vineri, decembrie 14, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Iuppiter TonansZoe Petre – Ziua – citeste aici -
Am aflat si eu ca apropiatii dlui presedinte il compara cu Zeus, o zeitate cu destule hibe de caracter pentru ca indaratul slugarniciei sa intrezarim si un zambet ironic, dar sa-l compari cu De Gaulle fara sa te umfle rasul e un adevarat act de bravura”.

Omagiu conducatorului iubitCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Cu sentimente de adanca bucurie si deosebit respect, intr-o atmosfera de vibrant entuziasm, profunda satisfactie si patriotica mandrie, imi exprim pe aceasta cale, domnule presedinte al Romaniei, cu ocazia celor trei ani de mandat de care v-ati absolvit exemplar, adeziunea fata de gandurile, planurile si izbanzile dumneavoastra, atat in plan personal, cat si in plan national si international. In prezenta domniei voastre in fruntea tarii, la carma destinelor patriei si poporului roman, intregul popor vede chezasia unor noi si marete victorii pe calea democratiei liberale, a progresului tarii si prosperitatii natiunii, cresterii continue a PIB-ului, aprecierii leului, scaderii riscului de tara, cresterii ratingului de tara, sustinerii votului uninominal si prestigiului de care se bucura Romania in randurile tarilor UE, NATO, PNUD, FAO, ONU, OMS, IAEA, FMI, PPE si ale intregii omeniri”.

Anul democratiei tarate in noroiOvidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici -
“… Iata justitia, cu bruma ei de incredere publica pulverizata de scandalul examenelor cumparate. Cum sa lupte impotriva coruptiei cand, de fapt, coruptia se afla chiar inauntrul ei ? Parlamentul si partidele sunt, la randul lor, apasate de poveri grele. Scandalul chiriilor si cel al caselor de la RAAPPS au venit la sfarsitul unui an in care, oricum, absenteismul parlamentar a exasperat opinia publica. Guvernul s-ar astepta, probabil, la un premiu din partea populatiei, pentru ca a reusit, incredibil, sa reziste”.

Un american la BucurestiEmil Hurezeanu – Romania libera – citeste aici -
Prezenta in Romania, timp de doua zile, incepand de astazi, a fostului secretar de stat al SUA Henry Kissinger este evenimentul care ne obliga la cateva reflectii asupra relatiilor romano-americane, mai vechi si mai noi. Ne intereseaza, in primul rand, personajul istoric care este, de cateva decenii, dr. Henry Kissinger. O legenda vie a diplomatiei americane si mondiale, Kissinger a fost intre 1969 si 1977 principalul artizan al politicii de destindere a relatiilor dintre marile puteri, in plin razboi rece, in calitate de asistent pentru securitate nationala si apoi de secretar de stat al presedintilor Richard Nixon si Gerald Ford”.

PD minus LPetre Mihai Bacanu – Romania libera – citeste aici -
In urma incrucisarii PD cu fractiunea liberala PLD s-a pus problema numelui copilului: PDL sau PD-L. A doua zi dupa anunt au simtit nevoia abrevierii cu liniuta, nu pentru a delimita PDL de niscaiva PDL-uri internationale – ce tin de limbajul informatiei-perla, o firma de electricitate australiana, alta de aparatura medicala, o universitate sau o societate de telefonie mobila –, ci sa elimine mai repede acest stanjenitor "L" ”.

ANALIZE SI COMENTARII

Bucuresteanca accidentata de atasatul militar este in stare stabilaA.N. – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Mihaela Basilescu, femeia care a fost grav ranita, marti seara, in urma unui accident de masina cauzat de un atasat militar de la Ambasada SUA, se afla in stare stabila”.

Cine-l scapa pe Iliescu ?Andreea Pora – Romania libera – citeste aici -
In ziua in care Ion Iliescu primea infirmarea urmaririi penale, Cristian Paturca, autorul faimosului "Imn al golanilor", era internat in spital in stare foarte grava. Batranul comunist are, asa cum o dovedesc cei 18 ani trecuti de la momentul in care dadea telefon la Moscova sa anunte preluarea puterii, o rezistenta de fier. Nimic nu-l doboara, boli, puciuri in partid, revolte de strada, dosarele de la Parchet. Ba, mai mult, iese invingator din toate, reusind nu doar sa se aseze deasupra istoriei, ci inca sa o faca”.

