joi, decembrie 27, 2007

* Sarbatori Fericite ! *


Unique Christmas Comments

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Vrem Romania Mare inapoi ?Cristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Dar ce putem face, ca tara membra UE si NATO, cu dreptatea asta a noastra ? O proclamam, o votam, trimitem rezolutia Parlamentului Romaniei cancelariilor occidentale si celei de la Moscova. Ce se poate intampla dupa asta ?”.

Exasperare de CraciunPetru Calapodescu – Libertatea – citeste aici
In noaptea de Craciun, imaginile transmise de tv din orasul (?) Voluntari “sute de oameni exasperati si infuriati” aduceau aminte, cu un mic efort de imaginatie, de seara de 21 decembrie ′89 din Bucuresti. 'Nu plecam acasa !', 'Huo !', 'Demisia !' acestea erau 'colindele' pe care, rebegita si la capatul rabdarii, lumea le adresa maharilor de la Electrica si autoritatilor. Dupa ce, de luni de zile, ba au avut, ba n-au avut curent, se pomenisera lasati de izbeliste si de Ajun. Cu casele in intuneric si inghetate, cu mancarea nepregatita (foarte multi, neavand gaze, se incalzesc si gatesc electric), cu pruncii infrigurati, cu aparatura electronica distrusa de penele din retea”.

ANALIZE SI COMENTARII

Romania "consumista"Ion Bogdan Lefter – Ziua – citeste aici -
Cam cu zece zile inainte de sfarsitul anului si inca o saptamana dupa Revelion, parca am trece, ca-ntr-un film science fiction, in alta realitate. Intr-un "timp al sarbatorii", cum spun teologii, etnologii, antropologii, insistand asupra semnificatiilor religioase si simbolice. Cu - insa - complementul foarte important al schimbarilor din viata concreta, cotidiana”.

POLITICA

Basescu o intarzie pe NoricaD.I., S.A. & R.I.P. – Ziua – citeste aici -
Liberalii confirma informatia potrivit careia presedintele Traian Basescu doreste amanarea semnarii decretului de numire a Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei pana dupa alegerea conducerii CSM. Seful statului se teme ca Nicolai ar putea sa-i "strice ploile" aranjate pentru presedintele Consiliului. Pe de alta parte, Norica Nicolai este dispusa sa-i faca pe plac liderului de la Cotroceni si asteapta cu rabdare numirea sa in functie, nedorind un conflict cu Basescu. Liberalii sustin la unison ca amanarea numirii unui ministru intarzie reforma in justitie, punand atitudinea sefului statului pe seama razboiului cu PNL si premierul Tariceanu”.

Mesajul Majestatii Sale Regele Mihai, de Anul NouD.I. – Ziua – citeste aici -
Majestatea Sa, Regele Mihai I, a adresat un mesaj de Anul Nou, in care subliniaza necesitatea formarii, in spatiul romanesc, a unor "institutii solide, indreptate catre viitor". Totodata, Majestatea Sa atrage atentia oamenilor publici ca trebuie "sa-si serveasca institutia, nu sa se serveasca de ea". "Dupa primul an in Uniunea Europeana, se poate spune ca democratia si libertatile au locul lor stabil in societatea romaneasca", subliniaza Majestatea Sa”.

Nastase il contrazice pe BasescuCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Fostul premier sustine ca Pactul Ribbentrop-Molotov a fost, de fapt, condamnat inca din 1991”.

Doar 362 de ofiteri de Securitate au fost aflati in sapte aniIulia Vaida – Romania libera – citeste aici -
Ticu Dumitrescu mai cere ca MAN sa finalizeze transferul arhivei de la Cernica. "De asemenea, sunt urgent necesare organizarea si cunoasterea continutului fiecarui dosar din aceasta imensa arhiva. Numai astfel vor putea fi gasite date concludente care ar produce surprize in viata noastra politica, si nu numai", ne-a declarat Ticu Dumitrescu. El a mai aratat ca este nevoie de personal la CNSAS, la arhiva si investigatii. Respingerea amendamentelor de catre Parlament care conduceau la simplificarea procedurii de deconspirare a ofiterilor de Securitate trebuie rezolvata, afirma Ticu Dumitrescu. El atrage atentia ca pana in prezent n-au fost publicati timp de sapte ani decat 362 de ofiteri de Securitate intrucat, potrivit Legii 187, trebuie depusa multa munca pentru intocmirea probatoriului si doi sau trei ani pentru a finaliza procedura unui caz”.

2007 - anul razboaielor politice totaleFlorin Ciornei – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Anul 2007 a fost unul al conflictelor politice totale. La inceput s-au incaierat doar presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Ceilalti nu au rezistat mult pe margine. Geoana, Iliescu, Hrebenciuc, C.V. Tudor, Dan Voiculescu, Marko Bela au scos si ei sabiile. Contra lui Basescu. De partea presedintelui au sarit Emil Boc, Elena Udrea. S-au destramat coalitii de guvernamant, s-au format coalitii antiprezidentiale. S-au organizat doua referendumuri”.

ULTIMA ORA

Romanii, primii in topul hotilor eBayMediafax – Ziua – citeste aici -
Romania este principala sursa de fraude online care impiedica buna functionare a site-ului de licitatii virtuale eBay din SUA. Compania a trimis o echipa de experti in tara in vederea limitarii fenomenului, in colaborare cu autoritatile locale, informeaza Los Angeles Times”.

Economia la mana lui DumnezeuG.M. – Ziua – citeste aici -
Daca anul viitor va fi unul normal din punct de vedere meteorologic, Guvernul isi va atinge tintele macroeconomice propuse. Fara seceta, anul acesta cresterea economica ar fi fost de 8,1%”.

Sefa Loteriei pleaca urechea la soaptele unui spionGeorge Lacatus – Cotidianul – citeste aici -
Dupa ce a fost instalata in fruntea Loteriei Romane Liliana Ghervasuc-Minca l-a numit pe post de consilier personal pe Valeriu Draghici, in iunie 2006. Desi este angajatul unei institutii publice, unde statul este actionar unic, consilierul Valeriu Draghici nu are afisat pe site-ul Loteriei nici macar un curriculum vitae. Motivul pentru care Draghici pastreaza o confidentialitate totala asupra trecutului sau are o explicatie: potrivit informatiilor noastre, Valeriu Draghici este fost ofiter DIE, pensionat la cerere in 1993, cu gradul de colonel. Sursele noastre sustin ca, la sfarsitul anilor ’80, Valeriu Draghici lucra la Ambasada Romaniei de la Atena, impreuna cu sotia sa, Mariana Draghici – in prezent directoare adjuncta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) -, care ocupa postul de secretar la ambasada”.