miercuri, octombrie 31, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Presedintele, tupeu la greuRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Presedintele a anuntat ca va incalca iarasi Constitutia si nu va promulga legea, chipurile, pana nu se pronunta poporul. Desi poporului nu i se da de ales intre varianta premierului si cea a presedintelui”.

La furatRobert Turcescu – Cotidianul – citeste aici
Trei componenti ai lotului olimpic de box au fost prinsi furand manusi, caciuli si pantofi de sport dintr-un magazin din Chicago. Federatia de profil a anuntat ca i-a exclus pe viata din box”.

Postaderare, in loc de integrareDan Straut – Adevarul – citeste aici -
Un document care, deocamdata, se dezbate in spatele usilor inchise - Strategia de postaderare a Romaniei, elaborată de un grup de experti de la Academia Romana, guvern si BNR - arata ca vom continua si in urmatorii ani sa ne peticim sacii, in loc sa-i umplem cu marfa si sa-i urcam in caruta”.

Dosarele DNA, efect de bumerangAndi Topala – Gardianul – citeste aici -
Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa faca fata unui nou val de dosare. Vechi, nu noi. Aceleasi. Ca un bumerang, dosarele in care au fost anchetati, cu circul de rigoare, Nastase, Copos sau judecatoarea Andreea Ciuca se intorc la cei care le-au trimis instantei. In pripa, ca nu degeaba s-au intors. In pripa si la comanda, ca daca-i ordin, cu placere. Ce, mai stam sa comentam ? Facem, ca d-aia e comanda. Nu conteaza cum iese. Uite ca nu iese.
Ieri, instanta suprema a mai trimis un dosar inapoi la DNA. Pentru refacerea urmaririi penale. Niste vicii de procedura. Ca, in principal, pentru asta se plang toti inculpatii DNA. Rechizitorii semnate aiurea, de cine apuca, ordonante de retinere, date la plesneala, ce sa mai zic de interceptari, ca aici e groasa rau”.

ANALIZE SI COMENTARII

Sicane din toate partile...Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Peste temperamentul dictatorial al presedintelui Traian Basescu s-au suprapus, in ultimele luni, interese personale si de partid, determinand o conjunctura tot mai complicata, pe masura apropierii alegerilor europene si parlamentare. Aceasta conjunctura ar fi fost poate mai transparenta daca n-am avea de-a face cu un electorat imatur, cum recent recunostea chiar fostul presedinte Ion Iliescu (unul dintre fostii beneficiari majori ai numitei imaturitati)...”.

Geoana facut KO de BasescuIon Spanu – Ziua – citeste aici -
Multi analisti politici au pus erorile lui Mircea Geoana din ultimul timp pe seama unor intelegeri secrete pe care liderul PSD le-ar avea cu Traian Basescu”.

"Ucigasul tatalui meu preda la facultatea mea !"Daniela Ratiu – Evenimentul zilei – citeste aici -
Generalul Paul Vasile, acuzat ca a tras in oameni pe Calea Girocului, pe 17 decembrie 1989, in timpul Revolutiei de la Timisoara, este acum profesor la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest, unde studiaza fiica uneia dintre victime”.

Calaii nu se caiescLaurentiu Mihu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
In regimul comunist, Florian Cormos si Vasile Rus au condus lagare si inchisori politice. Acum se simt jigniti de acuzatia de genocid, iar unul spune ca ar mai alege o data aceeasi cale”.

POLITICA

Tariceanu: Referendumul costaOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Legea nu permite ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi spatii, dar Guvernul va face tot posibilul pentru a reduce cheltuielile presupuse de organizarea referendumului, i-a transmis ieri premierul Tariceanu presedintelui Basescu. Intr-o scrisoare de raspuns adresata sefului statului, Tariceanu i-a cerut lui Basescu sa nu foloseasca legea votului uninominal drept instrument intr-o lupta politica si electorala, ci mai bine sa conlucreze, in numele unui obiectiv comun. Amintim ca, intr-o scrisoare trimisa luni premierului, presedintele solicitase ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi spatii si sa se ajusteze si programul orar, astfel incat cele doua procese sa fie simultane”.

Democratii boicoteaza LegislativulRaluca Papadopol – Ziua – citeste aici -
Reprezentantii PD au boicotat ieri activitatile Parlamentului, retragandu-se din sedinta de plen a Camerei Deputatilor pentru a se asigura ca nici o lege nu este votata, din lipsa de cvorum. Aceeasi tactica a fost folosita de pedisti si in cadrul lucrarilor din comisiile juridica si de aparare, cele doua foruri nereusind sa dezbata proiectul de lege privind statutul ofiterului de informatii”.

