miercuri, decembrie 05, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Separatia liberalilor in statCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Draga, Stolo. Asa a inceput slujba de inmormantare a lui Stolojan. Fara popa ca era ateu, fara fanfara ca avea grad mic, doar cu activul de Securitate si partid la capatai, in frunte cu tovarasul Base, comandantul sau de garnizoana. Cata vreme a trait, tovarasul Stolo a facut numai bine. A fost trezorierul valutei Securitatii lui Ceausescu, intr-o vreme in care Securitatea isi tundea un procent baban din devizele de export ale tarii, a fost premier, intr-o vreme in care sa fii premier trebuia musai sa nationalizezi valuta, din aceleasi motive pentru care numai Securitatea avea voie sa puna mana pe devize, a unificat liberalii, intr-o vreme in care PNL era un soi de poligon experimental al ramasitelor Securitatii pripasite prin partide, al carei obiectiv a fost sa-i uneasa mai intai pe liberali, ca sa stie unde sa-i gaseasca, pentru a-i sparge cand vor crede ca sunt, in sfarsit, uniti si puternici”.

Noul partidSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici
Basescu avea nevoie de o noua tinta a atentiei publice. In politica, acesta este un truc obisnuit. Cand vrei sa nu se mai discute un subiect, creezi tu insuti altul. De aceea, decizia fuziunii a fost aproape instantanee”.

ANALIZE SI COMENTARII

Cazul Balaceanu-Stolnici: consternare in opinia publicaDan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Vicepresedintele PNL Crin Antonescu sustine ca Balaceanu-Stolnici, alias „Laurentiu“, ar trebui exclus din partid. Vechea garda liberala - Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus - il apara”.

Patriotismul de sarbatoareCristian Parvulescu – Cotidianul – citeste aici -
Ce mai este patriotismul astazi, intr-o Romanie pierduta intre o identitate nationala incerta si o identitate europeana difuza ?”.

70% de refuzaciCristian Patrasconiu – Cotidianul – citeste aici -
Cifra aceasta este, ca notorietate, replica primei cifre „branduite“ a acestui an: „322“. Desi, spre deosebire de „322“, „70%“ nu e demonizata, ea merita, de acum inainte, toata atentia”.

Terminator 3, regia Traian BasescuIon Spanu – Ziua – citeste aici -
Este clar ca in istoria politicii romanesti Traian Basescu va avea titlul de gropar al partidelor istorice. Mai nou, insa, domnia sa vrea sa devina si groparul Partidului Democrat”.

Partidul Democrat LiberalSerban Orescu – Ziua – citeste aici -
De ce tin democratii (si mai ales presedintele Traian Basescu) sa absoarba istoricul Partid Liberal ? Din simpla dorinta de crestere ? In loc a fi un reformator - ceea ce electoratul asteapta de la domnia sa - presedintele este, mai curand, dominat de ideea superioritatii legitimitatii sale”.

Senatul, cu ochii pe VideanuAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
"Senatul a adoptat, ieri, o hotarare prin care solicita Curtii de Conturi sa verifice Primaria municipiului Bucuresti cu privire la contractele de asfaltare si inlocuire a bordurilor din Capitala. Proiectul de hotarare a fost initiat de catre 56 de senatori, printre care Ion Iliescu, Razvan Theodorescu, Serban Nicolae, Adrian Paunescu (PSD); Puiu Hasotti, Radu Stroe, Radu Campeanu, Mario Oprea (PNL); Codrut Seres, Marius Marinescu, Sabin Cutas (PC); Gheorghe Funar, Nicolae Iorga (PRM); Ioan Talpes (independent). Fostul democrat Marius Marinescu a afirmat ca "Adriean Videanu e norocos ca traieste in Romania, nu intr-o tara araba, unde hotilor li se taie o mana, drept pedeapsa" ".

POLITICA

„Zeus“ si-a impus in forta noul partid prezidentialAdriana Dutulescu, Cristian Oprea, Crisian Sutu, Lucian Gheorghiu & Raul Balogh – Cotidianul – citeste aici -
Daca nu faceti fuziunea, cautati-va alta locomotiva !“ Asta le-ar fi spus Traian Basescu liderilor PD la Cotroceni, luni, cand a ordonat fuziunea cu PLD”.

