miercuri, decembrie 12, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Se cade la paceRazvan Savaliuc – Ziua – citeste aici -
Poti sa pretinzi ca ai probe pentru mituitor, dar nu si pentru cel mituit ? Eu unul n-am vazut asa ceva niciodata. Dar cand vorbim de DNA sau CSM nu trebuie sa pretindem ceva logic, pentru ca exponentii acestor institutii fac ce vor de ani de zile”.

Sfidarea de manaPatrick Andre de Hillerin – Gardianul – citeste aici
Peste 20 de parlamentari au fost surprinsi de presa cu situatia locativa in vine, dupa ce ridicasera in mod repetat cate 1.000 de dolari pe luna pentru chirie, desi detineau locuinte in Bucuresti. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a analizat problema si a decis ca este absolut OK. Iar aici incepem sa avem cu adevarat probleme”.

Ioan Talpes si divanul minciunilor romano-persaneCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
“… La celalalt capat al divanului romano-persan, Ioan Talpes minte de ingheata apele de dragul Iranului, in numele sistemului ticalosit si tainuieste istoria recenta a relatiilor romano-iraniene. El ascunde o livrare de rachete sol-aer, facuta de Romania catre Iran, intr-o perioada in care Iranul era supus embargoului NATO, si pe cand intunecimea sa era directorul SIE. Cand Marius Oprea, consilierul pe probleme de securitale al premierului Tariceanu, a denuntat livrarea, Talpes l-a dat in judecata, pentru ca a facut publice documente secrete. Oprea a obtinut documentele de pe vremea cand a fost consilierul presedintelui Constantinescu si le-a publicat in termen legal”.

Vilele PCR, spoliate de postcomunistiIoana Lupea – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Politicienii se comporta ca o clasa conducatoare: isi dau case in regim special, isi stabilesc venituri, isi amerioleaza conditiile de cercetare penala”.

ANALIZE SI COMENTARII

Caracatita lui BerlusconiMarian Ghiteanu – Ziua – citeste aici -
Grupul italian Finmeccanica, in spatele caruia se afla fostul premier al Italiei, s-a infiltrat, prin santaj si presiuni politice, in mai multe activitati strategice din Romania”.

Zambetul de ura al lui Traian BasescuIon Spanu – Ziua – citeste aici -
Tratatele de psihologie isi bazeaza, in general, teoriile pe analiza reactiilor instinctive pe care un om le are in fata evenimentelor care se deruleaza in fata sa”.

Ministru tare la JustitieRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Campania prezidentiala de demolare a imaginii adversarilor tine de obedienta sistemului judiciar. Tonul obedientei sau al independentei il dau ministrul Justitiei, Procurorul General si sefii directiilor din Parchet”.

Cum se impaca morala cu eficacitatea "serviciilor" ?Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Comentariile ostile la adresa "turnatorilor" si mai ales punerea lor la stalpul infamiei au provocat multe comentarii - mai toate aprobative...”.

Intalnirea de 30 de ani: N.C. Munteanu si varu’ Costica, securistulRazvan Mihai Vintilescu – Cotidianul – citeste aici -
Intr-un bloc cenusiu din Bucuresti, locuieste fostul ofiter de Securitate Costica Tanasa, varul jurnalistului Neculai Constantin Munteanu. Ziaristul a povestit acum cateva luni ca, in anii ’70, varul sau l-a santajat ca sa colaboreze cu Securitatea. Tot varul Costica a asistat la bataile pe care N.C. Munteanu le-a primit la Securitate in 1977, dupa ce s-a raliat la protestul lui Paul Goma si a trimis scrisori acuzatoare la Europa Libera”.

POLITICA

PNL si PSD au vrut sa-i ia boii de la bicicleta lui BasescuRaluca Papadopol – Ziua – citeste aici -
Liberalii si pesedistii din Comisiile de buget ale Parlamentului au incercat ieri sa atenteze la vistieria Cotrocenilor, votand o diminuare a bugetului prezidential cu 85 de milioane lei pentru anul 2008”.

Basescu l-a invitat pe Tariceanu sa imparta avionul spre LisabonaZiua on line – Ziua – citeste aici -
Forurile europene fac ce fac si ii aduna in acelasi avion pe Basescu si Tariceanu. Reuniunea Consiliului European din vara lui 2006 i-a obligat pe seful statului si pe primul ministru sa imparta acelasi mijloc de deplasare. Si inainte, dar si dupa momentul respectiv, cei doi oameni politici au dialogat precum Soarele cu Luna. Nici anul acesta, Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu nu au scapat de inconfortul de a imparti un spatiu limitat. Fireste, tot de avion este vorba, pentru ca Basescu si Tariceanu merg, joi, cu acelasi avion, la semnarea Tratatului de reforma al UE. Potrivit unor surse, insusi seful statului l-a invitat pe Calin Popescu-Tariceanu sa mearga impreuna cu aeronava, desi initial pentru Tariceanu fusese prevazut un avion separat”.

Acum, Basescu lauda JustitiaZiua on line – Ziua – citeste aici -
In timp ce presedintele Traian Basescu cerea demiterea lui Tudor Chiuariu, fondul problemei, reforma justitiei din Romania, a generat deja suficiente tulburari politice pentru ca mediul de afaceri, inclusiv, sa aiba de suferit. Motiv si pentru agentiile financiare internationale sa scada rating-ul de tara al Romaniei, cu influenta negativa, fireste, asupra Bursei de Valori Bucuresti. Nu s-a uscat bine cerneala pe hartia demisiei lui Chiuariu, ca seful statului lauda reformele din Justitie si introducerea taxei unice de 16% ce reprezinta un punct de atractie pentru companiile straine, intr-un interviu care va fi publicat in "Raportul: Romania 2008, ghidul de top al investitiilor straine directe", editat de compania de consultanta Oxford Business Group, raport citat de Amos News”.

