luni, noiembrie 12, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Doua solutii pentru o problema (romaneasca devenita europeana)Dan Pavel – Ziua – citeste aici -
Consecinta cea mai dramatica pentru comunitatile de tigani este ca ei nu sunt bine primiti nici in Romania, Bulgaria, Kosovo sau in alte tari de origine, dar nici in tarile occidentale ale Europei”.

Basescu s-a pus pe turnat, in direct, la televizorCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Miercuri, 31 octombrie, presedintele Basescu tuna si fulgera, la o emisiune televizata, impotriva monstruozitatilor comise de ministrii liberali. Pe Chiuariu l-a etichetat drept „un tanar mafiot obraznic“, iar pe Tariceanu drept un „arogant“. Apoi s-a pus pe radiografiat „lucruri mai concrete“ decat filmul prezentat la TVR, dedicat lui Remes si „probe mai puternice, scrise, zguduitoare la adresa unui ministru“, care n-au legatura cu banii. Presedintele a afirmat ca in dosarul Remes apar elemente despre sotiile „care spun ce au trebuit sa faca“ ”.

Ce vrei sa fii cand te faci mare ? StranierClaudia Marcu – Gardianul – citeste aici -
Europa si, in special, Romania se confrunta cu o criza acuta de forta de munca. Si nu orice fel de forta, ci forta calificata, fara de care nici o firma nu poate emite pretentii de dezvoltare si calitate. Guvernul de la Bucuresti s-a trezit si el ca e de rau si incerca acum, cu disperare, sa-i aduca pe romani inapoi din tarile europene”.

ANALIZE SI COMENTARII

La umbra stipendiilor in floareOctavian Hoandra – Ziua – citeste aici -
Dupa ce poporul acesta, si asa batut de soarta, a trebuit sa suporte de-a lungul vremii o mare de sfaturi si judecati ale mai marilor comunisti "de la politicieni cu origini sanatoase si pana la culturnicii de tot felul -, iata ca dupa 1989, dar mai ales in ultimii (trei) ani, o cohorta de intelectuali, asa cum le place sa-si spuna, transpira aprig in a ne trezi, pe noi, cei care ne incapatanam sa mai judecam cu mintea noastra, spre adevaruri nebanuite”.

Bocet pentru mafia asfaltuluiRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Decizia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania ca, de anul viitor, toate drumurile nationale, europene si autostrazile sa fie construite numai cu bitum imbunatatit a generat mare freamat si zbucium in anumite medii politice si economice. Sau "grupuri de interese legitime", cum le-ar spune presedintele Basescu, fiind vorba de interesele PD. Acreditate ca mereu imaculate si dezinteresate, chiar daca de tot atatea ori in detrimentul populatiei. Mentorii si profitorii coruptiei, cu imagine de moralisti ai neamului, n-ar recunoaste niciodata motivul real si personal al protestului lor fata de o masura de natura sa sparga o mafie a coruptiei din Romania”.

Delirul antiromanesc are o rezolvare atat de simpla: inteligentaVictor Roncea – Ziua – citeste aici -
La aproape doua saptamani de la emiterea Decretului discriminatoriu al Romei la adresa cetatenilor romani, institutiile statului stau ca viteii la Poarta noua, a Uniunii Europene, mute in fata Italiei si surde in fata Romaniei, care cere, prin presa independenta, sa-i fie aparate drepturile europene”.

Coruptia, bratara de aurAlexandru Bala – Ziua – citeste aici -
Un sondaj INSOMAR arata ca romanii nu mai cred in reusita bazata pe merit personal”.

Cine ne pune la zidGeorge Scarlat – Ziua – citeste aici -
Puterea de la Roma, care a pornit o campanie puternic antiromaneasca din cauza infractorilor tigani, e intesata de oameni aflati in stranse legaturi cu mafia”.

