vineri, noiembrie 23, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Pierdere si castigSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Lui Basescu nu-i pasa daca el insusi pierde la referendum. Din simplul motiv ca pana la alegerile prezidentiale mai e mult. Iar obiectivul sau imediat este umflarea scorului PD, care ar putea sa-i asigure o guvernare de jucator”.

Campania pentru Primaria Capitalei a inceput pe DN 1Marielena Dan – Gardianul – citeste aici
Precum gaina din poveste care lasa o margica in cuibar si cotcodaceste apoi ore intregi de parca ar fi facut un ou de strut, politicienii nostri se calca in picioare in fata camerelor de luat vederi pentru a face declaratii sforaitoare ori de cate ori mai “inaugureaza” 100 de metri de drum. Scena s-a repetat ieri dimineata, cand un alai imens, in frunte cu insusi premierul Tariceanu si ministrul transporturilor, Ludovic Orban, s-a pogorat pe cel de-al doilea pasaj de pe DN1 pentru a-l inaugura. Desigur, taierea panglicii n-a fost decat un pretext pentru noi atacuri otravite la adresa dusmanilor politici, precum si un prilej de a baga inca o data in ochii votantilor «meritele» exclusive ale PNL. Ca doar ne mai despart numai doua zile de alegerile europarlamentare. Ca sa fie sigur ca toata lumea a inteles, premierul a subliniat extraodinarele calitati manageriale ale ministrului Orban, care a finalizat ceea ce fostii ministri democrati nu au fost in stare. Ce-i drept, cu “numai” un an intarziere. Adica 500 metri de pasaj. Dar ce mai conteaza un an, cand in 2008, inainte de alegerile generale, PNL va inaugura sau va da gata, dupa caz, toate lucrarile de infrastructura pe care tara le asteapta de 18 ani ?”.

ANALIZE SI COMENTARII

Basescu vrea sa legifereze dictatura. Si ?Roxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Presedintele Basescu se repeta fara sa se plictiseasca. Si aparent fara sa se sinchiseasca de milioanele de persoane care s-au lamurit de mult. Pare ca il intereseaza doar milioanele de amagiti in descrestere, care inca il cred salvatorul neamului. Daca nu am cunoaste marfa, am putea considera ca presedintele isi urmeaza impulsul dominant de a calca in picioare Constitutia, manifestandu-se flagrant partinitor, anti-Guvern, anti-partide, anti-Parlament, pro-PD ca partid prezidential. De fapt, o face deliberat”.

Votati cu manelele ?Zoe Petre – Ziua – citeste aici -
Interventiile diferitilor lideri politici si de opinie in favoarea sistemului uninominal transforma tot mai mult dezbaterea intr-un atac nediferentiat contra partidelor politice si a parlamentului. Pe postul national, presedintele nici n-a mai vorbit de curatenie, ci de-a dreptul de "curatarea" clasei politice, ceea ce il transforma din Mr. Proper in Mr. Vadim. Democratia directa ca ghilotina, care sa "curete" radical si partidele, si reprezentarea lor in Parlament, si chiar Guvernul in calitatea sa de initiator al unor strategii politice coerente, excita trufia maselor mai ceva decat falsul comunist al "puterii intregului popor", din care descinde direct si sporeste exponential riscul populismului anti-sistem”.

Vot viciatRazvan Savaliuc – Ziua – citeste aici -
Exista un risc ridicat ca rezultatul alegerilor de duminica sa fie eronat * Sistemul NET Consulting prezinta grave deficiente care permit ca manipularea sa fie interpretata drept greseala a calculatorului”.

Lasati genialii sa se duca la Voiculescu si PatriciuCosti Rogozanu – Cotidianul – citeste aici -
“… Le mai place unora sa opuna superdotatii tuturor intemperiilor europene. Ni se spune ca nu avem scoli ca lumea. Avem genii, in schimb, cu care se lucreaza dupa program. Sunt prea multi romani care „strica imaginea“ ! Dar de ce nu se vorbeste si despre copiii nostri minunati ? E un soi de Romanian dream - ne plac exceptionalii care se ridica dintr-atata mediocritate”.

Cacealmaua boicotului mediaticIoana Lupea – Evenimentul Zilei – citeste aici -
In plin boicot mediatic, Traian Basescu incheie campania pentru referendum cu un bilant-record de 10 interviuri. Sa le numaram, ca-n Caragiale: doua la TVR, tot atatea la Radio Romania Actualitati, doua si la Realitatea TV, unul laNasulsi altul la MTV. Cu exceptiaEvenimentului zilei, seful statului a mai selectat ca vehicule media pentru a-si transmite mesajul in favoarea sistemului majoritar in doua tururi saptamanalul de politici naturisteFormula Assi ziarulZiarul” ”.

POLITICA

Basescu anunta luni seful SIEAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Presedintele il va anunta luni, imediat dupa alegeri si referendum, pe noul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE). Desi decizia este luata, Traian Basescu a refuzat sa dezvaluie numele celui care va prelua fotoliul lasat liber de Claudiu Saftoiu”.