Pacuraru vrea sa stie daca e coruptA. E. – Ziua – citeste aici -
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, cere Senatului sa analizeze daca suspiciunile de coruptie privitoare la persoana sa sunt veridice si daca se justifica inceperea urmaririi penale. In solicitarea sa, oficialul face trimitere la un articol din Constitutie, referitor la imunitatea parlamentara. Potrivit acestuia, parlamentarii nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa audierea lor. Pacuraru se afla in atentia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru ca ar fi intervenit la companii de stat pentru ca acestea sa acorde contracte de formare profesionala firmei detinute de fiul sau. Conducerea Senatului a decis sa inainteze solicitarea lui Pacuraru catre Comisia juridica”.

Cioroianu, invitat la o sesiune de audiere privind KosovoZiua on line – Ziua – citeste aici -
Adrian Cioroianu este invitat sa participe, miercuri, la o sesiune de audieri organizate de Comisia senatoriala de politica externa, avand ca tema situatia provinciei Kosovo, alaturi de omologii sai de la Aparare, Interne, precum si de directorul SIE si consilierul prezidential, Anca Ilinoiu”.

Romania trebuie sa devina republica palamentaraZiua on line – Ziua – citeste aici -
Un proiect de revizuire a Constitutiei, care a beneficiat de sugestiile expertilor de la Freedom House si ale politologilor francezi, arata ca politica romanesca trebuie sa se sprijine in primul rand pe institutia parlamentara. Asta sustin membrii institutului clujean de politologie CESPRI, care au redactat un proiect de revizuire a Constitutiei, informeaza Hotnews”.

Justitia tulbura apele in PNLRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Liderii "radicali" din PNL, coordonati de Ludovic Orban si Crin Antonescu, vor incerca sa forteze nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei, in cadrul primului Birou Politic Central (BPC) al liberalilor, ne-au declarat surse din conducerea PNL. Aceasta in conditiile in care Norica Nicolai nu este dorita de premierul Calin Popescu-Tariceanu si de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, la carma acestui minister. Neintelegerile mocnite din cadrul PNL pe tema justitiei pot genera insa o acutizare a conflictului dintre liderii guvernamentali si cei radicali. Vicepresedintii care o sustin pe Nicolai ar putea cere si remanierea ministrilor Paul Pacuraru si Cristian Adomnitei, ne-au mai precizat sursele”.

Udrea, vice doar pentru o noapteRaul Balogh – Cotidianul – citeste aici -
Enervati de „blonda de la Cotroceni“, care s-a grabit sa confirme avansarea in functie, dar si de reactia presei la aflarea acestei vesti, liderii PD au anuntat ca Udrea ramane simplu secretar executiv”.

PD si PLD nu s-au inteles privind forma juridica de fuziuneZiua on line – Ziua – citeste aici -
Liderii PD si PLD au continuat, luni seara, timp de mai bine de trei ore, negocierile privind tipul de unificare a celor doua partide, prin fuziune sau absorbtie, discutiile finalizandu-se fara niciun rezultat concret, astfel ca vor fi reluate marti dupa-amiaza. Liderii PD si PLD au reluat discutiile, luni seara, incepand cu ora 19.00, dupa o prima runda de negocieri care s-a desfasurat in cursul dupa-amiezii, problema centrala fiind stabilirea formei juridice privind uniunea dintre cele doua formatiuni, respectiv fuziune sau absorbtie, liberal-democratii nefiind de acord cu formula absorbtiei PLD in PD”.

Cu ajutorul deputatilor, alde Geoana pot lasa mostenire copiilor vilele RAPPST.B. – Ziua – citeste aici -
Dilema privind locuinta liderului PSD, Mircea Geoana, unul dintre multii demnitari ramasi incremeniti in proiectul de chiriasi ai RAAPPS, se va rezolva curand. Geoana declara, la inceputul saptamanii: "Efectiv, in acest moment, nu am o alta locuinta. Deci stau in aceasta locuinta de o maniera provizorie, in conditiile in care am vorbit sa-mi contractez un apartament, intr-o constructie care se face aici in Bucuresti si care va fi gata probabil in jurul anului 2008". Mai spunea Mircea Geoana ca nu are, momentan, unde sa se duca, deci nu va renunta la casa in care sta, cu chirie la stat, de fapt o impunatoare vila”.

Mitica il da pe Vadim pentru BasescuRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Peremistul Mitica Dragomir - alias Mitica de la Liga - se pregateste sa intre in PD, democratii promitandu-i ca va candida pentru primaria sectorului 1 al Capitalei, ne-au precizat ieri surse parlamentare. Contactat telefonic, Dragomir nu a exclus ca urmareste sa treaca la PD si s-a batut cu pumnul in piept ca este un mare fan al presedintelui Traian Basescu”.

ULTIMA ORA

PD si PLD se unesc prin absorbtieZiua on line – Ziua – citeste aici -
Liderul democrat Emil Boc a anuntat, marti, ca procedura de unificare a Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat va fi "comasare prin absorbtie", dupa ce PD isi va schimba numele in PD-L”.

Jandarmul-sef Costica Silion, de la DNA la general cu inca o steaRaluca Dan – Evenimentul zilei – citeste aici -
Seful Jandarmeriei Romane, Costica Silion, a fost ales pentru avansare de presedintele Traian Basescu dintr-o lista de 29 de ofiteri de la Interne”.