marți, decembrie 11, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Dezinteresul nationalSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Declararea independentei provinciei Kosovo este iminenta. Iar Statele Unite imping la greu in aceasta directie. In timp ce cei mai multi membri ai UE, care au opus rezistenta, au cedat in urma presiunilor de la Washington”.

Sah in Justitie: DNA si DIICOT vor sa fie stat in stat !Adina Anghelescu-Stancu – Gardianul – citeste aici
Justitia acestui sfarsit de an arata, in ansamblul ei, ca o Cenusareasa careia i-a sosit ceasul al 12-lea si a ramas, ca prin vraja, in aceleasi straie saracacioase si pantofiori scalciati in care umbla prin casa pana mai ieri. O Cenusareasa care stie ca la balul de la Bruxelles si-a uitat pantofiorul cel scump pe trepte, dar s-ar putea sa nu vina nimeni sa o mai caute ca s-o faca partenera pentru o viata. Fara ministru, presarata cu procurori a caror independenta este formata din orgoliu prostesc, profesionalism incert, carora nimeni nu le poate face nimic, cu judecatori care, in loc sa citeasca dosarele pe care le au din scoarta-n scoarta, dau solutii functie de colegialitate sau „simpatie“ fata de unii avocati (ca sa nu zic altceva…) si fac o hora in care cine nu se prinde nu capata „batistuta“ ca sa fie pusa pe „tambal“ cand se face inspectie pe cauze care le apartin, cu un Consiliu Superior al Magistraturii unde revocarile din functie sunt aleatorii chiar daca verificarile evidentiaza aspecte la fel de grave, Justitia este o printesa detronata, abuzata si cu mostenitori in scutece. Care nu pot conduce regatul Dreptatii”.

ANALIZE SI COMENTARII

Chiuariu, eroarea lui TariceanuRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Tudor Chiuariu a demisionat din fruntea Ministerului de Justitie. Lui Traian Basescu i-a reusit din nou tactica de remaniere punctuala a Guvernului, brevetata odata cu plecarea lui Atanasiu de la Aparare. O tactica simpla, dar, iata, eficienta. Reteta ? Se incropeste un dosar penal - nu conteaza cat de ridicol - ministrului vizat. Apoi, i se cere insistent suspendarea (sau demiterea). Pentru facilitarea anchetei ! Exonerat de Justitie, Teodor Atanasiu si-a gasit portofoliul ocupat de democratul Sorin Frunzaverde”.

Devalmasie si bulibaseala romaneasca la PPECristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Cand vor reusi europarlamentarii din grupul noului partid PDL sa-i puna prima mare piedica in cariera politica a mentorului lor spiritual, domnul Traian Basescu ? Problema nu este daca se va intampla, ci cand anume”.

O demisie ca o lectieRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Demisia lui Tudor Chiuariu din functia de ministru al Justitiei i-a luat prin surprindere mai ales pe cei care se cramponeaza de functii, atat de dragul puterii, cat si de teama ca, fara protectia politica, se expun rigorilor Justitiei. Unii pot interpreta demisia ca pe o infrangere in fata sistemului, dupa numai opt luni de confruntare frontala. Se poate spune, insa, ca, dimpotriva, tanarul ministru a plecat dupa ce a zguduit din temelii multe inertii ale sistemului judiciar, mostenite de la regimul comunist. Si perpetuate de toti ministrii Justitiei de pana acum, cu exceptia, timida insa, a lui Cristian Diaconescu”.

POLITICA

Tariceanu nu o vrea pe NoricaRazvan Gheorghe, Adrian Ilie & Cristian Andrei– Ziua – citeste aici -
Senatorul PNL Norica Nicolai le-a confirmat ieri telefonic, din New York, liberalilor Crin Antonescu si Ludovic Orban ca este de acord sa preia portofoliul Justitiei, desi premierul Tariceanu nu o doreste in aceasta functie. Surse din conducerea PNL ne-au precizat ca primul-ministru nu o vrea pe Norica Nicolai la minister, deoarece aceasta nominalizare ar pune gaz pe foc in ceea ce priveste razboiul dintre palate”.

Tribunalul Bucuresti: SRI asculta ilegal telefoaneleZiua on line – Ziua – citeste aici -
Serviciul Roman de Informatii asculta ilegal telefoanele in ciuda faptului ca infractiunile respective nu au nici o legatura cu legea sigurantei nationale. Aceasta rezulta din sentinta data de Tribunalul Bucuresti intr-un dosar de trafic de droguri, relateaza Antena3”.

PSD pregatit sa voteze bugetulCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Social-democratii au declarat ieri ca vor incepe negocierile cu toate partidele parlamentare asupra amendamentelor depuse la bugetul de stat. Pachetul social la care pesedistii tin atat de mult se pare ca a fost acceptat in mare parte de liberali, astfel ca saptamana viitoare nu vor exista surprize la votarea bugetului. Tot ieri, cei zece europarlamentari PSD au plecat spre PE, liderul grupului fiind desemnat Adrian Severin”.

Pedistii au adoptat Statutul PD-LAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Conducerea PD a adoptat ieri proiectul de fuziune cu PLD, programul politic si Statutul viitorului partid popular. Sigla viitorului partid nu va fi PDL, ci PD-L. Dupa fuziunea efectiva care va avea loc sambata, PD-L va avea o conducere interimara pana la finele lui 2009 cand se va sfarsi ciclul electoral”.

Elena Udrea, viitorul vicepresedinte al PDLZiua on line – Ziua – citeste aici -
Elena Udrea, in prezent secretar executiv al PD, ar putea avansa la un post de vicepresedinte in Partidul Democrat Liberal (PDL), tinand cont de faptul ca s-a implicat foarte mult in negocierile dintre cele doua partide (PD si PLD), anunta NewsIn. Functia de secretar executiv este prevazuta numai in statutul PD, care va fi preluat in cea mai mare parte de PDL, dupa cum s-a stabilit in urma negocierilor. Aceste posturi nu se regasesc in statutul PLD”.

ULTIMA ORA

Organul in flagrantRazvan Savaliuc & Doru Dragomir – Ziua – citeste aici -
Doi procurori, sase politisti si trei comisari ai Garzii Financiare au fost prinsi cu nadragii in vine in timpul unei razii la un bordel clandestin cu minore * Parchetul General a musamalizat cazul Parchetul General ascunde de doi ani un dosar de sex si trafic cu minore in care sunt implicati sase ofiteri de politie, doi procurori, trei comisari ai Garzii Financiare Ilfov si un functionar de la Autoritatea pentru Straini. Oamenii legii au fost depistati frecventand Restaurantul "Shanghai" din Capitala, in care functiona un bordel clandestin, camuflat sub titulatura "salon de masaj". La fata locului au fost identificati si cativa procurori bucuresteni, ale caror nume, in mod inexplicabil, nu apar in dosar”.

Asociatia Victimelor Mineriadelor cere demiterea procurorului Dan VoineaZiua online – Ziua – citeste aici -
Presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene, a cerut, intr-o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu, procurorului general, Laura Codruta Kovesi, si presedintelui CSM, Anton Pandrea, demiterea procurorului Dan Voinea. In opinia Asociatiei, Voinea s-ar face vinovat de abuz in serviciu, tergiversand solutionarea dosarelor mineriadei din 13 - 15 iunie 1990. "Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Magureanu, Doru Viorel Ursu, Miron Cozma, vinovati dovediti cu probe indubitabile si de notorietate publica, sunt martori in aceste dosare datorita generalului Dan Voinea, cel care a facut parte din completul de judecata a sotilor Ceausescu", arata Ene”.