joi, decembrie 13, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Accident straniu cu un ofiter al Secret ServiceGeorgeta Ghidovat, Dorin Petrisor & Oana Popescu – Cotidianul – citeste aici -
Kevin L. Sandlin, 34 de ani, atasat adjunct in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti si ofiter al United Secret Service, a fost implicat marti seara intr-un accident rutier in urma caruia a ranit-o pe Mirela Basilescu, 44 de ani, sotia lui Adrian Basilescu, si el angajat al aceleiasi ambasade, responsabil cu securitatea institutiei”.

Soldatul american, cel mai imun dintre pamanteniRaluca Dan – Evenimentul Zilei – citeste aici
Un atasat militar de la Ambasada SUA a provocat un accident rutier in care o femeie a fost grav ranita. A intrat cu aproximativ 100 de kilometri la ora intr-o curba periculoasa de pe bulevardul Beijing din Capitala. Acesta nu raspunde penal in Romania !”.

No Comment ! Functionarul diplomatic american a accidentat-o pe sotia unui angajat roman de la Ambasada SUAAndi Topala & Cosmin Pana – Gardianul – citeste aici -
Cazul accidentului provocat, marti seara, de functionarul Ambasadei SUA la Bucuresti a luat o turnura neasteptata. Sotul victimei ar lucra in cadrul misiunii diplomatice americane, potrivit unor surse neoficiale. Informatia a fost confirmata de vecinii femeii, care se afla internata la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost operata la colul femural. De altfel, familia victimei le-a cerut medicilor discretie totala atat asupra identitatii victimei, cat si a starii de sanatate. Autorul accidentului, Kevin Lloyd Sandlin, este atasat adjunct in cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si, potrivit unor surse diplomatice, este reprezentant al Serviciului Secret american (USSS – United States Secret Service) pe probleme de frauda fiscala si criminalitate cibernetica”.

Americanul care a accidentat o femeie in Capitala, aparat de imunitatea diplomaticaValeria Cupa – Adevarul – citeste aici -
Potrivit politiei, in jurul orei 23.00, americanul Sandlin Kevin Lloyd circula cu viteza mare pe Bulevardul Aviatorilor, a intrat pe contrasens si s-a izbit de un un autoturism Tico ce era condus de Mirela Băsilescu, in varstă de 44 de ani. Victima a fost transportata de urgenta la Spitalul Floreasca din Capitala, cu fractura de col femural”.

Americanul care a accidentat o romanca lucreaza in Secret ServiceRl online – Romania libera – citeste aici -
Ambasada Statelor Unite ale Americii confirma, printr-un comunicat oficial remis miercuri Realitatea TV, faptul ca domnul Kevin L. Sandlin, atasat care lucreaza in cadrul Ambasadei pentru o agentie americana de aplicare a legii, a fost implicat in accidentul rutier de marti seara”.

Strivita de masina ambasadeiLibertatea online – Libertatea – citeste aici -
Un accident rutier, tras parca la indigo cu cel in care acum trei ani si-a pierdut viata Teo Peter, basistul trupei Compact, s-a produs marti seara, in Capitala. Ca si atunci, vinovat este tot un diplomat american. Culmea, victima este sotia unui coleg al vitezomanului”.


NOTA:
Nu este deloc intamplatoare trimiterea pe care am facut-o la toate articolele aparute in presa scrisa de azi, referitoare la accidentul rutier in care marti seara a fost implicat un cetatean american, atasat adjunct la Ambasada SUA din Bucuresti ! Am dorit ca astfel sa fie pusa in evidenta tendentiozitatea presei romanesti (pornind de la titlurile arborate) la adresa Statelor Unite ale Americii; incitarea si zgandarirea voita a binecunoscutului anti-americanism romanesc (prin recursul la asemanari fortate cu alte cazuri de accidente similare anterior petrecute), condamnabil de sumara documentare inaintea publicarii "stirii" (vezi diferentele privind numele "victimei" romance a accidentului, dupa unii "Mirela Basilescu", dupa altii "Mihaela Basilescu", pentru ca, in fine, intr-una dintre fotografiile anexate sa apara si un al treilea nume al acesteia, cel de... "Mirela Vasiliu" !?!); reproducerea voita a unor "declaratii" apartinand unor asa-zisi martori, in fapt persoane care n-au nici o legatura cu incidentul dar care au fost citate intentionat pentru a crea o anume stare de spirit cititorilor "stirii". In concluzie, este vorba despre inca un caz de manipulare ordinara a opiniei publice la care se deda presa scrisa din Romania, prin intermediul unor pseudo-jurnalisti, multi dintre ei "acoperiti" ai serviciilor infiltrati in presa !
[mig007]
Zangy Comment Graphics

Parvulescu, de ce n-ai basca ?Ioana Lupea – Cotidianul – citeste aici -
De speriat nu este atat atacul la persoana sefului Pro Democratia, cat decizionismul prezidential practicat candva si de Ion Iliescu”.

