luni, decembrie 10, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Devalmasie si bulibaseala romaneasca la PPECristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Ai nostri se pregatesc sa intre luni, intr-o formula inedita, de o dulceata absoluta, in sectorul PPE din PE, bagandu-i in ceata densa chiar si pe cei care se credeau a fi experti in probleme romanesti”.

Chiuariu a fugit dupa dictatorCiprian Ranghel – Cotidianul – citeste aici
Omul lui Fenechiu s-a declarat victima dictatorului Basescu si a promis ca se va intoarce sa definitiveze reforma din Justitie. De unde reiese ca nu e suficient sa fii obraznic, iti mai trebuie si putin creier”.

Un trib mic si corupt, pe cale de disparitieCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
“… Liberalii au ajuns un trib mic si corupt, pe cale de disparitie, privit cu curiozitate stiintifica, de celelalte triburi politice ale Europei. Un card de pesti carnivori, care ataca esafodajul si fundamentele unui organism viguros si sanatos, care este Uniunea Europeana. Or, dupa capetele lor de jivine nesatule, s-ar astepta ca Europa sa-i si protejeze daca se poate, sa le acorde drepturi speciale, ca unor pesti muti si chiori, a caror voce nu se poate face auzita, din pricina fiintelor care traiesc omnivor si demn si domina regnul”.

Basescu l-a transformat pe Robin Hood in politicianAlecu Racoviceanu – Gardianul – citeste aici -
Barbatii se nasc din lupte. Sigur, depinde de nou-nascut sa-si desavarseasca menirea, perfectionandu-se pe parcursul copilariei, adolescentei si tineretii, dar e cert ca luptatorii nu se nasc din iubire, ci doar din conflicte. Ieri, un posibil viitor luptator si-a rupt cordonul ombilical”.

Cui foloseste demisia lui Chiuariu ?George Radulescu – Adevarul – citeste aici -
Ce a castigat Traian Basescu din demisia lui Tudor Chiuariu ? Ce a castigat acesta din urma din lupta politica dusa cu presedintele si Monica Macovei ? Dar justitia, a carei reforma au fredonat-o cu orice prilej, de trei ani incoace, si Basescu, si Macovei, si Chiuariu ?”.

ANALIZE SI COMENTARII

Cat face PD + PLD ?Dan Pavel – Ziua – citeste aici -
Transformarea "marelui" PD si a "micului" PLD in Partidul Democrat Liberal a nascut doua teorii contradictorii. Fiecare teorie este sustinuta de o tabara dogmatica si partizana. Teoria partizanilor PDL si a trioului Basescu-Boc-Stolojan sustine ca in mod obligatoriu intregul ar fi mai mare decat suma partilor (PD + PLD) si ca aceasta formatiune va fi noul partid hegemonic. Prin urmare, initiativa fondarii noului partid ar fi o miscare inteligenta. Teoria inamicilor PDL sustine ca, in mod obligatoriu, intregul va fi mai mic decat suma partilor (PD + PLD). Si ca oricum initiativa este una periculoasa, prin urmare, trebuie luptat impotriva noului partid hegemonic, asa cum s-a luptat impotriva FSN-PDSR-PSD”.

Crucea lui ConstantinescuOctavian Hoandra – Ziua – citeste aici -
Au trebuit mai bine de zece ani de asa-zisa democratie, ca cineva sa aiba curajul sa ridice cel putin un colt al valului de ceata care a sufocat mersul "drept si inainte" al acestei tari”.

Gastile de partidIoan Grosan – Ziua – citeste aici -
Inevitabilul s-a produs. Traian Basescu are, in fine, ceea ce-a visat de cand navigheaza prin Cotroceni: un partid prezidential. Capra democrata s-a unit (era sa zic: prin "absorbtie"...) cu varza liberala, sub atenta supraveghere a lupului de mare. In momentul acestui anunt matrimonial, liderii celor doua formatiuni pareau bucurosi; numai doctrinele lor sufereau in tacere. Insa de mult, la noi, doctrinele, bietele, sunt derutate ceva mai abitir decat Cetateanul Turmentat: "Eu cui mai apartin ? Pe cine mai reprezint ? Cine ma mai voteaza ?" ”.

