miercuri, noiembrie 21, 2007

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRILE ZILEI *



EDITORIALE

HemoragiaSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Daca am avea un recensamant, am putea sti cate persoane se afla in tara la momentul exercitiului electoral. Institutele de cercetare de piata ar avea instrumentele necesare pentru a face estimari si predictii corecte”.

ANALIZE SI COMENTARII

De ce nu suntem nemti ?Ion Spanu – Ziua – citeste aici -
Fiind plecat pentru cateva zile in Germania, mi-am dat mai bine seama cat de mare este distanta dintre noi si lumea in care, de la inceputul acestui an, am intrat. Pentru ca deplasarea mea a fost scurta, n-am fost afectat de dorul de casa si, astfel, am putut sa trec peste latura sentimentala care, altadata, ma facea sa trec peste diferentele dintre noi si altii”.

Basescu si... poporulEugen Mihaiescu – Ziua – citeste aici -
Zilele acestea campania publicitara pentru produsul Traian Basescu devine din ce in ce mai agresiva. Presedintele incearca sa ocupe orice spatiu pentru a propovadui curatirea clasei politice. Dar cine este cu adevarat Traian Basescu ? De unde vine si unde doreste sa ne duca ? Ce se ascunde in spatele sloganurilor pe care le repeta intruna: "poporul este suveran" si "clasa politica trebuie reformata" ? Pentru a afla, trebuie sa lamurim mai intai adevarata sa relatie cu "poporul". Traian Basescu imparte oamenii in trei categorii: JAVRE, care se tem si fug, LICHELE, de care se foloseste, si JIGODII, cu care trebuie sa se lupte”.

Soarta partidelor mici in sistemul uninominalSerban Orescu – Ziua – citeste aici -
Nici chiar presedintele Traian Basescu nu pretinde ca sistemul uninominal de vot - pe care domnia sa il sustine - ar fi ideal, ci doar "singura solutie pentru a imbunatati calitatea clasei politice, pentru a incheia democratia de tranzitie”.

Eu cu cine votez ?Ioan Grosan – Ziua – citeste aici -
Poate ca niciodata dupa 1989 celebra intrebare a Cetateanului Turmentat din "O scrisoare pierduta" nu e mai indreptatita precum acum. Turmentati de-atata tranzitie si de zaibarul "nouveau", cetatenii nostri carpato-danubiano-pontico-europeni nu stiu efectiv ce si pe cine sa voteze. Si-mi aduc aminte ca la alegerile legislative din 1996, cand i-am dat soacrei mele pretioasa indicatie sa voteze PL'93, adica sigla calului, ea si-a uitat ochelarii acasa”.

Cei mai puternici 66C.S. – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu ocupa primul loc al celor intr-un clasament general al celor mai importanti romani intocmit de revista "Banii nostri". Pe podium, dar la capitolul "oameni de afaceri", se afla Dinu Patriciu, in timp ce la sectiunea "personalitati cu influenta" se gaseste Sorin Ovidiu Vantu. Anuarul "Cei mai puternici 66 de romani", dat ieri publicitatii, este structurat pe trei categorii de oameni puternici fiecare: 22 de decindenti, 22 de businessmeni si 22 de influenti. Potrivit realizatorilor, criteriul de selectie care a stat la baza clasamentului a fost de la puterea conferita de functie pana la puterea banilor sau a imaginii publice”.

De ce ma voi exprima in favoarea votului uninominalCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
"Pentru ca, atunci cand voi butona telecomanda, sa nu-l vad lafaindu-se pe toate canalele pe deputatul Gusa C., fost secretar general PSD, fost membru in Biroul Permanent National al PD si actual lider al PIN, care in scurta, oculta, inutila si agitata lui viata politica a reusit urmatoarele izbanzi: sa inventeze, sa amorseze si sa lanseze pe piata bomba porno Andresan L., sa voteze pentru suspendarea presedintelui Basescu, sa fie fugarit de o multime furioasa in Piata Universitatii, sa se refugieze in holul hotelului Intercontinental, sa regrete apoi ca l-a facut presedinte pe actualul presedinte, sa ne promita solemn ca scopul existentei sale este ca pana in anul 2009 sa scape tara de cel despre care se lauda ca l-a facut presedinte, sa simpatizeze cu Miscarea Spirituala de Integrare in Absolut, sa absenteze la mai toate sedintele Camerei si sa nu se sature de lansat in fiecare zi cate o conspiratie, din care n-am inteles nimic si n-am castigat nimic".

POLITICA

CPP intors la ParlamentR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri ca a solicitat Parlamentului reexaminarea modificarilor aduse Codului de Procedura Penala (CPP). El a reprosat Legislativului faptul ca, prin modificarea acestei legi, a subordonat interesul public interesului posibililor infractori”.

MIRA stabileste numarul votantilorAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Institutul National de Statistica se distanteaza de propriile estimari ale marimii electoratului acordand mai mult credit cifrelor Ministerului de Interne, care sunt mai mari cu aproximativ 900.000. INS raspunde astfel suspiciunilor exprimate de Basescu si de PD fata de posibilitatea ridicarii artificiale a pragului de validare al referendumului”.

Afaceri cu PalatulGeorge Tarata & Marian Ghiteanu – Ziua – citeste aici -
Una dintre diviziile Net Consulting, firma care va asigura softul la alegerile europarlamentare, a primit cateva sute de milioane de lei vechi de la Administratia Prezidentiala”.

Elena Udrea si-a facut blogAdevarul on line – Adevarul – citeste aici -
Elena Udrea şi-a lansat azi un blog pe pagina personală de Internet. In primul post, secretarul executiv al PD face o pledoarie pentru "dreptul la normalitate", scriind ca isi doreste ca ceea ce ii influentează viata sa fie decis de oameni "ca ea" ”.

Iliescu explica pe blogul sau cum functiona votul uninominal in comunismAdevarul on line – Adevarul – citeste aici -
Dupa ce si-a manifestat reticenta fata de referendumul declansat de Traian Basescu, Iliescu revine cu o serie de detalii despre folosirea acestui tip de scrutin inainte de 1989 cand, in lipsa competitiei politice, partidul unic folosea votul uninominal pentru a alege reprezentantii in Marea Adunare Nationala”.