Proprietarii sistemului ticalositCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
“… De-acum inainte, oportunistii care s-au imbarcat la timp in vilele de protocol vor ramane in ele pana la adanci batranete, caci legea votata ieri de alesii neamului le da posibilitatea sa-si cumpere captura fara licitatie, prin negociere directa. Cine sunt profitorii sistemului ticalosit ? O odrasla de general de Securitate, fost ministru de externe, un alt fost ministru de externe, progenitura a unui ofiter NKVD, un fost ministru al informatiilor, un fost ofiter acoperit si apoi secretar general al Guvernului, un fost consilier al presedintelui Ion Iliescu si un actual europarlamentar, fost consilier juridic la Romconsult, institutie aflata in relatii de inrudire de gradul unu cu Securitatea externa. Culmea ipocriziei este ca tocmai presedintele, prin natura insarcinarilor sale, a fost silit sa solicite reexaminarea legii si sa invoce ca regula licitatiei va trebui aplicata in toate cazurile. Daca mangafalele parlamentare nu l-ar fi luat ca exemplu pe presedinte, a carui situatie locativa este departe de a fi clarificata, nu s-ar fi ajuns poate in situatia ultimativa de ieri. Secaturile care se vor lafai in vilele de protocol au imitat caracterul si faptele presedintelui statului. Care, conform propriilor lui declaratii, a detinut o avere de 60.000 de dolari lichizi la Revolutie, fara sa incerce nicio clipa sa-si rezolve situatia locativa, desi se pregatea pentru o fulminanta cariera politica. Asa ca martafoi ai sistemului ticalosit, nu ma intereseaza cum ati obtinut prima vila de la stat de un milion de dolari, ci ma preocupa cand aveti de gand sa dati milionul inapoi !”.

Trei ani de zdranga-zdrangaSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Incercand sa incalece presa, Basescu nu a reusit mai mult decat ceea ce poate sa faca orice individ anti-sistem. I-a invrajbit intre ei pe jurnalisti. Dar, din punctul lui de vedere, rezultatul este zero”.

Mos Craciun aduce vilePetru Calapodescu – Libertatea – citeste aici -
Parlamentul recidiveaza. Dupa incapatanarea de a nu transa rapid si radical scandalul privind nesimtirea cu care numerosi alesi bagau in buzunar cate 25 milioane de lei, chipurile pentru chirie, desi au case in Bucuresti, Camera Deputatilor a sfidat iar opinia publica, refuzand sa modifice legea privind locuintele RAAPPS, ocupate abuziv de fosti demnitari. Lege respinsa la promulgare. O cohorta de ex-ministri, secretari de stat, alti demnitari, ba pana si consilieri personali au beneficiat, exclusiv pe timpul mandatului, de contracte de inchiriere legale pentru vile sau apartamente de serviciu luxoase, adesea in zona zero, din patrimoniul de stat. La parasirea functiei, insa, putini au predat locuintele. Foarte multi au refuzat sa plece. Iar RAAPPS, in loc sa-i evacueze fara menajamente, s-a multumit sa-si incaseze chiria si i-a tolerat. Ani si ani. Desi fiecare a avut locuinta, dar a instrainat-o, desi toti au o bunastare care le permitea oricand sa-si faca o casa, neramanand pe strada. Toti, insa, au poftit sa se instapaneasca pe patrimoniul de stat. Iar Parlamentul, direct interesat, le-a facut pe plac”.

ANALIZE SI COMENTARII

Balaceanu-Stolnici: «Am colaborat cu Securitatea din motive stiintifice si legale»A.N. – Gardianul – citeste aici -
Conducerea Academiei Romane anunta, in urma cu cateva zile, pe site-ul propriu, ca a aflat cu „consternare“ despre acuzatiile de colaborare cu Securitatea aduse lui Constantin Balaceanu-Stolnici (foto), cerandu-i sa-si comunice pozitia in aceasta privinta. In replica, Balaceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Romane, spune: „Asa cum am declarat acum cateva luni, am colaborat cu serviciile secrete romane in epoca Ceausescu. Aceasta colaborare a fost determinata initial de caracterul special al cercetarilor mele stiintifice (si al relatiilor internationale pe care mi le facusem prin corespondenta) ce se refereau la cibernetica si la studiul retelelor neurale care la acea epoca erau privite cu suspiciune si considerate in mod aproape delirant de conducerea noastra ca putand fi foarte periculoase, politic si militar, si ca atare trebuie sa fie monitorizate in mod riguros. Apoi a fost determinata de faptul ca eram cadru de conducere (sef de sectie) in cadrul Institutului de Geriatrie «Ana Aslan», unde aveam zilnic contracte cu straini avand importante pozitii politice (chiar sefi de stat), militare, economice, in presa si cultura, la care se adaugau membri marcanti din lumea terorismului islamic din acele vremuri, precum si diplomatii acreditati la noi. Aceasta colaborare se inscria in obligatiile legale de atunci care impuneau raportarea tuturor contactelor si discutiilor avute cu personalitatile straine“ ”.

