoasa diversiune, menita sa reduca si mai mult independenta si credibilitatea Bisericii, participa forte vizibile si forte invizibile. In prim plan - probabil si in vederea unei auto-compromiteri definitive - este Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Institutie bagata in fata pe post de berbece. Pentru a sparge capetele celor care se inversuneaza in ideea alegerii noului patriarh chiar de catre Sinod. De catre un Sinod liber. Ale carui voturi sa fie cat mai putin dirijate de factori exteriori Bisericii. Dar porcaria pe care o organizeaza astazi CNSAS este doar o perdea de fum. In spate stau adevaratii manipulatori. In primul rand, presedintele Romaniei, Traian Basescu. Secondat de serviciile secrete, care lucreaza la greu pentru a furniza atat informatii reale de natura compromitatoare vizandu-i pe inaltii ierarhi, cat si zvonuri si falsuri. Care circula cu o viteza halucinanta in randul crestinilor ortodocsi. In al doilea rand, de la acest razboi al ungerii noului patriarh nu puteau lipsi partidele. Si ele manipuleaza. Si ele au alesii lor. La nivel central si local. Asupra inaltilor ierarhi si a celorlalti membri ai Sinodului care vor vota, se exercita multiple presiuni. De la santaj, la amenintari voalate ori explicite, de la actiuni directe de "demascare", pana la actiuni la fel de directe de cumparare a bunavointei. Si, in fine, nu lipsesc nici asa-numitele convorbiri la nivel inalt de tip persuasiv. Asistam la una dintre cele mai mari porcarii de dupa decembrie 1989.
Ma numar printre cei mai consecventi sustinatori ai omului Ticu Dumitrescu. Am pledat pentru o lege a deconspirarii Securitatii, incepand din ianuarie 1990. L-am sustinut pe Ticu atunci cand s-a luptat pentru un asemenea act normativ. Care a fost schimonosit in Parlament intr-un asemenea hal, incat nici macar Ticu Dumitrescu nu si-a mai revendicat paternitatea acestuia. Am crezut ca, daca vine Ticu Dumitrescu la CNSAS, balciul care a marcat inceputul acestei institutii avea sa ia sfarsit. Mai ales dupa ce, in fine, "alesii" CNSAS au avut acces si la dosare. In realitate, ei s-au transformat, fiecare in parte, in frunte cu Ticu, in comisari. Care seamana cu cei din vremea lui Stalin. Si, impreuna, intr-un instrument de manipulare politica. Deci, de politie politica. La aceasta se rezuma, in prezent, asa-numita opera de "deconspirare a Securitatii ca politie politica". Si a venit vremea sa-l rog pe domnul Ticu Dumitrescu sa se opreasca. Sa recunoasca faptul ca a cazut intr-o periculoasa capcana. Si sa repare ceea ce s-a stricat. Sa deconspire CNSAS-ul.
Si a sosit vremea sa atragem atentia opiniei publice ca "deconspirarea" inaltilor ierarhi, taman cand trebuie ales patriarhul, este o diversiune. Si chemarea lor la sediul CNSAS e un abuz. Si faptul ca CNSAS isi permite sa afirme oficial ca da sentinte despre trecutul unor oameni este o mizerie. O schimonosire a scopului pentru care a fost creat. Iar diversiunea este montata chiar de catre cei care au interesul sa transforme Biserica intr-un instrument al luptei politice. Iar acestia sunt insisi politicienii. Nu toti. Unii. In frunte cu intaiul statator de la Cotroceni. Care rosteste discursuri electorale in biserici.
Opriti diversiunea impotriva Bisericii Ortodoxe Romane ! Atrageti-i atentia lui Traian Basescu asupra realitatii ca nu sacrificarea independentei Bisericii ii va asigura un nou mandat. Si spuneti-i deschis ca nu va mai avea un mandat.

