luni, octombrie 22, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

DNA discrediteaza JustitiaRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Justitia e discreditata prin faptul ca opinia publica a fost invatata sa o confunde cu actul preliminar de justitie, respectiv, cu ancheta penala”.

Mitica Dragomir reformeaza clasa politicaIoana Lupea – Evenimentul Zilei – citeste aici
Ce fac fostii militieni, fostii cartofori, fostii condamnati penal, atunci cand ajung la varsta critica ?”.

Pazea, ONG-urile intra in lupta ! – Ion M. Ionita – Adevarul – citeste aici -
Neicusorule si puicusorule, sa vezi de acum inainte dandana in comedia pentru alegerile europene. Nu era de-ajuns o maciuca la un car de oale, mai intra in hora si "civicii", cainii de paza ai democratiei. Menirea lor, in aceasta faza, este sa faca liste cu bampirii care sug sangele poporului, bampiri care candideaza acum sa suga si sangele intregii Europe”.

ANALIZE SI COMENTARII

Doctoratele de la Sorbona nu-s bune de nimic (sic !)Cristian Badilita – Ziua – citeste aici -
Cand n-ai o meserie utila si precisa, cel mai la indemana e sa scuipi ritos pe reverul altora. Alain Besancon spunea undeva ca daca esenta comunismului e minciuna, esenta democratiei i se pare si mai teribila: nesemnificativul. Traim in nesemnificativ si ne place. Cultivam cu o placere masochista nesemnificativul si transformam in gunoi nesemnificativ tot ce atingem”.

Consecintele razboiului mondial antiteroristDan Pavel – Ziua – citeste aici -
Raspandirea globala a terorismului si lupta globala antiterorista ne pun in fata primului razboi cu adevarat mondial. Dupa 9/11, lumea nu mai e la fel, dar nu in sensul ca asistam la sfarsitul suprematiei americane, cum se bucura prematur antiamericanii, ci la sfarsitul polaritatii”.

Justitia e pentru fraieri, inchisoarea pentru prostiIoan T. Morar – Cotidianul – citeste aici -
Am vazut, la stirile tv, un octogenar din judetul Iasi care a fost condamnat si inchis, devenind cel mai batrin detinut din Romania. O secventa trista, intr-o tara cu o justitie de-a dreptul comica”.

Romania, spectatoare la TratatValentina Pop – Romania libera – citeste aici -
In timpul negocierii Tratatului de la Lisabona, aproape fiecare tara a luptat pentru ceva: Franta pentru termeni care sa-i asigure politicile protectioniste, Marea Britanie pentru a fi exceptata de la Carta Drepturilor Fundamentale ale UE, Germania pentru puteri crescute ale Parlamentului European, Olanda pentru competitivitate, Finlanda si Danemarca impotriva reducerii numarului de comisari. Polonia a obtinut mentinerea "clauzei Ioaninna", un mecanism de veto in Consiliul European. Bulgaria, desi membru UE la fel de proaspat ca Romania, a cerut dreptul de a folosi denumirea "evro" pentru euro. Romania "a analizat atent toate propunerile statelor membre" si a decis sa nu ceara nimic. Avantajul Romaniei, spune secretarul de stat pentru Afaceri Europene Adrian Ciocanea, e ca "suntem stat de marime medie. Pe noi tot ce s-a propus ne avantajeaza". Parlamentul European a obtinut puteri sporite, avand acum drept de codecizie cu Consiliul European format din sefii de stat si de guverne din UE. Miza euroalegerilor din Romania ar trebui sa fie tocmai trimiterea de reprezentanti competenti si care sa "reflecte corect situatia politica, punand accentul pe dreptul de libera decizie al cetatenilor", explica intr-un interviu pentru "Romania libera" europarlamentarul german Elmar Brok, unul dintre arhitectii Tratatului de la Lisabona”.

POLITICA

PIN initiaza pensia minima garantataR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Reprezentantii PIN doresc introducerea pensiei minime garantate, a anuntat liderul formatiunii, Lavinia Sandru (foto), care a precizat ca va incepe astazi strangerea de semnaturi de la toate partidele parlamentare in vederea initierii unui proiect legislativ in acest sens”.

Guvernul isi va asuma uninominalulAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Liberalul Bogdan Olteanu a anuntat ieri ca Guvernul isi va asuma raspunderea, in cursul acestei saptamani, pe legea votului uninominal. De altfel, astazi expira ultimatumul dat de Traian Basescu, presedintele amenintand ca va face referendum pe uninominal daca pana in 22 octombrie Parlamentul nu adopta aceasta reglementare. Imediat dupa avertismentul sefului statului, Comisia de Cod electoral a adotat proiectul si l-a depus la Senat pentru dezbatere”.

Strategie de doi lei la PRMAdriana Dutulescu – Cotidianul – citeste aici -
Pentru ca formatiunea lui Vadim e izolata financiar de „sponsorii care nu mai vor sa dea nici un ban“, in strategia de campanie este consemnata obligatia ca membrii de partid sa se aboneze la ziarul Tribunului”.

ULTIMA ORA

IncompatibiliiCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Unsprezece candidati pentru PE nu indeplinesc criteriile Coalitiei pentru un Parlament Curat”.

Gigi a cazut pe pragOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Partidul Noua Generatie - formatiunea finantatorului Stelei George Becali - a pierdut patru procente intr-o luna, zbatandu-se acum in zona pragului electoral de 5% necesar intrarii in Parlament. Si "locomotiva" Becali, evaluata in topul increderii in personalitati politice, inregistreaza o scadere de sapte procente fata de luna precedenta. Datele sunt desprinse dintr-un sondaj de opinie realizat de INSOMAR in perioada 10-17 octombrie 2007”.

GIP: Lista Coalitiei pentru un Parlament Curat are lacune grave - A.I. – Romania libera – citeste aici -
Lista referitoare la candidatii care nu ar trebui sa participe la euroalegeri, prezentata duminica de Coalitia pentru un Parlament Curat, are lacune grave, sustine, intr-un comunicat, presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica. Ciuvica considera ca "lipsesc nejustificat" de pe lista vice-presedintele PD Sorin Frunzaverde si presedintele PLD, Theodor Stolojan”.