Trei ani de telenovelaIoan Grosan – Ziua – citeste aici -
“… Trecut-au anii (trei), iar din imaginea aceea, ca si din filmele "Mosfilm", s-a ales praful. Am avut si avem in schimb cea mai longeviva telenovela romaneasca. Pe langa ea, chestia cu biata Elodia pare o pelicula de cineclub de uzina. Ce n-am avut in aceasta productiune damboviteana ! Iubiri tradate, scrisorele de amor ori de amenintare, rugaminti fierbinti, suspendari cu suspans, disparitii subite din posturi, femei fatale, injuraturi, minoritati imputite, injunghieri (la figurat) pe la spate, pare la Inalta Poarta de la Washington, maziliri. Tot tacamul. Si cine a castigat, ca de pierdut a pierdut Romania ? Mass-media, noi, presa, care am mancat cu telenovela asta trei ani o paine semi-alba”.

Ordonanta de urgenta contra legii profitorilorRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Actul legislativ care le permite chiriasilor de lux sa-si cumpere, direct, locuintele din patrimoniul RAAPPS a etalat imaginea unei coalitii a profitorilor, de natura sa confirme blamul prezidential la adresa Parlamentului si a clasei politice. In detrimentul Guvernului si al PNL care si-au ajutat adversarii sa-i compromita unul din cele mai morale proiecte. Pana la transformarea lui in contrariu”.

POLITICA

Uninominalul lui Tariceanu a fost declarat neconstitutionalLucian Gheorghiu & Cristian Oprea – Cotidianul – citeste aici -
Legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea se intoarce in Parlament dupa ce Curtea Constitutionala a constatat ca trei articole incalca Legea fundamentala”.

Boc si Stolojan nu mai stiu cum sa ascunda scandalurile din PD si PLDBogdan Apostolescu – Gardianul – citeste aici -
Fuziunea dintre PD si PLD produce nemultumiri la nivelul celor doua partide. Mai mult decat atat, liderii democrati si liberal-democrati au stabilit ca sondajele de opinie vor face listele in partidul rezultat din unificarea PD si PLD”.

Ne-au pacalit ! Nu mai avem uninominal Curtea Constitutionala l-a trantit pe al lui Tariceanu, iar poporul, pe al lui BasescuClaudia Cristofan – Gardianul – citeste aici -
Ne-au pacalit ! Iar ! Dupa ce mai toate partidele au batut toba pe votul uninominal in timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, acum ne trezim ca legea asumata de guvern pe aceasta tema este neconstitutionala. Acest lucru vine in urma unui esec prezidential notabil cu referendumul... tot pentru uninominal. In tot acest timp, prin Parlament s-a adunat un teanc de proiecte privind uninominalul, care mai de care mai stufos. Dar degeaba. Partidele se acuza intre ele de incercarea de tergiversare a unui astfel de proiect. Insa rezultatul tuturor actiunilor lor insumate este exact acesta: pierderea de timp. Chiar daca PSD a cerut o sesiune extraordinara in ianuarie pentru votul uninominal, pana se va modifica legea asumata de Guvern sau pana va intra in vigoare unul dintre celelalte proiecte, cel mai probabil ne vom trezi la urmatoarele alegeri parlamentare votand tot pe liste...”.

Traian Basescu e nervos pe Parvulescu, pe Bogdan Olteanu si pe GuvernZiua online – Ziua – citeste aici -
Inca suparat ca referendumul i-a picat, dar bucuros ca i-a dat dreptate Curtea Constitutionala in ceea ce priveste varianta de vot uninominal a dusmanului Tariceanu, presedintele Traian Basescu a lansat vorbe grele la adresa Guvernului, pe care-l acuza de deturnare a romanilor de la referendum. Pe liderul Pro-Democratia, Cristian Parvulescu, despre care spunea de curand ca lucreaza "in cardasie" cu Executivul la uninominal, il gaseste vinovat de "promovare de minciuni" pentru ca sotia acestuia lucreaza la Guvern. In ceea ce-l priveste pe Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, l-a catalogat drept "un jalnic exponat al tinerei generatii de politicieni". Declaratiile au fost facute intr-o conferinta tinuta la Palatul Cotroceni”.