Sorin Rosca Stanescu
Ziua miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.ziua.net

Traian Basescu si agentul sau electoral

-- In mod ciudat, cel mai important agent electoral al PD si al lui Traian Basescu a devenit in acest an Mircea Geoana. Cu voie sau fara voie, presedintele PSD a reusit sa duca PD la un scor de neimaginat si sa-i dea lui Basescu o gura de aer tocmai cand simtea ca se sufoca.
Daca ar fi fost prieteni, Mircea Geoana ar fi meritat chiar o statuie pentru sacrificiul de sine in favoarea lui Traian Basescu! Un asemenea altruism in viata politica romaneasca n-am intalnit nici macar in relatiile dintre colegii de partid, cunoscute fiind, mai degraba, adversitatile sau sapaturile facute de unii impotriva celorlalti. Ne amintim ca, inainte de referendumul pentru demiterea presedintelui, pentru prima oara l-am vazut pe Traian Basescu sovaitor, nesigur si poate chiar disperat. Renuntarea la demisia din primele cinci minute, fuga in Piata Universitatii sau comandarea unor apeluri de sustinere sunt tot atatea semne care aratau ca Basescu nu se simte bine in pielea primului presedinte suspendat. Atunci a intrat in joc Mircea Geoana care, desi nu are vocatia unui orator in pietele publice, a incercat sa se ia la tranta cu lupul de mare, calit in vijeliile periculoase, declarand in toate partile ca vrea sa fie presedinte ! Rezultatul este binecunoscut: Basescu parca nici n-a fost suspendat, ci i s-ar fi acordat cea mai pretioasa distinctie, iar PD-ul a crescut in sondaje de parca ar fi rasturnat bunastarea in curtile oamenilor.
La cateva luni de la acea isprava, Mircea Geoana, sfatuit de acelasi nerabdator Victor Ponta, arunca pe piata o noua bomba: motiunea de cenzura. Sigur ca este dreptul democratic al oricarui partid sa propuna o dezbatere pe tema activitatii guvernamentale, dar o evaluare anterioara a sanselor unei motiuni de cenzura este obligatorie. Mai ales in cazul PSD, caruia, de la investirea Guvernului Tariceanu 2, PD-ul n-a incetat sa-i spuna public ca este la guvernare. De altfel, chiar motiunea de cenzura depusa de PD in sesiunea trecuta nu avea rolul de a duce la caderea Guvernului, ci tocmai de a sublinia "alianta" la guvernare dintre PNL si PSD, stiindu-se ca o motiune depusa de PD nu are cum sa treaca.
O minima analiza a sondajelor de opinie din ultimele luni arata ca PSD a inceput sa creasca in sondaje dupa respingerea motiunii PD si, mai ales, dupa adoptarea legii privind cresterea pensiilor. Cu alte cuvinte, dupa caderea motiunii PD, in fata PSD-ului se arata o nesperata sansa de recastigare a electoratului pierdut in ultimii trei ani: o buna guvernare din opozitie ! Inca cinci-sase legi cu impact social si discursurile electorale de anul viitor erau ca si facute. PD ar fi continuat sa joace rolul de "distrugator", iar PSD imbraca haina "salvatorului" !
Asa insa, anuntata motiune de cenzura ofera PNL-ului o sansa neasteptata de a juca singura carte electorala care-i mai ramasese: a unei guvernari dificile, impotriva PD-ului si PSD-ului, in care, totusi, a continuat cresterea economica. In loc sa sprijine Guvernul PNL-UDMR si sa speculeze politic presiunile puse pe acest guvern pentru promovarea unor legi din zona social-democrata, PSD-ul nu face, cu aceasta motiune de cenzura, decat sa dea o mana de ajutor PD-ului, care stie ca principalul adversar in alegerile de anul viitor va fi partidul lui Iliescu si Hrebenciuc. La ora cand scriem aceste randuri, in PSD inca se discuta daca motiunea va fi depusa. Mai e o sansa, altfel motiunea lui Geoana, depusa impotriva lui Tariceanu, va fi, de fapt, un Apel de sustinere pentru Traian Basescu si un vot in plus pentru cresterea PD.

