marți, noiembrie 20, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Prognoza meaSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Cum cei care vor trece pragul de cinci la suta vor lua totul, presupun ca partidele mai mari vor imparti, in cele din urma, voturile urmatorilor, care nu vor trece stacheta de cinci la suta: PNTCD, PLD si PIN. Poate ca si PNG si Partidul Conservator”.

ANALIZE SI COMENTARII

Limitele diplomatului si ale cronicaruluiRadu Portocala – Ziua – citeste aici -
Acerbul domn Mircea Mihaies - devenit, in rand cu altii, o "constiinta vie" a natiunii doar pentru ca injura saptamanal guvernul de la care primeste leafa - se revolta neinspirat in ultima lui cronica ("Evenimentul Zilei", 19 noiembrie 2007) impotriva faptului ca dl Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, a indraznit sa reactioneze la comentariile ambasadorului Statelor Unite privind legislatia romaneasca”.

Prietenii nostri, dictatoriiCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Am parafrazat titlul cartii "Friendly Dictators" scrisa in 1995 de Dennis Bernstein si Laura Sydel. Este o prezentare exhaustiva a regimurilor politice de tip dictatorial sustinute in timp de guvernul SUA prin diversele sale agentii mai mult sau mai putin discrete”.

"Am fost martor la asasinatul politic de la Europa Libera"Marian Garleanu – Romania libera– citeste aici -
In exclusivitate pentru "Romania Libera", Radu Dochioiu, alias Rudy Rusch, a fost de acord sa dezvaluie opiniei publice unele dintre operatiunile strict secrete ale Securitatii romane organizate in Occident de catre departamentul CIE (Centrul de Informatii Externe) condus de generalul Nicolae Plesita, la inceputul anilor ’80, cu scopul lichidarii disidentilor regimului Ceausescu si mai ales a "naparcilor" de la postul de radio Europa Libera. Este vorba de tentativa de asasinare a cunoscutilor disidenti Emil Georgescu si Victor Frunza la inceputul anului 1981”.

POLITICA

Presedintele cautat la banii de campanieR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Deputatul PNL George Scutaru a solicitat ieri presedintelui Traian Basescu sa declare sursele de finantare folosite in campania pentru referendum. Liberalul a aratat ca in mai multe orase s-au primit, in cutiile postale, plicuri continand un mesaj din partea sefului statului, insotit de un calendar tiparit de PD”.

PD numara alegatoriiAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Emil Boc, presedintele PD, a cerut Guvernului sa precizeze cu exactitate numarul cetatenilor cu drept de vot pentru a se sti care este nivelul prezentei la vot necesar pentru validarea referendumului pentru introducerea votului uninominal. Cererea liderului democrat survine in urma existentei a doua cifre diferite in ceea ce priveste marimea electoratului roman”.

Reparatie intarziataOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Guvernul a adoptat ieri un proiect de Lege conform caruia fostii detinuti politici in perioada comunismului vor beneficia de stergerea tuturor consecintelor penale si pot obtine despagubiri pentru prejudiciul moral suferit pentru condamnare. De reglementarile reparatorii vor putea beneficia cei 80 - 90.000 de fosti detinuti politici care mai sunt in viata, dar si rudele acestora”.

Basescu se urca pe maturaDan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Seful statului a pus la zid clasa politica, pe care o acuza de coruptie, comportamente huliganice si trafic de influenta”.

PD a dat in judecata TVR si radioul publicLucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
PD va actiona in justitie posturile publice de radio si televiziune. Anuntul a fost facut ieri de seful democratilor, Emil Boc (foto), acesta mentionind ca s-a luat aceasta decizie din cauza ca posturile publice „nu au facut informarea cu privire la referendumul pentru votul uninominal“ ”.

Un milion de alegatori pierduti intre INS si MIRARaul Balogh – Cotidianul – citeste aici -
Ministerul Internelor asteapta la vot 18 milioane de alegatori. Institutul National de Statistica spune ca ar trebui sa se prezinte doar 17 milioane. Fiecare sustine ca datele celuilalt sunt gresite”.

ULTIMA ORA

Tariceanu ii asigura pe pensionari ca vor avea un trai decentRompres – Adevarul – citeste aici -
Calin Popescu-Tariceanu i-a asigurat in aceasta seara pe pensionari ca majorarea pensiilor reprezinta doar unul din pasii care vor fi facuti in viitor pentru asigurarea unui trai decent pentru fiecare persoana de varsta a treia”.

Geoana: Obiectivul PSD este castigarea alegerilor locale, parlamentare si prezidentialeRompres – Adevarul – citeste aici -
Obiectivul Partidului Social Democrat (PSD) după 25 noiembrie va fi castigarea alegerilor locale, parlamentare si prezidentiale, a declarat azi, la Pitesti, Mircea Geoana”.