marți, octombrie 30, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Violenta Import/Export SRLCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Acum vorbim despre criminalitatea organizata in domeniile majore: trafic de arme, persoane, narcotice, jocuri, prostitutie. Suntem pe primul loc in domeniu in Italia”.

Politica cu raspundere limitataGabriel Klimowicz – Gardianul – citeste aici -
Guvernul isi asuma raspunderea pentru Legea votului uninominal. Pentru o alta lege, dar cu aceeasi tema, presedintele Basescu a anuntat, hahaind marinareste, ca declanseaza un referendum chiar in ziua euroalegerilor. O alta lege, tot pentru votul uninominal, a trecut deja de Senat. Trei legi pentru o falsa problema. De ce falsa ?
Pentru ca România nu are nevoie de votul uninominal. Dar e o tema populista, folosita pana la epuizare de politicienii cu raspundere limitata, preluata de presa si transformata in panaceu al bolilor din societatea romaneasca. In acest moment romanii asteapta de la votul uninominal o reforma a clasei politice. De ce ?”.

Exercitii de cavalerism cu intaiul barbat al tariiCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
“… Egalitatea de sanse mai inseamna s-o lovesti pe Simona Marinescu din toate pozitiile si daca se poate la o ora de maxima audienta, iar luni, 6 iunie 2005, la conferinta aceea de pomina de la Cotroceni, cand a rulat filmul rapirii, s-o numesti pe fosta dumitale colega si contracandidata la alegerile pentru presedintia PD o sursa extrem de toxica si sa precizezi ca a trebuit sa intervii prin parghiile statului, pentru a o da afara din postul detinut la Bagdad, platit de Banca Mondiala; iar noi, intrigati, sa luam la puricat toate declaratiile Simonei Marinescu, facute in capitala Irakului, in timpul crizei ostaticilor si sa nu gasim in ele nimic toxic, ba, dimpotriva, sa descoperim ca Simona s-a ferit in permanenta sa spuna lucrurilor pe nume, scuzandu-se de cele mai multe ori ca nu are acces la surse verificate; egalitatea de sanse inseamna s-o executi pe Simona, tocmai pentru ca a avut tupeul sa-si depuna candidatura la alegerile pentru postul de lider al PD, dupa ce ti-ai aranjat deja toate ploile”.

ANALIZE SI COMENTARII

"Rugul aprins" si maturica de plasticCristian Badilita – Ziua – citeste aici -
Echipa de jurnalisti recenti (Plesu, Liiceanu, Patapievici, Baconsky) isi pregateste schimbul doi. Nu de alta, dar maine, poimaine inchid pravaliile si se pomenesc cu posteritatea in pana. Trebuie luate masuri. Din vreme. Trebuie creata o garnitura noua. Prospatura de aburel. Licheluta de import. Trufanda cu soia si neofalina”.

Decoratii tardive si decoratii preventiveRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Rostul unei decoratii este sa cinsteasca un om pentru faptele lui cat este in viata. Cred ca singurele decoratii post-mortem care se cuvin acordate sunt celor cazuti pe front, in misiuni de jertfa nationala sau pentru umanitate”.

Lista rectozaurilor din marile centre universitareIuliana Gatej – Cotidianul – citeste aici -
Unii au dat functia de rector pe cea de presedinte de universitate. Altii sunt la al doilea mandat si nu mai au voie sa candideze. Cativa refuza sa iasa la pensie. Cu totii sunt beneficiarii unei legi propuse de cativa deputati, care ii lasa pe rectori in functii cat vor ei”.

Inca o iluzie de pierdutNicolae Prelipceanu – Romania Libera – citeste aici -
Saptesprezece ani de liste de partid ne-au fost de ajuns ca sa ne saturam de ele. Ma tem, insa, ca uninominalul se va dovedi o frectie la un picior de lemn. Cine ne poate asigura ca la Calarasi n-o sa iasa tot Taracila, ca la Bacau n-o sa iasa tot Hrebenciuc, ca peste tot n-o sa iasa tot Iliescu si asa mai departe. Acum, ca Steaua se duce usurel in jos, se duc in jos si procentele lui Gigi Becali. La urma urmelor, nici votantul nu e mai breaz decat votatul: el isi urmareste numai propriul interes, iar votatul de asemenea”.

La congelator. Doua luni fara ajutoare pentru incalzireAndreea Petrescu – Gardianul – citeste aici -
Doar o treime dintre bucurestenii care au beneficiat de ajutor pentru incalzire anul trecut au depus, anul acesta, cererile pentru a obtine subventia de la stat. Astfel, numarul celor care au cerut anul acesta ajutorul pentru incalzire nu a depasit cifra de 33.000, in conditiile in care anul trecut peste 112.700 persoane au solicitat subventia pentru energia termica. Autoritatile locale din Capitala au fost surprinse de numarul mic de solicitari, fapt care a determinat primariile de sector sa prelungeasca termenul pana la care se pot depune cererile pana la 30 octombrie”.

POLITICA

PSD isi musca limbaRoxana Andronic – Ziua – citeste aici -
PSD incearca cu disperare sa se replieze dupa gafa monumentala referitoare la un amendament adus Codului penal. Modificarea - semnata de Eugen Nicolicea (PSD) si Ioan Timis (PNL) - prevedea pedepsirea cu inchisoarea a persoanelor care divulga continutul convorbirilor interceptate sau al unei casete audio-video, de genul celei in care a fost implicat ex-ministrul Decebal Traian Remes”.

Basescu nu il revoca pe TulusAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Traian Basescu a anuntat ieri seara ca nu va da curs solicitarii ministrului Justitei Tudor Chiuariu de a-l inlocui din functie pe procurorul-sef al sectiei a 2-a a Directiei Nationale Anticoruptie, Doru Tulus, sustinand ca "cel care ar trebui sa plece este ministrul Chiuariu". Traian Basescu a aratat ca, in opinia sa, ministrul de Justitie se constituie intr-o pavaza pentru potentialii infractori, ce actioneaza asa cum ii cer stapanii care l-au trimis in Guvern”.

Iliescu boicoteaza referendumul lui BasescuDiana Lazar – Cotidianul – citeste aici -
Ion Iliescu este iarasi in raspar fata de linia partidului: indeamna la boicotarea referendumului pentru uninominal, in timp ce conducerea PSD isi trimite alegatorii la vot”.

Habemus uninominal !Lucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
Guvernul Tariceanu si-a asumat raspunderea pentru uninominalul mixt, presedintele Basescu face referendum pentru uninominalul majoritar. Oricine cistiga, sistemul de vot are sanse uriase sa fie schimbat”.