Ion Spanu
Ziua miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.ziua.net

PNG se apropie amenintator de PSD


Ultimul sondaj IMAS consemneaza stagnarea PSD, scaderea PD si o crestere importanta a PNG.
PNG este singurul partid care a inregistrat o crestere semnificativa in ultima luna, fiind cotat cu 13% in Barometrul Opiniei Publice (BOP) realizat de IMAS in perioada 8-15 august. Fata de rezultatele BOP din iulie, formatiunea lui Gigi Becali a crescut cu trei procente. PNG se apropie amenintator de PSD, care stationeaza la 17%. Formatiunea lui Geoana ramane pe pozitia secunda in topul partidelor politice, insa trebuie precizat ca analiza IMAS s-a incheiat exact in momentul in care PSD anunta depunerea motiunii de cenzura.
Pe primul loc ramane detasat PD - 42%, care pierde insa un procent fata de sondajul IMAS din luna iulie. In schimb, liberalii au castigat un procent si au ajuns la 12%. Singurul partid care, potrivit IMAS, mai trece de pragul electoral este PRM, care strange cu greu fix cinci procente. Sub prag se situeaza, in ordine, UDMR - 4%, PLD - 3% (UDMR si partidul lui Stolojan au pierdut cate un procent in ultima luna) si PIN - 2%. De asemenea, PC si-a injumatatit cota electorala, ajungand de la 2 la 1%.
La capitolul incredere, aproape toate personalitatile politice sunt in crestere. Lider absolut ramane Traian Basescu, care fata de luna iulie mai castiga trei procente si ajunge la 54%. Pe locul doi se afla Gigi Becali, care creste si el cu doua procente, pana la 37%. Stolojan ramane la 28%, in timp ce tandemul Geoana-Tariceanu functioneaza pana si in sondaje. Liderii PSD si PNL au crescut amandoi cu cate trei procente, fiind cotati fiecare cu 20%. Imediat in urma acestora vine Emil Boc - 17%. IMAS l-a introdus in studiu, in premiera, pe vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu - 12%, care s-a clasat in fata potentialului premier al PD Vasile Blaga - 11%.
Sondajul IMAS a fost realizat pe un esantion de 1.245 de persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o marja de eroare de +/-2,8%.
Romanii nu vor ca BOR sa se schimbe
76% dintre romani considera ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) trebuie sa ramana la fel, se arata intr-un sondaj de opinie Omnibus realizat de IMAS la comanda postului Realitatea TV. Doar 16% dintre cei intervievati au declarat ca isi doresc ca BOR sa se schimbe, iar 8% nu au avut nici o opinie sau nu au dorit sa raspunda. Dintre cei care au declarat ca isi doresc sa vada o schimbare la BOR, cei mai multi isi doresc ca ierarhii sa se ocupe mai mult de cele sfinte, decit de politica. De asemenea, ei cer sa se rezolve situatia celor care au colaborat cu Securitatea. Nu in ultimul rand, romanii au cerut «preturi accesibile» la serviciile prestate de preoti.
In ciuda increderii pe care o au in BOR, romanii cred ca evenimentele din sanul Bisericii nu sunt transmise in mod transparent opiniei publice. Totodata, studiul IMAS arata ca doi romani din trei se declara impotriva prezentei politicienilor in cadrul Colegiului Electoral Bisericesc care alege Patriarhul Romaniei.
Sondajul IMAS realizat la comanda Realitatea TV arata ca romanii sunt interesati nu numai de evolutiile din interiorul BOR, ci si de alegerile pentru Parlamentul European. 67% dintre romani spun ca vor veni sigur la alegerile din toamna. 17% spun ca probabil vor vota, iar doar 12% sunt inclinati sa boicoteze scrutinul european.
In privinta partidelor politice, ierarhia interna se pastreaza, mai putin in privinta PNG, care inregistreaza un scor mult mai mic, fiind cotat in urma PNL. PD este lider, iar PSD se claseaza pe locul doi la mare distanta.
Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 8-15 august, pe un esention format din 1.245 de persoane. Marja de eroare este de +/-2,8%.

Ciprian Ranghel
Cotidianul miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.cotidianul.ro

Politica externa romaneasca si Kazahstanul...

