marți, octombrie 23, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Caline, da-le uninominal !Roxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Nimeni nu-si va permite o tentativa de daramare a Guvernului pe o tema atat de populara si a carei popularitate a fost construita chiar de Cotroceni si PD. Care nu demult respingeau ideea liberala”.

ANALIZE SI COMENTARII

"Marea pervertire" stalinistaMiruna Munteanu – Ziua – citeste aici -
Ne place sau nu, prezumtia de nevinovatie trebuie acordata tuturor. Mai putin sistemului nostru judiciar. Un sistem care produce aberatii pe banda rulanta. Si care nu da nici un semn ca ar fi capabil sa se autocorecteze”.

Noul meciRazvan Gheorghe & Adrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Presedintele Basescu si Guvernul Tariceanu se bat, incepand de ieri, si pentru votul uninominal”.

Dosarele Revolutiei si Mineriadei la CEDOBogan Galca – Ziua – citeste aici -
Romania este reclamata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg pentru tergiversarea si nesolutionarea intr-un termen rezonabil a cauzelor privind Revolutia din Decembrie 1989 si Mineriada din 1990, plangerea fiind semnata de avocatul Asociatiei 21 Decembrie”.

Echipa Culcer, spulberata de oamenii lui SassuDiana Lazar – Cotidianul – citeste aici -
Noul director al Stirilor TVR, Madalina Radulescu, s-a debarasat din prima zi de lucru de oamenii Rodicai Culcer, editori la principalul jurnal, transferindu-i la emisiuni informative mai putin importante”.

DNA, o afacere din care toata lumea castigaDan Bucura – Gardianul – citeste aici -
De o buna vreme incoace, armata de procurori de la DNA se da de ceasul mortii sa ofere publicului larg ceea ce conducatorii Imperiului Roman foloseau ca sa linisteasca poporul: paine si circ. Daca „faptele de grozavie“ ale procurorilor anticoruptie s-ar fi intamplat cu mai bine de 2.000 de ani in urma, probabil ca nimeni nu ar fi avut nimic de obiectat. Din nefericire pentru ei, societatea a evoluat si nu se mai inghesuie sa bata din palme la orice reprezentatie, fie ea si una penibila”.

POLITICA

Presedintele romanilor lanseaza candidatii PDAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Aproape 6000 de pedisti s-au adunat ieri la Sala Palatului intr-un Consiliu National de Coordonare convocat pentru lansarea candidatilor PD la Parlamentul European. Alaturi de liderii partidului, au fost prezenti Traian Basescu si Wilfried Martens, presedintele PPE. Mesajul pentru militantii PD: "Spuneti-le oamenilor sa nu mai rasfoiasca buletinul de vot, deoarece PD este pe prima pagina !". Pedistii reiau teoria votului risipit, ca tema de campanie”.

PSD lanseaza lista cu neveste si odrasle pentru PEAdriana Dutulescu – Cotidianul – citeste aici -
Lista candidatilor PSD pentru PE, lansata astazi la Palatul Parlamentului, este intesata cu neveste si fiice de baroni locali, asistente si consiliere personale ale VIP-urilor partidului”.

Ministerul Transporturilor il va da in judecata pe Basescu saptamana viitoareTibor Szabo – Gardianul – citeste aici -
Ludovic Orban a declarat ieri ca Ministerul Transporturilor il va da in judecata, in cursul saptamanii viitoare, pe Traian Basescu pentru a recupera suma datorata de statul roman unui fost director, concediat in perioada in care Traian Basescu era ministru. Marian Gabriel Stefanescu, fost director in Ministerul Transporturilor, concediat in 1996, a castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului procesul cu statul roman. Instanta de la Strasbourg i-a recunoscut lui Stefanescu dreptul de a fi repus in functie si a stabilit cuantumul despagubirilor pe care le va primi: 2.500 euro cu titlu de prejudiciu material si 3.500 euro cu titlu de daune morale”.

ULTIMA ORA

Dosarul Rompetrol retrimis la ParchetAndrei Ghiciusca – Ziua – citeste aici -
Instanta a stabilit ca s-au incalcat mai multe prevederi legale la intocmirea dosarului * "Nu pot decat sa astept scuzele procurorilor pentru abuzurile savarsite asupra mea si a colegilor mei in ultimii ani", a declarat Dinu Patriciu”.

Exceptie admisa in dosarul "Loteria"Andrei Ghiciusca – Ziua – citeste aici -
Instanta suprema a dispus ieri ca dosarul "Loteria", in care George Copos este judecat alaturi de alte cinci persoane, sa fie trimis Parchetului General pentru refacerea urmaririi penale. Prin aceasta decizie, magistratii au admis exceptiile invocate in urma cu doua saptamani de avocatii din dosar, acestia sustinand ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) nu era competenta sa ancheteze cazul, deoarece prejudiciul presuspus este mai mic de un milion de euro”.

Jumatate din bloggeri sunt in BucurestiAlexandru Radescu – Jurnalul National – citeste aici -
In urma chestionarului RobloggersSurvey2007, au raspuns la apel 702 bloggeri, de aproape trei ori mai mult decat anul trecut. Dupa cum reiese din datele sondajului, 49% dintre posesorii din bloguri sunt în Capitală, 48% dintre bloggeri isi publica pe site numele real si 7% postează dintr-o alta tara”.