luni, noiembrie 05, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Tiganii nostri. Si ai vostri !Sorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Pana si unul dintre cei mai straluciti fotbalisti pe care ii avem, Adrian Mutu, s-a ales cu huiduieli, pur si simplu pentru ca este brunet si are pasaport romanesc. Ce se intampla ? A luat-o lumea razna ?”.

Talharind prin Europa cu voie de la GuvernAndreea Pora – Romania libera – citeste aici
“… Trebuie sa fii membru al Guvernului roman ca sa nu-ti dea prin cap ca imediat dupa integrare, in afara de cei in cautarea unui salariu decent, vor navali peste Europa toti infractorii pe care tara nu-i mai cuprinde. Trebuie sa fii Tariceanu, Chiuariu, David, Pacuraru sau Adomnitei ca sa nu iei nici o masura sa previi, in masura posibilitatilor, invazia in UE a romanilor si tiganilor aflati in registrele Politiei. Dintre care unii, probabil, cu poza mare pusa la avizierul din fata sectiilor. Mai trebuie sa ajungi sa tii prima pagina a ziarelor din lumea intreaga si sa te vezi pe toate canalele de televiziune ca sa ai sclipirea ca, totusi, si tu, Guvernul, ai o responsabilitate pentru crima de la Roma si pentru hotiile si talhariile care au bagat in sperieti capitalele Europei. Ca ar fi cazul macar sa propui niste masuri, chiar daca nu esti capabil sa le si aplici. Probabil ca intr-un asemenea moment de genialitate, indus de reactia autoritatilor si presei italiene, premierul i-a chemat pe Chiuariu si David la sfat. Dar ce-ar putea emana, de exemplu, mintea lui Chiuariu decat vreo noua modificare la Codul penal prin care sa-si puna colegii la adapost si de care sa beneficieze ca bonus si indivizi de genul lui Mailat ? Preocupat sa-si rezolve propriile probleme de dosar si sa ramana la putere, Guvernul nu numai ca ignora, dar si beneficiaza de faptul ca Justitia nu functioneaza”.

ANALIZE SI COMENTARII

Reglari de conturi in stil romanescOctavian Hoandra – Ziua – citeste aici -
Cine seamana vant, culege furtuna. Asa spune un proverb, care, de-a lungul timpului a fost, dupa cum se stie, ras-verificat, mai ales in ceea ce ne-am obisnuit sa numim "guvernarea portocalie" ”.

De la antiromanism la antitiganismDan Pavel – Ziua – citeste aici -
Oribila crima (comisa dupa viol si jaf) a lui Romulus Mailat impotriva Giovannei Reggiani a scos la suprafata ce era mai urat din italieni si romani (si din rromi/tigani). Acum se vad cu ochiul liber consecintele negative ale cliseelor colectiviste. Din cauza crimei lui Mailat, italienii (ma refer la anumiti italieni, care sunt insa raspanditi in toate categoriile sociale) ii blameaza pe romani. Si-au gasit tapul ispasitor. La randul lor, romanii (tot asa, anumiti romani, dar multi) se dezvinovatesc aruncand vina pe tigani/rromi. Iar rromii/tiganii (la fel, anumiti rromi/tigani) spun ca societatea italieneasca si cea romaneasca sunt intolerante, discriminatorii, rasiste”.

Tampiti cu spumeCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
S-au cheltuit sute de milioane de euro. S-au reunit comisii de intelepti, experti si profesionisti. S-a incruntat de efort fruntea natiunii. S-au facut comitete. S-au numit comisii. S-au desemnat presedinti. S-au tinut seminarii, ateliere de lucru si conferinte”.

TRAIAN (file de poveste)Ioan Grosan – Ziua – citeste aici -
Daca treci de "Golden Blitz", de departe vezi albind
Si-auzi mandra glasuire a sirenelor de-argint” [...].

Ion Iliescu featuring Traian BasescuRed Apple – Ziua – citeste aici -
"Ion Iliescu este un politician respectabil, dar are limite in a intelege viitorul Romaniei". Aceasta nu este declaratia lui Adrian Nastase in 2002, cand a propus alegeri anticiate si Ion Iliescu a refuzat. Aceasta este declaratia presedintelui Traian Basescu de pe 6 ianuarie 2005, dupa cateva zile de la validarea mandatului sau prezidential. (declaratia se afla inca pe www.presidency.ro) ”.

