marți, noiembrie 13, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Dumnezeu nu bate cu batul !Miruna Munteanu – Ziua – citeste aici -
Este interesant ca cei mai indignati de stupida declaratie a lui Adrian Cioroianu sunt oameni cu care, pana nu demult, acesta parea sa aiba foarte multe afinitati. Pe care ii considera, daca nu prieteni, cel putin spiritualiceste apropiati”.

Spleenul alesilor ghiftuitiSimona Popescu – Romania libera – citeste aici
In sfarsit o bomba in politica romaneasca: politicienii autohtoni s-au plictisit de meseria lor. Sunt atat de apatici, chiar si acum in campania electorala, incat tot mai multi oameni se intreaba: oare cu adevarat vor fi alegeri luna aceasta ? In Parlament se doarme de crapa fotoliile din piele scumpa de-atata sforait. Nu prea mai sunt legi de trecut pe ordinea de zi a plenului deoarece nu mai exista rapoarte ale comisiilor de unde se chiuleste pe rupte”.

ANALIZE SI COMENTARII

Un presedinte pentru nostalgia totalitaraRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Am incercat sa respect embargoul de o luna pe care l-a propus doamna Norica Nicolai, in semn de protest fata de comportamentul presedintelui Basescu. Pentru ca a trebuit sa ma refer la seful statului, cel putin nu i-am pomenit numele. Era gresit sa nu-i semnalez derapajele. Ar fi convenabil pentru Cotroceni ca toti criticii presedintelui sa taca si sa se auda doar corul de laudatori”.

Anatomia si fiziologia Partidului DemocratCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
La trei ani dupa ce Traian Basescu nu mai este oficial liderul PD, formatiunea pe care a condus-o continua sa se comporte ca un palc de oaste comandat de un strateg. Partidul reactioneaza din reflex la comenzi venite dintr-un alt centru de putere, decat cancelaria din Modrogan sau primaria din Cluj Napoca. Premierul Tariceanu are dreptate cand spune ca PD este condus de un yesman penibil, dar se afla sub dirijarea oculta a lui Traian Basescu. O spune intr-un context in care precizeaza ca liberalii ar putea relua colaborarea cu democratii, doar cu conditia ca partidul sa nu mai fie condus nici din umbra, de maleficul Basescu, si nici la vedere, de penibilul Boc”.

POLITICA

Bataie pe sindicateAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Cel de-al VIII-lea congres al BNS, care a debutat ieri la Palatul Parlamentului, a fost un bun prilej pentru stanga politica de a incerca sa obtina sustinerea sindicatelor”.

Basescu vrea la TVR pe 23 noiembrieAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Presedintia a anuntat ieri ca nu negociaza cu Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR, dreptul la informare al cetatenilor”.

Guvernul Romaniei critica sfios Ordonanta italianaGeorge Damian, D.E.I. & A.G. – Ziua – citeste aici -
Grupul de lucru care a analizat actul semnat de Prodi a ajuns la concluzia ca acesta lasa posibilitatea de a se comite abuzuri”.

Romania cauta 500.000 de muncitoriG.M. – Ziua – citeste aici -
Romania are un deficit de forta de munca de aproape 500.000 de salariati, in special in constructii, industria grea, industria mecanica si auto, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian”.

Profesorii lanseaza greva pe judeteMagda Severin – Ziua – citeste aici -
Profesorii grevisti vor inainta, maine, un protest Guvernelor Romaniei si Ungariei, in timpul celei de-a treia sedinte comune ce va avea loc la Sibiu. Dascalii profita de eveniment pentru a-si prezenta, in scris, doleantele, ministrilor Educatiei din cele doua tari”.

Salariul minim convenit este de 500 leiAdevarul on line – Adevarul – citeste aici -
Nivelul salariului minim pentru 2008 este de 500 de lei. Ministrul Muncii Paul Păcuraru a făcut anunţul la finalul întâlnirii dintre reprezentanţii ministerului de Finanţe, sindicatelor şi patronatelor”.

ULTIMA ORA

Precedentul ChirieacMarian Ghiteanu & George Tarata – Ziua – citeste aici -
Directorul ziarului "Gandul", Cristian Tudor Popescu, a anuntat ieri, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca jurnalistul Bogdan Chirieac a demisionat din toate functiile pe care le detine la publicatia respectiva. Popescu a adaugat ca toti ziaristii din redactia "Gandul" vor depune la conducere o declaratie de afaceri, pentru a preveni cazuri similare cu cel al jurnalistului Bogdan Chirieac, care a fost acuzat ca s-a folosit de pozitia sa in presa pentru a-si sprijini propriile afaceri”.