marți, noiembrie 27, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

PrapadulSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Daca Basescu ar fi consecvent cu el insusi, ar trebui, asa cum de altfel a declarat mai demult, sa mearga pana la capat, dupa modelul francez. Adica sa demisioneze imediat din functia de presedinte”.

Usor cu referendumul !Ovidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici
Am fost la europarlamentare, nu si la referendum. Motivul: nu am stiut daca ar trebui sa fiu de acord (sau nu) cu un sistem majoritar, cu vot uninominal in doua tururi. Nici macar unii cu mult mai competenti decat mine in materie de sisteme electorale nu au reusit sa ma lumineze”.

ANALIZE SI COMENTARII

Referendum invalidat, vot europarlamentar ratatRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Absenteismul la europarlamentare este un fenomen general european. Dar specificul national a jucat, si ieri, rolul principal. Prin noua batalie din razboiul presedinte-premier. Presedintele a chemat populatia la referendum. Premierul a descurajat participarea, pe motiv ca exista deja legea votului uninominal. PD s-a conformat vointei de la Cotroceni, iar PNL a boicotat referendumul. Ilara a fost pozitia PSD, orientat in functie de presedinte si premier. De fapt, procesul electoral n-a avut legatura nici cu sistemul uninominal, nici cu Parlamentul European. Ci doar cu disputa Palatelor”.

Un nou sef la SIE. Care-i jocul ?Cristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Daca nominalizarea lui Ungureanu este doar rezultatul unui joc politic personal al lui Traian Baseascu, ne-am ars”.

"Hai la curatenie !"Ioan Grosan – Ziua – citeste aici -
Am fost, domnule presedinte. Am curatat referendumul”.

Adriana Saftoiu: "PD s-a incolonat in spatele dirigintelui"Ioana Lupea & Mircea Marian – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu apreciaza ca strategia lui Traian Basescu pentru promovarea referendumului a fost gresita”.

Partidul ciocului micCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Euforizata de castigarea alegerilor parlamentare din 2004, deputata PD Anca Constantinescu a pus la colt PSD cu niste vorbe devenite celebre: „Ciocul mic ! Ca acuma noi suntem la putere !“. Au fost ultimele ei cuvinte, inainte de a se ingropa intr-un cocon de mutenie din care n-a mai iesit pana in ziua de astazi. Timpul nu i-a dat deloc dreptate d-nei Constantinescu. PD a detinut puterea episodic si s-a retras de la guvernare in plina glorie, fara sa-si erodeze catusi de putin imaginea. Singurul ministru care a iesit oarecum sifonat din convulsiile care au dus la ruperea Aliantei DA a fost Monica Macovei, de altfel, un demnitar cu totul atipic pentru galeria de resurse ministeriabile din Modrogan”.

Vai de invingatori !Emil Hurezeanu – Romania libera – citeste aici -
"Alegerile din 25 noiembrie au avut un caracter special. Formal, ele urmau sa desemneze 35 de euro-parlamentari si sa aproximeze un nivel al interesului general pentru scrutinul uninominal propus de Traian Basescu. In realitate, atat euro-parlamentarele, cat si referendumul n-au fost decat prilejul unor teste de incercare, pe un ring diferit, al confruntarii politice interne, fundamentale. Suprapunerea intre agenda publica declarata a acestui scrutin si infruntarea reala a personajelor si fortelor politice romanesti, dupa trei ani de zavera si blocaj, au creat o stare de suplimentara de confuzie, nervozitate si deci de respingere. Participarea submediocra la vot a fost raspunsul calificat, in cunostinta de cauza, al unui electorat satul si enervat de politica si politicieni, care au reusit sa probeze exclusiv legatura dintre agitatia lor permanenta si viata proasta a majoritatii romanilor".

POLITICA

Efectul bulgareluiRaluca Papadopol, Cristian Andrei, Adrian Ilie & D.I. – Ziua – citeste aici -
Basescu a fost parasit de cel mai important aliat al sau: electoratul * Esecul suferit de presedinte si de PD la scrutinul de duminica poate prevesti inceputul sfarsitului”.

Basescu a cerut furios sa cada capete la PDRaul Balogh, Lucian Gheorghiu, Cristian Sutu & Dan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Boc, Blaga si Videanu au aparat ieri cu indirjire secretul putinelor cuvinte pe care seful statului le-a schimbat cu ei dupa esecul referendumului pentru uninominal”.

ULTIMA ORA

Basescu in SpaniaAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Seful statului a inceput ieri o vizita in Spania fiind primit de catre regele Juan Carlos de Bourbon a si de catre regina Sofia. Programul vizitei cuprinde si intalniri cu liderii comunitatii romanesti din peninsula Iberica. In prima zi a vizitei de stat efectuate de presedintele Basescu in Spania, acesta a fost primit de catre regele Juan Carlos la palatul El Pardo. Ceremonia, la care au fost prezente si sotiile celor doi sefi de stat, a cuprins intonarea imnurilor Romaniei si Spaniei, trecerea in revista a Garzii de Onoare, onoruri militare si rezentarea delegatiilor oficiale”.

Raportul Tismaneanu contine date eronateConstantin Ticu Dumitrescu – Romania Libera – citeste aici -
O nota de subsol a raportului final al Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste in Romania a starnit protestul Comitetului National Director al AFDPR”.

Presedintele invita partidele la consultari pe 29 noiembrieAdevarul on line – Adevarul – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a invitat la consultari partidele parlamentare, precum si grupul parlamentar al minoritatilor nationale, joi, 29 noiembrie, incepand cu ora 11,00, a informat azi Administratia Prezidentiala”.