miercuri, noiembrie 14, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

CretiniiSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Cum sa fii jurnalist si sa nu fii rupt in fund ? Cum sa obtii, pe langa simbrie, si bani in urma valorificarii actiunilor din media ? Cum sa fii egal cu savantii, cu marii actori sau sportivi ? Cu toti cei care din drepturile de autor castiga la greu ?”.

ANALIZE SI COMENTARII

Asta seara vom (re)vedea care e RealitateaRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
In ultima vreme, presedintele Basescu o comite in serie. El stie ca repetitia e mama propagandei. O tine, deci, tot intr-un mers alaturi cu drumul constitutional si intr-o sfidare a normelor de civilizatie urbana. Cu intentia ca, prin obisnuinta pana la resemnare, sa anestezieze opozitia la atitudinile sale grosiere si anticonstitutionale. Facandu-ne, adica, sa ne obisnuim cu anormalitatea si sa o acceptam ca norma. Politica si morala. Sa nu ne mai mire nimic din ce spune si face presedintele discretionar. Sa obosim sa protestam, constatand inutilitatea”.

Intre referendum si alegerile europarlamentare...Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Campania pentru europarlamentare si referendumul s-au suprapus destul de nefericit peste schimbarea sistemului de vot; ca urmare, numerosi alegatori vor fi pana in ultima clipa nedumeriti - vorba cetateanului turmentat al lui Caragiale - "eu cu cine votez ?" ”.

POLITICA

SRI contra SIERazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Presa italiana acuza ca in Romania exista o tabara Al-Queda * Scandalul scoate in evidenta brambureala din Comunitatea Nationala de Informatii aflata sub comanda lui Basescu”.

Revolta generalilorD.D. – Ziua – citeste aici -
Miscari de trupe fara precedent la nivelul strategic de conducere al Armatei au produs o puternica stare de nemultumire in randul purtatorilor de epoleti cu stele”.

20 de ani de la Revolta anticomunista de la BrasovVictor Roncea – Ziua – citeste aici -
"Inceputul sfarsitului" sistemului comunist in Romania, asa este considerata de catre istorici revolta anticomunista a muncitorilor brasoveni din 15 noiembrie 1987. La 20 de ani de la evenimentele din Brasov, "Asociatia 15 noiembrie 1987" organizeaza o manifestare de anvergura internationala, la care vor fi prezenti si partenerii anticomunistilor brasoveni de la Sindicatul "Solidaritatea" din Polonia. Ziarul ZIUA va onora evenimentul maine printr-un supliment special, dedicat luptei eroilor de la Brasov”.

Tariceanu: "Cioroianu ramane ministru"Razvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Premierul Tariceanu a anuntat ca a discutat, luni, cu ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, fara a solicita insa acestuia sa demisioneze din functie si fara ca subiectul unei eventuale demisii a ministrului sa fie abordat”.

Al-Qaeda si-a inchis sucursala din GalatiGeorgeta Ghidovat, Dorin Petrisor & Paula Safta – Cotidianul – citeste aici -
Un ziar italian sustine ca organizatia terorista ar fi avut o ramificatie in Romania, care finanta reteaua cu bani din trafic cu masini si contrabanda cu tigari. Politia si SRI confirma existenta a trei persoane implicate”.

Lideri PD platiti de ConstandaAndreea Pocotila – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Firma Sulfinei Barbu si a lui Silvian Ionescu a intocmit raportul de mediu. Sulfina Barbu, fost ministru al mediului, si Silvian Ionescu, fost sef al Garzii de Mediu, i-au dat o mana de ajutor lui Costica Constanda pentru construirea controversatului cartier rezidential din Parcul Bordei”.

Ultima corida a lui Dan MihalacheCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Dan Mihalache este un necunoscut aproape celebru. In jurul numelui lui, roiesc ca taunii pe langa ciurda o serie de intamplari naspa, care il scot o data pe semestru din casa anonimatului. Mihalache este taur. Taurul somnoleaza mult si gandeste cu noduri. Isi pregateste cu minutiozitate asternutul si se da peste cap sa nu fie deranjat. Din cauza naturii sale impulsive si a faptului ca intai se baliga si apoi rationeaza, comite boroboata dupa boroboata. Pe Geoana, care ii voia pesemne binele, in masura in care geonozaurul poate sa faca bine unei fiinte omenesti, l-a facut marlan si l-a luat in coarne inainte de a sti clar ce intentii are. Acum regreta si-si da serii de cate zece copite in cap, apoi o ia iarasi de la capat. Taurul isi cunoaste limitele cu exceptia lui Mihalache, ale carui limite sunt nelimitate. Din aceasta pricina, logica lui este cumnata cu haosul si nepoata neantului, o matusa de soacra a abisului”.

CNSAS a dat decizii de politie politica in cazul a sase magistratiAdevarul on line – Adevarul – citeste aici -
Sase judecatori sau procurori de la tribunale si parchete din tara au primit marti verdict de colaborare cu fosta Securitate din partea Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS)
Potrivit unor surse din CNSAS, acestia sunt: Dan Tabaltoc care a fost deconspirat ca fost ofiter de Securitate, Corneliu Maria, Lucian Cristea, Vasile Mos, Ioan Nagy si Ferenc Balog. Lucian Cristea a fost judecator la Curtea de Apel Cluj si s-a pensionat in 2005, iar Ioan Nagy a iesit la pensie in iunie 2007 din postul de judecator la Judecatoria Carei”.

ULTIMA ORA

Ultimul avertismentGabi Moroianu – Ziua – citeste aici -
Politicile economice trebuie intarite, chiar daca urmeaza o perioada electorala prelungita, pentru a evita o corectie din partea pietei, in conditiile volatilitatii internationale si a dezechilibrului extern tot mai accentuat, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prezent la inceputul dezbaterilor din comisiile de buget-finante ale Parlamentului, reunite pentru a discuta proiectul de buget pentru 2008, transmite Mediafax”.

Jocul nervilor sindicate-GuvernEliza Roibu – Romania libera – citeste aici -
Intelegerea la care sustin guvernantii ca au ajuns cu sindicatele in privinta valorii salariului minim pentru 2008 nu este aceeasi de ambele parti. santajul sindicalistilor continua: daca nu vor obtine cel putin 540 de lei, vor declansa greva generala”.