Italienii ne vaneaza, noi ripostam cu Cioran si EliadeAlexandara Olivotto, Irina Moldovan, Vioel Dobran & Razvan Ciubotaru – Cotidianul – citeste aici -
"Toate cele patru reprezentante ale Romaniei din capitala Italiei au primit telefoane de amenintare incepand de vineri".

Romulus Nicolae Mailat nu e calugar budistIoan T. Morar – Cotidianul – citeste aici -
O ipocrizie destul de jenanta cuprinde discutiile despre raufacatorii romani din Italia. Excesul de corectitudine politica e ca toate excesele: strica”.

Nu suntem criminali. Suntem ipocriti !Silviu Sergiu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
In aceste zile sunt, probabil, milioane de romani frustrati de semnul egal pus intre doi termeni a caror asociere este, in mod evident, o dovada de xenofobie: "roman" si "criminal"

Vicepresedintele Senatului italian cere inchiderea frontierelorItaly Global Nation – Adevarul – citeste aici -
“… "Romii si crimele comise de ei reprezinta numai varful icebergului format din milioane de straini care in loc sa munceasca vin si comit acte de delincventa. Pentru a instaura ordinea exista o singura metoda: sa inchidem frontierele si sa facem curatenie in interiorul tarii, numai dupa aceea vor putea fi redeschise, aplicand legea Bossi-Fini si in cazul cetatenilor comunitari", a declarat senatorul“.

Solcanii, priboii si bivolariiRadu Calin Cristea – Adevarul – citeste aici -
Ei sunt pilonii falsi ai prabusirii in derizoriu si minciuna ai intregii clase politice. Sunt radicalii liberi produsi de un corp politic, economic, social si cultural cu o imunitate scazuta la navalirile raului”.

Serviciile secrete romanesti isi dau la gioale de 30 de aniEmil Berdeli – Gardianul – citeste aici -
Povestea asta cu supravegherea lui Marian Santion, actual consilier al ministrului de interne, de catre o echipa care ar face parte chiar din structura secreta a MI, este un scenariu deloc inedit. Lupta surda pentru avantaje si onoruri dezbina serviciile secrete romanesti inca de pe vremea lui Ceausescu. Chiar si intr-o dictatura, unde, cel putin teoretic, comanda era unica, agentii diferitelor structuri de informatii isi dadeau la gioale cu o duritate extrema, riscand de-a fi acuzati de inalta tradare. In zilele noastre, icnetele luptei dintre serviciile secrete, pe care le auzim adesea in presa, indica faptul ca exista o lupta acerba intre taberele aflate la putere. Insa, consecintele bumbacelii nu pot fi evaluate cu precizie, pentru ca nu avem inca informatii suficiente. Stim insa mai multe despre razboiul aprig dintre serviciile secrete romanesti, petrecut inainte de 1989, dar nu credem ca potentatii zilei sunt dispusi sa invete caâte ceva din istoria recenta. Cu atat mai mult, cu cat urmeaza o suita de alegeri, care va indarji adversarii politici. Adevarul e ca, de regula, nimeni nu invata nimic din istorie, asa ca e chiar o utopie sa le pretindem asa ceva tocmai politicienilor romani“.

Ultima cadere a Romei - Cornel Ivanciuc - Gardianul – citeste aici -
“… O maree neagra, de dezmosteniti ai sortii, de indobitociti, betivi, suti, talhari, escroci, cersetori, panglicari, curve si pesti, amestecati laolalta cu oamenii cinstiti, care s-au dus sa munceasca, s-au napustit asupra lumii civilizate, din cele mai mizere catune ale patriei, iar Italia a exercitat si mai exercita inca in ei o atractie magica”.

POLITICA

Zid in jurul lui IliescuRoxana Andronic – Ziua – citeste aici -
Vechea garda il apara pe fostul presedinte, iar el ii ataca pe "innoitorii" de la Cluj”.

Nicolaescu sustine ca e urmaritAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Ministrul Sanatatii, liderul liberal Eugen Nicolaescu, le-a marturisit, sambata, jurnalistilor, ca este urmarit si crede ca actiunea este intreprinsa si de reprezentantii DNA, si de serviciile secrete, la ordinul presedintelui Traian Basescu, informeaza Mediafax”.

