vineri, noiembrie 16, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

SmecheriaSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
In baza unei prognoze care nu poate fi data peste cap si anume ca prezenta la vot va fi insuficienta pentru validarea referendumului, sunt in masura sa afirm ca presedintele Traian Basescu a pus la cale o smecherie”.

Cu tara la psihiatruPatrick Andre de Hillerin – Gardianul – citeste aici
Cei mai multi cetateni ai unei tari au meserii oneste, care le permit sa castige niste bani acolo, pe care sa-i foloseasca la achitarea creditelor sau la trimiterea copiilor la scoala. Unii, mai putini si ceva mai descurcareti, nu au aceste probleme zilnice, gandindu-se doar cum sa-si mareasca averile mostenite sau dobandite prin propria sudoare. Altii, cei mai de neinvidiat, traiesc pentru a forta intrarea in cartile de istorie si pentru a-si simti orgoliul gadilat, minut cu minut. Acestia se cheama, peste tot in lume, politicieni”.

Stiri proaspete din veacul al XIX-lea despre Al-QaedaCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Serviciile de informatii italiene lucreaza si acum cu globul de cristal al prezicatoarelor. Trag perdelele la strada, sting lumina, aprind o lumanare si cel mai vizionar dintre agentii vizionari zice ceva abracadabrant despre niste tabere de antrenament ale gruparii Al-Qaeda de la marginea Scythiei Minor. In vedeniile vizionarului apar si cateva denumiri exacte, precum Romania sau Galati, ceea ce schimba radical datele problemei. Terenul este deja minat si stirea furnizata de cele mai rocambolesti servicii de informatii din intreg sistemul NATO ajung fara nici o opreliste in cotidianul Il Secolo XIX, din Liguria, unde explodeaza fara nici o prevestire, asa cum fasaie peste noapte toate fumigenele livrate de niste dezinformatori”.

Pierdut presedinte. Declar nul.Ion Cristoiu – Jurnalul National – citeste aici -
La concurenta cu prea absenta Elodia, prea prezentul Traian Basescu domina micile ecrane sub pretextul campaniei pentru Referendum. Intrebat ce va face daca Referendumul va fi invalidat, domnia sa a evitat un raspuns precis. Lucru explicabil. Cand a convocat Referendumul, Traian Basescu a stiut ca electoratul nu se va prezenta la vot in proportia ceruta de lege pentru validare. Cu toate acestea, chiar si dupa asumarea raspunderii de catre guvern, domnul presedinte n-a renuntat la aceasta intreprindere pe cat de inutila pe atat de costisitoare. Asa cum se vede nu numai din interventiile sale publice, dar si din figuratia electorala a PD si PLD, Traian Basescu a convocat Referendumul pentru a se putea implica in campania PD si PLD pentru europarlamentare. Asumarea ipostazei de chibit electoral al unui partid a fost criticata, de regula, doar prin raportarea la Constitutie. Romanilor li s-a atras atentia ca, prin asta, Traian Basescu incalca Legea fundamentala. La o asemenea mustrare, romanii n-au fost deloc sensibili. Nici n-aveau cum”.

Geometria lui BasescuGabriela Vranceanu-Firea – Jurnalul National – citeste aici -
Unde se plaseaza, fata de problematica dificila a romanilor aflati la munca cinstita in orase italiene, presedintele tarii si partidul care sta cel mai bine in preferintele publicului Partidul Democrat ? Presedintele face turul televiziunilor, pentru a pleda in favoarea uninominalului lui personal, face campanie in tara candidatilor PD si PLD, loveste in Guvern, in ministri, ne ameninta cu bombe politice, ce vor fi detonate sambata, nu stim daca dimineata sau pe la pranz, iar insisi democratii, care s-au batut atat de mult in piept ca au ajuns in marea familie popular-europeana, zburda pe campii, pentru campania interna, devenita inutila si, pe alocuri, penibila”.

ANALIZE SI COMENTARII

Tot inainte !Zoe Petre – Ziua – citeste aici -
Comentatorii care induc in opinia publica ideea ca votul uninominal e singurul leac universal pentru toate disfunctiile, reale sau imaginare, ale politicului, nu-si dau seama - sau nu le pasa - ca uninominalul "pur" pe care il sustin distorsioneaza grav optiunile electoratului, pe care le inghesuie in patul procusteean al unor majoritati prefabricate”.

