marți, noiembrie 06, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Ceausescu-jucatorSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Ceausescu a fost un presedinte jucator. Dar ce fel de presedinte este Traian Basescu, atunci cand anunta si el intentia de a organiza, de cate ori doreste si pe orice tema crede el ca e importanta, cate un referendum ?”.

„Romeni di merda“ produc 11 miliarde de euro pe an in ItaliaIonut Tudorica & Remus Radu – Cotidianul – citeste aici
Cei 560.000 de romani aflati legal in Italia produc 11,3 miliarde de euro pe an pentru PIB-ul Italiei. 15.000 dintre ei au firme. Romanii muncesc mai mult decat italienii si sunt si mai scoliti decat ei”.

"Bunicuta" moare, dar nu se predaFlorian Bichir – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Ion Iliescu are scoala secretarilor de partid, are smecheria de supravietuitor in el”.

Mailat a vrut sa se intoarca in tara acum o lunaDaniel Neamu & Alexandru Saulea – Adevarul – citeste aici -
Romanul suspectat de uciderea Giovannei Reggiani a solicitat consulatului roman de la Roma un titlu de calatorie dar a fost amanat fara motiv”.

Cioroianu la finalOvidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici -
Asta ne mai lipsea, o declaratie intoleranta a unui oficial roman.
,,Asa cum judec eu, acesti oameni care comit astfel de fapte nu trebuie trimisi in regim de celula, cu televizor. Ar trebui pusi la muncile cele mai dure si formate, probabil, batalioane din alea disciplinare. Nu stiu daca asta le-ar aduce mintea la cap sau nu. Credeti-ma, eram ieri pe drumul dintre Alexandria si Cairo, la sfarsitul vizitei, imi veneau stirile din tara, din pacate, pe SMS, pentru ca nu puteam fi prins prin telefonia mobila. Eram cam in plin desert si ma gandeam daca nu cumva am putea cumpara un teren din desertul ala egiptean, sa-i plasam acolo pe cei care ne fac de ras" ”.

Romulus si RemesGabriel Klimowicz – Gardianul – citeste aici -
Romania este prezenta intens in ultima vreme in presa mondiala. Rrom, Roma, Roman, Romania, Romulus si Remes sunt numele intens folosite pentru a da contur tarii, poporului, in presa mondiala. Romulus si Remus sunt celebrii fondatori ai cetatii celor 7 coline, Roma, gemenii hraniti de la fel de celebra lupoaica din legenda, simbolul Romei reprezentat in bronz si in Piata Romana din Bucuresti. Romulus de azi - replica rroma a fondatorului Romei - e acuzat ca a talharit, violat si ucis cu bestialitate o femeie in capitala Italiei”.

ANALIZE SI COMENTARII

Basescu saboteaza uninominalulMiruna Munteanu – Ziua – citeste aici -
Fortand un referendum exact in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare, Traian Basescu a devenit principalul agent electoral al PD”.

Moartea Giovannei Reggiani si replica fascistaRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Este o realitate faptul ca unii din Romania au plecat in Vest la furat. Tot o realitate este insa si faptul ca doua milioane de romani sunt plecati, mai ales in Spania si Italia, si muncesc cinstit, pe bani putini fata de cat castiga populatiile-gazda pentru munci similare, dar dublu fata de cat ar castiga in Romania. Consecinta a regimului comunist, dupa care convertirea capitalista a economiei a fost si ramane de durata”.

Romanii au rupt pactul europeanCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Dupa doar zece luni de la aderarea la UE, am reusit o serie de contra-performante de care nici cei mai constanti critici ai Romaniei nu ne-ar fi crezut in stare. Am trimis toate semnalele negative imaginabile”.

Angajatii Internelor se plang de pileGeorgeta Ghidovat – Cotidianul – citeste aici -
Concursurile de angajare in Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) se fac pe pile si pe grade de rudenie. Este perceptia angajatilor MIRA, potrivit unui studiu intern”.

Batalia de la Krivoi RogCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Daca citesti presa de la Bucuresti, rezulta ca Iuscenko l-a batut pe Basescu in deplasare. Din perspectiva cotidianului ucrainean Ekonomiceskie izvestia, lucrurile stau usor diferit. In discutiile dintre cei doi presedinti, purtate in timpul vizitei oficiale a lui Iuscenko la Bucuresti, presa ucraineana il surprinde pe Basescu negociind la sange recuperarea investitiei de la Krovoi Rog. Basescu i-a comunicat lui Iuscenko ca Romania nu mai este interesata sa continue investitiile si nu mai doreste decat sa-si recupereze cele 28 de procente, din pretul de privatizare a combinatului, adica vreo 350 de milioane de euro, prin intermediul societatii Mittal Steel”.

POLITICA

Basescu, parat la Consiliul LegislativAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa ceara un punct de vedere al Consiliului Legislativ fata de refuzul presedintelui Basescu de a promulga noua Lege a referendumului, informeaza Mediafax”.

INS, responsabilOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Responsabilitatea corectitudinii stabilirii rezultatelor alegerilor europarlamentare revine, "in intregime", Institutului National de Statistica si nu Net Consulting, a precizat ieri, secretarul general al INS, Gabriel Jifcu, potrivit Mediafax. "Institutul, ca autoritate contractanta, din moment ce a externalizat achizitia softului, si-a asumat intreaga responsabilitate", a subliniat reprezentantul INS, raspunzand unei intrebari puse de reprezentantul PRM in Biroul Electoral Central, Gheorghe Funar. Jifcu a exlus, in fata membrilor BEC, posibilitatea ca datele privind rezultatele alegerilor europarlamentare sa fie modificate printr-o interventie din afara in procesul de centralizare a voturilor”.

Basescu jongleaza cu legile sa salveze referendumulAnca Simina – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Prin chichite legislative, presedintele cauta sa tina cat mai mult la sertar legea care amana alegerile fixate in aceeasi zi cu referendumul”.

Basescu: Varianta uninominalului adoptata de Guvern - un falsHotnews – Romania libera – citeste aici -
Invitat in cadrul unei Editii speciale de pe TVR 1, presedintele Traian Basescu a explicat de ce doreste varianta de vot uninominal in doua tururi de scrutin si a sustinut ca varianta de vot uninominal propusa de Pro Democratia si asumata de Guvern este un fals, relateaza Hotnews.ro”.

ULTIMA ORA

Macovei, vicepresedinte la ANIAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Plenul Senatului l-a validat pe Alexandru Catalin Macovei drept vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate, cu 64 de voturi favorabile, trei abtineri si trei voturi "contra". Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, s-a declarat increzator ca tanarul vicepresedinte al ANI "va face fata cu brio activitatii din Agentie" ”.