joi, noiembrie 15, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

FraudaSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
“… Poate ca nu este esential faptul ca aceasta firma, fie si partial, este un produs al serviciilor secrete. Incerc sa nu acord o semnificatie deosebita faptului ca aici lucreaza descendentul unuia dintre sefii securitatii, generalul Macri. Nici nu voi spune "adevarat graiesc cei care afirma ca, incepand din 1989, Securitatea iar nu electoratul au avut decizia in alegeri". Ea hotarand si cand a fost cazul sa aiba loc o alternanta la guvernare, si cand nu a fost cazul. Ea, Securitatea, decizand numele presedintelui. Si inselandu-se intr-un singur caz, cel al lui Emil Constantinescu, pe care destul de repede, de altfel, l-a si abandonat. Pentru a-l matura de la Cotroceni. Si daca fac abstractie de cele de mai sus, nu pot, totusi, sa ignor trei realitati”.

Rasaritul si apusul noului sef al spionajului romanescCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Din KGB se iese cu picioarele inainte. Din SIE se iese schelalaind si in patru picioare. Asa a parasit scena ultimul director al spionajului romanesc, dl Claudiu Saftoiu. Daca ciulesti atent urechea, inca ii mai auzi si astazi schelalaitul, in curtea ministrului transporturilor. Ca o fronda suprema pentru umilinta indurata, sotii Saftoiu si-au parasit stapanul si s-au aruncat in bratele dusmanului stapanului. De atunci, serviciul traieste intr-un interimat care a devenit istorie”.

Brasov-Genova, via IslamEmil Hurezeanu – Romania libera – citeste aici -
Protestul brasovenilor facea primele ocoluri ale lumii, in depese, marturii fracturate, speculatii. O zi de alegeri falsificate a fost transformata de oamenii reali ai socialismului utopic in prima deflagratie de proportii a mamaligii. Au existat demonstratii ale studentilor in 1956, in culisele revolutiei anticomuniste de la Budapesta, si apoi o greva a minerilor, in 1977, in plina gestatie a Solidaritatii poloneze. De fiecare data insa, pactul de rusine si sange al Razboiului Rece a fost mai puternic”.

Parlamentul European nu-i casa de moda !Ovidiu Nahoi – Adevarul – citeste aici -
Ceva tot vom castiga la europarlamentarele de duminica viitoare: vom scapa de cohortele de euro-candidati care se perinda pe micile noastre ecrane – de parca niste sefi de partid si-au pus in gand sa faca praf si ideea europeana in Romania. Vorba aia: am "intinat" noi comunismul, "am facut totul" sa compromitem democratia si economia de piata, n-o sa ne stea noua in cale taman batrana Europa”.

ANALIZE SI COMENTARII

Cornel Nistorescu: "Rosca striga "hotii !""Mihai Munteanu – Ziua – citeste aici -
“… In acest timp, Bogdan Chirieac a gasit sustinatori intr-o zona controversata a presei romanesti. Marti, 13 noiembrie, ziarul „Ziua” titra pe prima pagina, cu litere de-o schioapa, „Precedentul Chirieac”. Articolul cu acest titlu sustinea, fara dovezi, ca interesele financiare ale lui Chirieac au fost dezvaluite de EvZ „la ordinele venite de la Palatul Cotroceni”. Pe un ton alarmant, lucratorii de la „Ziua” atrageau atentia: „Mai grav este ca ceea ce s-a intamplat in situatia de fata poate reprezenta un precedent extrem de periculos”. De fapt, insinuarea „Ziua” se rezuma astfel: „Revenind la Bogdan Chirieac, este cert ca, cel putin pentru moment, Traian Basescu a scapat de unul dintre ziaristii cei mai virulenti la adresa sa” ”.

Isteria se ia Spania si Elvetia calca pe urmele ItalieiCornelia Rosoga – Gardianul – citeste aici -
Dupa exemplul Italiei, Spania a demarat o serie de actiuni care-i vizeaza pe imigrantii romani si, in special, pe rromi. Presa spaniola adopta un ton similar celei italiene, punand accentul pe cazurile de infractionalitate. Romanii din Spania reprezinta a doua comunitate de imigranti ca marime, dupa britanici. Mai multe tabere de rromi vor fi demolate. Si in Elvetia incep actiuni similare. Ministrul de externe Adrian Cioroianu este asteptat astazi la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii”.

POLITICA

Basescu accepta si uninominalul GuvernuluiCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Traian Basescu a dat de inteles ieri ca va accepta varianta Guvernului pentru votul uninominal, daca electoratul nu va sprijini propunerea sa la referendumul din 25 noiembrie. Prezent la dezbaterea organizata de GDS privind votul uninominal, el a precizat ca un eventual esec al referendumului nu va insemna renuntarea la ideea votului uninominal, care sa permita votul pe liste si la alegerile din 2008. Presedintele nu a ratat insa ocazia de a se plange ca este cenzurat de TVR si SRR, deoarece nu i se permite sa informeze populatia in legatura cu referendumul pe care l-a initiat”.

Ambasadorii UE, la CotroceniAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Seful statului a sustinut, intr-o intrevedere cu ambasadorii acreditati la Bucuresti ai tarilor UE, ca Guvernul trebuie sa dovedeasca ca este capabil de un efort sustinut pentru a continua consolidarea independentei justitiei si pentru a continua lupta impotriva coruptiei, a anuntat Administratia Prezidentiala. Un alt subiect de preocupare il constituie cheltuirea cat mai eficienta a fondurilor comunitare, a aratat Traian Basescu. Referindu-se la prioritatile post-aderare ale Romaniei, presedintele a accentuat obligatia ca cetatenii romani sa se bucure de drepturi egale cu toti ceilalti cetateni europeni, referindu-se la dreptul fundamental de libera circulatie in spatiul UE”.

Brat de fier. Presedintele Basescu vrea sa „curete“ uninominalulPeter Murvai & Luminita Castali – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu, prezent ieri la o dezbatere pe tema votului uninominal, organizata de „Grupul pentru Dialog Social“, si-a manifestat ingrijorarea privind un eventual „colaps al democratiei“ in Romania. Potrivit sefului statului, increderea populatiei în Parlament a scazut la un nivel alarmant, singura solutie fiind introducerea votului uninominal. Opinia sefului statului este ca actuala clasa politica „s-a pervertit“ in intregime pe perioada tranzitiei si nu mai are „nici o sansa“ de a se redresa”.

SRI pazeste voturile parlamentarilorMarius Vulpe – Adevarul – citeste aici -
O regie a Serviciului Roman de Informatii intretine si monitorizeaza functionarea sistemului de vot al Camerei Deputatilor.
Actualul sistem electronic de vot al Camerei Deputatilor a fost implementat si este in continuare monitorizat de RASIROM, o regie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii
”.

Basescu numara si mortii de pe ColumnaMihaela Stanciucu & Anca Simina – Cotidianul – citeste aici -
Incercand sa atraga atentia asupra situatiei grave din Italia, Traian Basescu a prezentat o lista cu 9 romani care ar fi fost ucisi in Italia "numai in luna noiembrie". Socoteala sa este exagerata fata de cea a politistilor romani si a autoritatilor italiene”.