sâmbătă, noiembrie 24, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Maine, europarlamentarele. Luni incepe bataliaCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Dincolo de mesajul de baza: votati-ne pe noi caci ceilalti sunt corupti, neo-securisti, asociati in mafii oculte, scarbe, vanduti, incapabili, dusmani ai intereselor Romaniei, ce-ati mai auzit ?”.

Presedintele Camerei declara razboi coruptiei Statelor UniteCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Bogdan Olteanu face judecati de valoare care ne duc cu gandul la epoca de aur. Pentru imaginarul comunist Occidentul era un sistem putred, unde numai naivii sau prefacutii credeau ca traiesc caini cu covrigi in coada. In gura lui Olteanu dormiteaza un caine rosu si rau, care nu are 36 de ani calendaristici, ci pe putin un secol de experienta de lupta antiburgheza si antiimperialista”.

Exista viata dupa referendum ?Ion M. Ionita – Adevarul – citeste aici -
Campania s-a incheiat si dublul vot de maine ar trebui sa lamureasca lucrurile. Ar trebui, dar sunt sanse mici sa se intample asta, nu din cauza electoratului, ci din cauza politicienilor care vor rastalmaci inca o data vointa populatiei”.

Cartea Neagra a presedinteluiSabina Fati – Romania libera – citeste aici -
Inainte de aniversarea majoratului revolutiei din 1989, romanii pot afla in detaliu despre instrumentarul sistemului comunist, despre victimele si calaii celor 50 de ani de teroare, despre dictatura proletariatului si nomencklatura profitoare, despre asasinarea, deportarea si marginalizarea elitelor intelectuale, despre consecintele "alimentarii rationale" si ale politicii demografice, despre frica si intunerciul in care s-a trait aici in a doua jumatate a secolului XX”.

ANALIZE SI COMENTARII

Conteaza cine nu voteazaRene Parsan – Ziua – citeste aici -
Un pariu electoral. Maine marele premiu al Loteriei va fi adjudecat de un alegator care nu a nimerit sectia de votare”.

De ce il contestam pe presedintele BasescuRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Ma intreb cand vom reusi sa iesim din zodia demagogiei electorale, care pare fara sfarsit. Si cand vom reusi sa punem interesele personale in acord cu interesele nationale. Acela va fi momentul intrarii in normalitate, pentru ca nimeni nu ne cere sa fim sfinti. Ci doar oameni. E firesc sa avem interese personale. Cu o conditie, minimala. Sa nu facem abstractie de ceilalti, de interesele lor, de viata lor. Sa nu ne batem joc unii de altii si de tara, doar pentru interese personale. Mai ales persoanele publice. Incepand cu presedintele tarii”.

Zero baratRazvan Savaliuc – Ziua – citeste aici -
Tribunalul Bucuresti a dispus restituirea dosarului "Rompetrol" la Parchetul General din cauza puzderiei de ilegalitati comise de procurori”.

Ziua judecatiiRoxana Andronic, Ovidiu Banches & Raluca Papadopol – Cotidianul – citeste aici -
Romanii isi aleg duminica reprezentantii in Parlamentul European si voteaza "DA" sau "NU" la referendumul presedintelui. Ieri, demagogia politicienilor a atins punctul culminant”.

POLITICA

Apelul lui BasescuR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Seful statului a indemnat electoratul sa voteze pentru a-si demonstra sustinerea pentru viitorii reprezentanti ai Romaniei la PE dar si pentru a da un semnal pozitiv in exterior, in conditiile in care tara se confrunta cu probleme de imagine in acest moment”.

Basescu la PDD.I. – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a descins ieri seara, la sediul PD din Modrogan, pentru a premia castigatorii concursului derulat in campanie pe blogul personal si a tinut sa-si justifice prezenta in curtea democratilor."Pentru ca s-a terminat campania, sa nu considerati ca prezenta mea aici este un semn de apropiere excesiva fata de PD”.

Consultari post-referendum la CotroceniCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Seful statului a anuntat joi ca va chema partidele pentru consultari la Cotroceni, daca sase din sapte romani vor raspunde favorabil variantei sale de uninominal. Reprezentantii partidelor, cu exceptia PD si PLD, nu s-au aratat incantati de aceasta idee, exprimandu-si scepticismul in legatura cu reusita unui astfel de demers. Presedintele a admis insa ca va promulga uninominalul Guvernului, daca Curtea Constitutionala va declara legea constitutionala”.

Presa straina remarca implicarea presedintelui in campania PDL.C. – Gardianul – citeste aici -
Primele alegeri pentru Parlamentul European si referendumul pentru votul uninominal beneficiaza de spatii largi si in presa internationala. AFP remarca dezinteresul romanilor pentru scrutinurile de maine si anticipeaza o prezenta scazuta la vot, pe fondul unei campanii terne. Agentia franceza vorbeste si de pozitionarea partidelor in preferintele de vot ale romanilor, aratand ca implicarea presedintelui Basescu in campanie a favorizat net partidul sau de suflet”.

Basescu nu renunta. Vrea sa ingroape uninominalul cu mandat de la partideClaudia Cristofan – Gardianul – citeste aici -
S-a terminat campania ! Maine avem si europarlamentare, si referendum pentru uninominal. Politicienii au profitat din plin pana la ultima zi de campanie pentru a-si face lobby in fata alegatorilor. Cel mai inversunat a fost chiar presedintele Traian Basescu care, reclamand faptul ca este impiedicat sa-si promoveze varianta de vot uninominal propusa, a facut in asa fel, incat in saptamana care tocmai a trecut a avut aparitii zilnice, in care a vorbit pe aceasta tema. El nu a scapat nici o ocazie de a critica Guvernul, dar mai ales de a combate uninominalul asumat de Executiv”.

ULTIMA ORA

Basescu despre viitorul premier: Va trebui sa fie un om politic cu care sa nu ma mai pacalescAdevarul on line – Adevarul – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Galati, ca principalul atribut al viitorului premier este să fie un om politic cu care să nu se mai pacaleasca, raspunzând la intrebarea unui student curios daca urmatorul prim-ministru va fi din Galati”.