luni, septembrie 10, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

PSD, intre doua luntre


-- Daca Ion Iliescu era un pic mai diplomat, si nu atat de disperat la Congresul de dupa alegerile generale, probabil ca Mircea Geoana n-ar fi azi presedintele PSD. Pe atunci, insa, foarte multi voiau o schimbare, in iluzia ca poti avea succes daca te iei dupa opozitie.
Pentru ca opozitia este cea care a pledat pentru pretinsa reformare a PSD. De fapt, un dezastru. Cel mai bine ar fi stat PSD daca l-ar fi avut presedinte pe Adrian Nastase in continuare. Diferenta dintre Basescu si Nastase, in turul al doilea pentru prezidentiale, a fost la limita. Teoretic, vreo 200.000 de voturi. Practic, vreo 1.000 de autobuze, autocare si liste suplimentare. Turism electoral.
S-a dovedit ca un primar PD a votat de sapte ori pentru Basescu. Altele nu s-au dovedit. In schimb, Basescu a reclamat, intre cele doua tururi, ca a fost frauda in defavoarea Aliantei DA, pentru ca, dupa alegeri, sa retraga plangerea. Poate pentru ca nu cumva sa se dovedeasca daca si cine a furat. Cert este ca PSD a pierdut sansa de a fi condus de un lider, Adrian Nastase, cu o legitimitate electorala simili-egala cu a presedintelui ales, Traian Basescu. Si a coborat la jumatate din procentele cu care, de fapt, PSD a castigat alegerile in 2004. Fapt recunoscut ulterior de autorul deturnarii rezultatului alegerilor parlamentare.
Presedintele Basescu a facut, insa, un lucru foarte bun pentru PNL cand l-a numit pe Calin-Popescu Tariceanu premier, calcand peste aritmetica electorala, batandu-si joc de PUR, devenit PC, cooptat la guvernare si apoi infierat ca "solutie imorala". Aviz cui se mai lasa folosit si pacalit. Lucrul bun a fost ca Base s-a pomenit batut cu propriile lui arme. A crezut ca PNL e ca PNTCD si a luat o teapa tare. De la Tari. Ca alea in care promitea sa-i traga pe corupti. Il va durea toata viata. Dar despre asta, cu alta ocazie. Deocamdata, ii urez sa se faca bine si sa revina cat mai repede la Cotroceni, ca sa pot sa-l critic in continuare.
PSD, insa, nu se mai face bine. Parea exagerat ca Ion Iliescu l-a numit pe Mircea Geoana "prostanac". Insa el s-a schimbat gramada de cand a iesit de la Externe. Dar si acest aspect necesita tratament separat. Mai ales ca nici nu doare. Daca ar durea, Mircica s-ar apuca de altceva. Politica interna a ratat-o cu brio. Oricum, nici la Externe nu se intoarce. Nici cu premierul, nici cu presedintele. De fapt, Basescu si Tariceanu colaboreaza de parca ar fi Rada si Radoi reuniti la Steaua cand e vorba sa-l prinda la mijloc pe Geoana. Au facut-o si la referendumul pentru suspendare, si la amenintarea cu motiunea de cenzura. Iar PSD e prins intre PNL si PD. Fostii aliati, inca nedivortati, trimit de la unul la altul petitoarea PSD, iar Mircea le trimite scrisorele si presedintelui tarii, si premierului. Nici un raspuns. Din nici o parte. Doar refuzuri. Din ambele parti.
Si in PSD, tot doua parti. Unii vor motiune, altii nu vor. De fapt, unii vor motiune fara cenzura, altii vor cenzura fara motiune. Unii vor cu PNL, altii, cu PD. La mijloc, tot Mircica. Fara frica, el il trimite in direct si la o ora de varf pe Victoras Ponta sa se joace-n nisip, iar "micul Titulescu" se ridica si ameninta cu violarea votului secret. Fostul ministru al Telecomunicatiilor, Dan Nica, avertizeaza tot live ca oricum se afla care cum voteaza. Cu mijloace specifice. Hrebe rade. Geoana pune partidul pe doua coloane si le da dezlegare, una sa incerce cu PNL, cealalta, cu PD. Intre timp, PD propune sa se legalizeze prostitutia. Asta e solutia !

