sâmbătă, decembrie 01, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Unitatile de masura ale suferinteiCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Problemele lui Ticu sunt legate de comprehensiunea numerelor abnorme. El masoara suferinta fie in sistemul sexagesimal, fie in cel zecimal. Dupa mintea lui, anii de puscarie exprima in chip deslusit si univoc, suferinta. Doua milioane inseamna categoric mai mult decat trei sute cincizei de mii. Cand jonglezi cu cifrele, te joci de-a demiurgul. Te simti in stare sa recladesti lumea. Freudian, Ticu are o neimplinire, care uneori ii joaca renghiuri si-i creaza probleme de legitimitate: a facut prea putini ani de puscarie, abia sapte, in comparatie cu clasicii AFDPR, a caror suferinta are ca unitate de masura baza de 20 de ani. Sapte ani sunt mai putini decat 20, de aici si nevoia lui abisala de a-i multiplica, de a-i inmulti, ca in planurile cincinale”.

Scoateţi-ne din camera servitorilor !Ovidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici
“… Astfel ca, dupa focul de artificii de la 1 ianuarie 2007, Romania se vede aterizata intr-o noua zona gri. Nu mai este spatiul dintre imperii. Este camera servitorilor din marele Palat European”.

Vasile martorul mincinos din VintileasaIon Cristoiu – Jurnalul National – citeste aici -
Dupa ce, un timp, practica meseria de martor mincinos, Vasile Sandru din Vintileasa se apuca de furat de prin autoserviri. Despre perioada primei meserii, Vasile Sandru avea de spus numai cuvinte bune. Nu era prea greu, se castigau bani buni si, spre deosebire de alte meserii, nu dadea inapoi niciodata, indiferent de intamplarile din jur. Pentru ca, zicea Vasile Sandru cand venea vorba de meseria de martor mincinos, orice s-ar intampla pe lume, cat timp mai exista oameni, oricand se vor gasi doi insi ca sa se certe pentru ceva. Sa se certe nu oricum, ci atat de tare incat, la un moment dat, sa nu mai stie nimeni cine e castigatorul. Si pentru a stabili asta, mergeau la judecata. – Vedeti, zicea Vasile Sandru, care de atata umblat prin procese si prin preajma lor, putea spune multe lucruri intelepte despre ele, judecata e un fel de a desemna castigatorul intr-o intrecere ce s-ar fi putut termina inca de la rafuiala”.

ANALIZE SI COMENTARII

Marius Oprea le-a explicat procurorilor DNA despre cum a traficat Ioan Talpes armamantN.I. – Gardianul – citeste aici -
Consilierul premierului Tariceanu, Marius Oprea, s-a prezentat vineri la DNA si a declarat ca a fost audiat in dosarul in care l-a acuzat pe fostul consilier prezidential Ioan Talpes in legatura cu un contract de furnizare de rachete sol-aer Iranului, tara aflata sub embargo NATO”.

Razboi total sub Arcul de TriumfCristian Oprea & Oana Popescu – Cotidianul – citeste aici -
Tancuri de ultima generatie, lansatoare de rachete, avioane, blindate pentru misiuni antitero, scafandri, parasutisti, dar si comandanti ai trupelor romane din Afganistan si Irak defileaza de Ziua Nationala pe sub Arcul de Triumf”.

Soc in justitie: mita de tip “Remes” la concursul pentru sefia ParchetelorDorin Petrisor – Cotidianul – citeste aici -
Ancheta DNA care priveste mita data comisiei de examinare a candidatilor pentru functii de sefi de Parchete a pornit de la o interceptare telefonica facuta intr-un alt dosar de coruptie”.

POLITICA

Ministrul sanatatii: Basescu sa fie interogat si expertizat psihicMihai Mincan – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar putea fi interogat si, in functie de raspunsurile sale, ar putea fi expertizat psihiatric”.

Votul uninominal, samanta de scandalClarice Dinu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
PD si PSD se acuza unul pe altul ca nu sustin varianta de uninominal pentru care presedintele Traian Basescu a convocat referendumul”.

Guvernul l-a boicotat pe BasescuSilviu Alupei – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Nici premierul Calin Popescu-Tariceanu, nici alti lideri ai PNL si UDMR nu au venit aseara la Cotroceni, lasandu-l pe seful statului in compania PD si PLD. Spre deosebire de anul trecut, intre democrati nu s-a aflat Elena Udrea, desi sotul sau Dorin Cocos era prezent la receptia de la Cotroceni. Singurii PSD-isti veniti la receptie au fost presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan”.

Dihonia politica a umbrit ceremonia eurodeputatilorAndi Manciu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Cei 35 de reprezentanti ai Romaniei in legislativul de la Strasbourg si-au primit ieri certificatele de europarlamentari, in cadrul unei festivitati la care a luat parte si presedintele Traian Basescu. Ceremonia a fost dominata de tensiunile cronice care domina esichierul politic”.

PLD - liberal in Romania, popular in EuropaBogdan Costache – Adevarul – citeste aici -
Dupa desprinderea de PNL, la inceputul lui 2007, Theodor Stolojan si liderii din jurul sau au sustinut constant ca sunt adevaratii exponenti ai dreptei in Romania si ca premierul Calin Popescu-Tariceanu a tradat liberalismul. In ceea ce priveste activitatea in PE, reprezentantii PLD n-au avut insa nici o secunda intentia de a se alatura Aliantei Liberalilor si Democratilor Europeni (ALDE), acolo unde sunt afiliati fostii colegi din PNL”.

PSD, sfatuit sa ramana in opozitieAlexandru Macoveiciuc – Adevarul – citeste aici -
PSD ar trebui sa ramana in opozitie pentru a-si contura mai clar profilul si optiunile pe care le propune societatii si sa isi lanseze, in prima parte a anului 2008, candidatul pentru presedintie”.

Basescu: "Romania pare ca nu stie incotro se indreapta"Cristian Oprea – Cotidianul – citeste aici -
In alocutiunea solemna din debutul Receptiei Oficiale pe care a oferit-o, vineri seara, la Palatul Cotroceni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, seful statului a sustinut, ca, la un an de la intrarea in Uniunea Europeana, “pare ca Romania nu stie incotro se indreapta”. In opinia sa, “sarbatoarea nationala nu este traita in Romania cu intensitatea cu care zilele nationale sunt traite in alte tari” ”.