joi, octombrie 25, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Guvernul - muma tatilor bogati, ciuma mamelor cu baniPatrik Andre de Hillerin – Gardianul – citeste aici -
Un recent sondaj Gallup, comandat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale, ne spune ca romanii vor alocatii pentru copii in functie de veniturile familiei. Traind de trei ani intr-o tara guvernata de un guvern de dreapta, am putea gandi ca romanii au fost patrunsi de spiritul liberal pana in maduva oaselor. Caci, doar un guvern cu adevarat liberal ar fi promotorul unei astfel de masuri, distribuind alocatiile pentru copii in functie de contributia la bugetul de stat a fiecarei familii. Dar nici noi n-avem un guvern cu adevarat liberal si nici populatia nu-si doreste vreo masura cu adevarat liberala (…) ”.

PR-ul tine prostia sub presul curatGeorgeta Dumba – Gardianul – citeste aici
Pe langa toate prostiile importate de peste Ocean de romanii fara ocupatie, a devenit o moda si in randul asa-ziselor “vedete” de la noi sa aiba un PR, adica un om caruia trebuie sa-i ceara acordul pentru orice cuvant rostit catre ziaristi. Am ajuns sa credem ca PR-ul este cel care hotaraste si cand merge vedeta la toaleta, de cate ori sau cat timp zaboveste acolo. Este de-a dreptul hilar sa vezi cum cea mai putin vedeta dintre vedete iti spune foarte distant la telefon “Nu stiu. Vorbeste cu PR-ul”, atunci cand o intrebi lucruri la care doar ea poate raspunde”.

Constitutia, hartia igienica a presedintelui tariiRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
A semnala o stare de fapt aberanta la un sef de stat e o obligatie civica. Cu exceptia doamnei Doina Cornea, intelectualii natiei fie tac, fie se fac ca n-au observat cum foloseste locatarul de la Cotroceni Constitutia, in loc de hartie igienica”.

ANALIZE SI COMENTARII

„Salvatorul natiei“, Gigi Becali, nu se poate salva pe el insusiMarius Vulpe, Cristian Predan & Adrian Mihai – Adevarul – citeste aici -
Latifundiarul din Pipera vrea sa joace un rol major la conducerea Romaniei dar realitatea l-a aratat incapabil sa construiasca lucruri durabile”.

De la dosarele arse la "Miss Baba satului"Ion Bogdan Lefter – Ziua – citeste aici -
Berevoiesti: localitate argeseana, in Subcarpati, intre Campulung si Curtea de Arges, pe Valea Bratiei. Viata la tara, pe dealuri, departe de "multimea innebunita" (sau de "lumea dezlantuita", cum s-a tradus la noi expresia unui mare romancier britanic). Si, totusi, comuna si-a avut si ea in ultima vreme momentele ei de glorie, de renume national”.

De prin OccidentIoan Grosan – Ziua – citeste aici -
Timp de doua saptamani de la inceputul lui octombrie a.c., cat timp am fost la fata locului, in toata presa germana si franceza de mare tiraj n-a aparut nimic despre Romania si politichia ei. Nimic, nimic. O constatare similara o facea un si un simpatic scriitor guatemalez, cu care mi-a facut cunostinta poeta si actrita Ioana Craciunescu: nici despre Guatemala nu se scrisese un rand”.

POLITICA

Basescu lasat sa-si rupa gatul in referendumVlad Barleanu & Luminita Castali – Gardianul – citeste aici -
Lupta pentru paternitatea sistemului de vot uninominal continua cu o noua runda: Tariceanu merge inainte cu propria lege si spera ca referendumul lui Basescu va fi invalidat”.

Basescu vrea sa-i «fure» lui Tariceanu institutul despre comunismC.C. – Gardianul – citeste aici -
Traian Basescu (foto) a declarat, ieri, la aniversarea Institutului „Nicolae Iorga“, ca istoria comunismului nu se poate studia de pe pozitii de partid. „Avem un institut (Nicolae Iorga - n. red.) care sa ne furnizeze adevarul istoric de pe pozitii de neutralitate. Din pacate, s-au creat tot felul de institute si institutii dupa 1990, fiecare apartinand cuiva, unei optiuni politice, unei viziuni anume“, a spus Basescu. Trebuie amintit ca unul dintre institutele la care a facut referire presedintele este si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, condus de Marius Oprea, consilier al premierului Tariceanu”.

Referendum si alegeri, balamuc administrativMarius Vulpe – Adevarul – citeste aici -
Alegerile europene si referendumul privind votul uninominal dau batai de cap Prefecturii Capitalei. "Legislatia dupa care se organizeaza alegerile europarlamentare si referendumul difera, ceea ce implica o modificare de actţiune. Organizarea referendumului in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European ar insemna dublarea sectiilor de vot deja infiintate si cresterea costurilor cu circa 80%", a declarat pentru „Adevarul" prefectul Catalin Deaconescu”.

Azi e Ziua RegeluiOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Majestatea Sa Regele Mihai I implineste astazi 86 de ani. Mihai I s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, si este unicul fiu al Printului Carol, viitorul Rege Carol al II-lea si al Principesei Elena. Iata cum vestea bunicul sau, Regele Ferdinand, venirea pe lume a lui Mihai, in urma cu 86 de ani: "Astazi Pronia Cereasca a harazit Dinastiei un nou vlastar. (...) Dragostei poporului Meu prea iubit incredintez pe principele nou nascut". La moartea Regelui Ferdinand I, la 27 iulie 1927, Mihai este urcat pe tron cu un Consiliu de Regenta, prezidat de unchiul sau, printul Nicolae”.