Liberalii strang randurile. Basescu strange latulClaudia Cristofan – Gardianul – citeste aici -
Isteria interceptarilor ilegale a convorbirilor telefonice si a ministrilor pentru care DNA cere aviz in vederea inceperii urmaririi penale a atins cote maxime. Si asta in contextul in care, in ultima sa aparitie televizata, presedintele Traian Basescu a lasat sa se inteleaga faptul ca dupa Chiuariu si Pacuraru, ale caror cazuri au ajuns pe masa Comisiei Prezidentiale de avizare a urmaririi penale în cazul demnitarilor, urmeaza ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Seful statului a precizat, recent, ca Orban s-ar putea sa aiba niste surprize de la Justitie. Cert este ca, mai ales acum, in plina campanie electorala pentru euroalegeri, dar si pentru referendumul privind uninominalul, liberalii nu vor fi slabiti deloc de presedintele acuzat in mai multe rânduri de politie politica. In asteptarea urmatoarei mutari de la Cotroceni, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca este urmarit de DNA si de serviciile secrete. Paul Pacuraru a spus si el ca in Romania inca se face politie politica”.

Ludovic Orban admite ca a angajat-o pe Adriana SaftoiuRl online – Romania libera – citeste aici -
Ministrul liberal al Transporturilor, Ludovic Orban, a confirmat, cu jumatate de gura, duminica, la Focsani, ca ar fi angajat-o, in calitate de consilier de imagine, pe Adriana Saftoiu, fost purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu, informeaza Rompres.
Intrebat de ziaristi daca informatia este reala, Orban a declarat: 'Nu confirm, dar nici nu infirm', dupa care a inceput sa rada”.

ULTIMA ORA

Romeo si Julieta, in avionul condamnatilorMihaela Stanciucu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Desi au vrut o relatie discreta, Elena Basescu si Hrebenciuc jr. au fost surprinsi impreuna de ziaristii care asteptau primii expulzati din Italia”.

Presedintele Basescu a condamnat violentele impotriva romanilor din ItaliaRompres – Romania libera – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a condamnat, duminica, actele de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani si discursurile care incita la nerespectarea drepturilor civile ale romanilor, relateaza Rompres.
'Ca sef al statului roman, condamn orice incalcare a legii. Orice crima trebuie sa-si primeasca pedeapsa. Ca sef al statului, condamn orice acte de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani ca si orice discursuri care incita la nerespectarea drepturilor civile ale cetatenilor romani, indiferent unde s-ar afla pe teritoriul Uniunii Europene', a afirmat Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni".

Tariceanu: "Nu vom accepta ca niste infractori sa pericliteze sansele romanilor la o viata mai buna"Rl online – Romania libera – citeste aici -
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca va avea o convorbire telefonica duminica dupa-amiaza cu omologul sau italian, Romano Prodi, cu privire la situatia creata in jurul comunitatilor de romani in urma incidentelor petrecute in Italia in ultimele zile”.

La Repubblica anunta vizita lui Tariceanu in ItaliaRl online – Romania libera – citeste aici -
Intr-o stire de ultima ora, ziarul La Repubblica informeaza in editia sa online ca premierul roman, Calin Popescu-Tariceanu, va efectua in zilele urmatoare o vizita la Roma pentru a pune la punct strategii comune bilaterale si pentru a da un semnal politic de colaborare, relateaza ROMPRES. Este unul dintre rezultatele convorbirii telefonice care a avut loc in aceasta seara intre presedintele Consiliului italian de Ministri, Romano Prodi, si premierul roman, dupa polemicile din zilele trecute provocate de moartea Giovannei Reggiani si agresarii a trei imigranti romani la Roma, precizeaza La Repubblica”.

Duminica, un nou atac al unui roman asupra unei italienceStiri – Realitatea Tv– citeste aici -
"Un alt caz de agresiune asupra unui cetatean italian de catre un roman tine prima pagina a editiilor de duminica ale ziarelor din Italia. "O italianca a fost atacata azi noapte (duminica - n.r) de un roman", titreaza publicatiile italiene, citate de corespondentul Realitatea Tv”.