sâmbătă, noiembrie 17, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Lectie de tras pe sfoara RomaniaCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Ce se intampla daca, urmand procedurile in vigoare, Delegatia Comisiei Europene de la Chisinau va aproba fondurile comunitare pentru sprijinirea traducerii legislatiei in moldoveneasca ?”.

Romania, victima unui nou razboi receOreste Teodorescu – Gardianul – citeste aici
Este din ce in ce mai evident ca minunatii nostri lideri sunt adormiti. Habar nu au sau nu le pasa ca, in afara tarii, centrii de putere sunt intr-un razboi tacit inca inghetat, iar noi aici, in linia intai, ne aflam sub o presiune teribila. In fata unor foarte iscusite scheme mediatice, menite sa ne compromita ca tara in fata aliatilor nostri din NATO si UE, iata cum liciteaza cei mai importanti factori de putere interni: Traian Basescu il pune la colt pe presedintele Frantei, Sarkozy, care se pronuntase cu privire la votul uninominal din tara lui. Fara nici un pic de diplomatie si chiar fara farmec, marinarul nostru il apuca pe francez de o ureche, apreciind ca Sarkozy isi da cu parerea. (Doamne, in nici o tara din lumea asta un presedinte nu-si da niciodata cu parerea, el reprezinta vointa celor care l-au ales...). Apoi, liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei, ii aplica un pumn in barbie ambasadorului american Taubman, acuzandu-l ca a ajuns in functie printr-un act de coruptie, care în Romania si Europa ar fi fost dezavuat. (Doamne apara si pazeste, am ajuns sa le dam lectii de onestitate americanilor chiar in momentul in care deputatii nostri schimba Codul penal si pe cel de procedura penala in favoarea infractorilor). Daca adaugam la acest jalnic tablou de politica externa si gafa nazista a ministrului de externe Cioroianu, care i-ar fi deportat pe infractori in desert, putem prevedea izolarea din ce in ce mai conturata a Romaniei in spatiul in care tocmai a intrat, o Europa unita si o lume libera !”.

ANALIZE SI COMENTARII

Romeo si Julieta merg mai departeMadalina Prundea – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui, a declarat ca in momentul in care se va desparti de Andrei Hrebenciuc, cu care formeaza un cuplu de aproape un an, va anunta acest lucru printr-un „comunicat” oficial”.

Atentat la licuriciRene Parsan – Ziua – citeste aici -
Ce face politicianul roman cand il mananca basca ? Se scarpina in dos. Dar politicianul batran si libidinos cand i se nazare ? Ii intra mintea in tur. De unde ati stiut ca este vorba de Bogdan Olteanu si Petre Roman ?”.

Criticile ambasadorului american si independenta RomanieiSerban Orescu – Ziua – citeste aici -
Este Romania o tara independenta ? Da, desigur... Este Romania o tara care primeste bani si care are multe de invatat de la statele cu traditie democratica ? Raspunsul este tot un "da" categoric... De ce reamintesc aceste lucruri ? Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman, a criticat deunazi modificarile aduse in Camera Deputatilor Codului Penal si Codului de Procedura Penala”.

O repetare stupida a istoriei - cazul tiganilor in EuropaGeorge Damian – Ziua – citeste aici -
Tiganii pot fi priviti ca ultimul val migrator venit in Europa - care insa are o caracteristica speciala, aceea a nonviolentei. Stepele Asiei au trimis in repetate randuri hoarde care si-au croit drum cu sabia prin ramasitele Imperiului Roman. Tiganii s-au insinuat in Europa pe tacute, ceata dupa ceata - mai degraba starnind mila prin saracia extrema, decat spaima starnita de vandali, goti sau longobarzi”.

POLITICA

Basescu plesnit de fostii aliatiCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Fostul consilier prezidential, Claudiu Saftoiu, si liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, l-au atacat dur ieri pe Traian Basescu, acuzandu-l ca nu doreste reformarea institutiilor, ci doar sa castige imagine. Primul care a sarit la gatul sefului statului a fost Saftoiu, care a spus ca presedintele a preferat demisia sa decat reformarea sistemului de informatii. La randul sau, Dan Voiculescu considera decizia presedintelui de a infiinta un hotline cu tarif normal pentru promovarea referendumului "drept o bataie de joc la adresa romanilor" ”.

Coruptie la EvZGeorge Tarata & Marian Ghiteanu – Ziua – citeste aici -
Oficiosul lui Basescu s-a pus in slujba firmei lui Berlusconi care produce avionul Spartan in scopul de a forta MAp sa cumpere aparatele de zbor care prezinta grave disfunctionalitati”.

Basescu: Numarul alesilor ar putea fi redusOana Iurascu – Adevarul – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la postul public de radio, ca in cazul in care romanii vor vota impotriva votului uninominal majoritar, la referendumul din 25 noiembrie, „va fi o respingere categorica" a sistemului sau, echivalenta cu blocarea procesului de reformare a clasei politice”.

ULTIMA ORA

Fuga din ItaliaRomeo Crasmaru – Evenimentul Zilei – citeste aici -
In cateva zile, mii de romani au parasit Peninsula trecand in Austria”.

Cinci romani au devastat un bar in ItaliaAndrei Ghiciusca & George Damian – Ziua – citeste aici -
Televiziunea lui Berlusconi a difuzat imagini cu betivi dezlantuiti, surprinse de camerele de supraveghere * Ei faceau parte dintr-o banda de infractori care furau tot ce le pica in mana”.