GDS verificat de CNSASCristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Surse din cadrul Colegiului CNSAS ne-au declarat ieri ca doi reprezentanti ai Grupului pentru Dialog Social vor fi chemati in perioada urmatoare la audieri pentru a da explicatii privind legatura lor cu fosta Securitate. Conform surselor mentionate, cei chemati la audieri vor fi Calin Anastasiu si Mariana Celac. Verificarea membrilor GDS vine la scurt timp dupa cea fost prezentata, in numele Coalitiei pentru un Parlament Curat, lista neagra a candidatilor pentru Parlamentul European”.

CRP cere revizuirea noului Cod PenalOvidiu Banches – Ziua – citeste aici -
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) ii cere presedintelui Traian Basescu sa retrimita Parlamentului spre revizuire legea pentru modificarea Codului Penal, solicitand, de asemenea, forului legislativ, sa adopte o formulare explicita din care sa rezulte ca libertatea de exprimare in interes public a jurnalistilor nu este afectata. "In noua versiune a Codului Penal, alineatul 2 al articolului 195, prin formularea cat se poate de ambigua, poate duce la anchetarea si chiar condamnarea la inchisoare a jurnalistilor care fac publice inregistrari audio sau video”.

"Javrele batrane, resturile bolsevice, scursorile" din PSDRoxana Andronic – Ziua – citeste aici -
Scandal in PSD * Folosind limbajul de maidan, Vasile Dancu ii propune lui Geoana sa curete partidul de oameni precum Ion Iliescu”.

Iuscenko - Basescu: 3-0Anca Hriban, George Damian, Luciana Pop & D.E. – Ziua – citeste aici -
Desi cei doi presedinti s-au intalnit pana acum de trei ori pentru a rezolva problemele bilaterale, de fiecare data Romania a ramas cu ochii in soare in fata Ucrainei”.

Rectori pe veciMagda Severin – Ziua – citeste aici -
In paralel cu ministrul Cristian Adomnitei (foto), 48 de senatori si deputati au croit si ei o initiativa legislativa pentru invatamantul universitar. Proiectul lor are menirea de a instaura pe viata rectorii si decanii favoriti. Concret, reprezentantii Parlamentului au hotarat sa elimine limita de varsta pentru alegerea structurilor de conducere, si sa acorde mandatele pe termen nelimitat. Prin urmare, o persoana va putea detine aceeasi functie toata viata. In plus, coordonarea si evaluarea universitatilor va fi transferata de la Ministerul Educatiei catre un Consiliu National al Universitatilor, astfel incat statul va pierde orice control asupra invatamantului superior”.

Valeriu Stoica apara SRI in procesul cu Dinu PatriciuMariana Bechir & Lucian Gheorghiu – Cotidianul – citeste aici -
SRI l-a angajat avocat pe inamicul lui Dinu Patriciu, Valeriu Stoica, in procesul intentat de omul de afaceri dupa ce serviciul secret i-a interceptat telefoanele”.

ULTIMA ORA

Boicot la Parlament PD si PLD, acuzate ca primesc diurna de la CotroceniLuminita Castali – Gardianul – citeste aici -
Deputatii PD si PLD au boicotat ieri lucrarile Camerei Deputatilor si au refuzat sa mai asigure cvorumul necesar pentru trecerea legilor care asteptau votul final. „Cei de la PD si PLD sunt plecati sa-si ridice diurna de la Cotroceni. Le-as propune sa se mute definitiv acolo“, a acuzat liberalul Horia Uioreanu. Democratul Valeriu Tabara a incercat sa le ia apararea colegilor sai, spunand ca acestia protesteaza, astfel pentru ca PNL si UDMR, care sunt la guvernare, au doar cativa deputati in sala si ca ar astepta ca opozitia sa-i ajute sa-si treaca legile”.

Senatorii se injura prin deplasari externe in separeuri de luxAndreea Nicolae – Romania libera – citeste aici -
"Alesii" romani isi exporta "bunele" obiceiuri si peste hotare, ajungand sa se certe in public. Disputa verbala purtata intr-un restaurant din Islanda de un deputat si un senator roman este acum in atentia conducerii Camerei Superioare. Partile implicate in "conflict" sunt deputatul PRM Marcu Tudor si senatorul PSD Mihail Popescu, iar scena de "lupta" a constituit-o separeul unui hotel de lux din Islanda, unde cei doi au stat cu ocazia unei deplasari a Delegatiei Romaniei la Adunarea parlamentara NATO in Islanda. Discutiile s-au incins, dupa cum relateaza chiar deputatul Marcu Tudor, intr-un cadru "semiparticular", iar ca punct de plecare au fost "impresii despre activitatea noastra" si "politica zilelor actuale" ”.