joi, noiembrie 22, 2007

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Boicot prezidentialSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu refuza sa promulge legea uninominalului. Mai mult, a si anuntat ca este posibil sa boicoteze in continuare actul normativ validat de Parlamentul Romaniei, organizand referendumuri repetate pe aceasta tema”.

Cosul de gunoi al istorieiCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Si-au uitat promisiunile incepand din seara in care i-ai reales, pe banii tai. Si-au deschis o sampanie pentru a-si sarbatori victoria, luata din banii tai, iar tie ti s-a redeschis o rana mai veche, prin care ti s-a vazut, mare cat rotocolul Romaniei, sangele deziluziei. Ti-au intors spatele ca unei persoane care nu le merita respectul si si-au vazut ca nesimtitii de vechile lor manareli, pe banii tai, fie pesedisti, fie liberali, pedisti, peremisti, udemeristi sau pecisti. Au votat legi pentru hoti, pe banii tai. Si-au marit pensiile ca niste eroi de razboi pe timp de pace, din banii tai. Si-au tras cele mai scumpe limuzine, din banii tai. S-au evaporat sa-si viziteze rudele parlamentare in toate zarile, din banii tai. Si-au imprumutat cartelele de vot pentru a se da prezenti in sala, din timpul tau, cand ei aveau treaba in alta parte. Si-au varat pe furis rudele in aula, pentru a-i reprezenta, din timpul tau, cand ei erau la furat, la facut trafic de influenta, la tras sfori, la luat si dat spagi, la suveicile grupurilor lor de interese”.

ANALIZE SI COMENTARII

Basescu&PD presteaza si la licurici mai miciRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Se numea Uniunea Europeana Crestin Democrata. Era organizatia partidelor de (centru) dreapta din Europa”.

Nationalismele care se hranesc din nationalismeIoan Bogdan Lefter – Ziua – citeste aici -
Istoria recenta a demonstrat - insa - ca atitudinea ostila fata de diversitate (fata de cea a populatiei locale, apoi a strainatatii proxime si - prin extensie - a umanitatii intregi) constituie o baza suficienta pentru solidarizarea patriotilor demagogi de pretutindeni. Fiecare uraste alte comunitati sau popoare, deci se vor gasi cu usurinta dusmani comuni si se vor incheia aliante”.

Laura Vasiliu. Ipocrizia e mai mare decat xenofobiaGabriel Andreescu – Ziua – citeste aici -
Ce s-a intamplat in cazul Aurei Vasiliu ? Trei politisti italieni au avut mandat sa perchezitioneze o camera de hotel unde se credea ca s-a refugiat o traficanta de minore. Natura delictului prezumat motiva o descindere in miez de noapte. Politistii au primit adresa, au mers la usa indicata, au batut cu forta in usa, le-a raspuns vocea unei romance, nu li s-a deschis, au folosit o cheie (speraclu ?) si au intrat”.

Feuda lui PatapieviciLiliana Ionescu – Ziua – citeste aici -
Institutul Cultural Roman (ICR) toaca zeci de milioane de euro din bani publici fara a da socoteala cuiva si fara a obtine vreun rezultat notabil pe plan international”.

Leul nu se mai opreste din cadereIonut Tudorica – Cotidianul – citeste aici -
Leul a scazut ieri cu nu mai putin de 1,27%, depasind pragul de 3,5 lei pentru un euro. Analistii se asteapta ca moneda nationala sa continue sa scada pana la jumatatea anului viitor”.

Ion Iliescu va da cu subsemnatul despre Mineriada din ’90Adrian Hronicar – Gardianul – citeste aici -
"Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, urmeaza sa fie audiat in dosarul disjuns din Mineriada - iunie ‘90, au afirmat, intr-un comunicat, mai multi lideri ai asociatiilor de revolutionari. Conform acestora, cel care a vorbit de audierea lui Ion Iliescu a fost procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General. Acesta ar mai fi spus ca, in dosarul respectiv, au fost audiate mai multe persoane. Afirmatiile lui Marius Iacob au fost facute in cadrul unei intalniri cu societatea civila".

Razboiul salariuluiMagda Antoniu – Romania libera – citeste aici -
Presedintele Cartelului ALFA, Bogdan Hossu a declarat ca, in aceasta saptamana confederatiile sindicale se vor intalni cu toate partidele politice care sustin modelul social european. Acesta a mentionat ca proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2008 si propunerea privind salariul minim pe economie nu vor permite Romaniei sa se integreze in UE si sa realizeze o munca decenta pentru toti cetatenii. In opinia sindicalistilor, proiectul de buget pe anul viitor va obliga salariatii sa suporte o crestere a fiscalitatii individuala, iar nivelul scazut de salarizare va accentua migratia fortei de munca”.