Institutia datului cu parerea iese la raportCosmin Popan & Ionut Dulamita – Cotidianul – citeste aici -
" „Cineva zicea in «Dilema Veche» ca analistul e un banalist, iar comentatorul, un atatator“. Afirmatia facuta de „jurata“ Adriana Saftoiu a trebuit sa fie infirmata pe tot parcursul emisiunii „Zece pentru Romania“ de ieri, care a avut ca tema de discutie categoria Analistilor politici. In platoul Realitatii TV sau prin telefon, Mihai Tatulici i-a avut invitati pe Cornel Nistorescu, Corina Dragotescu, Ion Cristoiu, Rodica Culcer, Adrian Cioroianu si Bogdan Teodorescu".

Cum ne indobitocimFlorian Bichir – Ziua – citeste aici -
Parafrazand-o pe doamna Georgeta Filitti, care a tinut un admirabil serial in "Magazin istoric" - "Pe vremuri oamenii isi trimiteau scrisori”, pot spune ca odinioara oamenii citeau”.

POLITICA

Presedintele se crede obstructionatAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Presedintele Basescu reclama faptul ca ii este blocat accesul la mass-media in campania pentru referendumul de introducere a votului uninominal prin decizii ale "oligarhiei politice", datorita temerii acesteia fata de schimbarea sistemului politic”.

Lista lui GusaD.I. – Ziua – citeste aici -
Numele a 23 de deputati si trei senatori figureaza pe lista completa prezentata de Cosmin Gusa a parlamentarilor care au beneficiat de bani pentru inchirierea unor locuinte in Bucuresti, desi acestia aveau deja proprietati in Capitala”.

Olteanu, o scrisoare pe ziRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu (PNL) i-a trimis si ieri o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu pentru a-i cere promulgarea Legii votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament”.

Voiculescu: Il invit pe Traian Basescu sa vina la Antena 1Adrian Ilie – Adevarul – citeste aici -
Dan Voiculescu, i-a lansat o invitatie publica presedintelui Traian Basescu de a participa la emisiunile de dezbatere realizate la posturile de televiziune ale grupului Intact, patronat de fiica sa, Camelia Voiculescu.
Presedintele conservator a reactionat astfel la gestul presedintelui de a convoca, la sfarsitul saptamanii trecute, la Palatul Cotroceni, reprezentanti ai televiziunilor locale, pe motiv ca posturile nationale se afla sub influenţa unor anumite cercuri de interes”.

Dinozaurii din PSD simt miros de GeoanaBogdan Apostolescu – Gardianul – citeste aici -
Surse social-democrate ne-au declarat, ieri, ca imediat dupa alegerile pentru Parlamentul European va avea loc un nou conflict intre taberele din PSD. Mai mult, razboiul va fi unul agresiv si care se va desfasura la vedere. Miza: controlul PSD !”.

Politia politica sarbatoreste 9 ani de la renastereGabi Golea – Jurnalul National – citeste aici -
Notiunea de "politie politica" este vehiculata atat de des, incat a intrat in banalul cotidian ca o institutie. Desi nici un document oficial nu recunoaste existenta acesteia, acte de urmarire a adversarilor politici, de procurare sau de fabricare de probe in dosare ce urmaresc infundarea si compromiterea lor sunt la ordinea zilei”.

Basescu: "Procurorii gresesc cand este vorba de importanti oameni politici sau magnati"Catalin Dumitrescu – Romania libera – citeste aici -
Traian Basescu a participat ieri pentru a treia oara la manifestari electorale organizate de un partid. In fata celor o mie de membri ai PLD presedintele a acuzat: "S-a instituit un baraj informational impotriva votului uninominal" ”.

ULTIMA ORA

Chirieac a demisionatOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Directorul ziarului "Gandul", Cristian Tudor Popescu, a anuntat ieri, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca jurnalistul Bogdan Chirieac a demisionat din toate functiile pe care le detine la publicatia respectiva. Popescu a adaugat ca toti ziaristii din redactia "Gandul" vor depune la conducere o declaratie de afaceri, pentru a preveni cazuri similare cu cel al jurnalistului Bogdan Chirieac, care a fost acuzat ca s-a folosit de pozitia sa in presa pentru a-si sprijini propriile afaceri”.