marți, decembrie 18, 2007

* ----- *

Profile Jewels @ profilejewels.net

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Dureri care nu trec ! (despre decembrie ‘89)Adina Anghelescu-Stancu – Gardianul – citeste aici -
Dupa 18 ani de la decembrie ’89, inca exista mari dureri. Doare atunci cand vezi stranse bocitoare la mormantul efemer al fostului dictator Ceausescu, jelind dupa putinul bine de care au avut parte si uitand raul care a tinut Romania atatia ani intr-o puscarie cu gratii la granita. Doare cand martirii, oameni simpli, idealisti, sunt uitati de majoritatea detinatorilor de Mercedesuri, vile si milioane de euro in conturi, doare cand stii ca exista revolutionari adevarati precum Tibi Covaci, Daniel Zaganescu, Sorin Oprea, scriitorii Dusan Baiski sau Daniel Vighi (oamenii care au strigat primii „Jos Ceausescu“ in 15 si 16 decembrie 1989 la Timisoara), cand stii ca exista schilozi si handicapati ai gloantelor dum-dum pentru care nimeni nu a facut TOP 300 sau „Zece pentru Romania“. Ei traiesc simplu, fara onoruri, cu faptele lor eroice pierdute intr-o uitare publica indecenta, timp in care acesti 18 ani au adus maldare de privilegii unor ilustre personaje notorii doar prin tupeu. Copiii invata azi, cum invatam noi inainte de decembrie ’89, despre 23 august 1944, adevaruri neadevarate si minciuni autentice. Vai de ei, cum a fost vai de noi, ce altceva sa zic ? Istoria se opreste la consemnari dictate atunci cand societatea amnezica nu are pic de respect fata de trecut si adevarurile lui”.

Un informator in Parlamentul EuropeiCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Lászlo Tökes este o povara atat pentru unguri, cat si pentru romani. Ungurii au incercat sa-l faca pierdut printre nenumaratele lor revendicari, mai temperate decat cele clamate de Tökes, iar romanii s-au straduit sa-l uite si chiar au izbutit s-o faca partial”.

Muschi sub bradul de CraciunCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Romania are perfecta dreptate in mesajul privind Kosovo. Numai ca dreptatea asta, pentru a deveni eficienta, nu poate s-o imparta nici cu UE, nici cu NATO, nici cu americanii. Doar cu rusii”.

ANALIZE SI COMENTARII

Supunere vesnica presedintelui iubit. Sau...Miruna Munteanu – Ziua – citeste aici -
Dintre toate derapajele lui Traian Basescu (si au fost prea multe ca sa le mai numar), atacul imund la adresa lui Cristian Parvulescu mi se pare cel mai greu de scuzat. Si cel mai ingrijorator. Presedintele Romaniei a acuzat un lider al societatii civile de "cardasie" cu Cabinetul Tariceanu, oferind drept unic argument faptul ca are o nevasta functionara la Palatul Victoria. "Personal, o sa-l mai cred pe domnul Parvulescu si analizele dansului cand sotia domniei sale nu va mai fi salariata la Guvern", a tunat Basescu, somand imperativ: "Cat timp ramane la Palatul Victoria, sa nu mai vanda analize politice nimanui !" ”.

Slugile lui Basescu boicoteaza Apelul pentru monarhieRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Ieri, Asociatia Nationala pentru Regatul Romaniei (ANRR), care cuprinde toate organizatiile monarhiste, a lansat Apelul pentru revenirea la monarhie constitutionala. Ziarul ZIUA l-a publicat sub titlul "Romania adevarata este monarhie". De altfel, l-a semnat si Sorin Rosca Stanescu. Apelul poarta deopotriva semnaturile multor personalitati ale vietii publice si a sute de monarhisti "din popor", de toate varstele si profesiile. Lista este deschisa si cei care vor sa semneze o pot face pe site-ul ANRR, www.aliantarom.com, unde vin deja alte semnaturi, din tara si de la romanii de peste hotare, iar noii semnatari precizeazaca au aflat din ziarul ZIUA de acest demers”.

