duminică, octombrie 14, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* Galeria de Arta Clasica Mondiala *



* FREDERIC REMINGTON *

BIOGRAFIA si LUCRARILE, Remington, Frederic 1861 - 1909

Statele Unite, Realism (stil)
Frederic Remington s-a nascut in Canton, New York ca fiu al lui Seth Pierrepont Remington si al Clarissei Bascom Sackrider. Unul dintre bunicii sai, Samuel Bascom, a fost un comerciant de succes. Frederic Remington a fost urmasul in materie de legaturi de rudenie al portretistului de origine Indiana, George Catlin si al sculptorului de cowboy Earl W. Bascom. El si-a petrecut copilaria vanand si calarind, incepand apoi sa deseneze si sa faca schite reprezentand personaje imaginare. Familia sa se muta ceva mai tarziu la Ogdensburg, New York.
Desi Remington studia arta la Universitatea Yale, aici descopera ca football-ul si boxul erau mult mai interesante decat arta si, trebuind sa se intoarca acasa ca urmare a decesului tatalui sau, pentru scurta vreme devine simplu functionar in Albany, New York. La putina vreme dupa aceea el intreprinde prima sa calatorie in West si devine om de afaceri in Kansas City. Se casatoreste cu Eva Caten in 1884 si, din nou, incepe sa studieze arta la Liga de Arta a Studentilor din New York. Aici, el incepe sa-si ofere ilustratiile, schitele si alte lucrari de desen, unor publicatii care tratau in mod predilect teme din West. Multe dintre lucrarile sale timpurii ii apar in publicatiile lui Collier si Harper.
Cu toate ca si-a dobandit faima-mondiala prin lucrarile sale reprezentative pentru viata din West-ul American, Remington n-a vizitat aceasa regiune decat de cateva ori pe fuga. Insa chiar si asa i-a fost suficient pentru a retine si reproduce imagini ale West-ului Statelor Unite inainte ca zona sa ajunga sa fie considerata ca depasita din punctul de vedere al virtutilor sale privind existenta elementelor de viata salbatica si a unei civilizatii care caracterizase stilul de viata de la frontiera.
In 1890 Remington se muta la New Rochelle, New York loc in care isi gaseste deopotriva un spatiu de locuit dar si pentru amenajarea unui atelier. In fine, spre sfarsitul vietii sale, se muta din nou la Ridgefield, Connecticut.
In 1898 Remington a fost corespondent de razboi si ilustrator al Razboiului Hispano-American, prilej cu care creaza o serie intreaga de ilustratii pentru publicatiile lui William Randolph Hearst. Cum insa se plictiseste repede de aceasta indeletnicire, ajunge sa fie martor al asaltului trupelor americane de la San Juan Hill, inclusiv al celor conduse de Theodore Roosevelt.
Frederic Remington moare in urma unor complicatii ale unei apendecite degenrata in peritonita. Este foarte probabil ca si obezitatea sa se fi constituit intr-un factor favorizant pentru problemele abdominale.
In 1991 studiourile PBS realizeaza un documentar serial din ciclul Maestri Americani despre viata lui Remington intitulat: Frederic Remington: Adevarul despre Alte Timpuri.

Tinut din Nord – Desen in penita (alb-negru)

O zi mohorata la Ralph Ca. – 1896 – Pastel (color)

Tinut din Nord 2 – Acuarela (color)

Vanator – Acuarela (color)

Casa de lemn pe Raul Raquette – Acuarela (alb-negru)

Casa de lemn de la Middle Branch pe raul Grasse - Acuarela (alb-negru)

Casa de lemn "Pierduta", in Interior - Desen in carbune (alb-negru)

Cap de Elan – Desen in penita (alb-negru)

Coborare Rapida – Desen in penita (alb-negru)

Remorcare in ape repezi – 1880 - Acuarela (alb-negru)

Pe Insula Snug – Acuarela (color)

Casa lui Sam Bancroft – Acuarela (alb-negru)

Golful Chippewa – Acuarela (color)

Indian Comanche – 1889 - Acuarela (color)

Vanator de bizoni punand glontul in pusca – 1892 - Acuarela (color)

Locotenentul Casey, Comandantul Cercetasilor din Cheyenne – 1890 - Acuarela (color)

Toaleta de Duminica dimineata la un Ranch – 1885 - Acuarela (color)

Raul – 1892 - Acuarela (alb-negru)

* Caricaturile saptamanii *



--------------------------------------------------------------------------------------



--------------------------------------------------------------------------------------



--------------------------------------------------------------------------------------



----------------------------------------------------------------------------------------