Basescu nu merge la TVRRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a anuntat, ieri seara, la Realitatea TV, ca nu va mai participa, in seara aceasta, la emisiunea anuntata de TVR urmare a unei solicitari in acest sens a sefului statului. Basescu a spus ca romanii nu sunt informati in legatura cu referendumul si a acuzat TVR in legatura cu acest lucru. "TVR a refuzat sa informeze populatia in legatura cu referendumul", a spus Basescu, acuzand postul public ca, prin conducere, este controlat de PSD si PNL. De asemenea, el a sustinut ca nu exista nici un razboi intre palatul Cotroceni si Victoria, presa fiind cea care a inventat aceasta problematica. "Este o concluzie a presei care nu a vrut sa intre in profunzimea afirmatiilor mele", a spus Basescu”.

Olteanu: "Taubman are probleme, nu eu"Razvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu (PNL) a declarat ieri, la Galati, ca in disputa dintre el si ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman, acesta din urma este cel care are probleme. Intreabt daca nu a avut probleme la partid dupa disputa pe care a avut-o saptamana trecuta cu Nicholas Taubman, Olteanu a raspuns ca nu si ca ambasadorul SUA este cel care are probleme. "In disputa dintre mine si Taubman, Taubman are probleme, si nu eu. Deocamdata, Taubman e in Romania si el trebuie sa respecte regulile din Romania. Intre timp, Taubman inteleg ca s-a dus sa se intalneasca cu un presedinte de partid in timpul campaniei electorale, s-a dus sa promoveze o campanie americana care e restanta in obligatiile sale contractuale din Romania, deci continua sa isi faca o actiune politica daca vreti sau o actiune de imagine proprie. E raspunderea domniei sale, dar deocamdata cred ca in relatia dintre mine si domnul Taubman, domnul Taubman are o problema, si nu eu", a raspuns Olteanu, citat de Mediafax”.

Asfalt tangoRazvan Gheorghe & Magda Severin – Ziua – citeste aici -
Premierul i-a atacat pe "stimabilii regi ai asfaltului" protejati de Cotroceni, dar si pe primarul Capitalei”.

Candidat PLD chemat la CNSASCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Hermann Fabini, locul cinci pe lista PLD pentru alegerile europarlamentare, va trebui sa se prezinte la audieri la CNSAS, dupa ce au aparut unele semne de intrebare in legatura cu relatia cu fosta Securitate. Surse din cadrul Colegiului, citate de NewsIn, vorbesc de un "dosar destul de urat", care atesta legaturi substantiale cu Securitatea. In replica, liberal democratii spun ca aceasta invitare la audiere face parte dintr-un joc politic de discreditarea a partidului inainte de euroalegeri. Fabini recunoaste ca a intocmit anumite rapoarte de activitate dupa vizite externe, dar nu considera ca pe baza acestora se poate stabili ca a colaborat cu Securitatea”.

Gigi Becali: „Basescu tine tara in haos !“Marius Vulpe – Adevarul – citeste aici -
Suparat ca nu a fost lasat sa vorbească la o adunare publica, liderul PNG il critica dur pe presedinte.
Liderul PNG, Gigi Becali, l-a atacat pe presedintele Traian Basescu intr-o emisiune televizata, catalogandu-l drept „comunist" si „securist" ”.

ULTIMA ORA

Cat costa parlamentarii europeniR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Cei 35 de reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European ar cheltui, in cinci ani de mandat, peste 82 de milioane de euro, au anuntat ieri liderii PIN, motiv pentru care au solicitat eurodeputatilor sa prezinte la finalul mandatului un "raport public". "PIN a calculat, pe baza datelor oficiale furnizate de Parlamentul European, sumele pe care europarlamentarii romani le au la dispozitie, ca indemnizatii, respectiv sume de cheltuit. Suma calculata se ridica la peste 82 de milioane de euro, pentru mandatul de 5 ani al celor 35 de europarlamentari romani. Devine evident, tinand cont de marimea sumei, cat de importanta este calitatea umana a celor trimisi in PE", se arata intr-un comunicat al PIN”.

Seful statului, in vizita la profa de UEGeorge Radulescu – Adevarul – citeste aici -
Departamentul de Integrare si Securitate Europeana din cadrul Universitatii „Dimitrie Cantemir", al carei director adjunct este Elena Udrea (foto), organizeaza astazi o dezbatere pe tema Tratatului european. Presedintele Traian Basescu este asteptat sa tina un discurs in fata invitatilor la eveniment, printre care se numara ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene”.

Sondaj BCS: Prezenta la referendum va fi de 52% – Rl online – Romania libera – citeste aici -
“Prezenta la referedum ar fi de 52%, din care 35% declara ca vor participa sigur, iar alti 14% nu sunt prea siguri, potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale ( BCS). Din cei care intentioneaza sa se prezinte la referendum, 71% sustin ca vor vota DA, iar 29% NU”.