Roxana Iordache
Ziua luni 10 septembrie, 2007 http://www.ziua.net

Cronica unei operatii reusite


Romanii au mai avut parte de o lectie de anatomie pe pielea presedintelui Traian Basescu. Dupa ce anul trecut a aflat in amanunt care este relatia dintre vertebrele 4 si 5, cu exemplificare pe coloana sefului statului, publicul a descoperit acum si ca lobul stang al tiroidei poate sa traiasca linistit fara perechea lui dreapta.
Seful statului a plecat ieri din Spitalul de Urgenta Clinic Militar doar cu jumatate de tiroida, fiindu-i extirpat lobul drept al acestei glande din cauza unui nodul care s-a dovedit a fi benign. Dupa ce a facut o fotografie cu echipa medicala care l-a operat, presedintele a declarat ca se simte bine si ca pregatirea operatiei a fost "excelenta". "Puteam sa ies de aseara, dar nu m-au lasat doctorii", a completat seful statului, precizand ca in urmatoarele zile va sta mai mult "pe langă casa". Traian Basescu a facut si istoricul nodulului tiroidian, precizand ca problema i-a fost depistata inca din luna iunie, cand si-a facut ultimul set de analize, pe care si le repeta o dată la trei luni.
NODULUL-VEDETA. Nodulul presedintelui a devenit vedeta in urma cu cateva zile, joi seara, cand in presa centrala au aparut informatii ca seful statului urmeaza a fi operat din nou. Cum Administratia Prezidentiala nu sufla un cuvant despre starea presedintelui, primele speculatii s-au dus spre ideea ca acestuia i se va face o interventie chirurgicala tot la coloana vertebrala, pentru ca nu a respectat sfaturile medicilor de a avea o viata echilibrata. Abia noaptea un comunicat al Cotrocenilor a precizat insa ca este vorba despre o operatie la tiroida, care ar fi programata "in urmatoarele zile", spulberand temerile ca presedintele ar fi dansat prea mult in vacanta de la mare. Comunicatul laconic al Cotroceniului, care nu preciza decat ca este vorba despre "o operatie de rutina" preferata de presedinte in locul "unui tratament indelungat cu medicamente", a dat insa apa la moara speculatiilor privind diagnosticul si momentul interventiei. S-a speculat ca presedintele ar avea chiar cancer, iar medici specialisti au fost chemati de televiziuni pentru a inventaria toate bolile de tiroida existente. Mai mult, presedintele s-ar duce in strainatate, spuneau unii, sau vin medici straini sa-l opereze aici, spuneau altii. Si aflarea datei operatiei a fost dificila, speculandu-se ca presedintele va fi operat chiar vineri, desi acesta avea program la Cotroceni pana la ora 14:30. Speculatiile le-a amplificat chiar presedintele, care, la intalnirea de vineri cu seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, anunta, mai in gluma mai in serios: "Acum il las pe Barroso si ma duc sa ma operez".
SURPRIZA LA GUVERN. Misterul de joi seara a fost amplificat de faptul ca nici ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, nu stia nimic de operatia presedintelui, fiind luat ca din oala de ziaristi. Nici ministrul Apararii, Teodor Melescanu, de al carui minister apartine Spitalul Militar, nu stia nimic. "M-a intrebat si pe mine colegul Nicolaescu, dar nu stiu nimic. Acum am dat dispozitie sa fie respectate toate procedurile legale pentru interventiile asupra demnitarilor, avand in vedere cazul Patriarhului Teoctist", declara si Melescanu, chestionat de ziaristi.
Ministrul Sanatatii a fost ocolit in timpul pregatirii acestei operaţii, intrucat, printr-o decizie a CSAT, de asistenta medicala a primilor demnitari ai tarii, adica seful statului si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, se ocupa Serviciul de Paza si Protectie, iar singurul spital autorizat sa asigure interventiile chirurgicale pentru acestia este Spitalul Militar. Purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea, a declarat ca Serviciul asigura protectia si comunicatiile necesare sefului statului pe toata durata spitalizarii acestuia. Mai mult, legea SPP arata ca Serviciul "intreprinde, in colaborare cu organe specializate, masuri pentru asigurarea asistentei medicale, profilactice si terapeutice a demnitarilor a caror protectie intra in competenta sa si realizeaza, prin mijloace proprii, masurile antiepidemice pentru prevenirea imbolnavirilor de natura infectocontagioasa, toxico-chimica sau produse de radiatiile ionizante, precum si alte activitati de profil in obiectivele permanente si temporare".
LECTIE DE ANATOMIE LA TELEVIZOR. Sambata dimineata, presedintele s-a prezentat la spital, Presedintia estimand ca operatia ar trebui sa inceapa la ora 9:30. Ministrul Sanatatii, pus la curent intre timp, a anuntat caă interventia a inceput abia la ora 10:30, durand o ora si 45 de minute. Operatia sefului statului a fost prilejul pentru toate televiziunile sa faca lectie de anatomie, sa prezinte scheme si sectiuni despre tiroida. Avand in vedere obiceiurile televiziunilor noastre, bine ar fi ca presedintele nostru sa se opereze, bineinteles cu succes, si la alte organe, pentru ca romanii sa mai invete putina anatomie.
Tratament toata viata
Tratament substitutiv pe viata, regim alimentar obisnuit, fara obligatia de a se lasa de fumat. Acestea sunt primele recomandari facute de medici pacientului Basescu. "Dupa operatie, presedintele Basescu va primi o substitutie tiroidiana. Poate fi un tratament pentru toata viata, in cantitati diferite, in functie de anotimp si de alti factori", a anuntat doctorul Mircea Ghemigian, seful echipei de medici care l-au operat pe presedinte. Prof. dr Dumitrache ne-a precizat că tratamentul substitutiv este "un tratament continuu, in doze bine calculate, in functie de o serie de factori. De exemplu, dozele scad vara si cresc iarna. Este foarte important ca tratamentul sa fie bine condus si dozat. Deoarece un tratament in cantitati prea mici poate provoca stare de lentoare, luarea in greutate, ingrosarea vocii, iar excesul de tratament cauzeaza cresterea pulsului inimii si scaderea in greutate.