-- Romania este confruntata cu serioase probleme energetice de natura sa influenteze oarecum si politica sa externa. O prima observatie: nici cea mai buna politica externa nu mai poate face Romania independenta energetic cum a fost pana la sfarsitul anilor '60. Deficitul e prea mare. In prezent, Romania isi acopera circa 35-40 la suta din necesitati din resurse proprii restul fiind acoperit prin importuri din Rusia.
Ca urmare, singura strategie consta in diversificarea aprovizionarii respectiv iesirea din dependenta de Rusia sub raport energetic asta cu atat mai mult cu cat interesul unei Rusii in plina expansiune politica si economica este sa majoreze - si nu sa faca sa scada - dependenta energetica a Romaniei. Cum anume ? Contracarand politica romaneasca de diversificare a furnizorilor si... acaparand ce se poate in extractie si rafinare.

Dupa cum se stie, firma kazaha de stat KazMunaiGaz (Kazahstanul e fosta republica sovietica !) a preluat recent 75 la suta din grupul petrolier Rompetrol unde mare actionar a fost domnul Dinu Patriciu, acesta ramanand cu 25 la suta din actiuni si calitatea de presedinte-director general. Practic, Rompetrolul domnului Patriciu a devenit kazah ! Nu degeaba isi propune presedintele Basescu sa il invite la Bucuresti pe presedintele Kazahstanului. Dar cine stie ce succese nu va avea de buna seama.
Aceasta schimbare a cauzat valva in Romania sensibila la tot ce poate sa-i mareasca dependenta de Federatia Rusa mai ales ca Moscova incearca sa puna bete in roate unei Romanii devenita membru NATO si in Uniunea Europeana de care e nemultumita. Nu-i vorba numai de petrol, ci in general de dependenta economica si implicit si politica a unei tari sarace cu o pozitie strategica importanta. De aceea, diplomatia romaneasca sa nu se lase sedusa de cantece de sirena cum ca Romania va capata acces la sursele energetice (imense !) ale statului kazah. Pe ele au pus de mult ochii rusii, cu alte sanse decat romanii !

Serban Orescu
Ziua miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.ziua.net

Brandul anti-brand

-- S-au irosit, in ultima vreme, multi bani si multa cerneala pentru gasirea unui "brand" care sa defineasca sugestiv Romania in ochii lumii. Altfel spus, se cauta o imagine de marca, un simbol care sa ne faca usor de recunoscut, sa ne diferentieze, cum se intampla in cadrul unei campanii de marketing pentru un produs anume. Se pare insa ca pentru a singulariza "produsul" Romania nu s-a gasit inca nici o idee potrivita.
La ce-ar putea servi acest "brand", in slujba caruia s-au pus atat de multe mijloace ? Functionand ca o prezentare instantanee a Romaniei, el s-ar adresa, fireste, celor care nu ne cunosc, adica strainilor. Si nu oricaror straini - eschimosilor, de pilda, sau papuasilor putin le pasa de existenta noastra -, ci in special acelora care, sub o forma sau alta, dintr-un motiv sau altul, ar putea avea un interes fata de Romania. Aici, insa, intervine un paradox: pentru ei, "brandul", ca proiectie a imaginii nationale in cele patru zari, exista deja ! Pentru ei, "brandul" nu e nimic altceva decat primul zid de care se izbesc in incercarea de a intra in contact cu Romania: corpul nostru diplomatic. Membrii acestei ciudate confrerii reprezinta, in relatiile cu oficialii straini sau cu muritorul de rand din alte tari, modul cel mai palpabil prin care Romania se proiecteaza pe sine insasi in strainatate. O realitate mai degraba neplacuta - si un "brand" nu tocmai magulitor - data fiind calitatea majoritatii reprezentantilor nostri.
Mi-a fost dat sa cunosc diplomati ai altor tari scapate din "lagarul socialist" si marturisesc ca m-au strabatut fiori de invidie cand i-am comparat cu trimisii nostri peste hotare. Banuiesc ca in capitalele lor s-a inteles si s-a izbutit ceea ce nu se intelege si nu se izbuteste la Bucuresti, si anume ca restructurarea unui Minister de Externe nu poate insemna o simpla rotire a cadrelor - in ciuda inegalabilei lor puteri de auto-regenerare, in ciuda tuturor santajelor posibile si-n ciuda poftei nestinse a anumitor "institutii abilitate" de a controla diplomatia tarii. Restructurare nu inseamna in nici un caz mutarea unui functionar din capitala X, unde a esuat lamentabil, in capitala Y, unde va esua tot atat de lamentabil - in sensul ca va da despre Romania o imagine la fel de terna (in cel mai bun caz) sau la fel de mizerabila (in multe alte cazuri). In ce priveste Ministerul roman al Afacerilor Externe, restructurarea ar insemna, in primul rand, descotorisirea de incapabilii trecutului si de parvenitii pe criterii obscure ai prezentului.
Carui strain ii va mai pasa de "brandul" conceput in agentiile de marketing de la Bucuresti dupa ce va fi intrat macar o singura data in localurile vetuste ale ambasadelor noastre, dupa ce il va fi ingrozit hidoasa lor decoratie interioara si dupa ce va fi discutat intr-o limba rudimentara cu multi dintre cei care ne reprezinta ? Ii va mai pasa oare de Brancusi, de Enescu sau de manastirile din Moldova dupa ce va fi incercat fara succes sa obtina o informatie fiabila ? Si ce va povesti el altora in urma acestei insolite experiente ? Avem, deci, un "brand" - oare chiar nu s-a gandit nimeni la asta ? -, numai ca el functioneaza pe dos. Ne singularizeaza negativ. Ceea ce explica in mare parte de ce Romania a ramas una dintre cele mai izolate tari din Europa si una dintre cele mai putin credibile. Un alt paradox, insuportabil, consta in faptul ca aceasta contra-performanta permanenta este intretinuta cu bani grei, ca si cum ne-am plati singuri detractorii.