Basescu obosit. Si lipsa de alternativaRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Presedintele Basescu este in campanie electorala. Si in mare cautare de televiziuni prin care sa faca propaganda cel putin mascata pentru PD”.

Ascensiunea lui "cel mai bun" poate fi oprita !Dan Mircea Cipariu – Ziua – citeste aici -
Poate ca daca n-as fi vazut din intamplare (fiica vitrega a destinului cum spunea pe vremuri Caragiale) doua reclame uriase pentru europarlamentare ale cumetrilor PD si PLD, nu m-as fi mobilizat emotional sa merg la votare”.

Cum se fura in sondajeDan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Specialistii sustin ca electoratul poate fi influentat intr-o masura extrem de mica de sondajele de opinie. Cu toate acestea, partidele si politicienii tin mortis sa para mai puternici in statistici decit in realitate. Explicatia acestei dorinte de preamarire o ofera aceiasi cercetatori: procentele umflate pot mobiliza membrii si sustinatorii partidelor”.

POLITICA

Basescu distinge eroii de profitoriVictor Roncea – Ziua – citeste aici -
Asociatia 15 Noiembrie de la Brasov a aniversat ieri 20 de ani de la "inceputul sfarsitului" - revolta muncitorilor brasoveni din 1987”.

Mai putina incredereOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
“Presedintele Traian Basescu domina, in continuare, topul increderii romanilor in personalitati politice, insa aprecierile pozitive fata de seful statului inregistreaza o tendinta descendenta, releva un sondaj de opinie realizat, in perioada 6-11 noiembrie 2007, de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE). Conform studiului difuzat ieri, 43% dintre subiectii chestionati au incredere mare si foarte mare in presedinte, Basescu fiind urmat de Mircea Geoana si Theodor Stolojan, ambii cu 29%, si Gigi Becali (25%)”.

CNSAS acuzat de abuzCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Doru Giugula vrea ca fiecare membru al CNSAS sa ii dea cate un milion despagubire, iar Mircea Dinescu cinci milioane dupa ce a primit decizia de politie politica. El si-a motivat decizia prin faptul ca a fost verificat in mod abuziv de Colegiu, deoarece nu mai este consilier. "Potrivit legii, erau obligati ca in momentul in care am demisionat din functia publica sa opreasca orice verificare a persoanei mele, deci chiar daca as fi facut politie politica, aceasta decizie ori venea cat timp eram in functie, ori nu mai venea deloc", a declarat Giugula, citat de Mediafax”.

Vadim in ItaliaD.I. – Ziua – citeste aici -
“… "Liderul PRM s-a deplasat apoi la Camera Deputatilor, unde a purtat convorbiri cu Umberto Ranieri, presedintele Comisiei de Politica Externa, si Franca Bimbi, presedinta Comisiei pentru Politici ale Uniunii Europene, convorbiri la care au participat mai multi deputati italieni", se arata in comunicatul citat. Liderul PRM a facut o vizita de cateva zile in Italia in calitate de presedinte al grupului parlamentar de prietenie Romania-Italia”.

ULTIMA ORA

Traiane, probleme de memorie ?Dan Duca – Cotidianul – citeste aici -
Seful statului a incurcat, la Realitatea TV, numarul romanilor decedati in Italia, dupa care a invocat ririitul fostului lider taranist Ion Ratiu, care numai graseiat nu era”.

Ororile totalitarismului. Guvernul modifica legile pentru a condamna comunismulBogdan Apostolescu – Gardianul – citeste aici -
Intamplare sau nu, in plina campanie electorala, exact la 20 de ani de la revolta anticomunista de la Brasov, cei care au manifestat la vremea respectiva impotriva opresiunilor comuniste au devenit dintr-o data interesanti pentru clasa politica. Tariceanu le-a promis, printre altele, revolutionarilor ca vor beneficia de Legea recunostintei, iar Traian Basescu le-a facut o vizita chiar la Brasov pentru a le arata respectul autoritatilor de la Bucuresti”.