joi, decembrie 20, 2007

* ----- *

Profile Jewels @ profilejewels.net

* ----- *


Cool Graphics at iLLpic.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Absorbi, nu absorbi, vremea lui Base treceCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Trebuie sa fii cretin, parvenit sau analfabet ca sa mai poti crede in valorile liberalismului lui Stolo. Cand Stolo a zis ca PLD nu are de gand sa adere la ALDE, grupul liberal din Parlamentul Europei, voia sa spuna ca tocmai i s-a trantit usa in nas si ca nu va pupa in vecii vecilor o invitatie de aderare la ALDE. Nota de plata a aventurii sale a fost decontata aproape brutal de Graham Watson, liderul ALDE, care l-a acuzat pe Base ca l-a folosit pe Stolo doar pentru a sparge PNL. Nu judecam daca o asemenea masura este inspirata sau nefasta. La romani, spargerea are insa conotatii talharesti, in ciuda spiritului civic inca improvizat al majoritatii. Nu, nu e nici o zi istorica pentru viata politica din Romania, asa cum latra Stolo, nu e decat ceasul mediocru in care s-a ales graul de neghina. PLD a facut pentru liberalismul din Romania cam tot atat cat a facut PCR sau FSN pentru supravietuitorii partidelor istorice. Fireste ca Stolo isi lauda marfa, asa cum face orice precupet pervers care vinde castraveti gradinarului. Ca Romania are nevoie de aceasta forta politica puternica de centru-dreapta, sa i-o zica Stolo lu’ ’mutu’. Cand insa Stolo isi asuma angajamentul ca PD-L sa fie partidul prosperitatii, ne aduce aminte de amenintarea „Sa traiti bine !“, proferata de tatal democratilor in directia sponsorilor Partidului Democrat ca sa-si deschida si mai adanc punga”.

Vedete si politicieniIon M. Ionita – Adevarul – citeste aici
De ce nasterea copilului Andreei Marin sau certurile Oanei Zavoranu cu mama ei sunt subiecte de interes pentru multa lume, ramane un mister. Slava Domnului, se nasc zilnic milioane de copii si nu e ins pe lume sa nu se fi certat vreodata cu parinţii lui. Dar asa functioneaza natura umana. Ca romani, avem vedetele pe care le avem. La fel si politicienii, sunt astia care sunt”.

ANALIZE SI COMENTARII

Anul referendumurilor asimetriceIon Bogdan Lefter – Ziua – citeste aici -
2007 ar fi trebuit sa fie anul marilor succese ale Romaniei ca proaspat "tigru" al Europei Centrale. Devenita pe 1 ianuarie stat-membru al Uniunii Continentale, tara noastra intra in noul an pe valul unor progrese spectaculoase, sustinute de "boom"-ul economic pe care statisticile internationale pentru 2006, finalizate catre vara, aveau sa-l confirme: crestere de circa 7%, gratie careia am ocupat primul loc in Europa la acest capitol. "Trend" confirmat in 2007: dezvoltare, "invazie" de capitaluri straine, investitii masive in infrastructuri, efervescenta in constructii, in multe alte sectoare industriale, comert navalnic, impulsionat de consumul parca nestavilit al populatiei s.a.m.d. Bugetul national, rotunjit pe masura, a permis si alocari mult mai mari decat in trecut pentru invatamant si sanatate”.

Si totusi, TökesRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
S-au implinit 18 ani de cand Timisoara a initiat revolutia anticomunista. O saptamana, timisorenii au fost absolut singuri. Dupa care, in Bucuresti si in alte cateva orase mari din tara, protestul nu s-a cristalizat decat in urma mitingului organizat de Ceausescu pe 21 decembrie, probabil, la sfatul eminentelor care pregateau marea manipulare: confiscarea revolutiei si deturnarea ei”.

In atentia dlui Traian BasescuIoan Grosan – Ziua – citeste aici -
Priviti, dle presedinte: in vreme ce Dumneavoastra va dadeati de ceasul mortii cu referendumul pentru uninominale, puneati la cale cea mai frumoasa unire politica, printr-o absorbtie mai greu digerabila decat un sorici prost curatat, intre PD si PLD, reuseati sa provocati demisia ministrului Justitiei pentru a veni in locul lui o alta calamitate liberala, va bateati cu toti mahmurii din Parlament, iata ce faceau numitii Mircea Dinescu si Dinu Patriciu: produceau in masa si-n bataie de joc la adresa Dumneavoastra si a maselor largi populare "Vinul oligarhului"(!!!), in doua sortimente: alb si rosu (aluzie clara la culorile clubului Dinamo). Mai mult, instaurand un nou cult al personalitatii, numitii si-au trecut pe etichete chipurile inraite, pline de resentimente, ca sa stie toti betivii al cui vin il beau. Ceea ce n-au izbutit decat partial partidele istorice, izbutesc acum M.D. si D.P.: resuscitarea monstruoasei coalitii dintre burghezimea petrolifera si mosierimea latifundiara”.

