vineri, decembrie 07, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Cioara vopsitaSorin Rosca Stanescu – Cotidianul – citeste aici -
PLD anunta ca cei trei parlamentari nu se duc in familia liberala europeana, ci in alta parte. La populari. O grupare inamica liberalismului. Mai mult, pentru a pecetlui aceasta stranie miscare, PLD a decis chiar sa fuzioneze cu PD”.

Dor de CeausescuIoana Lupea – Evenimentul Zilei – citeste aici
Daca Nicolae Ceausescu nu ar fi fost impuscat in decembrie '89, ar fi avut sanse sa castige alegerile prezidentiale din 2009 impotriva lui Traian Basescu”.

Falsa suparare a domnului FrunzaverdeCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Cand nu-i convine ceva, dl Frunzaverde se face ca nu intelege, cand totul e evident, se uita pe ceas si se scuza ca are treaba, iar cand nimeni nu e vigilent, face jocuri cerebrale ale caror consecinte sunt greu de masurat pe termen scurt. Pe termen lung, si-a consolidat pozitia in cadrul partidului, dupa ce a initiat platforma populara in PD si a purtat negocieri in numele democratilor romani pentru intrarea in PPE. In acest moment, putem spune fara sa se supere nimeni, nici macar Zeus, ca PD este prelungirea mintii artizanului Frunzaverde in PPE. Asta ii da prilejul sa primeasca si sa execute ordine din afara teritoriului national, care hotarasc soarta PD, altcumva decat o fac bocii, blagii, videnii, udrele, boagioaicele sau canacheii. Ca o consecinta, puterea sa a crescut exponential, acea putere invizibila, de tip occidental, care nu se afla la purtator, desi in interior dl Frunzaverde se bucura in continuare de o imagine publica difuza”.

De ce Ceausescu ?Ovidiu Nahoi – Ziua – citeste aici -
Si fara Ceausescu, romanii ar fi trait, ar fi muncit, si-ar fi educat copiii”.

Basputin si "spune tu pe asta"Petre Mihai Bacanu – Romania libera – citeste aici -
Dupa aparitia platformistilor, mult timp m-am incapatanat sa nu dau crezare afirmatiilor privind existenta partidului prezidential. Prin anuntarea fuziunii PD-PLD si aparitia unui PDL dupa modelul "Rusia unita", nu mai este nici o indoiala ca partidul de suflet al presedintelui exista. Daca victoria in alegeri a partidului lui Putin nu constituia o surpriza, anuntul precipitat cu formarea unui nou partid in Romania a fost totusi o lovitura de teatru, desi casatoria exista in fapt”.

ANALIZE SI COMENTARII

Zoologie politicaZoe Petre – Ziua – citeste aici -
Pentru cine stie cate ceva despre mecanica legala a structurilor de partid, subita hotarare a celor doua partide pro-prezidentiale, PD si PLD, de a se uni intr-o singura formatie cu un nou nume, surpriza e dubla: decizia nu a fost luata de partidele in cauza, ci a fost impusa cu brutalitate de catre presedintele Basescu, iar forma legala de unificare pe care o presupune nu se justifica”.

CSM impaiat de DNARazvan Savaliuc – Ziua – citeste aici -
Imaginea CSM a fost iremediabil compromisa de scandalul examenelor fraudate declansat de DNA. Opinia publica nu mai are nici un dubiu ca posturile de conducere din Magistratura se negociaza pe bani si interese. In multe cazuri asa a si fost, si nu de ieri, de azi”.

Cantecul MierleiVictor Roncea – Ziua – citeste aici -
Paradoxal, lupta pentru Kosovo, nod geostrategic, teren plin de resurse si minerale rare dar si - cel mai important, din punctul de vedere al Serbiei - leagan al Ortodoxiei sarbe, dupa opt ani de incertitudine ONU-NATO, aduce acum Rusia inapoi in Balcani. In mare forta”.

POLITICA

Basescu saluta ajutorul CCAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Seful statului i-a salutat ieri pe judecatorii Curtii Constitutionale (CC) pentru ajutorul dat "pentru a pune bariera" membrilor Guvernului sau ai Parlamentului care initiaza si adopta legi din interese de moment, ignorand Constitutia, informeaza Mediafax”.


Basescu i-a cerut lui Tariceanu remanierea lui Chiuariu si PacuraruT.B. – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului Calin Popescu-Tariceanu, intr-o scrisoare datata 29 noiembrie, sa ii remanieze de urgenta pe ministrii Justitiei si Muncii, liberalii Tudor Chiuariu si, respectiv, Paul Pacuraru, fata de care se ceruse inceperea urmaririi penale”.

Videanu: Eu vreau sa devin presedinte universal, daca e nevoieT.B. – Ziua – citeste aici -
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, si secretarul general al PD, Vasile Blaga, au confirmat, joi, in urma intalnirii cu PLD, ca s-a stabilit o structura de conducere comasata pentru PDL, insa au evitat sa spuna ce functii vor ocupa in noul Birou al partidului, potrivit Newsin”.

Pesedistul Doru Giugula isi face public dosarulCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Fostul consilier PSD Doru Giugula a prezentat ieri documentele care au stat la baza deciziei de politie politica data de CNSAS. El considera ca datele prezentate de Colegiu sunt hilare si nu arata decat modul prin care votul pentru politie politica s-a dat la comanda lui Mircea Dinescu. Cea care a cerut verificarea fostului consilier PSD a fost chiar Primaria Municipiului Bucuresti”.

Negocieri PNL-PSD sub nasul lui BasescuFlorin Ciornei – Evenimentul Zilei – citeste aici -
VILA LAC 1. Liderii PNL si PSD, condusi de Calin Popescu-Tariceanu si Mircea Geoana, s-au intalnit aseara la Vila Lac 1, situata la cateva sute de metri de vila de protocol in care locuieste presedintele Basescu”.

Iliescu recomanda un acord PNL-PSDOana Iurascu – Adevarul – citeste aici -
Presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, vrea sa-l izoleze pe Traian Basescu folosindu-se de liberalii lui Călin Popescu-Tariceanu. Emil Constantinescu le recomanda transparenta”.

ULTIMA ORA

Romania, cel mai corupt stat din UED.E. – Ziua – citeste aici -
La aproximativ un an de la aderarea la spatiul comunitar, Romania este cea mai corupta dintre statele membre ale UE, potrivit Barometrului Global al Coruptiei pentru 2007 realizat de Transparency International (TI). Conform datelor prezentate, ieri, de TI Romania, o treime dintre romani sustin ca au dat mita pentru a obtine diferite servicii publice. Cu cei 33% dintre repondenti care au raspuns afirmativ intrebarii in acest sens, Romania se claseaza pe primul loc intre tarile din UE incluse in baza de sondare a TI, urmata de Lituania (29%) si Grecia (27%). De altfel, Romania este singura tara din UE care se afla in grupul de state cel mai afectate de coruptie - cele in care, potrivit perceptiei populatiei, mai mult de 30 la suta dintre locuitori au dat mita in decursul anului. In "plutonul fruntas al tarilor percepute ca fiind corupte" se mai afla Albania, Cambodgia, Camerun, Macedonia, Kosovo, Nigeria, Pakistan, Filipine si Senegal”.