miercuri, octombrie 24, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

De ce se face referendumOvidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici -
Ce-ar trebui să faca toti aceia care l-au criticat dur pe fostul presedinte Ion Iliescu atunci cand s-a implicat fara fereala in campania electorala a PSD ? Ar trebui oare sa taca, prefacandu-se ca n-au vazut participarea actualului presedinte, Traian Băsescu, la manifestarea electorala a PD ? Sau, poate, ar fi mai nimerit sa aplaude cu entuziasm ?”.

CNSAS: intre Hristos si licheleFlorian Bichir – Evenimentul Zilei – citeste aici
E la mintea cocosului ca Securitatea te cauta in doar doua cazuri: daca-l marturiseai pe Hristos ori daca erai vreo lichea”.

Crinul alb si eminentul cenusiuRadu Calin Cristea – Adevarul – citeste aici -
Se gandeste Laura Codruta Kovesi, lasand de o parte tsunamiada abatuta asupra instantelor de judecata, la hartuiala tararii prin tribunale a unor oameni care n-au nici o vina ca dansa se culca Cod Civil si se scoala Legea 10 ?”.

Referendum absurdRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Demersul prezidential ascunde ipocrizia ca la uninominal neproportional, clamat pentru interesele celor multi, proportia este de fapt in favoarea celor cu multi bani, fie ca sunt candidati, fie ca sunt sponsorii candidatilor”.

Mai important decat BasescuPavel Lucescu – Cotidianul – citeste aici -
Daca in politica admitem deseori ca scopul scuza mijloacele, va anunt ca se poate si mai rau. Cum ar fi sa faci din mijloace un scop in sine. Dar nici asta n-ar fi o problema daca nu s-ar intampla ca rezultatul, neurmarit ca atare, sa fie un dezastru”.

Un chibit electoral al Partidului DemocratIon Cristoiu – Jurnalul National – citeste aici -
“… Incalcarea Constitutiei a devenit un fel de a fi pentru Traian Basescu. Stiind ca nu i se mai poate face nimic (cum sa-si mai permita cineva a-l ameninta cu o noua suspendare ?!), Traian Basescu se comporta acum in spatiul public ca un bolnav de SIDA la bordel. Pentru ca nu mai are cum sa se mai imbolnaveasca, respectivul nu se ingrijeste sa-si puna prezervativul. Ca poate imbolnavi de SIDA partenerele de amor cu ora nu intra in intelegerea sa asupra lumii. Chiriasele bordelului n-au cum se apara de un asemenea barbat. In Romania europeana, Constitutia, desi de genul feminin, nu poate face sex protejat. In consecinta, Traian Basescu o imbolnaveste zi de zi”.

ANALIZE SI COMENTARII

Elena Udrea, profesor universitar de sisteme electoraleEliza Roibu – Romania libera – citeste aici -
Rectorul si presedintele universitatii "Dimitrie Cantemir" au nevoie de Elena Udrea la Facultatea de stiinte Politice pentru a atrage cat mai multi studenti. Aceasta actiune de marketing pusa la cale de conducerea universitatii bucurestene nu tine cont nici de pregatirea profesionala a fostei consiliere prezidentiale, nici de gafele ei legate de "includerea" Norvegiei in UE si nici de reglementarile legale in vigoare”.

Analfabetismul CNSASBogdan Comaroni – Ziua – citeste aici -
Ma numar printre aceia care considera ca numele preotilor care au colaborat cu Securitatea - hai sa folosim termenul atat de drag CNSAS, adaugand - "ca politie politica", trebuie facut public. Este odios, si cu atat mai mult pentru un pastor de suflete, sa fi "dat in gat", in fata unor ghertoi ai Intunericului, informatii ce trebuiau ferecate prin spovedanii, ce mai apoi au fost folosite de securisti pentru a distruge oameni si cariere. Poate nu si suflete, marturie fiind zecile de cazuri de detinuti politici ai erei proletare, care s-au intarit prin credinta in inchisori, mai mult, care s-au botezat ortodox, vezi exemplul lui Nicolae Steinhardt, care a refuzat sa-l toarne pe Constantin Noica...”.