Monica Iordache Apostol, Gabriela Antoniu & Magda Marincovici
Jurnalul national luni 10 septembrie, 2007 http://www.jurnalul.ro

Insuportabila nesimtire a "elitei"

-- De aproape trei ani de zile "intelighentia" de la gurile Dunarii e dusa de nas, pentru a cata oara ?, de un grup de consultanti din jurul exmarinarului T.B.: "elita de la Cotroceni", cu retea in mai toata mass-media romaneasca.
Nu veti gasi intre ei nici un specimen cu o competenta specifica: nici un medic adevarat, nici un istoric adevarat, nici un teolog adevarat, nici un filozof adevarat, nici un profesor adevarat, nici un om adevarat: numai... intelectuali si jurnalisti cu norma tripla. Datorita lor putem pricepe si noi, iata, pe viu, ce este un intelectual: un ins fara o competenta precisa, care insa trebuie sa-si castige painea dandu-si cu parerea despre felurite chestiuni “sociale", de la importantul tarait al greierilor din Phaidros si pana la destinul triumphalic al BOR. Adaugati o nemasurata sete de putere si o nesimtire cronica, acoperita de esarfe, papioane cu picatele, gusi paroase si alte accesorii.
Tactica acestui adevarat pluton de seductie cinica e simpla: desi au puterea, TOATA puterea, desi au pe mana gramezi de bani publici, milioane de euro, desi pot intreprinde absolut tot ce doresc, ei par a fi mereu in opozitie (cu noi, cu voi, cu ei insisi), nefacand altceva "constructiv" decat sa mazgaleasca articolase la gazeta, sa-si inventeze dusmani de acum patruzeci de ani si, last but not least, sa se chiverniseasca discret, dar sigur. Unuia dintre ei i-am cerut socoteala cu privire la salariul pe care-l incasa de la Bucuresti, ca succesor, in toate sensurile, ale neocomunistului Buzura, desi se afla de trei luni la Berlin. Replica a venit spontan: de vreme ce dlui era escroc, eu eram fatalmente "nebun".
Acesti mari luptatori impotriva comunismului dupa caderea acestuia si-au facut un tic extrem de dezagreabil, dar care, vad bine, prinde la gurile casca din "protipendada". Cand lucrurile se imput imprejurul reputatiei dlor, pac cu stafia lui Corneliu Vadim Tudor la Razboiu' si diversiunea-i gata. De unde si pana unde pericolul Vadim Tudor e mai iminent decat pericolul Basescu si clica tovarasilor sai de drum ? Vadim Tudor si Paunescu, agenti electorali indirecti ai clicii respective, imi par acum pupaciosi firavi ai cefei de la subsol a fostului Carmaci in raport cu dexteritatile "elitei" actuale vis-a-vis de pupa noului Carmaci. Acestia nu vor ramane in biata noastra istorie malagambista, umflata din rarunchi cu pompa, decat ca noii Ion Brad, Mihai Beniuc si Dumitru Popescu redivivi, versiune neocomunista.
In continuare sunt promovati si publicati, sub tutela mentorilor respectivi, numai mediocritati, ratati adusi cu farasul din Occident, specialisti autotitrati in "canibalisme" dambovitene, farseuri si frustrati. Frustrati-frustrati, dar pe banii nostri, mes chers compatriotes. Se intreba conu' Leonida la o sueta oficiala, de unde bani pentru cresterea pensiilor ? Cum de unde ? Ar fi de ajuns sa desfiinteze imediat, si fara nici o paguba, Institutul Cultural (deh !) Roman, care mananca vreo sase milioane valuta forte pe an pentru a publica plescareli si zarzavaturi la conserva, cand nu de-a dreptul tirbusoane infipte in inima lui tov. Patapievici, aia stim noi din Politice cum.
Cred ca de actualitate este impostura si slugarnicia acestei camarile, nu a lui Vadim Tudor si Paunescu, a lui Dinu Sararu si alti belferi comunisti de muzeu (Ah, mi se va raspunde sapiential, ce naiv !). Stimati Moralisti Intelectuali ai Neamului Branzovenesc: poate nu va dati seama, dar locul vostru este exact langa "musterii" pe care i-am citat mai sus. Asta-i "soarta destinului", vorba exilatului de pe Sena. Singura voastra "menire" e sa tineti inca sase ani puterea, sa blocati in continuare totul in jurul capetelor aureolate cu staniol si sa va ziditi un "soclulet" de opuri jurnalistice spre imbecilizarea definitiva a generatiilor in ou. Asa sa va ajute dumnezeul neichii din Tecuci !