"Unde sunt cei care nu mai sunt ?"Ioan Grosan – Ziua – citeste aici -
Tot mai putina lume isi aminteste, la optsprezece ani de la sacrificiul lor suprem, de martirii Timisoarei. La comemorarea inceputului a ceea ce ne-am obisnuit a numi Revolutia Romana, n-a participat nici unul dintre liderii politici importanti ai tarii, care n-ar fi putut ajunge ceea ce sunt astazi fara zecile de morti si sutele de raniti din orasul de pe Bega”.

Comisionul secoluluiMarian Ghiteanu & George Tarata – Ziua – citeste aici -
Cea mai mare afacere a Romaniei se decide azi, in CSAT * Valoarea contractului de achizitie a viitorului avion de lupta al Armatei este de patru miliarde de euro * Partea leului poate sa ajunga la 100 de milioane de euro”.

POLITICA

Avem ministru la Justitie ! Tariceanu a ajuns tot la Norica NicolaiClaudia Cristofan – Gardianul – citeste aici -
Mos Craciun a venit putin mai devreme pentru Norica Nicolai. Dupa o perioada de gandire, timp in care mai multi lideri ai PNL au facut presiuni publice, premierul Calin Popescu-Tariceanu a nominalizat-o pe Nicolai pentru Ministerul de Justitie, ca inlocuitor al demisionarului Tudor Chiuariu. Tariceanu a evitat astfel, prin acordarea unui mandat destul de scurt de ministru, o posibila revolta a liberalilor impotriva conducerii, acuzata ca ia decizii nedemocratice. Nicolai s-a bucurat de o larga sustinere in Biroul Politic, de la vot abtinandu-se doar Dan Radu Rusanu. Deci, dupa dorinta exprimata a penelistilor, noul ministru de la Justitie este tot unul politic, premierul renuntand la o nominalizare a unui tehnician sau a cuiva din randul societatii civile”.

Liderii PSD au ramas in ceata dupa demisia lui RusG.N.T.S. – Gardianul – citeste aici -
Vioara numarul unu a asa-zisului „Grup de la Cluj“, Ioan Rus, si-a anuntat, ieri, demisia din functia de presedinte al PSD Cluj. Fostul ministru al internelor in perioada guvernarii PSD a precizat insa ca ramane in continuare vicepresedinte al partidului”.

Traian Basescu critica proiectele legilor din EducatieAlexandru Calmacu – Gardianul – citeste aici -
Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a lansat ieri, intr-un cadru oficial, la Biblioteca Universitara de Stat, spre dezbatere publica, pachetul de legi privind invatamantul preuniversitar, superior si statutul personalului didactic. Aceste proiecte legislative trebuiau sa fie cunoscute inca din 24 octombrie, insa dezbaterea lor publica a fost amanata din ratiuni politice. Mai concret, pentru ca nu s-a ajuns la nici un consens in ceea ce priveste alegerea rectorilor pe viata si confuzia din invatamantul in limba minoritatilor. La evenimentul de ieri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a criticat ferm aceasta initiativa legislativa, care, in opinia sa, nu schimba cu nimic fata invatamantului. „Cele trei proiecte – legea invatamantului preuniversitar, a celui superior si statutul personalului didactic – nu sunt gandite in mod coerent impreuna, nu aduc nimic nou, au fost scrise de aceleasi condeie care au redactat ultimele acte normative, aceleasi“, a subliniat seful statului”.

Norica Nicolai nominalizata la JustitieRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a fost nominalizat ieri in functia de ministru al Justitiei, la propunerea premierului Tariceanu, senatorul fiind validat cu 28 de voturi "pentru" si unul "impotriva". Surse din conducerea PNL ne-au precizat ca unicul vot impotriva a fost exprimat de vicepresedintele Dan Radu Rusanu. Premierul a propus-o la Justitie pe Nicolai desi, initial, a dorit ca portofoliul sa fie ocupat de un exponent al societatii civile. Sustinerea oferita senatorului de catre radicalii liberali Ludovic Orban si Crin Antonescu, cat si de alti vicepresedinti, a provocat schimbarea deciziei initiale a primului-ministru”.