Elodia si Traian BasescuIon Spanu – Ziua – citeste aici -
Oricat de ciudat ar parea, aceste doua personaje definesc perfect mentalitatile noastre de azi: Elodia, avocata disparuta, si Traian Basescu. Daca nu ar avea in spate structuri care sa le foloseasca abilitatile, cei doi poate ca ar fi oameni normali, la locul lor. Asa, insa, Elodia si Basescu bulverseaza viata intregii societati”.

BOR: Nu va atingeti de turnatorii nostri !Mirela Corlatan & Dan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Sfantul Sinod a decis sa nu ia in considerare deciziile CNSAS privind activitatile de politie politica desfasurate de unii ierarhi, pe care le catalogheaza drept „asasinate morale“ ”.

POLITICA

Basescu si-a filmat mai intai clipurile si abia apoi a convocat ReferendumulCristian Oprea & Lucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
Seful statului a semnat ieri actul oficial prin care convoaca Referendumul pentru introducerea votului uninominal pe 25 noiembrie, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European”.

Uninominal ! Capcana lui Basescu - Alin Teodorescu sustine ca «modelul» Tariceanu da voturi PDPeter Murvai & Bogdan Apostolescu – Gardianul – citeste aici -
Potrivit analistului politic Alin Teodorescu, dezbaterea actuala dintre liberali si Traian Basescu privind sistemul uninominal are o miza ascunsa: cum va fi format guvernul dupa decembrie 2008. Alin Teodorescu sustine ca datorita sistemului uninominal mixt sustinut de Calin Popescu-Tairceanu „un partid ca PD, care se asteapta sa obtina 42% în vot direct, poate obtine pana la 64% din mandatele din Camera Deputatilor si Senat” ”.

Referendumul presedinteluiSimona Popescu – Romania libera – citeste aici -
Cum toata lumea astepta ieri ca Traian Basescu sa anunte ca a semnat decretul privind organizarea referendumului, la atac inca de la primele ore a iesit insusi premierul Tariceanu. El a confirmat ca PNL pregateste o strategie de blocare a presedintelui.
Pentru ca referendumul sa fie validat, este necesara prezenta la urne a peste 9 milioane de alegatori”.

Geoana si-a lansat eurocandidatii in sala lui NastaseAlexandru Macoveiciuc – Adevarul – citeste aici -
In sala pe care Adrian Nastase o folosea pentru Consiliul National al PSD, pe cand era presedintele partidului, Mircea Geoana si-a lansat, ieri, candidatii pentru alegerile europene. Peste 1.000 de membri de partid, toti cu tricouri rosii, au ascultat discursul lui Geoana, care i-a indemnat sa plece la lupta "imbarbatati".
Cei mai multi dintre participanti purtau insemnele PSD Ilfov si pareau mai degraba plictisiti si deranjati ca au fost luati de la treburile lor pentru a asigura prezenta la eveniment”.

Lansarea tricourilor rosiiRoxana Andronic – Ziua – citeste aici -
"Ieri a fost ploaie, azi a fost soare. Ieri a fost la moda portocaliul, azi este rosul", acesta a fost mesajul transmis ieri, de Mircea Geoana, la lansarea candidatilor PSD pentru Parlamentul European si a ofertei sale electorale. Sub indemnul "Pentru o Romanie puternica si echitabila", liderii social-democrati au incercat sa insufle, prin discursurile rostite, o stare de mobilizare generala si de "repornire a motoarelor". Singurul lucru pe care l-au reusit insa cu succes a fost umplerea pana la refuz a salii "Ioan Cuza" a Palatului Parlamentului - locul de desfasurare a marelui eveniment pesedist”.

ULTIMA ORA

Sassu si Culcer, invitati la CNARl online – Romania libera – citeste aici -
Alexandru Sassu, presedintele-director general al SRTv, Rodica Culcer, sefa Directiei Emisiuni informative a TVR si reprezentantii Agentiei de Monitorizare a Presei au fost invitati, marti, la o sedinta viitoare a CNA, pentru a discuta despre nota interna referitoare la difuzarea materialului privindu-i pe Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan”.