Radu Portocala
Ziua miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.ziua.net

Dan-Balaceanu-Musca sau Politica fara Mos Craciun

Amurgul constiintelor - iata semnul sub care s-a incheiat vara lui 2007.
Dan Pavel si-a anuntat (re)despartirea de Gigi Becali, dupa modelul dramoletelor cuplului Bahmuteanu-Prigoana. Criza de constiinta ? Remuscatura duhului launtric ? Nici pomeneala ! Presedintele executiv al PNG s-a suparat pe patronul Stelei pentru ca ar fi plecat urechea la spusele „unor jigodii” din partid, pregatindu-i marginalizarea. Jigodii ? In partidul lui Gigi ? Ttt-ttt ! Nici noua generatie nu mai e ce-a fost.
De vechea generatie, ce sa mai vorbim ?! Tot saptamina trecuta am aflat detalii despre colaborarea cu Securitatea a lui Constantin Balaceanu-Stolnici. Detalii sordide, detalii jenante, detalii care sa ingroape, in propria rusine, orice om. Nu si pe distinsul academician care, cu o seninatate olimpiana, si-a vazut netulburat de activitatea publicistica, emitand panseuri moralizatoare despre toate problemele „mari” ale zilei, mai putin despre meschinariile propriului trecut. Zadarnic am asteptat cateva randuri lamuritoare, o necesara penitenta si o retragere discreta din viata publica. N-a fost sa fie.
Oricum, nici retragerile astea nu mai sunt ce-au fost. Au devenit un soi de concedii din care te intorci cu forte proaspete. Mona Musca, bunaoara, s-a saturat, dupa doar cateva luni, de recluziunea autoimpusa si-si doreste revenirea in politica pe usa din fata a votului uninominal. Am aflat, cu aceasta ocazie, ca printre binefacerile acestui sistem de vot se numara si inalbirea constiintelor. Cata vreme esti „confirmat” de popor, iti poti permite orice. Daca nu ma credeti, intrebati-l pe Treaian. Gigi. Pavel. Stolnici. Musca. PNG. PNL. PLD. Daca ar fi fost vorba despre niste politicieni oarecare, n-as fi catadcsit sa scriu aceste randuri. Din nefericire, este vorba despre ceea ce s-ar fi cuvenit sa fie figurile exemplare ale politicii romanesti. Nimeni nu-i cere unei figuri exemplare sa fie fara de pacat. Dar toata lumea asteapta ca macar pacatul strigator la cer, odata dovedit, sa fie asumat cu exemplaritate. Pana acum, daca excelenta in virtute ne parea imposibila, ne mai consolam cu gandul excelentei in pocainta. Vara lui 2007 ne-a rapit pana si aceasta iluzie. De-acum ne-am facut „oameni mari”. Nu ne-au mai ramas iluzii de pierdut. De-acum, politica fi-va la fel de trista precum o iarna fara de Mos Craciun.

