miercuri, decembrie 19, 2007

* ----- *

Profile Jewels @ profilejewels.net

* ----- *


Cool Graphics at iLLpic.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Majestate, vreti sau nu monarhie ?Cristian Badilita – Ziua – citeste aici -
Singurul subiect politic important din Romania il reprezinta, la ora actuala, un referendum pentru forma de guvernare. Monarhia nu trebuie vazuta, pueril, ca o speranta, ci matur, ca o realitate. Realitatea de drept”.

O comemorare uitataEliade Balan – Romania libera – citeste aici
Daca iau in calcul doar nepasarea probata de atatea ori, as spune ca inaltii demnitari se dovedesc lipsiti de respect. Asta ca sa evit cuvantul "nesimtiti", folosit de un parinte indoliat, care si-a pierdut copilul in Revolutie. Suntem in 19 decembrie si pana la ora cand scriu articolul de fata nu am auzit ca vreun senator sau deputat sa fie capabil de un act de politete fata de evenimentele istorice incepute cu 18 ani in urma la Timisoara. Toti parlamentarii par preocupati de fuziuni si aliante, desemnari de ministri sau, mai nou, de campanii dedicate premierii unor demnitari ale caror merite sunt contestate de toata lumea. Nu a existat nici macar o interventie oficiala cu privire la stagnarea cercetarilor pentru descoperirea vinovatilor care au ordonat sa se traga in demonstrantii participanti la Revolutie

Ce monstru se ascunde in desuurile divelorCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Divareasca este doar una dintre cele zece-cincisprezece coautoare ale prabusirii calitatii programelor de divertisment ale televiziunilor romanesti. Este una dintre clasicele care si-au ridicat fustele pentru a-si arata desuurile”.

ANALIZE SI COMENTARII

Rade lumea de noiIon Spanu – Ziua – citeste aici -
Am ajuns rau de tot daca oficialii europeni se distreaza pe seama noastra, cerand ca presedintele tarii si primul-ministru sa vina in acelasi avion pentru a reduce poluarea provocata de doua aeronave ! Intr-un spatiu in care circula mii de avioane pe ora”.

Euro-afaceristiiMarian Ghiteanu – Ziua – citeste aici -
Mai mult de jumatate dintre cei 35 de europarlamentari romani care urmeaza sa plece la Strasbourg au afaceri importante in tara. De la pedistul doljean Marian Jean Marinescu, cu ale sale sapte firme, pana la liberalul Daniel Daianu, asociat in mai multe firme, de la pesedista Rovana Plumb pana la pedistul oradean Petru Filip, multi dintre alesii pentru Strasbourg au in tara afaceri extrem de profitabile. Nu este exclus ca plecarea lor sa aduca un plus de profit pentru societatile lor. Prin extinderea afacerilor la scara europeana, prin gasirea unor noi oportunitati sau a unor noi parteneri, alesii romanilor pentru Europa au sansa de a-si spori profiturile personale, dincolo de salariile mari pe care le vor primi in calitate de europarlamentari”.

Bordura de aurMihnea Talau – Ziua – citeste aici -
Adriean Videanu face milioane de euro pe spinarea bucurestenilor. Firmele care lucreaza pe strazile orasului sunt obligate sa cumpere borduri de la Titan Mar, societate apartinand familiei primarului general al Capitalei. Acestea se pot deosebi usor datorita muchiei tesite de aproximativ doi centimetri, element de recunoastere care nu exista la borduri produse de alte firme. In momentul de fata, 98 de strazi au borduri provenite de la societatile edilului-sef. Produsele lui Videanu sunt cele mai scumpe de pe piata, metrul liniar fiind vandut contra sumei de 149 RON. In cazul de fata avem de-a face cu o grava incalcare a legii. Mai exact, fiind vorba de bani publici, firmele drumarilor sunt obligate sa faca selectie de oferte, asa cum prevede OG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, lucru care insa nu se intampla”.

ZIUA a stricat jocurile din CSATDoru Dragomir – Ziua – citeste aici -
Articolul "Comisionul secolului", publicat de ziarul ZIUA in editia de marti, a stopat pentru moment luarea unei decizii la secret in privinta noului avion de lupta destinat armatei”.

Bere cu spuma DNAGabi Golea – Jurnalul National – citeste aici -
O licitatie cu dedicatie in favoarea Romaqua Group a devenit dosar la DNA. 16 consilieri municipali din Sebes plus primarul localitatii dau cu subsemnatul pentru ca ar fi prejudiciat bugetul local cu 7-8 milioane de euro, pentru a face loc temeliei unei fabrici de bere patronate de Octavian Cretu, presupus ofiter SIE sub acoperire

POLITICA

700 de milioane de euro, pretul adoptarii bugetuluiR.I.P. – Ziua – citeste aici -
"Pretul platit de PNL catre PSD pentru sustinerea bugetului de stat pentru 2008 in Parlament este de 2,4 milioane de lei", a acuzat ieri senatorul PD Radu Berceanu, motivand astfel refuzul PDL de a vota bugetul. El a aratat ca si PRM, dar si PC au beneficiat de bani in plus pentru cate un judet. Alesii au trecut ieri la adoptarea bugetului de stat intr-o sedinta maraton. In afara PDL, toate formatiunile au votat favorabil, multumite de intelegerile parafate cu liberalii in ultima perioada”.

Udrea: Nicolai e din gasca lui PatriciuDan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Secretarul general al PD-L sustine ca premierul Tariceanu a facut rocada de “gasti” la Justitie: cea a lui Dinu Patriciu in locul celei a lui Relu Fenechiu”.

Basescu si-a mai facut o comisie-ministerB.A. – Gardianul – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a infiintat comisia prezidentiala pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniul sanatatii publice. Aceasta va fi condusa de Cristian Vladescu, profesor la Universitatea „Victor Babes„ din Timisoara. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, comisia va functiona in cadrul Presedintiei, avand ca obiective realizarea unei analize a sistemului sanitar din Romania si elaborarea unor propuneri în vederea imbunatatirii acestuia.
Traian Basescu a mai infiintat in cadrul Presedintiei Comisia pentru analiza dictaturii comuniste din Romania si Comisia pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii din Romania”.

ULTIMA ORA

Basescu, vinovat de ''tiganca imputita'', iertat de ''pasarica''A.V. – Ziua – citeste aici -
Traian Basescu trebuie sa fie responsabil de declaratiile pe care le face indiferent unde se afla, pentru ca este persoana publica si "tot ce spune sau face intereseaza in special publicul, care are dreptul de a fi informat". Asta a decis astazi Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD), respingand astfel contestatia presedintelui fata de avertismentul primit dupa ce a jignit o jurnalista de la Antena 1”.