miercuri, octombrie 17, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Prietenul meu CalinicCristian Badilita – Ziua – citeste aici -
Il rog, de data aceasta public, pe PS Calinic sa nu se gandeasca decat la Crucea la care zilnic se inchina si sa mearga pana la capat. Sa lase naibii (in sens strict teologic) vanitatile nebune la nimic si sa-si faca o mea culpa sincera si sanatoasa”.

TVR. Ce gluma… !Robert Turcescu – Cotidianul – citeste aici -
… Cel mai apasator mi se pare insa aerul din TVR. Un aer duhnind a sluj si a barfa, incarcat de respiratia grea a gastilor care stau la panda, asteptand o remaniere de guvern sau orice alta schimbare de putere pentru a iesi la atac. In rest, se practica lupta de gherila, turnatoria la etajele superioare si, evident, pilele”.

Hazardul (i)moralAndrei Postelnicu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
De la intrarea in Uniunea Europeana, Romania mimeaza aparentele unei tari democratice”.

Cum s-a albit dosarul FlotaMiruna Pasa Petru & Victor Ciutacu– Jurnalul National – citeste aici -
Jurnalul National a intrat in posesia celei de-a doua expertize dispuse în dosarul "Flota". Cei 80 de inculpati, inclusiv presedintele Traian Basescu, acuzati initial de PNA ca au vandut la preturi derizorii 16 nave din flota comerciala romana, nu doar ca au fost albiti de expertii platiti de DNA cu peste 43.000 de euro, dar sunt si felicitati pentru incheierea unei afaceri de succes, care a inclus si niste protectie sociala la pachet”.

Afacerea RemesIon Cristoiu – Jurnalul National – citeste aici -
… Amintindu-ne ca asemanator s-au petrecut lucrurile si in cazul Adrian Nastase, realizam, in fine, de ce nu s-a ajuns, in cei doi ani si ceva de luptă impotriva coruptiei, la nici o condamnare in justitie. Nu pentru ca, asa cum sustine Avocatul tulusilor de la DNA, Traian Basescu, judecatorii ar fi complici cu infractorii, ci pentru ca DNA e populat de procurori absolut incompetenti”.

ANALIZE SI COMENTARII

De necrezut !Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Televiziunea Romana merita felicitari pentru cele cateva secvente transmise referitoare la actele de coruptie comise de fostul ministru liberal Traian Remes, fostul ministru national taranist Muresan (care era cat p-aci sa-i urmeze lui Corneliu Coposu la conducerea partidului) si de un afacerist, anume Ghita Ciorba”.

Inginerii Mircea Badea si Dan DiaconescuIon Spanu – Ziua – citeste aici -
Ma asteptam de la Adriana Saftoiu, care era intrebata in fiecare dimineata de catre Traian Basescu: "ce faci, pasarica ?", sa fie mai intelegatoare cu show-urile lui Mircea Badea si Dan Diaconescu. Macar pentru a se proteja de valoarea de bumerang a adevarului”.

Rusia invadeaza Romania prin Asia CentralaRazvan Ciubotaru – Cotidianul – citeste aici -
Dupa kazahii de la KazMunai, azerii de la SOCAR folosesc Romania ca poarta de intrare pe piata UE. Ambele tari graviteaza pe orbita Kremlinului

Guvernul vrea intoarcerea la un singur salariu minimOana Craciun & Lucian Davidescu – Cotidianul – citeste aici -
Ministrul Muncii anunta „negocieri“ cu sindicatele si chiar schimbarea legii care ii defavorizeaza pe bugetari in privinta lefurilor.
Romania are doua salarii minime, situatie unica in Europa, din 2004, ca urmare a presiunilor FMI si ale sindicatelor. In timp ce sindicalistii cereau majorarea salariului minim, FMI ne-a recomandat ca acest prag sa fie eliminat sau macar lasat la libera negociere dintre patronate si sindicate. Solutia gasita a fost multumitoare la momentul respectiv si pentru sindicalisti, si pentru reprezentantii fondului. Salariile erau stabilite de sindicatele si patronatele care participau la negocieri. Insa, potrivit legii, rezultatul negocierilor devenea obligatoriu pentru toata lumea
”.

