sâmbătă, noiembrie 10, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIAL

Ministrii InterpolCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Vina de a fi idiot sau incompetent este considerata ca inexistenta. Ca de-aia te pune partidul ministru si te valideaza hahaind Presedintele...”.

ANALIZE SI COMENTARII

De ce reforma electorala ?Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a cerut deunazi presedintelui Traian Basescu, intr-o scrisoare publica, sa promulge cat mai repede posibil legea prin care Guvernul si-a asumat raspunderea pentru votul uninominal cu reprezentare proportionala. Olteanu a raspuns, totodata, si criticilor aduse proiectului de seful statului; domnul Basescu a subliniat, intre altele, ca legea nu stabileste colegiile uninominale si nu precizeaza numarul parlamentarilor”.

Coposu e de vina !Roxana Iordache – Ziua – citeste aici -
O blasfemie zvonita prin PSD spune ca pentru a-si convinge discipolii necredinciosi de invierea lui politica, Ion Iliescu le-a aratat urmele sulei pe care Corneliu Coposu i-a pus-o in coaste”.

C.T. Popescu: “Ati fi vrut sa fac pe NKVD-ul cu colegii mei ?”Costin Ilie – Cotidianul – citeste aici -
Directorul cotidianului “Gandul” spune ca nu a fost curios sa stie ce avere are Bogdan Chirieac, desi, chiar in primavara acestui an, a avut ocazia sa afle ca subordonatul sau bate la portile Top 300, dintr-un catalog realizat de “Saptamana Financiara” ”.

"In Franta, Bogdan Chirieac nu ar fi considerat jurnalist"Alexandru Bala – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, crede ca Chirieac, ziaristul bagat pana-n gat in afaceri cu statul, si-a subminat propria credibilitate”.

Tata turnator, mama filatoareClaudia Marcu – Gardianul – citeste aici -
Catalogul clasei are aceeasi forma si aceleasi rubrici ca si cel de pe vremea comunismului. Si, mai ales, are acea rubrica de la sfarsit in care sunt notate profesiile si locurile de munca ale parintilor. Cui foloseste acest lucru ? Unii exponenti ai sistemului au incercat sa ne convinga ca, atunci cand copilul pateste ceva sau are probleme la scoala, profesorii trebuie sa stie unde lucreaza parintii. Insinuand ca s-ar duce direct la MAE, la SIE, la Cotroceni, la Faur sau la Apaca sa-l caute pe parinte. In fapt, existenta in catalog a profesiei parintelui si, mai grav, a locului de munca nu are nici o logica”.

Tatuaje de nesters pe bratul inarmat al partiduluiCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
"Cu ceva vreme in urma, Petrica Buboi, presedintele Uniunii pentru Societate Civila Salaj, s-a autodenuntat, ca a fost colaborator al fostei Securitati. A recunoscut ca a fost o piesa in angrenajul supersofisticat al retelei securistului Viorel Stanca, liderul PD Salaj si preferatul presedintelui tarii. Pana in ’89, Stanca a fost ofiter la Biroul de contraspionaj al Securitatii Zalau. Calaul a ajuns liderul democratiei salajene, iar victima sa, capul societatii civile zalaoane".

POLITICA

Hasotti va vota proiectul lui Basescu la referendumRazvan Gheorghe – Ziua – citeste aici -
Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a sustinut ieri, la Constanta, ca isi va da votul la referendum pentru proiectul propus de Traian Basescu, desi legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea este mult mai buna decat sistemul dorit de seful statului”.

Berceanu: Prefectul de Dolj e un "turnator"C.A. – Ziua – citeste aici -
Senatorul democrat l-a acuzat ieri pe prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, ca a fost turnator la Securitate si ca va depune o cerere la CNSAS pentru verificarea acestuia. "Cine stia atunci ca Silviu Dumitru din turnator va ajunge prefect ? Daca cine isi inchipuie ca din seful de personal, invatamant, retribuire de la Unitatea 444, caci nume nu aveau astia, nu era turnator, insemna ca ne-am nascut toti dupa 1989", a afirmat Radu Berceanu, citat de Mediafax”.

Scandal la DambovitaRoxana Andronic – Ziua – citeste aici -
Inspectoratul Scolar Dambovita s-a autosesizat dupa ce mai multe televiziuni au difuzat imagini cu un microbuz scolar din comuna Dragomiresti care a fost folosit pentru a transporta simpatizanti PSD la o intrunire de partid la caminul cultural. Conducerea Inspectoratului a sustinut, citata de Mediafax, ca primarul din Dragomiresti, Dragos Vladulescu (PSD), este cel care are microbuzul scolar in patrimoniu si il gestioneaza si ca acesta nu are dreptul sa deturneze scopul pentru care a fost achizitionata masina. Mai mult, microbuzul a fost inmatriculat de catre edilul comunei cu numarul DB 20 PSD”.

"Schisma" nationalista este definitivaAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Ruptura dintre nationalistii din Parlamentul European este definitiva. Dupa ce retragerea PRM din grupul "Identitate, Suveranite, Traditie" a desfiintat practic ITS-ul, ieri, si Alessandra Mussolini isi anunta retragerea in semn de protest fata de jignirile pe care C.V. Tudor i le-a adus”.

Strategiile ministrului: Nicolaescu spera sa-l scoata pe Basescu bolnav psihic cu acteClaudia Marcu & Florin Pupaza – Gardianul – citeste aici -
Disputa in instanta dintre presedinte si ministrul sanatatii a intrat intr-o noua faza. „Gardianul“ a aflat care sunt cele doua strategii de aparare ale ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, in procesul cu Traian Basescu. Motivul procesului sunt afirmatiile din iunie ale lui Nicolaescu potrivit carora presedintele ar suferi „de mai multe boli care intra în categoria bolilor psihice“ ”.

ULTIMA ORA

Sorin Miscoci a ajuns cameramanul PresedintieiAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Sorin Miscoci, unul dintre cei trei jurnalisti romani rapiti in Irak si operator la TVR, va fi, incepand de luni cameramanul principal al presedintelui Traian Basescu, potrivit unor surse din televiziunea publica, citate de Mediafax. Sorin Miscoci a confirmat noua pozitie la Administratia Prezidentiala, declarand ca va fi "o detasare" de pe postul de la TVR la Presedintie, "probabil pe perioada mandatului presedintelui Traian Basescu" ”.

Romani Criss cheama la anarhie in BucurestiD.E. – Ziua – citeste aici -
Sub pretextul unui mars anti-discriminare Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii - Romani Criss se insoteste astazi cu o asa zisa "retea informala de grupuri" care isi propune sa preia prin mimetism formele de lupta stradale ale extremei stangi europene”.