vineri, noiembrie 02, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Falimentul discriminarii pozitiveGeorge Damian – Ziua – citeste aici -
Discriminarea pozitiva si aruncatul aiurea cu bani in ultimii 17 ani nu au prea dus nicaieri. Conceptul mult laudat al discriminarii pozitive nu a dus pe nicaieri in lume la eliminarea problemelor unei etnii”.

Italia ne urasteClaudia Stanila, Razvan Ciubotaru, Mihaela Radu, George Lacatus & Marius Cosmeanu – Cotidianul – citeste aici
Politicienii, presa si opinia publica italiana s-au coalizat impotriva imigrantilor romani, dupa un oribil viol comis la Roma de un roman de origine roma”.

Republica Trista RomaniaFlorian Bichir – Romania libera – citeste aici -
Traim intr-o tara trista, prea trista, sfasiata intre supravietuire si deznadejde”.

ANALIZE SI COMENTARII

Lasul de la CotroceniRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
A doua zi dupa ce presedintele tarii ne-a facut de ras, inghitind cu lasitate umilinta administrata de presedintele Ucrainei la Bucuresti, premierul Tariceanu a mai spalat obrazul Romaniei, prin faptul ca n-a tolerat atitudinea oaspetelui de la Palatul Victoria, ci l-a pus la punct. Iar oaspetele a evitat declaratiile de presa bilaterale. Care ar fi reabilitat imaginea Romaniei, sifonata de Ucraina la Cotroceni”.

Tacerea mieilorZoe Petre – Ziua – citeste aici -
La 26 octombrie 2007, cateva ziare importante - nu toate - confirmau supravegherea multor lideri politici de catre SRI spre informarea presedintelui tarii”.

Romulus a aprins ItaliaBogdan Galca, George Damian, Luciana Pop, Andrei Ghiciusca & D.E.I. – Ziua – citeste aici -
Nicolae Romulus Mailat, nascut la Avrig, a violat si ucis sotia unui ofiter italian intr-o tabara de langa Roma”.

13 ofiteri de Securitate, pe urmele unui copil – Mirela Corlatan – Cotidianul – citeste aici -
Bucuresteanca Dorina Diaconescu a descoperit la CNSAS ca a fost urmarita de la virsta de 15 ani pentru ca trimitea scrisori la Europa Libera si avea pseudonimul „Let it be“ ”.

Populism de "prosperitate"Petre Mihai Bacanu – Romania libera – citeste aici -
Contabilizam de la o vreme ideile care incearca sa-si faca loc in peisajul politic. Mai toate au fost lansate de Alianta Civica si alte organizatii neguvernamentale inca din anii ‘90. Proiectele societatii civile – boicotate la vremea respectiva – revin acum una cate una, invocandu-se taman restructurarea clasei politice. Prin ‘91 Romania libera a publicat un supliment care analiza toate formele de voturi uninominale indemnand la o dezbatere publica. De atunci am publicat sute de articole pe aceasta tema. Asa au trecut 17 ani”.

POLITICA

Referendumul se repetaAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Seful statului este dispus sa mai cheme o data cetatenii la urne daca plebiscitul din 25 noiembrie nu este validat”.

"Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea"Ovidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Declaratiile presedintelui Basescu sunt o "combinatie jalnica intre un delir de grandoare si un sindrom de panica", sustine fostul sef al statului, Emil Constantinescu. Intr-o declaratie de presa - care poate fi citita integral pe www.ziua.ro - Constantinescu il critica dur pe Basescu, spunand ca locul acestuia nu este la Cotroceni, ci pe culoarele DNA si in salile de judecata”.

In mandatul lui Constantinescu, tara a fost condusa tot de IliescuAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Emil Constantinescu nu si-a dat seama ca in mandatul sau tara a fost condusa tot de Ion Iliescu, a sustinut Traian Basescu”.

Relatia cu VoroninAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
“Lucrurile cu presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, sunt "uneori mai bune, uneori mai aspre", a apreciat presedintele. El a admis ca a rectionat de putine ori la afirmatiile lui Voronin, pentru ca nu si-ar dori sa fie in pozitia omologului sau de la Chisinau. Basescu a aratat ca presedintele Moldovei este nevoit, in acelasi timp, sa pastreze Transnistria si sa orienteze tara spre Europa, sa aiba dialog cu Bruxelles, Moscova, Kievul, Tiraspolul si Bucurestiul”.

Memorandumul cu Ucraina, "o victorie"Anca Hriban – Ziua – citeste aici -
Memorandumul semnat, marti, cu presedintele Viktor Iuscenko, este "o victorie" pentru partea romana sau, "mai bine spus, o solutie echitabila pentru ambele parti", a sustinut seful statului”.

Chiuariu: "Am fost avocatul dumneavoastra"Ovidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Ministrul Justitiei Tudor Chiuariu afirma, intr-o scrisoare deschisa adresata ieri sefului statului, ca nu a fost niciodata "juristul domnului Fenechiu", dar in schimb a fost avocatul lui Traian Basescu in campania din 2004. "Mama mea ma va intreba de ce sunt <>. Eu stiu ca nu sunt. Dumneavoastra, domnule Presedinte, stiti ca nu sunt. Cu toate acestea, ati facut aceasta afirmatie. Fara sa argumentati sau sa dovediti intr-un fel”.

Orban si surprizele de la JustitieAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Ministrul Transporturilor Ludovic Orban "s-ar putea sa aiba surprize" de la Justitie, a sustinut presedintele, fara a da alte detalii. Orban a sustinut ca se astepta ca presedintele sa fabrice ceva impotriva sa”.

Presedintele Basescu inventeaza referendumul balbaitRaul Balogh & Lucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
Seful statului a anuntat ca va repeta referendumul pentru uninominal daca acesta nu va fi validat prin prezenta la urne. Partidele au sarit ca arse. Pana si in PD, parerile sunt impartite”.