joi, noiembrie 01, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Ucraina ne umileste la BucurestiRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Era si ramane de dorit sa intelegem ca Basarabia se va instraina tot mai mult de Romania, atata vreme cat vom continua sa ignoram prioritatea pe care o constituie nu retorica nationalista, ci investitia economica romaneasca masiva in R. Moldova”.

Umanitarismul marketizat al divelorCristian Teodorescu – Cotidianul – citeste aici
Daca strangerea de bani pentru salvarea vietii unui copil a devenit prilej de scandal printre VIP-urile de televiziune, vom ajunge sa echivalam generozitatea cu clipurile publicitare”.

Natura moarta cu pete de viataEmil Hurezeanu – Romania libera – citeste aici -
Exista un vizitator european generic, in ultimele luni, in Romania. De obicei, vine dintr-o mare si veche tara a continentului, inclusiv Marea Britanie. Prin extensie, el poate fi chiar si american. Nu degeaba, intr-o viziune generoasa si suficient de exacta, Europa este descrisa ca fiind perimetrul cuprins intre San Francisco si Vladivostok. Oaspetii caselor noastre sunt cel putin ministri si cel mult presedinti. Unii, mai ghinionisti, au ramas deputati (europeni ?), altii, mai indrazneti, au ajuns generali (NATO !)”.

ANALIZE SI COMENTARII

Menajeria de sticlaBogdan Comaroni – Ziua – citeste aici -
Nu's ce-mi veni marti seara, m-apuc sa surfilez canalele TV. Zapping, am auzit, ii zice metodei, intr-un limbaj al academicienilor sticlei, plasmei, sau ce-o mai avea romanul conectat la cablu”.

Noi scenarii apocaliptice ("geopolitice")Ion Bogdan Lefter – Ziua – citeste aici -
De cand lumea si pamantul, oamenii s-au temut de ce poate fi mai rau: dezastre, prapad, praf si pulbere. De aici - mitul Apocalipsei si multitudinea de variante, la scara mai mare ori mai mica: de la predictiile catastrofice si pana la (putem zice noi, urmasii lui Creanga) teroarea drobului de sare care ar putea sa cada de pe hornul sobei si sa omoare pruncul din leaganul de dedesubt”.

De prin OccidentIoan Grosan – Ziua – citeste aici -
Intr-un numar din iulie a.c. din prestigiosul saptamanal francez "Le Nouvel Observateur", gasit in colectia unei amice pariziene pasionate de politica, mi-au cazut ochii pe un titlu din prima pagina, ce in traducere suna "Sfarsitul anilor Le Pen". Cred ca cititorii ZIUA stiu cine e (sau mai bine zise cine-a fost...) Le Pen: creatorul unui partid, Frontul National, care a adunat in randurile sale, nu putine la numar, pe totii nationalistii, xenofobii, antisemitii francezi (caci au si ei dintr-astia)”.

De astazi, pensii mai mari cu 30% – Eugenia Mihalcea & Mihaela Dinca – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Pensionarii vor avea, din aceasta luna, indemnizatii majorate, in medie, cu 225 de lei. De la 1 noiembrie, punctul de pensie va creste cu 30%”.

Intre Machiavelli si canibaliFlorian Bichir – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Cred ca pentru prima oara in viata - sper pentru Domnia Sa ca nu si ultima - sunt de acord cu Mircea Geoana, presedintele PSD”.

Europarlamentarii neispraviriiCornel ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
"Dintr-un banner urias, ma urmareste figura neutra a dlui Daniel Daianu. „E.U. promovez Romania. Tu ?“, scrie pe banner. Eu n-o sa-l promovez pe dl Daianu la europarlamentare, pentru ca nu ma reprezinta. Toata cariera dumisale atarna sub semnul nefast al neispravirii. Un mare sociolog a spus ca romanii sunt neispraviti, adica lasa lucrurile neterminate. Dl Daianu este prin excelenta roman, iar ca roman este un neispravit de mare isprava. N-a fost in stare sa fie nici securist, nici ministru".

POLITICA

SRI se jura ca nu umbla la dosareCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Colonelul Florin Pintilie (foto) a declarat ieri ca SRI nu a umblat niciodata la dosarele predate catre CNSAS, in sensul sustragerii anumitor file din acestea. Prezent la dezbaterea "Arhivele Comunismului Romanesc si drumul lor spre public", colonelul Pintilie a precizat ca SRI s-a achitat integral de sarcina ce ii revine”.

Paruiala din PSDRoxana Andronic – Ziua – citeste aici -
Atacul lui Dancu la Iliescu i-a placut lui Geoana, sustin surse din partid”.

Parlamentul, piedica pentru BasescuAnca Hriban, Ovidiu Banches & Adrian Ilie – Ziua – citeste aici -
In razboiul dintre Parlament si presedintele Basescu, fiecare tabara isi foloseste toate prerogativele pentru a bloca demersurile adversarului. Seful statului a apelat foarte des la dreptul dat de Constitutie referitor la posibilitatea de a cere reexaminarea unor legi. Mai intotdeauna, parlamentarii au refuzat modificarea reglementarilor in cauza, iar daca au facut-o modificarile au vizat alte aspecte decat cele reclamate de Basescu. Conform Constitutiei, presedintele poate cere reexaminarea unei legi o singura data, iar daca Parlamentul refuza, el trebuie sa promulge actul normativ. Seful statului mai are la indemana sesizarea Curtii Constitutionale”.

Basescu ataca uninominalul asumat de GuvernRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
“Proiectul privitor la votul uninominal asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea, elaborat in colaboarare cu ProDemocratia, protejeaza parlamentarii "listaci", a sustinut ieri seara, intr-o emisiune televizata, presedintele Traian Basescu. "Daca domnul Parvulescu este cinstit, ar spune ca sunt multe puncte (in proiectul asumat de Guvern n.r.) care nu mai seamana cu ce a promis dansul. Proiectul are scris pe fiecare pagina "protectie pentru listaci" iar proiectul lui Parvulescu ii aduce in Parlament pe toti cei de care romanii trebuie sa scape", a insistat Traian Basescu. El a declarat ca daca nu ar fi declansat referendumul pe uninominal ar fi fost acuzat ca nu se tine de cuvant. Totodata, seful statului a sustinut ca organizarea referendumului odata cu euroalegerile este benefica, deoarece referendumul reprezinta o miza pentru oameni, care se vor prezenta astfel sa voteze europarlamentarii”.

PNL si PSD sunt aliate prin firmele lui Dan AndronicAdriana Durulescu & Cristian Sutu – Cotidianul – citeste aici -
Tariceanu si Geoana au aceiasi consultanti politici. Partenerul de afaceri al lui Dan Andronic, Radu Enache, a devenit strategul social democratilor in campania europarlamentara”.

Sefii statelor NATO vor veni la Bucuresti cu sosiileCristian Oprea – Cotidianul – citeste aici -
CSAT a aflat de la serviciile secrete ca teroristii dau tarcoale Romaniei pentru a pune la cale atentate in timpul Summit-ului Aliantei Nord-Atlantice de la Bucuresti, programat in aprilie 2008”.

ULTIMA ORA

Roma fierbe dupa crima unui romanD.E. – Gardianul – citeste aici -
Guvernul de la Roma s-a reunit de urgenta ieri seara la Roma pentru a discuta problema infractorilor romani din Italia”.