Cristian Badilita
Ziua luni 10 septembrie, 2007 http://www.ziua.net

Scena balconului

Daca ai intreba orice om cat de cat instruit din afara Romaniei ce-i spune lui "scena balconului", gandul l-ar duce automat, cred, la Shakespeare si la "Romeo si Julieta". Ma indoiesc insa ca la noi toti ar avea acelasi gand. Multi din cei peste cincizeci de ani si-ar aminti probabil de celebra iesire pe balconul C.C. a lui Ceausescu din august '68, cand cu invazia Cehoslovaciei, iesire care l-a determinat pana si pe un opozant radical al comunismului precum Goma sa intre in partid. (Mai cuminte, Dumitru Tepeneag s-a ferit sa faca acest gest, argumentand mucalit ca el are deja un partid al lui: Partidul Oniric...). Tot in acelasi balcon - ironie a sortii - si-a inceput Ceausescu agonia, pe 21 decembrie '89, si tot acolo s-au aburcat a doua zi, pe seara, "emanatii", sub ploaia de gloante, ce-i ocolea in chip miraculos, a unor teroristi care trageau din toate pozitiile (pozitii gresite, evident, de vreme ce nici unul din noii lideri n-a fost atins). Si la nici patru luni de la infratirea shakespeareana dintre revolutie si lovitura de stat, hopa ! - se deschide un alt balcon, cel al Universitatii, de unde acest Coriolan Draganescu al vremurilor noastre, Marian Munteanu, ne invata ca mai bine mort decat comunist. (Ceea ce nu l-a impiedecat, nu mult dupa ce s-a dat jos din balcon, sa intre, fara plete, tuns, ras si frezat, in partidul dlui Virgil Magureanu). Poate ca amintirea inca proaspata a concubinajului politic cu dl Iliescu l-a impiedecat pe dl Basescu (caruia ii urez sincer insanatosire grabnica !) sa foloseasca balconul Universitatii in seara victoriei sale asupra lui Adrian Nastase. A avut prudenta sa sarbatoreasca nitel mai jos, langa arteziana de la Arhitectura, unde ne-a promis ca va reveni din cand in cand sa ne informeze despre starea natiunii. Cum se anunta mari ploi, mari vijelii (cod portocaliu, cum ar veni), poate n-ar strica sa se redeschida, ca adapost prezidential, balconul Universitatii.

Ioan Grosan
Ziua luni 10 septembrie, 2007 http://www.ziua.net