luni, decembrie 17, 2007

* ----- *

Profile Jewels @ profilejewels.net

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Lumea politica din jurul lui BasescuGabriel Klimowiccz – Gardianul – citeste aici -
Anul politic 2007 a fost marcat de Basescu. De succesele si insuccesele lui, la care s-a raportat toata lumea politica. Nu e o lauda sau o critica. E o constatare. Anul se termina cu un act politic major care sta tot sub semnul lui Basescu: infiintarea partidului prezidential PD-L, prin unificarea PD cu PLD. Infiintarea PD-L sfideaza pur si simplu logica politica. Aparitia noului partid inseamna disparitia PD, castigatorul net al alegerilor europarlamentare cu 28% din voturi, creditat de INSOMAR cu 40% din intentiile de vot chiar in momentul desfiintarii sale. Basescu, Boc, Stolojan etc. ignora astfel dorinta electoratului. Tocmai ei, care in campaniile 2007 considerau ilegitime chiar institutii cum sunt Guvernul (de 20%) si Parlamentul (cei 322 care nu-i mai reprezinta pe alegatori) numai pentru ca aduna scoruri mici in sondaje”.

Armata isi ascunde gunoaiele sub epoletii de generalCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Am intrat in NATO, nu pentru ca am fi fost cei mai viteji dintre draci, ci pentru ca dracii au fost mai smecheri decat tracii. Dracii au profitat de conjunctura si au facut cariera militara si stiintifica pe timp de pace. Cele mai spectaculoase avansari in Armata Romana s-au facut la manutanta si intendenta. In 18 ani de democratie, la Spitalul Militar, un diavol de plutonier a ars toate etapele si a ajuns general doctor, profesor universitar si cercetator stiintific, absolvind Facultatea de Medicina fara examen”.

Lovilutia, Iliescu si ienicerii saiSimona Popescu – Romania libera – citeste aici -
Mai sunt cateva zile. Se implinesc 18 ani de la… revolutie ? Chiar asa. Care revolutie, care revolutionari ? Iliescu ?!? Se intreaba cu obida majoritatea romanilor. Majoratul. Al cui ? Politicienii nostri sunt inca la gradinita democratiei, pe cand mafiotii si securistii infiltrati printre ei si-au dat de mult doctoratele in coruptie si manipulare ! S-a curatat partidul lui Iliescu de racilele comunismului, de coruptie si de toate celelalte rele ? Bineinteles ! Ca nu. Ultima mostra de maiestrie in perfidie este scrisoarea deschisa adresata de social-democrati "noului lider al PD" – Theodor Stolojan”.

ANALIZE SI COMENTARII

18 ani de la "evenimente"Victor Roncea – Ziua – citeste aici -
Anii trec, intrebarile raman: Decembrie 1989 - revolutie sau lovitura de stat ?; "Cine a tras in noi, 16-22 ?"; "Unde sunt teroristii ?"; Unde sunt agentii rusi ?”.

Colaborarea inedita dintre Securitate si Europa LiberaZiua online – Ziua – citeste aici -
De frica lui Ceausescu, ca sa scape de cozile din fata ambasadelor straine, Securitatea l-a pus pe jurnalistul Mihai Pelin (foto) sa scrie un articol difuzat, apoi, la Radio Europa Libera”.

Intelectualii intre antipartidism si antidespotismDan Pavel – Ziua – citeste aici -
"Razboiul civil" din interiorul Aliantei DA, intre PNL si PD, intre Tariceanu si Basescu, are efecte colaterale mai devastatoare asupra democratiei decat asupra participantilor la conflagratie. Dovada ? Premierul si presedintele au iesit primii in topurile ministrilor si politicienilor, iar increderea in institutiile democratiei s-a prabusit mai inainte de a se fi ridicat. Razboiul civil simbolic a produs distorsiuni perceptive si partizanat resentimentar in mintile si comportamentul unor oameni de rand si intelectuali”.

Iliescu, premiantul chiulangiilorFlorin Ciornei – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Orice ziarist care se ocupa de Senat sau Camera Deputatilor stie ca prezenta lui Ion Iliescu in parlament este mai mult decat discreta. Aceasta observatie este confirmata si de o monitorizare efectuata de IPP a prezentei la votul pe legi. Aici Iliescu ocupa locul 120 din 134 de senatori, cu o prezenta de doar 21%. Romanii insa, nu multi, o minoritate de 10%, au o alta parere despre Ion Iliescu. Il considera cel mai bun parlamentar al tarii, conform unei cercetari sociologice efectuate pentru Realitatea TV de patru institute de sondare”.

POLITICA

«Carmaciul» are acum un vaslas si jumatate: Stolojan si BocLuminita Castali & Bogdan Apostolescu – Gardianul – citeste aici -
Partidul prezidential a luat nastere la sfarsitul saptamanii trecute. Astfel, forurile reunite ale PD si PLD au aprobat, sambata, in unanimitate, fuziunea celor doua partide. Liberalii considera ca noua miscare limpezeste mai mult clasa politica, iar social-democratii sustin ca prin unificarea celor doua partide Traian Basescu acumuleaza putere”.

Parvulescu: Partidele nu-si doresc reforma electoralaRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Liderul ProDemocratia solicita formatiunilor politice parlamentare sa isi asume articolele declarate neconstitutionale de CC * Un numar de 114 parlamentari, din care 48 democrati, au sustinut proiectul”.

Stolojan si Boc au nasit PD-LAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
PD-L s-a infiintat oficial sambata, cand Congresele PD si PLD au votat schimbarea numelui PD in Partidul Democrat-Liberal si absorbtia PLD in noul partid”.

PNL cauta ministru la JustitieRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Liderii liberali se reunesc in cursul zilei de astazi, in sedinta Biroului Politic Central (BPC) al PNL, pentru a decide succesorul lui Tudor Chiuariu la conducerea Ministerului Justitiei, vicepresedintele Norica Nicolai fiind solutia agreata de majoritatea vicepresedintilor partidului”.

ULTIMA ORA

Mihai Pelin s-a dus sa cerceteze Arhivele DivineEmil Berdeli – Gardianul – citeste aici -
Scriitorul si ziaristul Mihai Pelin nu mai e printre noi. Colegul nostru ne-a parasit vineri seara, la ora 21.00. O boala necrutatoare l-a rapus, inainte de a ne mai fi dezvaluit multe informatii pretioase din arhivele secrete. Nascut la Cernauti (25 august 1940), Pelin si-a inceput activitatea publicistica dupa absolvirea Facultatii de Filozofie din Bucuresti. Inainte de 1989, a lucrat ca ziarist si a publicat mai multe volume”.