joi, noiembrie 29, 2007

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

Votul contraCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Nu mai e vorba, demult, despre intolerante, fie ele si personale. E vorba despreo lupta totala, in care au fost aruncate, cu disperare, toate resursele partidelor”.

Nota de plata a referendumurilorCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici
La 18 milioane de euro s-au ridicat costurile referendumului pentru suspendarea presedintelui, propus de PSD si sustinut moral de PNL, si la 13,5 milioane de euro cheltuielile referendumului pentru votul uninominal, propus unilateral de presedinte si sustinut moral de PD si PLD. Sunt bani de la cosnita bugetara, dati izmana pe calator pentru a satisface nebunia exotica si orgoliile desarte ale politicienilor zilei. Si unul, si celalalt si-au ratat tintele. Si unul, si celalalt s-au dovedit inutile. Si unul, si celalalt ar fi condus la demiterea celor care le-au initiat in orice colt civilizat al planetei”.

Afinitati selectiveEmil Hurezeanu – Romania libera – citeste aici -
Starea de tensiune intervenita intre Romania si Italia are explicatii mai complexe decat am putea crede pornind de la delictele comise de cetateni romani in Peninsula. Italia si Romania sunt cele mai mari si populate tari ale flancului sud-estic mediteraneean, din NATO si UE”.

ANALIZE SI COMENTARII

Cu oricine, oricand, numai la distrugereRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
In trei ani, presedintele Basescu nu a facut nimic altceva decat sa incerce sa-l dea jos pe premierul Tariceanu. Si sa demoleze partidele, sistemul parlamentar. Rezultatele procesului electoral din 25 noiembrie dezavueaza aceasta campanie. Si demoleaza retorica prezidentiala. Absenteismul la referendum, cel mai flagrant in Bucuresti si-n marile orase, a dovedit care mai e audienta sefului statului, desi el a incercat sa atenueze imaginea esecului major”.

Politica fara "locomotive", fara populismIoan Bogdan Lefter – Ziua – citeste aici -
Dupa ce tensiunea momentului electoral se va risipi si lumea se va obisnui cu micile surprize ale scrutinului pentru Parlamentul European, vom putea constata ca rezultatele sunt nu doar foarte interesante, ci si - in linii mari - remarcabil de echilibrate”.

SantajulOvidiu Banches, Roxana Andronic, Razvan Gheorghe, Cristian Andrei & Adrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Seful BCS, Bruno Stefan (foto), acuza presiuni din partea unui cartel al institutelor de sondare care actioneaza in slujba Cotrocenilor”.

Balaceanu-Stolnici, complice la asasinatele de la Europa LiberaMirela Corlatan – Cotidianul – citeste aici -
Sursa „Laurentiu“ a furnizat Securitatii planul casei lui Vlad Georgescu, director la Europa Libera, presupus asasinat prin iradiere. CNSAS l-a deconspirat pe acad. Constantin Balaceanu-Stolnici ca fiind „Laurentiu“ ”.

Zid in jurul lui „Laurentiu“Mirela Corlatan, Lucian Gheorghiu & Diana Lazar – Cotidianul – citeste aici -
Institutiile din care face parte Constantin Balaceanu-Stolnici nu considera trecutul sau incompatibil cu functiile pe care le detine”.

POLITICA

Ministrii sunt la mana ParlamentuluiAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Reprezentantii Legislativului interpreteaza diferit urmarile desfiintarii Comisiei de la Cotroceni.
Parlamentul are la dispozitie 45 de zile pentru a se conforma deciziei Curtii Constitutionale privind existenta Comisiei de la Cotroceni care aviza urmarirea penala a ministrilor. Parerile raman impartite in privinta desfiintarii Comisiei, fiind greu de spus deocamdata cum va fi modificata Legea raspunderii ministeriale”.

Cei 322 ii intorc din nou spatele lui BasescuDiana Lazar & Adriana Dutulescu – Cotidianul – citeste aici -
Patru partide parlamentare au refuzat invitatia presedintelui de a participa astazi la consultarile pe tema votului uninominal, invocind inutilitatea discutiilor in contextul in care exista deja un proiect sustinut de Guvern”.

Mircea Geoana nu are o Elena Udrea in PSD pentru a face curatenie dupa campanieBethuel Jackson – Gardianul – citeste aici -
Desi Mircea Geoana i-a amenintat in campanie pe liderii din teritoriu ai PSD ca, daca nu obtin rezultate bune, vor fi inlocuiti, totusi se pare ca presedintele PSD nu va face o asemenea miscare in conditiile in care chiar unii dintre oamenii sai au obtinut rezultate sub asteptari”.

Electoratul lui Ion Iliescu a salvat partidul lui GeoanaMircea Marian – Evenimentul Zilei – citeste aici -
Potrivit unui studiu al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding, PSD a fost votat masiv de pensionari, persoane cu studii primare si de cei de la tara”.

ULTIMA ORA

Gripa aviara viziteaza iar Delta DunariiMihaela Radu – Cotidianul – citeste aici -
Gripa aviara se intoarce in Romania dupa un an si jumatate. Ca si in 2005, tot in Delta Dunarii a aparut primul focar”.