Tuca, invins de Diaconescu in duelul "titanilor" din CaracalPetrisor Obae – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Mult-discutatul caz "Elodia" nu a fost indeajuns pentru ca emisiunea Marius Tuca Show, reintrata luni in grila Antenei 1, sa se impuna in meciul audientelor”.

Romania, pe locul 42 in privinta libertatii preseiRompres – Romania libera – citeste aici -
"Romania ocupa locul 42 in ceea ce priveste libertatea presei, in clasamentul mondial stabilit de organizatia Reporteri fara Frontiere, relateaza Rompres. Toate tarile membre ale Uniunii Europene, cu exceptia Bulgariei (locul 51) si a Poloniei (locul 56), figureaza printre primele 50, potrivit clasamentului dat publicitatii marti, pe site-ul organizatiei".

De unde atatia bani ?Nicoleta Savin – Romania libera – citeste aici -
Bugetarii au descoperit o arma care se poate dovedi letala nu doar pentru Guvernul Tariceanu, ci pentru orice alt executiv: procesele intentate statului pentru obtinerea de salarii, sporuri, bonuri de masa si alte drepturi consfintite de lege”.

Vila in Baneasa, donatie pentru copiii generalului SorescuTiberiu Lovin – Romania libera – citeste aici -
Din 1999, un imobil superb, situat pe strada Barajul Arges, in cartierul Baneasa, a intrat in proprietatea copiilor fostului sef al Inspectoratului General al Politiei, chestor (r) Dumitru Sorescu. Nu prin cumparare, cum ati fi tentati sa credeti, ci prin donatie. Proprietarii care au renuntat, generos, la jumatate din vila lor in favoarea copiilor chestorului Sorescu sunt "amici de familie" ai acestuia

Anticoruptia de cartonPatrik Andre de Hillerin – Gardianul – citeste aici -
Sarbatorim, in 2007, zece ani de carnaval anticoruptie. Initiatorul acestei petreceri populare a fost presedintele Emil Constantinescu, in al carui mandat bancherii erau arestati cu girofaruri in prime-time si eliberati cu scuze la stirile de la ora 5. Anual, printr-un discurs fulminant, noul Cuza anunta relansarea luptei anticoruptie si infiintarea cate unei noi comisii menite a duce aceasta lupta pe cele mai inalte culmi. Iar pe vremea aceea, presedintele avea intregul sprijin al guvernului, din care, cateodata, mai faceau parte si oameni ca Remes sau Muresan. La final insa, toate masurile s-au dovedit ineficiente, iar Emil s-a lasat de meserie, declarandu-se infrant de structuri. Au urmat patru ani de acalmie, in care coruptia a fost adusa in discutie doar cand se mai vorbea despre UE si despre cerintele aberante ale acesteia de a face ceva cu Justitia, ca altfel nu ne integram. Culmea este ca omul de legatura al Guvernului Nastase cu raportorul pentru Romania, baroneasa Emma Nicholson, era o persoana poreclita Miki Spaga... “.