POLITICA

Noua Uniune EuropeanaA.M.L., C.A. & D.E. – Ziua – citeste aici -
Liderii Uniunii Europene au semnat, ieri, la Lisabona, in acordurile Odei Bucuriei, Tratatul European menit sa adapteze institutiile blocului comunitar la formatul extins, de 27 de state membre. Romania a fost reprezentata la ceremonia gazduita de manastirea Jeronimos de presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul de Externe Adrian Cioroianu. Marea Britanie a facut insa nota discordanta, in contextul in care premierul britanic, Gordon Brown, a absentat de la eveniment, retinut de treburi interne, motiv pentru care Opozitia din Regat l-a acuzat pe seful Executivului de la Londra ca nu are curajul sa semneze in public documentul”.

Control CSM la Sectia Parchetelor MilitareZiua online – Ziua – citeste aici -
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, efectuarea unui control de fond privind activitatea Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, admitand solicitarea procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Kovesi anuntase, pe 7 decembrie, ca va solicita CSM un astfel de control, avand in vedere ca la Sectia Parchetelor Militare - condusa multi ani de generalul magistrat Dan Voinea - sunt cele mai vechi dosare nesolutionate inregistrate la Ministerul Public”.

Ministrului Paul Pacuraru i se pregateste cevaZiua online – Ziua – citeste aici -
Dupa ce a reusit sa-l ''remanieze'' pe ministrul Justitiei, acum demisionarul Tudor Chiuariu, Traian Basescu nu se lasa si trece la atac, prin invaluire, si asupra victimei numarul doi, ministrul Muncii Paul Pacuraru. Ca sa nu-l mai amintim pe fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu. Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a declarat miercuri, la BBC, ca avizul presedintelui este suficient pentru urmarirea penala a unui ministru care este si parlamentar. In opinia sa, Parlamentul nu poate lua o decizie, asa cum a cerut ministrul Muncii, Paul Pacuraru, in ancheta in care acesta este vizat”.

Chiriasii RomanieiZiua online – Ziua – citeste aici -
Fosti si actuali demnitari, fundatii, societati comerciale, partide, dar si alte persoane fizice, printre care sportivi, artisti si cumnata lui Nicolae Ceausescu, ocupa 559 de imobile ale RA-APPS, pentru care platesc chirii lunare cuprinse intre 62 si 1.000 lei, in functie de suprafata disponibila. Pe lista chiriasilor Regiei pentru Administrarea Protocolului de Stat (RA-APPS) se afla atat demnitari in functie, cat si persoane publice care au incheiat mandatul, in baza unor contracte sau conventii civile de inchiriere, conform datelor actualizate ale institutiei. Demnitarii ocupa apartamente in suprafata totala de pana la 448 metri patrati, la care se adauga alte cateva zeci de metri patrati de teren. Chiria pentru locuintele de serviciu si de protocol, amplasate in zone centrale ale Capitalei, este de un euro/metru patrat. Tariful de baza lunar al chiriei pentru aceste locuinte este raportat, conform unei hotarari de Guvern din martie 2007, la suprafata totala a spatiului, respectiv suprafata locuibila (0,84 lei/metru patrat), a antreului, bucatariei, debaralei, camerei de baie (0,34 lei/mp), a terasei, boxei, spalatoriei (0,19 lei/mp), a garajului (1,27 lei/mp) si a dotarilor speciale precum piscina, sauna, crama (1,27 lei/mp)”.

Basescu si Tariceanu, in duo la LisabonaZiua on line – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul de Externe Adrian Cioroianu au sosit, joi, la Lisabona pentru a participa la ceremonia semnarii Tratatului de reforma al UE, ce va avea loc la Manastirea "Jeronimos", unde a avut loc, in 1985, semnarea Tratatului de aderare a Portugaliei la Uniunea Europeana. In cadrul ceremoniei au programate alocutiuni presedintele Comisiei Europene, Jose Barosso, presedintele Parlamentului European, Hans Gert Poettering, precum si premierul portughez, Jose Socrates, actual presedinte al Consiliului European”.

Dan Voiculescu - Basescu sa iasa din ambiguitateDana Piciu – Jurnalul National – citeste aici -
Liderul conservator, Dan Voiculescu, i-a solicitat ieri sefului statului, prin intermediul unei scrisori deschise, asumarea unei pozitii "fara echivoc" in problema Kosovo”.

“Au atacat suveranitatea Republicii Moldova”Oana Popescu & Simona Maties – Cotidianul – citeste aici -
Masura Chisinaului de expulzare a doi diplomati romani a fost luata in urma declaratiilor facute recent de ambasadorul roman in Republica Moldova privind Tratatul de la Paris din 1947, precum si a activitatilor politice desfasurate de acestia, a declarat joi pentru NewsIn Victor Stepaniuc, unul dintre liderii Partidului Comunist. „E un comportament absolut inadmisibil din partea Romaniei si in cazuri din astea multe tari recurg chiar la ruperea relatiilor diplomatice. Se vede foarte clar ca acest stat nu recunoaste tara noastra“, a spus Stepaniuc”.