Deshumare in directAlina Mungiu-Pippidi – Romania libera – citeste aici -
“… Nimic nu bate insa deshumarea in direct a lui Dumitru Tinu, de care am avut parte saptamana asta. O agentie de stiri cu pretentii de seriozitate a facut cinci titluri (exhumat-transportat-contestat-rezolvat-etc.). Televiziunile si radiourile s-au intrecut in imagini si speculatii. O mai fi ramas ceva din el ? Cum va fi transportat la Medicina Legala, intr-un singur pachet, sau os cu os ? Numarul fracturilor o fi acelasi ca la precedenta autopsie, sau or mai fi crescut intre timp ?
Aceasta mostra de imbecilitate si lipsa de elementara buna-cuviinta fata de un mort a fost, desigur, datorata familiei nelegitime a defunctului care, iata, plateste dincolo de moarte pentru proasta sa alegere, din cauza careia i se insceneaza azi o asemenea telenovela sinistra. Femeia din viata lui, nelasata de jandarmi sa se apropie de mormant, striga ca vrea sa vada in groapa cine i-a dat in cap. Fiul nelegitim, care se lupta pentru drepturile lui (adica banii), striga si el ca vrea sa ajunga langa groapa, sa vada cu ochii lui. E vorba de tanarul golan Iucinu, cel care la citirea raportului prezidential de condamnare a comunismului conducea trupele de soc ale Romaniei Mari. Dragi medici legisti, iata un tanar cu aplecare catre meserie“.

POLITICA

Uninominalul Guvernului la judecata CurtiiRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Pentru a evita promulgarea Legii electorale, care ar lasa referendumul de duminica fara obiect, Basescu a invocat neconstitutionalitatea variantei asumate de Tariceanu in Parlament”.

Tariceanu nu ajunge la munca nici cu girofarulAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Premierul a decis sa nu mai locuiasca, un timp, in satul Ciofliceni, au declarat surse citate de Mediafax”.

Guvernarea PNL-PSD, speculatieRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Premierul Tariceanu a evitat ieri sa comenteze informatiile privind posibila configurare, dupa 25 noiembrie, a unui Guvern format din PNL-PSD-PC-UDMR, aratand ca nu doreste sa se pronunte asupra unor speculatii lansate de "ziare cotroceniste". "Nu sunt analist politic si nu comentez astfel de speculatii lansate de ziare cotroceniste", a raspuns Tariceanu, citat de Mediafax, unei intrebari a presei pe aceasta tema”.

"Sabotaj" la referendumAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Traian Basescu a apreciat ca referendumul pentru suspendarea sa din functie si cel pentru uninominal difera flagrant din punctul de vedere al nivelului prezentei cerut pentru validarea plebiscitului. "Daca citim legea constatam ca presedintele Romaniei putea fi destituit daca se prezentau trei romani, din care doi spuneau <> si unul spunea <>; referendumul din 19 mai era validat. Acum, cand e vorba sa consulti poporul, legiuitorul a introdus o conditie extrem de grea, respectiv, sa fie prezenti 9,1 milioane de alegatori", a declarat seful statului, informeaza Rompres”.

ATLE vede baraj Basescu-GeoanaOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
“Daca maine s-ar organiza alegeri prezidentiale, Traian Basescu ar obtine 41% din sufragii, pesedistul Mircea Geoana, locul doi, ar lua 21,2%, iar Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 11,2%, releva un sondaj ATLE difuzat ieri”.

ULTIMA ORA

Operatiunea DragonulIoan Mihai Pacepa – Ziua – citeste aici -
In articolul intitulat "Un dragon al dezinformarii", care apare simultan in ZIUA si in revista Human Events, generalul Pacepa denunta scenariul KGB privind asasinarea lui Kennedy”.

Tariceanu spune ca Basescu a contestat uninominalul la CCR pentru ca vrea “o dictatura de catifea”NewsIn – Cotidianul – citeste aici -
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, miercuri, ca decizia lui Basescu de a ataca la CCR legea privind uninominalul pentru care Executivul si-a asumat raspunderea este regretabila si ca seful statului urmareste instaurarea unei “dictaturi de catifea” ”.

Pacuraru insista: ori plecam, ori negociem cu PSD !Lucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
Liberalul Paul Pacuraru sustine ca nu mai vrea sa fie ministru si ca mai multi colegi din PNL vor ca partidul sa treaca in opozitie”.

Bogdan Olteanu exclude varianta guvernarii alaturi de PSDNewsIn – Cotidianul – citeste aici -
Liberalul Bogdan Olteanu exclude varianta guvernarii alaturi de PSD, fiind in contradictie cu colegul sau de partid, Paul Pacuraru, care, marti, declara la Satu Mare ca un parteneriat cu PSD ar putea asigura majoritatea parlamentara, transmite corespondentul NewsIn”.

100% minciunaAdevarul – Adevarul – citeste aici -
" "Minciunile de la «Adevarul»", asa a titrat Robert Turcescu (foto) episodul al doilea al dezbaterii de laRealitatea TV" privind cazul Dumitru Tinu. E adevarat, il avea in studio pe fostul director al ziarului "Adevarul", Cristian Tudor Popescu, invitat sa dea replica Annei Maria Tinu, care vorbise cu o seara inainte”.