Exil pe o coala de hartieCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Societatea civila a mijit in creierul unor absolventi de facultati marxiste ca o oportunitate de a pleca pe gratis la burse in Occident si America. GDS este prima instanta care isi propune, inca din ianuarie 1990, sa constituie nucleul societatii civile, adica sa formeze prima garnitura de tren cu bursieri de dupa revolutia din decembrie ’89, pentru garile societatii de consum. Protagonistii GDS au ramas fie eterni masteri sau doctoranzi, in general rupti de realitatile romanesti, fie au devenit cei dintai activisti care tradeaza episodic grupul, pentru cea mai batrana curva din lume, politica. O parte dintre membrii GDS continua sa faca un bizar spagat intre putere, unde presteaza fel si fel de servicii, si presa afiliata societatii civile, unde emit o sumedenie de judecati, prin care pun la zid acele partide, cu care nu simpatizeaza sau din care n-au apucat sa faca parte. Derapajele civile ale lui Andrei Plesu, membru fondator al GDS, sunt simptomatice. A prestat ca ministru al culturii, la invitatia noii puteri constituite in Romania, FSN. A fost ministrul afacerilor externe, la rugamintea PD, membru in CNSAS, la propunerea PD si consilier prezidential pentru relatii internationale, la chemarea lui Traian Basescu. Astazi, Plesu il cauta pe Dumnezeu si preda filozofia religiei la Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti”.

La microscop - Democratia hotilorLiviu Turcu – Jurnalul National – citeste aici -
O analiza despre laitmotivul agendei politice interne, dar si al relatiilor internationale ale Romaniei din ultimii 17 ani: coruptia”.

POLITICA

Despagubiri pentru privilegiatii regimului comunistAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Proprietarii locuintelor nationalizate care au pierdut imobilele in urma retrocedarii lor ar putea primi despagubiri din partea statului roman la pretul actualizat al pietei”.

Uninominalul imposibil de adoptat la termenRaluca Papadopol & Adrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Proiectul de lege privind votul uninominal a trecut, ieri, in sfarsit, de Comisia de Cod Electoral, care a dat raport favorabil initiativei legislative. Documentul, in varianta Pro-Democratia, a fost trimis Senatului pentru dezbatere. Cu toate ca mobilizarea alesilor survine ultimatumului dat luni de presedintele Traian Basescu, deputatii au admis ca este imposibil ca legea privind uninominalul sa fie adoptata de Parlament pana la termenul impus de seful statului, 22 octombrie. Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a cerut Guvernului asumarea raspunderii pe aceasta lege. PRM i-a amenintat pe liberali cu o motiune de cenzura in cazul asumarii raspunderii Executivului”.

Geoana cere consultari pe bugetMedixafaxciteste aici -
“Bugetul Romaniei pe anul 2008 este cea mai importanta lege a tarii. Aici sunt banii pentru pensii, banii pentru salariile profesorilor, ale medicilor, aici sunt banii de investitii, banii pentru subventiile acordate agricultorilor sau cofinantarea pentru fondurile europene. In orice democratie, Guvernul vine cu Legea bugetului in Parlament, si nu invers. Daca doriti sa aflati parerea Parlamentului si a partidelor parlamentare, va invit sa veniti la Parlament pentru consultari si sa trimiteti ministrii de resort in comisiile de specialitate", ii cere Geoana lui Tariceanu intr-o scrisoare. Potrivit lui Geoana, "bugetul nu poate fi expediat in consultari pe banda rulanta, de 45 de minute, cu liderii partidelor politice”.

ULTIMA ORA

"Flota" aproape de clasareAndrei Ghiciusca – Ziua – citeste aici -
Dosarul "Flota", in care este inculpat si presedintele Traian Basescu, se afla la un pas de clasare, procurorii DNA urmand sa ii scoata de sub urmarire penala pe acuzati si sa-si motiveze decizia, care va avea la baza expertiza financiara efectuata in dosar si care nu retine vreun prejudiciu adus statului prin vanzarea celor 16 nave”.

Avioane noi pentru armata romanaIrina Moldovan & Simona Maties - Cotidianul – citeste aici -
Fortele armate romane se doteaza cu sapte avioane de ultima generatie pentru parasutarea militarilor de la mare altitudine, sprijin aerian al operatiunilor la sol si transport al tehnicii de lupta”.

Tariceanu: nu avem nevoie de ajutorul lui BasescuRazvan Savaliuc – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Premierul a respins oferta presedintelui de a populariza la Bruxelles progresele noului ministru Ciolos”.