POLITICA

Chiuariu a plecatCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Tudor Chiuariu a renuntat la portofoliul Justitiei, gestul sau "de responsabilitate", dupa cum a declarat ministrul, urmand sa se materializeze astazi. Cele mai vehiculate nume, in cursul zilei de ieri, pentru acest minister au fost - cel al senatorului Norica Nicolai si cel al europarlamentarului Renate Weber. Nicolai, care anterior si-a exprimat dorinta de a prelua Justitia, nu se afla in tara, iar Weber a exlus aceasta posibilitate”.

Scartanul mortiiGilda Popa – Ziua – citeste aici -
Eugen Nicolaescu a ascuns romanilor ca isi pot trata bolile in spitalele din UE * Cei 5,5 milioane de euro economisiti cu pretul multor vieti, au ajuns in buzunarele clientelei din Sanatate”.

Sarmanul GeoanaOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
"Efectiv, in acest moment nu am o alta locuinta. Deci stau in aceasta locuinta (casa RAAPPS - n.red.) de o maniera provizorie, in conditiile in care am vorbit sa-mi contractez un apartament, intr-o constructie care se face aici in Bucuresti si care va fi gata probabil in jurul anului 2008" - spune chiriasul la stat Mircea Geoana, intr-un interviu difuzat ieri de BBC”.

Geoana demisioneaza daca pierde alegerileOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Presedintele PSD Mircea Geoana anunta ca demisioneaza daca partidul sau nu castiga alegerile in 2008 si exclude o posibila alianta pre-electorala cu PNL. Intr-un interviu acordat ieri BBC-Hotnews, Geoana evita sa-i critice pe colegii de partid care ii poarta sambetele”.

Imnul PD-L compus de un liberalCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Reprezentantii PD si PLD muncesc de zor la formarea noului partid, ei prognozand ca in luna martie acesta va fi inscris la tribunal, dupa comasarea celor doua partide. PDL va fi definit ca partid popular in care se vor regasi valorile democrate, liberale si crestin-democrate. Sediul central va ramane cel al PD, din Aleea Modrogan”.

Valeriu Stoica: Programul politic al PDL nu prevede interdictia colaborarii cu PSDLuminita Castali – Gardianul – citeste aici -
Programul politic al noului Partid Democrat Liberal (PDL), format in urma comasarii prin fuziune a PD si PDL, nu va prevedea interdictia de colaborare cu PSD, mentinuta inclusiv in acest moment in Programul democratilor, cu care Emil Boc a castigat conducerea PD, a declarat, ieri, Valeriu Stoica. El a completat ca nu mai e necesara “o asemenea prevedere, pentru ca electoratul are o vointa foarte clara: dreapta va guverna Romania, iar stanga va fi in opozitie” ”.

Doi fosti presedinti contra lui BasescuOana Iurascu – Adevarul – citeste aici -
Cei doi fosti presedinti ai Romaniei, Emil Constantinescu si Ion Iliescu, te primesc la interviuri sub aparenta unor persoane detasate: Emil Constantinescu, in pulovar, la resedinta sa din Kiseleff, in biblioteca, unde pe masa de lucru, alaturi de hartii, se afla un cristal de cuart; Ion Iliescu, in camasa si vesta, in biroul sau din strada Atena”.

ULTIMA ORA

Presupus terorist arestat la BucurestiZ.O. – Ziua – citeste aici -
Un apatrid de origine turca a fost retinut sambata, pe aeroportul "Henri Coanda" din Bucuresti. Barbatul este acuzat de terorism in Turcia si a fost descoperit cand s-a prezentat la punctul de frontiera, incercand sa se imbarce pentru o cursa de Germania, transmite Realitatea TV. Kutlay Mahmet Dara era urmarit prin Interpol. La retinerea lui au colaborat Politia de Frontiera, Serviciul Roman de Informatii si Directia de Investigatii Criminale”.

Numarul persoanelor care s-au sinucis a depasit numarul victimelor in accidente rutiereRl online – Romania libera – citeste aici -
Tot mai multi oameni se sinucid in Romania: peste 3.000 de persoane si-au luat viata in 2006, iar specialistii spun ca bilantul din 2007 va fi mult mai mare. Conform statisticilor, numarul cazurilor de sinucideri a crescut atat de mult, incat l-a depasit pe cel al victimelor accidentelor rutiere”.