sâmbătă, decembrie 29, 2007

SARBATORI FERICITE !


Unique Christmas Comments

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

2007 - Anul lui Traian BasescuIon Spanu – Ziua – citeste aici -
Sigur ca, pentru sustinatorii lui Traian Basescu, anul care se incheie acum are si succese, numai ca putini vor fi aceia care vor indrazni, la cumpana dintre ani, sa se duca la Cotroceni pentru a primi felicitari”.

ANALIZE SI COMENTARII

Schimbari politice in 2008Roxana Iordache – Ziua – citeste aici -
In pragul unui nou an electoral, romanii nu-si mai fac mari sperante. Neincrederea in clasa politica a devenit cronica”.

Soarta lui Orban atarna de un cuvant: „cu“ sau „de“Ion Alexandru & Andi Topala – Gardianul – citeste aici -
Surse din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au precizat, in exclusivitate pentru ziarul „Gardianul“, ca rezultatul raportului medico-legal privind leziunile prezentate de Simona Todean, presupusa victima a accidentului in care a fost implicat, in urma cu doua saptamani, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, va permite inceperea urmaririi penale „in rem“ in acest dosar, fara a mai fi nevoie de o declaratie de recunoastere a partii vatamate”.

POLITICA

Sindicatele apeleaza la BasescuAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Liderii sindicali din Romania s-au intalnit ieri cu presedintele Traian Basescu pentru a-l convinge sa nu promulge Legea bugetului de stat pe anul 2008. Seful statului s-a oferit sa medieze o intrunire intre sindicate si Guvern pe data de 7 ianuarie, data ce a fost convenita si cu primul-ministru. Presedintele a promulgat ieri Legea bugetului asigurarilor sociale de stat”.

Nicolae vrea ca CNSAS sa nu mai dea verdicteRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Colegiul CNSAS poate sa decida, prin vot, doar publicarea unui dosar, dar nu va mai da verdicte de colaborator cu Securitatea, se stipuleaza intr-o initiativa legislativa depusa ieri, la Camera Deputatilor, de senatorul PSD Serban Nicolae”.

Parlamentarii, intre suspendare si uninominalAndreea Nicolae – Romania libera – citeste aici -
Dupa ce Traian Basescu a anuntat ca vrea organizarea unei consultari populare pentru reformarea clasei politice, majoritatea liderilor de partid s-au grabit a spune ca sustin introducerea uninominalului. Cum de la declaratiile "sforaitoare" la finalizarea demersului s-a dovedit a fi o distanta mare, dezbaterile parlamentare trenand foarte mult, romanii s-au vazut din nou chemati la urne, o data cu alegerile pentru Parlamentul European. Referendumul nu a fost insa validat din cauza neprezentarii numarului minim necesar de alegatori, astfel ca situatia uninominalului ramane incerta si la inceputul lui 2008 in conditiile in care Guvernul si-a asumat raspunderea pentru un proiect de lege dovedit a fi neconform cu Legea fundamentala de catre judecatorii Curtii Constitutionale”.

Premierul petrece Revelionul in AndorraRomulus Georgescu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Pentru prima data, un demnitar roman de rang inalt sparge cutuma populista a petrecerii Revelionului in tara, „aproape de romani”. Seful guvernului, Calin Popescu-Tariceanu, va sarbatori Anul Nou impreuna cu familia in Principatul Andorra, situat la granita dintre Franta si Spania, au declarat surse apropiate premierului, citate de Mediafax. Tariceanu va reveni in tara la sfarsitul primei saptamani a noului an. De Craciun, premierul s-a aflat la Poiana Brasov”.

ULTIMA ORA

Italia expulzeaza imigrantii pe considerente de securitate nationalaMadalin Necsutu – Ziua – citeste aici -
Guvernul italian a aprobat in sedinta de vineri noul decret care permite expulzarea cetatenilor comunitari atat din ratiuni de siguranta publica, dar si pentru prevenirea actelor de terorism, relateaza "La Repubblica", in editia online”.