Unanimitate pentru UngureanuLucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
Senatorii si deputatii din Comisia de control al activitatii SIE si din comisiile de aparare ale celor doua Camere si-au dat ieri acordul in unanimitate pentru ca Mihai-Razvan Ungureanu (foto) sa devina director al SIE. Tinand cont de modul in care s-a votat ieri in comisii, exista premisele ca Ungureanu sa treaca fara probleme de votul de astazi din plenul comun al Parlamentului”.

Culisele fuziunii instant dintre PD si PLDClarice Dinu & Romulus Georgescu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Traian Basescu a fortat fuziunea PD cu PLD, rezultand PDL, pentru a nu risca sa ramana fara un mare partid, pe care si-l doreste in parlament in perspectiva unui al doilea mandat prezidential. Pe baza analizelor postelectorale, seful statului i-a convins pe Emil Boc si pe Theodor Stolojan ca momentul nu mai poate fi amanat”.

Plangerea penala a PD impotriva TVR si SRR, fara obiectLuminita Castali – Gardianul – citeste aici -
Recent, PD, prin Elena Udrea, a depus o plangere penala impotriva posturilor publice de radio si televiziune deoarece „nu au facut informarea cu privire la referendumul pentru votul uninominal“. Ea a explicat ca actiunea in justitie s-a bazat pe prevederile legilor de organizare a celor doua societati, pe cele din legea referendumului si pe o decizie a CNA - care ar fi obligat radioul si televiziunea publica sa acorde dreptul partidelor politice si cetatenilor sa isi exprime opiniile in mod liber privind referendumul”.

Puscas l-a luat in vizor pe GeoanaPeter Murvai – Gardianul – citeste aici -
Vasile Puscas i-a replicat ieri liderului PSD Mircea Geoana, care il nominalizase ca unul din responsabilii pentru esecul filialei din Cluj la europarlamentare, amintindu-i acestuia ca decizia sa de a nu candida pe lista social-democratilor s-a datorat marginalizarii lui in partid”.

Tacere la ProtocolGabi Golea – Jurnalul National – citeste aici -
Ca prin minune, nici una din persoanele care au semnat "Protocolul" nu-si mai aduce aminte de el. Mircea Criste, care coordona acel mecanism secret, Ioan Talpes, seful SIE de atunci, Valeriu Stoica, ministrul Justitiei in 1998, Mircea Zarie, adjunct la DNA, Virgil Ardelean, "tatal" dosarelor sunt loviti de amnezie. Nicolae Berechet facea, intr-o declaratie pentru Antena 3, confuzii legate de Unitatea Nationala Interforte si Grupul Operativ Central. Intrebarile insa raman.
Confuziile deliberate in folosirea ofiterilor acoperiti permit utilizarea acestora in operatiuni de "infundare" a adversarilor politici, in care s-a specializat DNA. Am relatat tot in articolul citat cazul trio-ului Octavian Cretu-Ioan Paun-Adrian Vilau, folosit in Dosarul Zambaccian. Cretu, presedinte la Romaqua Group, prieten al "consulului" Paun din Hong-Kong se ofera voluntar sa-l scoata pe seful lui "diplomat" din calitatea de invinuit la DNA inregistrand o discutie cu Adrian Naăstase. SIE nu a comentat cazul desi mass-media a afirmat ca "triunghiul" avea epoletii ascunsi in scriptele institutiei”.

ULTIMA ORA

In noul PDL a inceput batalia pe functiiVlad Barleanu & Luminita Castali – Gardianul – citeste aici -
Cei mai multi membri din linia a doua din PD si PLD au fost luati prin surprindere de anuntul privind crearea unui nou partid pe scena politica. Infiintarea noului Partid Democrat Liberal, decisa intr-un cerc restrans, urmeaza a fi discutata in foruri de conducere mai extinse ale celor doua partide. In cazul mai multor membri din Partidul Democrat, surprinderea de moment se transforma in nemultumire. Sedinta de astazi a Colegiului Director al Partidului Democrat va reprezenta un semnal asupra modului in care va fi digerata decizia impusa de sus”.