Alin Fumurescu
Cotidianul miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.cotidianul.ro

Iata "baza sportiva" a lui Ilie Nastase !


Un teren cumparat de Ilie Nastase de la stat cu o suma modica, pentru a construi o baza sportiva destinata tinerelor talente, gazduieste astazi un club extravagant, frecventat de mondenii Bucurestiului.
Pe terenul de pe malul Lacului Floreasca, cumparat de la stat de fostul tenismen pentru a infiinta Academia de Tenis "Ilie Nastase", a aparut un club de fite.
Tenismenul Ilie Nastase a facut o jonglerie imobiliara cu un teren cumparat de la RAAPPS, pe care declara ca va construi Academia de Tenis „Ilie Nastase”.
Sportivul a vandut proprietatea obtinuta de la stat pe un pret de nimic in aceeasi zi in care a cumparat-o. Locul promiselor arene sportive a fost luat, de cateva luni, de un club de fite, „Gaia”, foarte la moda printre VIP-urile Capitalei.
L-a luat „Gaia”
Istoria terenului de 16.600 de metri patrati, de pe malul Lacului Floreasca, este plina de „nume grele”. Desi terenul a fost cumparat de Ilie Nastase de la RAAPPS, pentru a construi acolo o baza sportiva, in prezent acolo se afla Clubul „Gaia”, al creatoarei de moda Venera Arapu, club ridicat fara autorizatie de constructie.
Nici urma de terenuri de tenis sau arene. Mare parte a terenului este lasat in paragina. Doar in centru se afla o constructie extravaganta, clubul de noapte.
Venera Arapu a declarat pentru EVZ ca nu stie nimic despre destinatia pe care trebuia sa o capete terenul. „Eu am inchiriat 4.000 de metri acolo. E o proprietate privata si eu am contract legal. Asta e tot ce pot sa va spun”, a adaugat aceasta.
Povestea terenului cumparat de Ilie Nastase de la stat pe un pret de nimic si a carui destinatie era adapostirea unei baze sportive este mult mai complicata.
EVZ a dezvaluit anul trecut polemicile nascute in jurul celor 16.600 de metri patrati de pe Strada Tarmului, nr. 19. In 1999, fostul tenismen a solicitat si a obtinut de la RAAPPS concesionarea acestui teren, care se afla in continuarea Clubului Sportiv „Vointa” si are iesire la Lacul Floreasca.
Teren cu plangeri
Dupa ce trei ani a avut statut de chirias, pe 24 ianuarie 2002, Ilie Nastase a cumparat terenul la un pret modic: 72 de euro/mp, in conditiile in care pretul pietei era de cel putin trei ori mai mare.
In aceeasi zi in care a cumparat terenul de la stat, Nastase vinde mai departe cei 16.600 de metri patrati catre firma „De Silva Intermed”. Compania este detinuta de niste apropiati ai lui Nastase, Virgil si Meda Calina.
La vremea respectiva, sotia tenismenului, Amalia Nastase, explica pentru EVZ ca terenul s-a dovedit inutil, desi inainte de a fi proprietari, il avusesera in chirie trei ani.
„Am cumparat terenul de la marginea Lacului Floreasca cu acelasi pret cu care l-am si vandut. Nu ne era de folos pentru „Academia de Tenis” pentru ca era imbibat de apa si trebuia o investitie foarte mare pentru a putea construi pe el”.
Culmea este ca familia Nastase si-a dat seama ca terenul nu le era de folos chiar in ziua in care l-au cumparat, motiv pentru care l-au si vandut in aceeasi zi.
Ieri, Amalia Nastase s-a contrazis in declaratiile referitoare la utilitatea terenului: „Am vandut acest teren unor foarte buni prieteni, pentru ca noi nu am abandonat proiectul „Academia de Tenis” si o sa avem nevoie si de aceasta bucata de teren. Singura destinatie a acestui teren este de baza sportiva si exact asta au facut acolo. O terasa”.

Liviana Rotaru
Evenimentul zilei miercuri 5 septembrie, 2007 http://www.evz.ro