Conjuratia SarpeluiD.M.C. – Ziua – citeste aici -
In 1985, anul in care Mihail Gorbaciov prelua puterea in Uniunea Sovietica, dupa moartea lui Konstantin Cernenko, la Editura Politica din Bucuresti, sub coordonarea lui Virgil Magureanu, a aparut lucrarea "Puterea politica si sistemul social". Rasfoind cuprinsul acestei carti, iti sar in ochi autori care, in decembrie 1989, au preluat fraiele puterii politice postcomuniste. Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Vasile Secares, Ioan Mircea Pascu ori Mihai Draganescu sunt semnatarii unei carti "pregatitoare" ideologic pentru debarcarea lui Nicolae Ceausescu”.

Romania la majoratul RevolutieiAndrei Luca Popescu & Cristina Dobreanu – Romania libera – citeste aici -
La 18 ani de la caderea comunismului, Romania ramane o democratie precara, dupa cum evalueaza cei mai multi politologi. In viziunea lor, modernizarea postdecembrista a fost incetinita de oamenii proveniti din randurile fostului sistem ceausist. Ion Iliescu, fostul presedinte, care a condus tara vreme de 10 ani, este considerat principalul responsabil pentru intarzierea tranzitiei, dar si pentru generalizarea coruptiei la nivel inalt. La majoratul Revolutiei, Romania este membra a UE, desi sincronizarea cu Europa este intarziata”.

POLITICA

Tariceanu ar vrea demisia lui OrbanRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a sugerat marti seara ministrului Ludovic Orban ca ar fi indicat sa isi inainteze demisia, ne-au precizat surse guvernamentale, citate de Mediafax. Acestea ne-au explicat ca premierul a purtat o serie de discutii si cu ministrul Internelor, Cristian David, pentru a afla in ce masura acesta "s-a implicat sau stie" despre incidentul care il are ca protagonist pe ministrul liberal al Transporturilor. Oficial, dupa sedinta de Guvern de ieri, Tariceanu a refuzat sa faca vreun comentariu pe marginea situatiei lui Orban”.

Prodi a retras decretul anti-romanescLiliana Pop – Ziua – citeste aici -
Guvernul Romano Prodi a confirmat oficial ca va retrage decretul care permite expulzarea cetatenilor comunitari. Anuntul a fost facut ieri de ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Vannino Chiti, care a precizat ca va fi emis un nou decret”.

Voronin nu mai accepta jurnalisti din RomaniaRobert Mircea – Ziua – citeste aici -
In timpul conferintei la care jurnalistii romani nu au avut acces presedintele moldovean Vladimir Voronin a acuzat din nou Bucurestiul ca nu recunoaste statalitatea Republicii Moldova”.

Agresivitatea Chisinaului nu schimba pozitia RomanieiRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la TVR, ca ii este greu sa inteleaga politica Partidului Comunist de la Chisinau, dar ca nimic din agresivitatea presedintelui, premierului si a ministrului de Externe din aceasta tara nu va schimba pozitia Romaniei fata de Republica Moldova”.

Olguta a intrat in PSDRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat ieri, la Craiova, ca deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu s-a inscris in PSD, el apreciind ca acest lucru "este un castig net pentru partid" ”.

PC incepe sa fiarbaCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Apropierea Congresului din luna ianuarie incepe sa agite apele in randurile conservatorilor, aparand deja primele semne ale tensiunilor care mocnesc. Impunerea unui candidat surpriza de catre Dan Voiculescu a inceput sa nemultumeasca cativa membri cu vechime. Surse din partid ne-au precizat ca indiferent de propunerea lui Voiculescu, va candida pentru presedintia partidului si un reprezentant al vechii garzi”.

Stoica si Udrea au depus actele pentru inregistrarea PD-LB.A. – Gardianul – citeste aici -
Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica si secretarul executiv Elena Udrea au depus, ieri, la Registratura Tribunalului Bucuresti, documentele pentru inregistrarea PD-L ca formatiune politica, acestia exprimandu-si speranta ca procedura juridica va fi finalizata in luna ianuarie 2008. Secretarul executiv al PD-L Elena Udrea si-a exprimat dorinta de a nu exista contestatii la cererea de infiintare a PD-L, desi, a spus ea, au existat si astfel de situatii la inregistrarea Aliantei D.A. sau a Partidului Liberal Democrat”.