miercuri, noiembrie 07, 2007

* ----- *


Zangy Comment Graphics

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Am ajuns regii umbrelelor ucigase din EuropaLidia Popeanga-Mitchievici – Gardianul – citeste aici -
Intr-un fel, putem spune ca am devenit „vedetele“ Europei, comunicatele de presa de ieri necontenind sa faca referiri fie la incalcarea drepturilor omului de catre regimul italian prin expulzarea in masa a imigrantilor romani, fie la actele barbare la care se dedau conationalii nostri pe teritoriu strain. Sunt stiri pro si contra. Suntem in acelasi timp si aparati, si injurati. Nici cand s-a pus problema integrarii Romaniei in Uniunea Europeana nu au avut loc asemenea manifestari care sa aiba drept tinta Romania. De atunci au trecut 10 luni”.

Nu noi l-am facut pe gratar pe Giordano BrunoCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
Nu noi, smenarii din Brailita, am infiintat Cosa Nostra, ‘Ndrangheta nu e cuvant tiganesc, Camorra n-are nici o legatura cu soacra-mea, cersetoare serioasa din Tiglina, iar de Sacra Corona Unita n-am auzit niciodata in cartierul meu. Nu noi, maradonistii din Comorovca, am exportat crimele in stil italian in Chicago, New York si Miami, pistolarul Calabrese nu s-a nascut in Ferentari, Al Capone nu era radautean, Lombardo n-a absolvit scoala ajutatoare nr. 1 din Cluj-Napoca, cu Marcello n-am fost la furat corcoduse in Pantelimon, Schiro n-a facut armata cu mine la tancuri la Lipova, Bonanno n-a fost amantul lu’ sor’mea, cu Colombo n-am fost la greu in Rahova, pe Lucchese nu l-am cununat eu”.

Talentul de a ne da in peticEliade Balan – Romania libera – citeste aici -
Nu vor sub nici o forma. La aceeasi masa nu cred ca vor mai sta vreodata. Cale de impacare, poate intr-o alta lume. Au avut recent prilejul sa dialogheze civilizat in numele interesului national. N-au facut-o. Au refuzat sansa din motive la care nu ma mai opresc. Cum sa intre sub acelasi acoperis Basescu si Tariceanu ? Nu ar mai fi ei. Daca nici criza romanilor din Italia nu reprezenta motiv de analiza comuna, atunci nu mai are rost sa visam la indreptarea lucrurilor. Se vede treaba ca fiecare are un interes national propriu”.

Noi suntem urmasii Romei !Dinu Flamand – Romania libera – citeste aici -
Teribile imagini, expulzarile romanilor de la Roma ! Vor urma probabil si altele, tot din Italia, probabil si din alte tari. Ne vor marca multa vreme. Orice curent de opinie provocat de emotii colective poate fi nedrept si reductiv, dar odata format nu-l mai impiedica nimeni sa se propage si sa dainuie ani in sir. Or, crima din gropile Romei ne va lipi multa vreme eticheta de popor violent, barbar, primitiv. Pe nedrept, dar cui sa-i mai pese ? E prima mare problema de incompatibilitate culturala, si de clivaj grav, care explodeaza in interiorul Uniunii Europene”.

Romania domnului CioroianuCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Ca ministru de Externe al unei tari europene, domnul Cioroianu a lansat un mesaj perfect anti-european. In contradictie nu numai cu principiile fundamentale ale UE, dar si impotriva tuturor regulilor de joc din sistemul european”.

ANALIZE SI COMENTARII

Giugula: „Radulescu a fost informatorul meu“Adriana Dutulescu – Cotidianul – citeste aici -
CNSAS a decis ca pesedistul Doru Giugula a facut politie politica. In replica, Giugula a dezvaluit ca liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a fost „informatorul sau“ ”.

Salariile intelectualilor ar putea fi sacrificate pentru ale muncitorilorIuliana Gatej & Oana Craciun – Cotidianul – citeste aici -
Sindicatele sunt dispuse sa negocieze eliminarea salariului minim de 880 de lei pentru angajatii cu facultate, in schimbul unui salariu mai mare pentru toata lumea, lucru care ar scapa bugetul de o cheltuiala neprevazuta”.

Silvian Ionescu si Liviu Turcu, banuiti de activitati teroristeBogdan Apostolescu – Gardianul – citeste aici -
Marius Oprea, presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania (IICCR), a declarat, ieri, ca IICCR analizeaza activitatile de tip terorist ale fostei Securitati. In acest sens, el a dezvaluit in exclusivitate pentru „Gardianul“ ca „Silvian Ionescu si Liviu Turcu sunt banuiti de activitati teroriste“. „Silvian Ionescu era rezident in Spania, iar Liviu Turcu era rezident in Portugalia“, a completat Oprea”.

POLITICA

Ping-pong prezidential cu legile electoraleLucian Gheorghiu & Cristian Oprea – Cotidianul – citeste aici -
Seful statului a retrimis Parlamentului patru legi, dintre care trei sunt din domeniul electoral”.

Iritata de "spagile" guvernantilorAndi Manciu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Senatorul PNL Norica Nicolai si-a acuzat ieri colegii de la guvernare ca incearca sa introduca in Legea pensiilor administrate privat si in Legea privind pensiile facultative diferite prevederi dubioase”.

Deputatii vor sa iasa din gura preseiClarice Dinu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
CODUL PENAL. Ca sa nu mai fie acuzati ca au modificat Codul Penal (CP) pentru a-i pedepsi pe ziaristi, deputatii juristi au adoptat ieri o prevedere care i-ar scoate pe jurnalisti de sub incidenta acestuia”.

Basescu merge mai departeAnca Simina & Romulus Georgescu – Evenimentul Zilei – citeste aici -
In loc sa promulge legea care decupleaza referendumul de euroalegeri, presedintele a retrimis-o alesilor”.

Sistemul "Pro Democratia" - cea mai eficienta varianta de "uninominal"Serban Orescu – Ziua – citeste aici -
Teoretic, cel putin, guvernarea cea mai democratica este aceea in care poporul se guverneaza singur, adunandu-se, de pilda, pe o piata publica”.

Incaierare referendum - europarlamentareAnca Hriban – Ziua – citeste aici -
Seful statului considera ca a trimis la reexaminare o noua lege, in timp ce alesii sustin contrariul”.